Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@05:33:17 GMT

تست ۱۰ دقیقه ای کووید۱۹ با موبایل

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۶۵۹۵

تست ۱۰ دقیقه ای کووید۱۹ با موبایل

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از دیلی میل، محققان یک اپلیکیشن موبایل ابداع کرده‌اند که طی ۱۰ دقیقه نشانگرهای کووید ۱۹ را در بزاق ردیابی می‌کند.

این فناوری توسط محققان دانشگاه آریزونا آمریکا ابداع شده و میکروسکوپی کوچک را با موبایل یکپارچه می‌کند که قابلیت تحلیل نمونه بزاق را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف محققان ترکیب سرعت یک تست آنتی ژن با دقت PCR بود. این فناوری در اصل به عنوان یک روش ارزان برای شناسایی نورو ویروس ( novovirus) ابداع شده بود اما با توجه به شیوع کووید ۱۹ تغییراتی در آن ایجاد شد.

تحقیق انجام شده درباره این تست ساده در ژورنال نیچر پروتکلز منتشر شده است. فرایند تست شامل یک میکروسکوپ و یک ورقه مخصوص به نام کاغذ ریز سیال (microfluidic paper) است که نمونه آزمایشگاهی را به کانال‌های خاصی هدایت می‌کند.

پس از قراردادن نمونه بزاق روی کاغذ، آنتی بادی‌هایی با استفاده از مهره‌های فلورسنت به آن اضافه می‌شوند اگر میزان مشخصی از ذرات ویروس کرونا در نمونه موجود باشد، ذرات آنتی ویروس به یکدیگر می‌چسبند.

به گفته محققان ذرات پاتوژن زیر میکروسکوپ به شکل توده‌هایی فلورسنت دیده می‌شوند که کاربر قادر به شمارش آنها خواهد بود. به گفته محققان کل این فرایند حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

کل هزینه اجزای این تست ۴۵ دلار است و اجرای آن به اندازه‌ای ساده است که فرد می‌تواند پس از تماشای یک ویدئوی آزمایشی آن را انجام دهد. البته این فناوری قبل از عرضه تجاری به بازار نیازمند ارتقای بیشتری است اما محققان امیدوارند اجازه آزمایش نمونه‌هایی را دریافت کنند که به دانشجویانی تعلق دارد که قبلاً تست کووید ۱۹ آنها مثبت شده است.

همچنین این گروه از محققان معتقدند برای استفاده از این فناوری نیازی به میکروسکوپ واقعی نیست و می‌توان با استفاده از یک اپلیکیشن و تراشه میکروفلوئیدیک با کد QR مخصوص آن را انجام داد. در این حالت احتمال خطای اندکی وجود دارد اما نیازی به آموزش نیست و هر فرد می‌تواند تست را انجام دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1088294 برچسب‌ها کرونا تحقیقات علمی گوشی هوشمند

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا تحقیقات علمی گوشی هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، امین عبداله‌زاده اظهار داشت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با هدف فراهم نمودن بستر مناسب جهت حمایت و کمک به تسریع فرایند تبدیل ایده به محصول و ساخت نمونه اولیه محصولات فناورانه، اقدام به راه اندازی ساختاری تحت عنوان " شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" کرده است.

وی بیان کرد: تمرکز این شبکه بر ساخت و تولید محصول است و با تجربه مشابه اجرا شده در سال‌های گذشته، با عنوان ایجاد "شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی" که مبتنی بر ایجاد زیرساخت‌های سنجش و آزمون است، متفاوت است.

عبداله زاده تصریح کرد: در این شبکه ذینفعان زیست‌بوم نوآوری، با ثبت و معرفی زیرساخت‌ها و تجهیزات فیزیکی و نرم افزاری خود می‌توانند از خدمات قابل ارائه توسط این شبکه بهره‌مند شوند، که زیرساخت‌ها و تجهیزات میتواند شامل: دستگاه‌ها و تجهیزات ساخت نمونه اولیه، انواع پرینترهای سه بعدی، تجهیزات ساخت مواد مرکب (کامپوزیت‌ها، تجهیزات و دستگاه‌های جوشکاری، پرس‌کاری و فرز، تجهیزات مرتبط با قالب‌سازی و دستگاه تزریق پلاستیک، دستگاه‌های اندازه‌گیری دقیق، دستگاه‌های ساخت تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، دستگاه‌های تجهیزات نوری و اپتیکی، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی مورد استفاده برای ساخت و راه اندازی تجهیزات، تجهیزات ارتباطی و شبکه و ... است.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری افزود: با عنایت به موارد مذکور، "شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" با فراهم نمودن اطلاعات از ظرفیت‌های موجود زیرساخت‌های فیزیکی و نرم افزاری هر یک از ذی‌نفعان زیست‌بوم نوآوری، بستر مناسبی را در جهت ایجاد فضاهای نوآورانه جهت ارتقاء ظرفیت صنعتی‌سازی، توسعه نوآوری و حمایت از تولید ایده‌های فناورانه و خلق سریع نمونه محصول، در قالب " فب لب‌های فناوری و ساخت" در پارک‌های علم و فناوری، فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به فب‌لب خاطرنشان کرد: "فب‌لب" Fabrication Laboratory محیط مناسبی است که زمینه همکاری مشترک میان مهندسان، طراحان، برنامه نویسان و افراد علاقه‌مند به همه ابزارها و منابع لازم را برای تبدیل ایده‌ها به تولید سریع نمونه محصول فراهم می سازد.

عبداله زاده در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: "فب لب" نه تنها یک مکان فیزیکی است، بلکه یک فرهنگ نوآورانه برای به اشتراک گذاشتن دانش و ایده‌ها را ایجاد می کند و ترویج خلاقیت و نوآوری، ایجاد محیط مهارت‌محور، تشکیل جامعه فنی، تسهیل تبادل دانش، تشویق به تولید مشترک، ترکیب دانش علمی و عملی، پیشرفت در حوزه‌های چند رشته‌های، تشکیل پلتفرمی برای استارتاپ‌های فنی و انتقال دانش از دانشگاه به صنعت را فراهم می‌نمایند و بر این اساس گام موثری در جهت تسریع و تسهیل فرایندهای ساخت و تولید نمونه محصول و حرکت در راستای تجاری‌سازی و تحقق اقتصاد دانش بنیان را فراهم خواهد ساخت.

کد خبر 6094471

دیگر خبرها

  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • دستاورد آموزشی افتخار معلم نمونه در اصفهان
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی