Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@13:16:03 GMT

قیمت برنج وارداتی ۱۴۸ درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۶۷۴۲

قیمت برنج وارداتی ۱۴۸ درصد افزایش یافت

ایران اکونومیست- قیمت هر کیلو برنج وارداتی نسبت به پارسال با رشد ۱۴۸.۷ درصدی همراه بوده و تا بیش از ۲۸ هزار تومان هم قیمت خورده است.

 برنج های وارداتی در سال جاری ماجرای خاص خود را داشتند، از زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی آن در ابتدای سال حذف شد و با سامانه نیما که قیمت آن همتراز بازار آزاد است تامین ارز شد، تغییری که افزایش قیمت این کالا را در بازار به همراه داشت و مورد تأکید فعالان بازار برنج هم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی دیگر موضوع برنج های دپو شده در گمرک و بنادر مطرح بود که حداقل ۲۰۰ هزار تن با وجود اظهار به گمرک و انجام تشریفات به دلیل عدم تأمین ارز و صدور کد رهگیری بانک امکان ترخیص نداشت و تا جایی پیش رفت که صاحبان کالا از احتمال فاسد شدن کالای خود در شرایط گرم و مرطوب جنوب و عدم اقدام به موقع دستگاه های مربوطه انتقادات بسیاری مطرح کردند.

در عین حال که نیاز بازار به این برنج ها موجب شد تا سرانجام اقداماتی در راستای تأمین ارز و صدور کد رهگیری بانک برای ترخیص این کالا انجام شود.

افزایش قیمت برنج خارجی تا ۲۸ هزار تومان

این در شرایطی است که گزارش اخیر مرکز آمار در رابطه با وضعیت تورم و قیمت کالاهای خوراکی در دی ماه امسال نشان می دهد که هر کیلو برنج خارجی درجه یک در این ماه به طور متوسط ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان فروش رفته و حتی تا ۲۸ هزار و ۶۰۰ تومان هم قیمت خورده است. هر کیلو برنج وارداتی در آذرماه حدود ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان و در دی ماه سال گذشته به طور متوسط ۹۵۰۰ تومان بوده است.

بر این اساس افزایش قیمت برنج های خارجی نسبت به آذرماه حدود یک درصد اما در مقایسه با دی ماه پارسال ۱۴۸.۷ درصد بوده است.

این در حالی است که که طبق گزارش گمرک ایران در ۹ ماهه اول سال جاری حدود ۷۷۶ هزار تن با ارزشی بیش از ۷۰۷ میلیون دلار وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۳۰ درصدی همراه بود. در ۹ ماهه اول پارسال حدود ۱.۱ میلیون تن برنج با ارزشی بیش از یک میلیارد و ۱۷۵ میلیون دلار وارد شده بود.

آخرین گزارشی که اخیرا از سوی گمرک ایران منتشر شد نشان می داد که در حال حاضر حداقل ۹۱ هزار تن برنج موجود در گمرک و بنادر است.

برنج ایرانی بیش از ۴۸ درصد گران شد

اما درباره قیمت برنج ایرانی گزارش مرکز آمار نشان می دهد که هر کیلو از این برنج به طور متوسط ۳۳ هزار و ۷۰۰ تومان قیمت خورده و تا ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان هم فروش رفته است.

قیمت برنج ایرانی در آذرماه به طور متوسط ۳۳ هزار و ۲۰۰ تومان و دی ماه پارسال ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان بوده است، بنابراین افزایش قیمت برنج ایرانی نسبت به آذرماه ۱.۶ و در مقایسه با دی ماه پارسال ۴۴.۸ درصد است.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: طور متوسط افزایش قیمت برنج ایرانی قیمت برنج دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت

مهدی نقدی، فرماندار شفت همزمان با آغاز کشت برنج در شالیزار‌های این شهرستان از ۲ مجموعه بانک نشاء گلخانه‌ای و سنتی در روستای لَختَکی بازدید کرد.

او با بیان اینکه شهرستان شفت دارای ۷ بانک نشاء برنج است، گفت: در نظر داریم در آینده نزدیک با حمایت آن را به سقف ۱۰ واحد برسانیم.

فرماندار شفت تصریح کرد: حدود ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری این شهرستان به صورت مکانیزه نشا می‌شوند و همچنین بیش از ۱۱۰ دستگاه نشاکار در فصل کشت برنج در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

محمدرضا یوسف نژاد، مدیر جهاد کشاورزی شفت هم در این بازدید حمایت و ترغیب کشاورزان به ایجاد بانک نشاء برنج را از مهمترین برنامه‌های این اداره اعلام کرد.

به گفته او، کشت مکانیزه برنج ضمن اینکه از لحاظ هزینه‌ای مقرون به صرفه است باعث بالا رفتن میزان تولید نیز می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شفت افزود: کاهش سختی کار، صرفه جویی در وقت و انجام به موقع عملیات کشاورزی، افزایش محصول، افزایش بهره وری و کاهش هزینه‌های تولید و تهیه نشاء سالم و عاری از افت و بیماری از مهمترین مزایای کشت مکانیزه برنج است.

شهرستان شفت در ۱۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!