Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در جمع فعالان و تأمین‌کنندگان کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به عملکرد ۱۲۲ میلیون تنی حجم تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماه امسال گفت: تلاش بی وقفه و مضاعف فعالان حوزه حمل و نقل دریایی قابل تقدیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تحقق حجم ۱۲۲ میلیون تن در تجارت خارجی را دستاورد بزرگ برای اقتصاد کشور در بی‌اثر کردن تحریم‌ها دانست و افزود: این عملکرد مصداق عملی تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه بی‌اثر کردن تحریم‌های دشمن است و من به سهم خودم صمیمانه از این مجموعه تلاش‌ها که در بنادر، گمرکات و وزارتخانه‌های مختلف کشور انجام شده است، تشکر می‌کنم.

جهانگیری با اشاره به سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی همزمان با شیوع کرونا بیان داشت: علیرغم اینکه شیوع ویروس کرونا شرایط اقتصادی را نسبت به قبل دشوارتر کرده، اما همه عوامل از رانندگان کامیون‌ها گرفته تا دیگر اقشار تلاشگر، بیش از گذشته و با پذیرفتن خطرات در صف جنگ اقتصادی برای تأمین مایحتاج مردم تلاش کردند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تمهیدات و تصمیمات اتخاذ شده برای تأمین کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور در آستانه شروع دور جدید تحریم‌ها در سال ۹۷ تصریح کرد: تصمیم‌های اتخاذ شده برای مدیریت منابع ارزی صرفا برای این بود که مردم به ویژه اقشار کم درآمد کشور در تأمین کالا‌های ضروری و وعده‌های غذایی روزانه‌ خود با مشکل مواجه نشوند.

او با اشاره به مشکلات و چالش‌هایی که تأمین کنندگان بخش خصوصی در تأمین منابع ارزی با آنان مواجه شده اند، اظهار داشت: برخی از بازرگانان و تأمین‌کنندگان علیرغم اینکه با کمبود منابع ارزی لازم برای ثبت سفارش و خریداری کالای اساسی مواجه بودند، اما از اعتباری که نزد شرکت‌های تولیدکننده داشتند، مایه گذاشتند و اقدام به واردات کالای اساسی کردند تا مبادا کشور در تأمین کالا‌های اساسی دچار مشکل شود و در حقیقت سرمایه‌های واقعی کشور چنین نیرو‌هایی هستند که از آبرو و اعتبار خود برای منافع کشور هزینه می‌کنند.

جهانگیری فعالان اقتصادی و تأمین‌کنندگان کالای اساسی را که در شرایط جنگ اقتصادی دشمن بی‌وقفه و خستگی ناپذیر تلاش کردند، سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی توصیف کرد و ادامه داد: دولت؛ تلاش‌های آنان را هیچ گاه فراموش نخواهد کرد و از آنان به پاس این تلاش‌ها قدردانی می‌کند.

او جریان تأمین کالا‌های اساسی را برای کشور بسیار ضروری و توقف ناپذیر توصیف کرد و گفت: علیرغم همه چالش‌ها و مشکلاتی که برای تأمین ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی به وجود آمده، حتی لحظه‌ای از شبانه‌روز جریان تأمین کالا‌های اساسی و مورد نیاز کشور نباید متوقف شود و آسودگی خاطر مردم را از این لحاظ باید کسب کرد و با توجه به گشایش‌هایی که اخیرا به لحاظ دسترسی بانک مرکزی به منابع ارزی در خارج کشور به وجود آمده است، نوید روز‌های بهتری همراه با رونق اقتصادی را برای کشور پیش بینی می‌کنیم.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تجارت خارجی صادرات کالا کالای اساسی تأمین کالا های اساسی تأمین کنندگان کالای اساسی منابع ارزی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۹۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳

به گزارش گمرک ایران، از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳