Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی وضعیت شاخص‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی ایران براساس اطلاعات منتشرشده توسط معتبرترین منابع بین‌المللی نشان می دهد در اکثر این شاخص‌ها، وضعیت فعلی کشور قابل مقایسه با وضعیت کشور در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست.

به گزارش قدس آنلاین وبه نقل از فارس، یکی از مهمترین برنامه های دشمنان انقلاب و نظام در سال های اخیر، تصویرسازی غلط از وضعیت  فعلی ایران در افکار عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف دشمن از اجرای این برنامه، ایجاد تصویری سیاه و تاریک و ناامیدکننده از وضعیت جمهوری اسلامی و در مقابل، ساختن تصویری سفید و روشن و آرمانی از وضعیت کشور در دوره رژیم پهلوی است تا عملا مردم را به این سمت هدایت کند که برای اصلاح مشکلات اقتصادی فعلی کشور و حرکت به سمت توسعه یافتگی، راهی به جز وابستگی به کشورهای غربی بخصوص آمریکا وجود ندارد.

یکی از بهترین راهکارهای برای مقابله با این فضاسازی ها، مقایسه کارنامه جمهوری اسلامی با کارنامه رژیم پهلوی با استفاده از منابع آماری پذیرفته در فضای بین المللی است. با توجه به همین موضوع، در این گزارش عموما از داده های معتبرترین منابع بین المللی نظیر بانک جهانی و سازمان جهانی غذا و کشاورزی (فائو) استفاده شده است:

1- رشد ۴ برابری شاخص تولید مواد غذایی

شاخص تولید مواد غذایی در سال 1978 (دی 56 تا آذر 57)، 29.58 بوده و در سال 2016 (دی 94 تا آذر 95)، به رقم 113.29 رسیده است.

شاخص تولید مواد غذایی در ایران، از سال 1961 تا 2016 / منبع: بانک جهانی

2- رشد ۴ برابری شاخص تولید محصولات زراعی

شاخص تولید مواد غذایی در سال 1978، 27.88 بوده و در سال 2016، به رقم 110.51رسیده است.

شاخص تولید محصولات زراعی در ایران، از سال 1961 تا 2016/ منبع: بانک جهانی

3- رشد بیش از  ۳ برابری شاخص تولید دام

شاخص تولید دام در سال 1978، 34.58 بوده و در سال 2016، به رقم 108.9 رسیده است.

شاخص تولید دام در ایران، از سال 1961 تا 2016/ منبع: بانک جهانی

4- رشد ۱۰ برابری تولید گوشت مرغ

شاخص تولید گوشت مرغ در سال 1978 بالغ بر 200.9 هزار تن بوده و در سال 2018، به رقم 2200 هزار تن رسیده است.

تولید مرغ در ایران برحسب تن، از سال 1961تا 2018 م/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی (فائو)

5- افزایش سرانۀ عرضۀ پروتئین روزانه

سرانۀ عرضۀ پروتئین روزانه در سال 1978، 67.65 گرم بوده و در سال 2017، به رقم  87.59 گرم رسیده است.

سرانه عرضه پروتئین در ایران، برحسب گرم، از سال 1961 تا 2017/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی

براساس آمارهای فائو، سرانه عرضه پروتئین در ایران از متوسط جهانی بالاتر است. در واقع ایران با فاصله بسیار کمی پس از انقلاب اسلامی در این شاخص از متوسط جهانی فراتر رفته و علیرغم رشد متوسط جهانی همواره از این عدد بالاتر بوده است.

6- افزایش ۲۰ درصدی سرانۀ کالری روزانۀ عرضه شده در ایران

سرانه کالری روزانه عرضه شده در کشورمان در سال 1978، 2512 کیلو کالری بوده و در سال 2013، به رقم  3094 کیلو کالری رسیده است.

سرانۀ عرضۀ روزانۀ کالری ایران بر حسب کیلو کالری از سال 1961 تا 2013/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی

براساس آمارهای فائو، سرانه کالری روزانه عرضه شده در کشورمان در ایران از متوسط جهانی بالاتر است.

7- رشد ۱.۸ برابری تأمین گوشت به ازای هر شخص

میزان تامین گوشت به ازای شخص در کشورمان در سال 1978، 20.21 کیلوگرم بوده و در سال 2013، به رقم  35.98 کیلوگرم رسیده است.

تأمین گوشت برای هر فرد در ایران، ازسال 1961 تا 2017/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی

8- رشد ۶ برابری سرانۀ مصرف ماهی و غذاهای دریایی

سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی در کشورمان در سال 1978، 1.99 کیلوگرم بوده و در سال 2017، به رقم  11.73 کیلوگرم رسیده است.

سرانۀ مصرف ماهی و غذاهای دریایی در ایران، از سال 1961 تا 2017/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی

9- رسیدن میزان دسترسی مردم به آب سالم آشامیدنی به 96 درصد

براساس اطلاعات موسسه پاسیفیک، تا اواسط دهه پنجاه شمسی، صرفا 51  درصد مردم و 30 درصد روستاییان به آب دسترسی داشتند ولی طبق آمارهای بانک جهانی، میزان دسترسی مردم به آب سالم در سال 2015 به 96 درصد رسیده است.

10- افزایش دسترسی روستاییان به برق از 16 درصد به 100 درصد

براساس آمارهای بانک جهانی،16  درصد روستاییان در زمان پهلوی به برق دسترسی داشتند ولی طبق این آمارها، از سال 1990، کل مردم ایران از جمله کل روستاییان به برق دسترسی دارند.

11- رشد چشمگیر زیرساخت های حمل و نقل جاده ای

براساس اطلاعات مندرج در کتاب جامع آماری حمل ونقل مسکن و شهرسازی کشور، در طول سالهای 58 تا 95، شاهد  رشد 4.4 برابری طول جاده‌های کشور، رشد 12.5 برابری جاده‌های روستایی و رشد  8برابری آزادراه‌های کشور بوده ایم.

12- رشد قابل توجه آموزش

براساس آمارهای بانک جهانی، در سال 1978، نرخ تحصیلات ابتدایی در ایران 71 درصد بود ولی این رقم در سال 2014 به 99.2 درصد رسیده است. همچنین براساس این آمارها، نرخ تحصیلات متوسط در ایران در سال 1978، 47 درصد بوده ولی این رقم در سال 2014 به 88.4 درصد رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مواد غذایی اقتصاد سازمان جهانی غذا و کشاورزی شاخص تولید مواد غذایی براساس آمارهای بوده و در سال متوسط جهانی سال 1961 بانک جهانی سال 1978

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۹۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار خبر داد و گفت: برخی به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده دست به تخلف می‌زنند و سلیقه‌ای عمل می کنند.

به گزارش مشرق، «رضا کنگری» درباره وضعیت بازار مواد غذایی، افزود: در پی تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده کالاهایی همچون چای و حبوبات و ماکارونی برخی واردکنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و کسبه دست به تخلفاتی می‌زنند که باعث به هم ریختگی بازار می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: پیش از این مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی یک درصد و سایر کالاهای مواد غذایی ۹ درصد بوده است که اکنون برخی کالاها از ۹ درصد به ۱۰ درصد و برخی از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اخیراً مالیات ارزش افزوده چای از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده، بنابراین در این کالا شاهد افزایش قیمت خواهیم شد؛ زیرا علاوه بر تغییر نرخ ارزش افزوده با تورم سال جدید نیز روبرو هستیم.

کنگری با بیان اینکه چای محصول پرمصرف در سبد خانوار ایرانی است گفت: با وجود تغییر قیمت چای، این محصول به‌وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزارتومان نیز رسید.

وی از آرامش در بازار برنج خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر به ۷۰ هزارتومان و شیرودی به ۷۵ هزار تومان رسیده است.

کنگری درباره قیمت حبوبات نیز گفت: همچنان حبوبات در بازار بلاتکلیف است؛ زیرا برخی تجار حبوبات را با نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد می‌کنند و در سامانه جامع تجارت با نرخ کیلویی ۵۲ هزار تومان به ثبت می‌رساند، اما در نهایت با نرخ کیلویی ۷۷ هزارتومان به شکل غیررسمی در بازار عرضه می‌کنند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: اکنون لوبیا چیتی با قیمت ۵۲ هزار تومان در سامانه جامع تجارت توسط تجار ثبت می‌شود، اما با نرخ ۷۷ هزار تومان به بنکداری و در بازار مصرف ۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ همچنین هر کیلوگرم عدس نیز با قیمت ۴۹ هزار تومان ثبت می‌شود به بنکداران ۶۹ هزار تومان فروخته می‌شود و در بازار کیلویی ۹۰ هزار تومان است.

وی بر این باور است که حبوبات با ارز دولتی تامین و وارد می‌شود؛ اما در نهایت با سندسازی با نرخ‌های بالا در بازار به فروش می‌رسد که تخلف است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید