Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جماران، سیدمحمد غرضی در خصوص سخنان اخیر رئیس جمهور مبنی بر اهمیت میزان مشارکت مردم در انتخابات، اظهار داشت: دولتی که ریشه در قاعده جامعه و فقرا نداشته باشد، که آنها تاریخ ساز و مدافعین اصلی جمهوری اسلامی هستند، دولتی می شود که بسیار از مردم فاصله دارد، مردم از آنها اطاعت نمی کنند و هزینه‌های دولت بدون هرگونه وجهی به شدت بالا می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کما اینکه در دولت های دهه ۶۰ تا امروز مردم نسبت به تصمیمات دولت خیلی خوش بین نبودند، همکاری نمی کردند و دولت باید دستگاه های قضایی، امنیتی، بازرسی و غیره را مأمور می کرد که مردم اطاعت کنند.

وزیر اسبق پست، تلگراف و تلفن افزود: بعضی وقت ها هزینه ای که دولت می کرد برای اینکه بتواند امر خودش بر مردم را اجرا کند، بیشتر از درآمد او بود. در ۴۰ سال گذشته دائما سطح کشت کاهش پیدا کرده است. یعنی به جای اینکه مزارع به رزق و قوت مردم تبدیل شوند، به معاملاتی تبدیل شده اند که در آنها زمین خرید و فروش می شود و نعمت خداوندی که از زمین بیرون می آید خیلی کم شده و دولت ها مجبور شدند دائم واردات را اضافه کنند؛ به طوری که در دهه ۶۰ واردات کالاهای اساسی سه میلیارد دلار بود و امروز در حالی که قیمت کالاهای اساسی تقریبا در دنیا ثابت مانده، آقای روحانی اعلام کردند که ۱۴ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی هزینه می کنند.

وی یادآور شد: در طول سال های اخیر دائم قیمت ها بالا رفته است. تعدادی از افراد دستشان به دولت بند است و یا بازنشسته هستند و حقوقی دارند ولی اکثریت مردم به دولت بند نیستند. نصف مردم باید با فعالیت خودشان زندگی کنند و دستشان به درآمدی بند نیست و ۲۰ درصد از مردم هیچ درآمدی ندارند. اول باید رضایت مردم را کسب کنیم و بعد به مشارکت آنها در انتخابات فکر کنیم. البته عده ای از مردم هم مشکل معیشت ندارند ولی رضایت ندارند؛ برای اینکه دائم در چرخه زندگی دچار مشکل می شوند. رضایت مردم اصل جمهوری اسلامی است و بر همین اساس مشروطه تبدیل به جمهوری شد.

دلار ۴۲۰۰ تومانی در بازار به ۲۴ هزار تومان می رسد

غرضی گفت: دوره هایی هم مردم در انتخابات شرکت کردند ولی شرکت آنها مفید به حالشان نبود. در دو دوره اخیر، دلار از هزار تومان به نزدیک ۲۴ هزار تومان رسیده است. در حالی که هر دو دولت ۶۰۰ میلیارد دلار ارز داشتند. یعنی سالیانه حدود ۸۰ میلیارد دلار درآمد داشته اند. در حالی که خرج کشور بیش از ۳۰ میلیارد دلار نیست. من ۸۰ سال سن دارم و ۴۰ سال است که اعداد و ارقام را می بینم و ۲۰ سال در دولت بوده ام. ملاحظه می فرمایید که دلار ۴۲۰۰ تومانی در بازار به ۲۴ هزار تومان می رسد.

دشمنان داخلی ملت بدتر از آمریکایی ها عمل می کنند

وی تأکید کرد: شما فکر می کنید بدون اینکه مردم رضایت بدهند که دولت به جای منافع دولت، مجلس و قوه قضائیه به مردم توجه دارد، هیچ راه دیگری پیدا می شود برای اینکه مردم در انتخابات مشارکت کنند؟! مسئولین مدام مشکلات را بر گردن آمریکا می اندازند؛ در حالی که دشمنان داخلی ملت، رانت خواران و رباخواران و صاحبان امتیاز، بدتر از آمریکایی ها عمل می کنند. شما اعلام کردید که در مرداد ماه همین امسال پنج میلیارد دلار درآمد ارزی داشته اید؛ که در سال ۶۰ میلیارد دلار می شود. خرج کشور اینقدر نیست.

امروز دیگر جنگ فیزیکی نیست و جنگ اقتصادی است
وزیر اسبق پست، تلگراف و تلفن اظهار داشت: در زمان حیات حضرت امام، مردم کشور را دچار مشکلات خارجی می دیدند و کشور درگیر جنگ بود. لذا هرچه مردم از تصمیمات مجلس و دولت گرفتار می شدند به گردن جنگ می انداختند. در حالی که آن روز هم مثلا دلار از هفت تومان به ۱۰۰ تومان رسید. ولی مردم کشور و انقلاب را متعلق به خودشان می دانستند و مسئولین را مبرا می کردند از اینکه جنگ و گرفتاری است. امروز دیگر جنگ فیزیکی نیست و جنگ اقتصادی است؛ دو دشمن دارد، یکی دشمن خارجی که آمریکا باشد و دیگری دشمن داخلی است که رانت خواران باشند.

وی با بیان اینکه باید جوابگوی مردم باشیم، افزود: وقتی از کسی نام می بریم که دل مخاطب را سوزانده و به حرف های او استناد می کنیم، کسی حرف های ما را نمی خواند. حالا بگویید من هر شب خوابم نمی برد و روز هم نمی توانم کاری بکنم. این چه مسئولیتی است که جز گرفتاری، ناروایی و تضییع حقوق فقرا ثمری ندارد. این همه آدم گرفتار هستند و شما می گویید من شب ها خوابم نمی برد.

کد خبر 582127 برچسب‌ها فقر ایران و آمریکا حسن روحانی سید محمد غرضی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر ایران و آمریکا حسن روحانی سید محمد غرضی میلیارد دلار هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۰۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • زحمات کارگران در حوزه اقتصادی پشتوانه ایران در حوزه امنیتی و دفاعی خواهد بود
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • جهاد اسلامی: نسخه آمریکایی آتش‌بس غزه بدتر و گمراه‌کننده‌تر است
  • فاجعه سیل بلوچستان/ وضع از سیل قبلی بدتر است/ ببینید چطور مردم خودشان به داد همدیگر رسیدند (فیلم)
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟