Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در گفتگویی با اشاره به لایحه بودجه 1400 و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با مصوبات کمیسیون تلفیق شاکله لایحه بودجه تغییر کرده است؟، گفت: آنچه کمیسیون تلفیق تصویب کرده، نظر این کمیسیون است و نظر مجلس نیست. به عبارت دیگر بودجه باید به تصویب مجلس برسد، آن هم با شرایطی که در قانون اساسی، در آیین‌نامه داخلی و در سیاست‌های کلی ابلاغی که از سوی رهبر معظم انقلاب آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیری افزود: بنابراین اکنون نمی‌توانم پیش‌داوری کنم که مجلس اساس لایحه دولت را تغییر خواهد داد.

وی در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه دغدغه رئیس‌جمهور در خصوص عدم تغییر شاکله بودجه ناظر بر چه بود؟، تاکید کرد: بالاخره رئیس‌جمهور به صورت روزانه اطلاعات مربوط به مصوبات کمیسیون تلفیق را دریافت می کنند، به اضافه اینکه نمایندگان یا رئیس محترم مجلس مصاحبه می‌کند یا معاون امور مجلس و سازمان برنامه گزارش‌هایی را خدمت رئیس جمهور ارسال می‌کنند و همه این‌ها باعث می‌شود که رئیس جمهور به صورت مستمر در جریان اتفاقات و تصمیمات جدید نمایندگان درباره بودجه قرار بگیرند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اظهار کرد: ایشان حق دارد به عنوان رئیس جمهور کشور، به عنوان کسی که باید کشور را اداره بکند و امر سخت اجرا به عهده ایشان است، دغدغه‌های خود را مطرح کنند. اما با وجود این نمی‌توانم اکنون پیشداوری کنم که لایحه بودجه در مجلس دچار چه سرنوشتی خواهد شد. زیرا کمیسیون تلفیق همه مجلس نیست و درباره لایحه بودجه باید کل مجلس اظهار نظر کند.

امیری گفت: بسیار امیدوار هستیم که نمایندگان در صحن علنی مجلس اساسا بودجه را تغییر ندهند، بویژه اینکه آقای نوبخت و مدیران‌شان آماده هستند تا نسبت به همه تبصره‌ها و احکام بودجه و منطقی که پشت این احکام وجود دارد، توضیح دهند. از این رو امیدواریم همکاری خوبی شکل بگیرد تا بتوانیم از ابتدای سال قانون بودجه 1400 را بدون مشکل اجرا کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که اگر شاکله بودجه تغییر بکند، چه اتفاقی را می‌توان پیش‌بینی کرد؟ آیا شورای نگهبان بودجه را رد می‌کند یا اینکه ممکن است دولت لایحه را مسترد کند؟، گفت: در جلسه چهارشنبه گذشته هیأت دولت تأکید رئیس جمهور بر این بود که رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای اقتصادی برای تصویب لایحه بودجه با مجلس هماهنگی کنند. اما نکته اینجا است که مطابق قانون اساسی ابتکار تدوین بودجه از دولت شروع می‌شود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمی‌توانند برای بودجه طرح بدهند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: اینکه قانونگذار اساسی ابتکار تهیه و تنظیم بودجه را به دولت داده است، پشت آن منطق بسیار مهمی وجود دارد و نتیجه این امر این می‌شود که امیدوار هستیم که تغییرات به اندازه‌ای نباشد که اساس لایحه بودجه را بهم بزند . زیرا در این صورت، آنچه عملا نهایی می‌شود، طرح بودجه خواهد بود، نه لایحه بودجه. از این رو، براساس سوابقی که از گذشته وجود دارد، اگر لوایح بودجه اینقدر تغییر کنند که اساس آن بهم بخورد و عملا به طرح نمایندگان تبدیل شود، معمولاً شورای محترم نگهبان ایراد می‌گیرد. امیدوار هستیم که تغییرات به اندازه‌ای نباشد که اساس لایحه بودجه را بهم بزند و موضوع حل و فصل شود.

امیری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دیدگاه شما درباره ادبیاتی برخی از نمایندگان که ادعا کرده‌اند لایحه دولت برای فروپاشی بوده است، چیست؟، گفت: هرکسی که در حاکمیت قرار می‌گیرد، می‌خواهد نماینده مجلس، وزیر یا قاضی باشد، باید به گونه‌ای صحبت کند که صحبت‌های او برای جامعه آرامبخش باشد و نباید به گونه‌ای صحبت کند که ذهن مردم دچار تشویش شود. عموم مردم که نظام تفکیک قوا را نخوانده‌اند، مردم ما کل نظام جمهوری اسلامی را یکپارچه می‌بینند، بنابراین باید گفت‌وگوها و اظهار نظرهای ما برای جامعه آرامبخش باشد.

وی ادامه داد: خروج از این قاعده هم سرمایه اجتماعی نظام را کم می‌کند، هم مردم را دچار سرگردانی و ناامیدی می‌کند و کشور دچار بی اعتمادی می‌شود.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: خواهش من از دوستان این است و بارها هم حضوری خدمت نمایندگان عرض کرده‌ام که هر موقع که می‌خواهید دولت را نقد کنید، همان طور که آقای رئیس جمهور بارها گفته‌اند، نقد بکنند، اما با ادبیات فاخر. نقد بسیار خوب و پسندیده است، اما آنچه بد است، تخریب است.

امیری گفت: اگر نقد دلسوزانه‌ای وجود داشته باشد، حتماً دولت از آن استقبال می‌کند. یا اگر مطلبی را نقد می‌کنیم، خوب است که پیشنهاد جایگزین هم داشته باشیم. بنابراین استفاده از واژه‌ها یا تعبیرهایی که برای جامعه بار روانی دارد از جانب هیچکس پسندیده نیست، کما اینکه رهبر معظم انقلاب نیز تأکید زیادی روی این موضوع داشته‌اند.

کد خبر 5134602 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای نگهبان لایحه بودجه قانون اساسی حسینعلی امیری رهبر معظم انقلاب هیئت دولت کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ محمدجواد ظریف مجلس شورای اسلامی محمد جواد ظریف هیئت دولت وزارت امور خارجه ایران حجت الاسلام حسن روحانی ایالات متحده امریکا لایحه بودجه ۱۴۰۰ برجام مجلس علی اکبر صالحی ترکیه انقلاب اسلامی ایران معاون پارلمانی رئیس جمهور کمیسیون تلفیق لایحه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ درباره جدول ۱۰ در مورد تملک دارایی‌های سرمایه‌ای موافقت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 (جداول بودجه) در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه‌شبنه یازدهم اردیبهشت ماه) قرار دارد.

وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول 10- ج درباره اعتبارات استانی از مجموع 210 نماینده حاضر در جلسه با 154 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع، موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 1403 در جلسه علنی در توضیح بخش درآمدی جدول 10- ج لایحه بودجه گفت: این جدول مربوط به اعتبارات استانی است که ریالی در آن بالا و پایین نشده، بخشی از آن به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود، این جدول به بخشهای مختلفی تقسیم می‌شود، در بخشی از جدول حدود 1500 میلیارد تومان به بودجه‌های جهادی اختصاص داده شده که به طور مساوی به تمام استانها تقسیم می‌شود. هیچگونه تغییری در این جدول اعمال نشده است فقط 4 ستون به آن اضافه شده، 4 مورد آن نیز در مورد مباحث استانی است.

در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که در جلسه علنی حضور دارد در توضیح این جدول اظهار کرد: این جدول با نظر دولت تنظیم شده، تغییرات مختصری بر آن اعمال شده که مخالفتی با آن نداریم، مبالغ عنوان شده در این جدول به صورت یک جا برای حل مسائل مدارس نیمه تمام، راه‌های روستایی و آبرسانی به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود و همگی در یک ستون آورده می‌شود اما در ستون توازن یک سوءبرداشتی نشود، بودجه در اختیار نمایندگان است، قطعا توافق ما این نیست که بودجه را در اختیار نمایندگان بگذاریم بلکه این اعتبارات بودجه ای در اختیار شورای برنامه ریزی استان ها قرار می گیرد.

رئیس کمیسیون تلفیق در ادامه اظهار کرد: تمام بودجه با همکاری دولت و مجلس دنبال شده است، این جدول نیز براساس توافق دولت و مجلس به نتیجه رسیده است، تلاش می شود با رعایت انصاف و عدالت بودجه تقسیم شود.

همچنین در بخش دیگری از جلسه قالیباف در توضیح جدول مذکور بیان کرد: بخشی که در توازن یک آمده و در زیرمجموعه نمایندگان قرار می‌گیرد توافق بر این شده است که در سازمان برنامه، شورای برنامه ریزی آن استان در حوزه مسائل عمرانی با برنامه قرار بگیرد، با نظر دوستان در همان سیستم نیز انجام پذیرد، حتی اولویت هم باید با کارهای زیرساختی باشد، چون توافق صورت گرفته ابهامی نیز ایجاد نمی‌شود.

رئیس مجلس در ادامه یادآور شد: 1.5 همتی که برای موضوع فنی و حرفه‌ای اختصاص داده شده بود که در حوزه ملی باشد با پیشنهاد دولت در همان مبحث استانی تعلق می‌گیرد.

لازم به ذکر است که نمایندگان مجلس از روز گذشته وارد بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 (جداول) شدند.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • قالیباف: ۱۰ همت برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص یافت
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور