Web Analytics Made Easy - Statcounter

سی‌ونهمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر در حالی از روز یکشنبه دوازده فروردین آغاز خواهد شد که شاهد نمایش کوچک ترین مجموعه فیلم‌ها در ادوار این رویداد خواهیم بود اما در مقابل با وجود کاهش تعداد بلیت فروشی‌ها، میلیون‌ها نفر-صندلی برای این دوره از جشنواره ظرفیت تماشاگر قابل فرض است؛ رقمی که می‌تواند جشن سینمای ایران را زمینه ساز افزایش آمار مبتلایان به کرونا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ با وجود آنکه جشنواره بین المللی فیلم فجر به دلیل شیوع کرونا لغو شد، به همان دلیل تصور می‌شد جشنواره ملی فیلم فجر نیز سرنوشت مشابهی بیابد اما چنین نشد و سی‌ونهمین دوره جشنواره فیلم فجر با بضاعت محدود از روز یکشنبه 12 بهمن 1399 با نمایش تنها 16 فیلم از میان انبوه فیلم‌های متقاضی برپا خواهد شد. این برای نخستین دوره است که فیلم‌ها آنچنان محدود انتخاب شده که در کاخ جشنواره تنها هشت روز نمایش فیلم، آن هم در دو سانس وجود دارد و روزهای پایانی جشنواره خبری از نمایش فیلم بلند سینمایی نیست.

در این شرایط، تهیه کنندگان و کارگردانان بسیاری از آثار دلایل فرامتنی را عامل عدم حضور آثارشان مطرح کرده‌اند که برخی از ایشان این موضع گیری را به شکل علنی نیز مطرح نموده‌اند. بنابراین تا زمانی که تمامی آثار راه یافته و بیرون مانده از این رویداد سینمایی مشاهده نشود، نمی‌توان داوری دقیق در این زمینه داشت که آیا سرآمدان تولیدات سینمای ایران به این جشنواره راه یافته‌اند و دیگر آثاری که بیرون مانده‌اند شایستگی نداشته‌اند؟

جشنواره سی و نهم برای جلوگیری از شیوع کرونا فاقد افتتاحیه و تصور می‌شد اختتامیه محدودی با حضور برندگان و گروه محدودی از مهمانان برپا شود. با این حال بلیت فروشی جشنواره برپاست و آن گونه که عوامل جشنواره گفته‌اند، فیلم‌ها با یک سوم ظرفیت در سالن‌های سینما به نمایش درخواهند آمد. به این ظرفیت، سالن‌های سینما ارگان‌ها و نهادها را نیز باید افزود. با این اوصاف میلیون‌ها تماشاگر می‌توانند در سالن سینما حضور یابند و قاعدتاً این وضعیت نگرانی‌ها را نسبت به موج تازه کرونا پس از برپایی مجموعه جشنواره‌های فجر به ویژه جشنواره فیلم فجر، افزایش می‌دهد.

برنامه سینماهای مردمی را از اینجا می‌توانید دانلود کنید

فیلم‌های بخش سودای سیمرغ از روز یکشنبه به نمایش درخواهند آمد، به شرح ذیل خواهند بود:

 

فیلم‌های نامزدشده در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)

داوران فیلم‌های سینمایی ساره بیات و محمد احسانی، مرتضی پورصمدی، بهرام توکلی، نیما جاویدی، سیدجمال ساداتیان و مصطفی کیایی پس از بازبینی 57 فیلم سینمایی، 16 فیلم در رشته‌های مختلف را برای نامزدی در بخش سودای سیمرغ به شرح زیر اعلام کردند:

 

 

ابلق


کارگردان: نرگس آبیار
نویسنده: نرگس آبیار و پریسا کرزیان
تهیه‌کننده: محمدحسین قاسمی
بازیگران: بهرام رادان، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، مهران احمدی، گلاره عباسی، گیتی، معینی، شادی کرم رودی، علی نفیسی، علی روزبهانی، الهه اذکاری، شیماء ملکیان، سیاوش حکم تشعار، روح اله آبیار، هادی آقا بزرگی، سعید بیگی، الهام حسامی، سارا اردلان، سحر اسدی، مهتا محدث، مهدی حیدری و امیرحسین سربخشی
خلاصه داستان: برای یک زن که در حاشیه شهری بزرگ با همسر و فرزندش زندگی می‌کند، ماجرایی رقم می‌خورد...

 


بیِ همه چیز


کارگردان: محسن قرایی
نویسنده: محسن قرایی، محمد داودی
تهیه‌کننده: جواد نوروزبیگی
بازیگران: پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، هادی حجازی‌فر، باران کوثری، مهتاب نصیرپور، پدرام شریفی، لاله مرزبان، بابک کریمی،
فرید سجادی حسینی، زهیر یاری، عیسی یوسفی پور، خسرو پسیانی، مهدی صباغی، عرفان ناصری، محسن نوری، مهران وثوقی، رویا بختیاری، آسیه سلطانی، نسیم فروغ، سارا افشار، اسدالله منجزی، امیر شاه علی و محمدمهدی بخشی
خلاصه داستان: روستایی دورافتاده سالهاست که رونقِ پیشین را ندارد. ساکنان یا کوچِ اجباری کرده‌اند، یا اگر مانده‌اند، در فقر و بدبختی به سرمی‌برند. روستا اما مهمانی دارد که خود در همین جا متولد شده و از کوچش ۲۰ سالی می‌گذرد، او متمول است و اهالی در خیالِ اینکه او آمده تا روستا را از این فلاکت نجات دهد، رویاپردازی می‌کنند... . 

 


تک تیرانداز


کارگردان: علی غفاری
نویسنده: رضا خمسه، بهنام علیزاده
تهیه‌کننده: ابراهیم اصغری
بازیگران: کامبیز دیرباز، علیرضا کمالی، امیررضا دلاوری، عبدالرضا نصاری، حسین پوریده، حسین شریفی، اسماعیل خلج، انوش معظمی و عبدالحلیم تقلبی
خلاصه داستان: تک تیراندازی ایرانی تبدیل به کابوسی مرگبار برای افسران و فرماندهان ارتش بعثی شده، به طوری که صدام شخصا جایزه‌ای برای سر او تعیین می‌کند. علاوه بر گروهی تک تیرانداز مزدور خارجی، ارتش بعثی نیز یکی از زبده‌ترین نیروهایش را مامور می‌کند تا دستور صدام را عملی کند.

 


تی تی


کارگردان: آیدا پناهنده
نویسنده: آیدا پناهنده و ارسلان امیری
تهیه‌کننده: آیدا پناهنده
بازیگران: الناز شاکردوست، پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا
خلاصه داستان: ابراهیم، استاد دانشگاه در رشته فیزیک، در آستانه مرگ با زنی آشنا می‌شود و این آشنایی، زندگی و مرگ ابراهیم را از نو معنا می‌کند

 


خط فرضی


کارگردان: فرنوش صمدی
نویسنده: فرنوش صمدی
تهیه‌‌کننده: علی مصفا
بازیگران: سحر دولتشاهی، پژمان جمشیدی، حسن پورشیرازی، آزیتا حاجیان، امیررضا رنجبران، صدف عسگری، محمد حیدری و
آیلین جاهد
خلاصه داستان: سارا به همراه همسرش حامد و دختر خردسالشان به یک عروسی در شمال ایران دعوت شده‌اند، اما حامد به دلیل مشکلات کاری نمی‌تواند آنها را همراهی کند و این سرآغاز اتفاقی است که زندگی سارا را دگرگون می‌کند.

 


رُمانتیسم عماد و طوبا


کارگردان: کاوه صباغ‌زاده
نویسنده: کاوه صباغ زاده
تهیه‌کننده: مهدی صباغ‌زاده
بازیگران: حسام محمودی، الناز حبیبی، علی انصاریان و مرتضی علی عباس میرزایی
خلاصه داستان: وقتی سرنوشت برای اولین بار عماد و طوبا را رو به روی هم قرار داد، هر دو خوب می‌دانستند که عشق، بیشتر شبیه یک مهارت است، تا هیجان و تپش قلب.

 


روزی روزگاری، آبادان

کارگردان: حمیدرضا آذرنگ
نویسنده: حمیدرضا آذرنگ
تهیه‌کنندگان: علی اوجی، عبداله اسکندری
بازیگران: فاطمه معتمدآریا، محسن تنابنده، الهام شفیعی، هیراد آذرنگ، سهیل دانش اشراقی و امیرحسین ابراهیمی
خلاصه داستان: آبادان سال 1381. خانواده پنج نفری مصیب چرخیده در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند. اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتار یاش به مواد مخدر است، کشمکشی میان آنها در می‌گیرد و در اوج تلاش خیری، مادر خانواده، برای به آرامش رساندن خانواده به ناگاه اتفاق غیرمنتظره‌ای همه آنها را غافلگیر می‌کند و... . 

 


روشن


کارگردان: سیدروح‌اله حجازی
نویسنده: سیدروح‌اله حجازی
تهیه‌کننده: سیدروح‌اله حجازی
بازیگران: رضا عطاران، سیامک انصاری، سارا بهرامی، مهدی حسین ینیا، ابراهیم عزیزی، مسعود میرطاهری، محمد ول یزادگان، علی رحیمی و سیدعلیرضا میرسالاری، با معرفی نازنین سهامی زاده و بازیگر خردسال سرگل لواسانی
خلاصه داستان: روشن مرد ساده دلی است که دلش می‌خواهد بازیگر سینما شود. اما مصایب دیگری سر راهش هست، مثل خانه‌ای که ثبت‌نام کرده و تحویلش نمی‌دهند و زنی که... . 

 


زالاوا


کارگردان: ارسلان امیری
نویسنده: ارسلان امیری، آیدا پناهنده و تهمینه بهرام
تهیه‌کنندگان: سمیرا برادری و روح‌اله برادری
بازیگران: نوید پورفرج، هدی زی نالعابدین، پوریا رحیم یسام، باسط رضایی، شاهور رستمی، فریدون حامدی و زاهد زند
خلاصه داستان: زالاوایی‌ها ترسیده‌اند، ناامیدانه از استوار، رئیس پاسگاه و مردی به نام آمردان کمک می‌خواهند.

 


ستاره بازی

کارگردان: هاتف علیمردانی
نویسنده: هاتف علیمردانی
تهیه‌کننده: علی سرتیپی
بازیگران: فرهاد اصلانی، علی مصفا، شبنم مقدمی، ملیسا ذاکری، مایکل مدسن و مارشال منش
خلاصه داستان: صبا همراه خانواده‌اش به امید آنکه معجزه‌ای رخ دهد و سرطانش درمان شود، عازم آمریکا می‌شود.

 


شیشلیک

کارگردان: محمدحسین مهدویان
نویسنده: امیرمهدی ژوله
تهیه‌کننده: محمدرضا منصوری
بازیگران: رضا عطاران، ژاله صامتی، پژمان جمشیدی، مه لقا باقری، وحید رهبانی، عباس جمشیدی و جمشید هاشم پور
خلاصه داستان: گروهی از کارگران یک کارخانه غذایی ساده می‌خورند و در این میان یک پدر تصمیم می‌گیرد برای دختربچه‌اش شیشلیک تهیه کند... . 

 


گیج‌گاه

کارگردان: عادل تبریزی
نویسنده: ارسلان امیری، عادل تبریزی
تهیه‌کننده: میرولی‌اله مدنی
بازیگران: جمشید هاشمپور، حامد بهداد، باران کوثری، سروش صحت، فرهاد آئیش، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، بیژن بنفشه خواه، نادر سلیمانی، محمد الهی، مریم همتیان، ایمان اسماعیل پور، حسن رضایی و رضا صفایی
خلاصه داستان: مهتاب به همراه پسر 10 ساله‌اش زندگی می‌کند. آشنایی آنها با حسن خشنود مسیر زندگی‌شان را عوض می‌کند.

 


مامان

کارگردان: آرش انیسی
نویسنده: آرش انیسی
تهیه‌کننده: مجید برزگر
بازیگران: رویا افشار، امیر نوروزی، عرفان ابراهیمی، امیر شمس و شقایق شوریان
خلاصه داستان: «مامان» با وجود جدایی از شوهرش همچنان برای خواهر و برادرهای او هنوز همان «نانسی» دخترِ آبادانی باکلاس و دوست داشتنی است، اما برای پسرهایش یک پیرزن بداخلاق، غرغرو و عصبی که با تاکسی خود مسافرکشی می‌کند.

 


مصلحت


کارگردان: حسین دارابی
نویسنده: حسین دارابی
تهیه‌کننده: محمدرضا شفاه
بازیگران: فرهاد قائمیان، وحید رهبانی، نازنین فراهانی، امیر نوروزی، مهدی حسین ینیا، مجید نوروزی، سهی بانو ذوالقدر، مهدی فریضه و علی د لپیشه
خلاصه داستان: گذشت اون زمان که مسعود قاسمی رو ساواک می‌برد بالا پایین می‌کرد. الان همون مسعود قاسمی با یه نوک خودکار، با دو خط نوشته زندگی جا به جا میکنه. الان دیگه دور دور آقایی ماست. کی این آقایی رو بهت داده؟ انقلاب... میخوای بعد یه عمر حقارت آقاییت واست بمونه... انقلاب رو محکم نگه دار.

 


منصور


کارگردان: سیاوش سرمدی
نویسنده: سیاوش سرمدی
تهیه‌کننده: جلیل شعبانی
بازیگران: محسن قصابیان، مهدی کوشکی، حمیدرضا نعیمی، سیدجواد هاشمی و لیندا کیانی
خلاصه داستان: شهید منصور ستاری به کمک همراهان صدیق و بااعتمادش پایه‌های برقراری تولید هواپیماهای جنگی را بنا نهاد که بعدها این نوع هواپیماها به نا مهای آذرخش و صاعقه نام برده می‌شوند.

 


یدو

کارگردان: مهدی جعفری
نویسنده: مهدی جعفری و مهین عباس‌زاده
تهیه‌کننده: محمدرضا مصباح
بازیگران: ستاره پسیانی، میلاد صویلوی، محمدمهدی آ لبوعلی، ریحانه آریامنش، اکبر اودود، رضا نوری، سعید آل بوعبادی، آرمان آسایش
خلاصه داستان: در شرایطی که آبادان محاصره شده است، یکی از خانواده‌های ساکن در شهر، همچنان به مقاومت خود ادامه می‌دهند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان آنتونی بلینکن دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا جشنواره فیلم فجر ویروس کرونا فیلم سینمایی برنامه جشنواره فجر مهرداد میناوند علی انصاریان آنتونی بلینکن دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا فیلم فجر فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنیک مهم نیست، دل فیلمساز را می‌خریم

محمدحسین لطیفی نویسنده، کارگردان و دبیر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» در حاشیه نشست خبری این جشنواره با اشاره به اینکه گستره فیلم‌های دینی شامل همه فیلم‌ها با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و … می‌شود، گفت: «اگر از صفر تا ۲۰ به دینی بودن یک فیلم نمره بدهیم، متوجه مرحله مرحله بودن این نگاه به فیلم می‌شویم مثلاً یک فیلم نمره ۵ و فیلمی دیگر نمره ۱۰ می‌گیرد، اما هیچ یک از این فیلم‌ها از گستره فیلم دینی خارج نمی‌شوند و تقریباً اکثر آثار اینگونه‌اند.»

به گزارش مهر، این کارگردان با اشاره به این‌که شیوه‌های مختلف در پرداخت به حضور خدا در فیلم‌ها وجود دارد، عنوان کرد: مساله اصلی و نکته من این است که آیا خدا در یک فیلم حضور دارد و خدا با آن کاراکتر هست؟ خدا برای هر کسی یک معنا دارد، اما این به معنای حضور خدا از اول تا آخر در یک فیلم نیست چرا که اقتضای درام این است که مثلاً یک آدم به حضیض ذلت و بدبختی برسد، اما کاراکتر فیلم در جایی احساس می‌کند خدا او را فراموش نکرده و این ارتباط به او آرامش می‌دهد. از این رو شیوه‌های مختلف در نوع پرداخت به حضور خدا وجود دارد.

وی درباره ویژگی‌های یک جشنواره دینی مطرح کرد: جشنواره دینی تنها تبلیغ دین نیست، ولی تبلیغ دین هم در آن دیده می‌شود مثلاً در فیلم «سفر سبز» نه آن کشیش مسیحی آمده است تا حاج رضا را مسیحی کند نه حاج رضا آمده است تا کشیش مسیحی را مسلمان کند، مهم این است که در نسبت با سایر ادیان ما یک افق دید با ۲ تعلیم متفاوت داریم و باید توجه داشته باشیم چقدر به هم نزدیک هستیم. نقاط اختلاف ما کم است پس بهتر است روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم به عنوان مثال در «از کرخه تا راین» حاتمی کیا، سعید در یک کلیسا نماز می‌خواند. به نظرم فیلمساز‌ها باید به مواردی از این دست توجه کنند.

کارگردان فیلم «غریب» با اشاره به اینکه حمایت‌های خوبی از جشنواره فیلم «رضوان» شده است، گفت: بالاخره در طول سال جوانانی در کشور هستند که در جا‌های مختلفی فیلم می‌سازند و ممکن است دیده نشوند و نتوانند عرض اندام کنند از این رو جشنواره فیلم رضوی مأمنی است برای اینکه بیایند و عرض اندام کنند. در اینجا دنبال نمره ۱۰۰ دادن به تکنیک فیلم‌ها نیستیم و اول دل فیلمساز را می‌خریم.

لطیفی در پایان درباره فعالیت‌های اخیرش در زمینه کارگردانی فیلم یا سریال گفت: قدیمی‌ها می‌گفتند «صداش در میاد نگران نباشید»، اما فعلاً زمان مناسبی برای صحبت کردن راجع به کارهایم نیست.

دیگر خبرها

  • ترایبکا به سراغ سالگردهای خاطره‌انگیر می‌رود/۲۵ سالگی «سوپرانوها»
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • یک استقلالی و نمایش مطمئن در چپ تراکتور
  • ویدیو/ خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • تکنیک مهم نیست، دل فیلمساز را می‌خریم
  • یک حاشیه کوچک، کمر استقلال و پرسپولیس را می‌شکند
  • «کوه نور» ظرفیت جدید تفریح شهر زندگی است/ میزبانی از ۹ هیئت خارجی در هفته فرهنگی اصفهان