Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس امور خاورمیانه مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا گفت: ایران بدون لغو تحریم بانک مرکزی، شرکت‌های نفتی، صادرات نفت، صادرات پتروشیمی و بانک‌ها به اجرای کامل تعهدات خود تحت برجام باز نمی‌گردد.

کنث کیتزمن کارشناس امور خاورمیانه در مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا در نشست شورای آتلانتیک که با موضوع پیچیدگی‌های برطرف کردن تحریم‌های ایران و بازگشت آمریکا به برجام این مطلب را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  افزود: می توانم بگویم یک اصل گسترده در بحث تروریسم وجود دارد، می گویند بانک مرکزی به عنوان یک نهاد تروریستی معرفی شده است که من می‌دانم کارخانه فولاد مبارکه هم به عنوان یک نهاد تروریستی شناخته شد، بانک های ایرانی وجود دارند که به عنوان نهادهای تروریستی معرفی شده‌اند.

این کارشناس امور خاورمیانه ادامه داد: بنابراین فکر می‌کنم یک اصل گسترده‌ای در اینجا وجود دارد که باید مورد بحث قرار گیرد، این اصل درباره معرفی نهادهای اقتصادی به عنوان نهادهای تروریستی است.

کیتزمن اضافه کرد: شما می‌دانید محدود کردن توانایی هسته‌ای ایران بسیار مهم بود به گونه‌ای که عزم اقتصادی ایران برای شما وجود داشت. برخلاف هدف ایران در تامین گروه های مسلح، مجاز به فعالیت آزادانه در سیستم اقتصادی بین المللی بود زیرا منافع ما این بود که برنامه هسته‌ای را مهار کنیم.

وی اظهار کرد: هنوز هم واقعا اصلی ترین تمرکز است و من می‌گویم که شما اساسا آن را می‌دانید هر نهاد ایرانی توسط دولت ترامپ به عنوان یک نهاد تروریسم تحت دستورالعمل اجرایی ۱۳۲۲۴ تعیین شده است. من ارزیابی می کردم که احتمالا بیشتر این شناسایی‌ها به عنوان تروریسم‌ باید لغو شوند.

این کارشناس مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا افزود: من می‌توانم بدون حضور در تهران یا صحبت با یک مقام رسمی ایرانی، به شما بگویم بدون اینکه اجازه داده شود بانک مرکزی ایران به طور آزادانه از سیستم بانکی بین‌المللی استفاده کند، ایران به انطباق با برجام باز نمی‌گردد.

کیتزمن ادامه داد: بانک مرکزی قطب فعالیت‌های بانکی بین‌المللی، فعالیت مالی بین‌المللی و کل پول ایران در خارج از کشور است که اکنون به ۹۰ میلیارد و ۸۰ میلیارد رسیده است، دارایی آنها اکنون کمتر از زمان برجام شده است که ۱۲۵ میلیارد دلار بود و کمتر از ۷ میلیارد دلار آن در کره جنوبی وجود دارد که به کانون اختلافات بین ایران و کره جنوبی تبدیل شده است.

 وی اضافه کرد: همه این حساب‌ها، حساب‌های بانک مرکزی هستند، اینها حساب‌های بانک مرکزی ایران در بانک‌های خارجی در خارج از کشور است و در صورت موفقیت اقتصادی، ایران باید بتواند آن پول را جابجا کند.

 این کارشناس مسایل خاورمیانه کنگره آمریکا تصریح کرد: بنابراین ایران قطعا اصرار خواهد داشت که تعیین بانک مرکزی ایران لغو شود و من می‌گویم هر نهاد نفتی، صادرات نفت، صادرات پتروشیمی، نهاد بانکی که به عنوان نهادی تروریستی معرفی شده است، ایران خواهان لغو این تحریم‌ها خواهد بود.

 کیتزمن درباره اظهارات وزیر خارجه آمریکا و دیگر مقامات کاخ سفید مبنی بر اینکه ابتدا ایران به تعهدات خود بازگردد و بعد آنها همان کار را خواهند کرد هم گفت: برخی از اقداماتی وجود دارد که من ‌می‌توانم از آنها به عنوان علامت یاد کنم که ایالات متحده می‌تواند انجام دهد. این می‌تواند انتخابی باشد، به برخی کشورها معافیت داده شود و اجازه دهد دوباره خرید نفت ایران را شروع کنند.

 وی افزود: برخی دیگر از کشورها همچون چین می‌توانند از این معافیت منع شوند و به همین دلیل انتخابی وجود دارد که بتوان اعمال کرد. قفلی که می‌دانید چه موقع در مورد اقدام کاهش تهدید برای ایران باز می‌شود، پول ایران اساسا در حساب‌هایی که در آن قرار دارند محدود می شود.

این کارشناس کنگره آمریکا اظهار کرد: بنابراین برای مثال ۷ میلیارد دلار در کره جنوبی باید در کره جنوبی بماند و ایران می‌تواند کالاهای درمانی را در کره جنوبی بخرد اما باید کالاهای کره جنوبی باشد، پول باید در آنجا بماند.

کیتزمن تصریح کرد: بنابراین این یک معافیت است که می‌تواند یک تمرین انتخابی باشد تا اجازه دهد ایران برای برداشتن دارایی‌های خاص و برخی از کشورها و نه همه کشورها اقدام کند.

وی با یادآوری مشکلی که ایران در برداشت پول از کره جنوبی داشت، گفت: می دانید که ایران خواستار برداشت ۷ میلیارد دلار از کره جنوبی برای خرید واکسن و داروهای مبارزه با کووید-۱۹ بود، ایالات متحده مجوز صادر کرد اما ایران نمی‌خواست که هیچ مبلغی از طریق سیستم مالی ایالات متحده به دلار تبدیل شود زیرا ایران می‌ترسید حتی برای یک دقیقه پول وارد سیستم مالی بین‌المللی شود، دولت ترامپ آن را توقیف خواهد کرد.

 این کارشناس کنگره آمریکا خاطرنشان کرد: بنابراین مشکل عدم دسترسی به سیستم مالی ایالات متحده وجود دارد که احتمالا مجبور خواهد شد در برخی موارد بحث و حل شود.

 کیتزمن همچنین به لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران توسط دولت ترامپ اشاره کرد و گفت: کشورهای اروپایی بسیار ناراحت بودند که دولت ترامپ این معافیت‌ها را لغو کرد و شرکت های اروپایی نمی‌توانند بدون مجازات در ایران کار کنند.

وی افزود: صدور دوباره این معافیت‌ها چیزی است که اروپایی‌ها به عنوان ژستی که ایالات متحده قصد دارد به عقب برگردد، استفاده می‌کنند و فکر می‌کنند وارد برجام شده و علاقه‌مند است تعهدات خود را تحت برجام از سر بگیرد.

کارشناس مسایل خاورمیانه به معافیت‌های تجارت عراق با ایران هم اشاره کرد و گفت می‌توان این معافیت برای خرید گاز و برق ایران ادامه و گسترش یابد.

کیتزمن به درخواست ایران از صندوق بین‌المللی پول هم اشاره کرد و افزود: ایران می‌گوید برای همه گیری کووید-۱۹ نیاز دارد. دولت ترامپ اساسا این وام را برای خرید ملزومات مسدود کرد. بنابراین، در پیشبرد بازگشت برجام، می‌توان تصمیم گرفت که از این میزان کم پشتیبانی و ایران این پول را دریافت کند.

وی به سازوکار اینستکس هم پرداخت و گفت: اینستکس که اکنون حلق‌آویز شده است، یک ماشین ویژه تجاری در اروپا است و فقط یک معامله را انجام داد که دولت ترامپ آن را تلاش اروپا برای تضعیف تحریم‌ها و تضعیف فشار حداکثری نامید و استفاده نشد.

این کارشناس مسایل خاورمیانه در مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا افزود: دولت بایدن می‌تواند به راحتی سیاست خود را تغییر دهد، می‌تواند بگوید ما از این سازوکار حمایت می‌کنیم حتی قبل از لغو سایر تحریم‌ها، ما از این ماشین پشتیبانی می‌کنیم تا ایران بتواند لوازم پزشکی را برای برخورد با همه‌گیری یا چیزهای دیگر بخرد.

کیتزمن اظهار کرد: بنابراین گام‌هایی وجود دارد که اگر دولت بایدن بخواهد در آن مسیر حرکت کند، می‌تواند به ایران نشان دهد که خواهان پیشبرد و پیوستن به برجام است.

برچسب ها: مراودات مالی ، برجام ، کنگره آمریکا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MEm

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مراودات مالی برجام کنگره آمریکا ایالات متحده میلیارد دلار کره جنوبی بین المللی بانک مرکزی دولت ترامپ معافیت ها تحریم ها حساب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۴۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی

در وضعیت و ساختار کنونی جامعه، رسانه‌ها نقش مهمی در ارائه مطالب به مخاطبان خود دارند. بى تردید رسانه، به هر شکل آن، برای ایفای نقش خود وظایفی دارد که باید آنها را به بهترین وجه و حداقل در حدّ امکان خوب انجام دهد و برای ادای درست وظایف و مسئولیت‌های خود نیازمند الگوگیری از کسانی است که این وظایف را به بهترین شکل انجام داده و راه خود را به درستی پیموده و از بیراهه رفتن پرهیز کرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین وظایف و شاید اولین وظیفه رسانه‌ها، چه رادیو، چه تلویزیون و چه مطبوعات، روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم درباره مسائل جامعه است؛ وظیفه‌ای که جز با صداقت و خیرخواهی مردم، عملی نمی‌شود.

رسانه باید‌ها و نباید‌های خود را دارد، اما آن چیزی که همیشه ادعا می‌کنند که در انجامش بیشترین تلاش را می‌کنند بیان واقعیت است. واقعیتی که البته از منظر خود آن را بیان می‌کنند. منظری که البته به موضوعات زیادی بستگی دارد.

رسانه‌های مشهور جهان حالا پس از گذراندن سال‌ها آزمون و خطا می‌دانند به چه شکلی واقعیت خود را به مخاطب القاء کنند، تاثیر بگذارند و در ذهن مخاطب جای گذاری کنند. به اخبار چند مدت اخیر رسانه‌های بزرگ جهان مانند بی بی سی دقت کنید. پوشش رسانه‌ای آنها را در نمایش جنایات صهیونیست‌ها  در غزه و حمله‌های وحشیانه آنها به بیمارستان و مردم بی دفاع این منطقه و حمله به کنسولگری ایران در دمشق را با پوشش عملیات وعده صادق و آن چیزی که به مخاطب خود القا می‌کردند مقایسه کنید. اگر چه رسانه‌های مشهور مانند بی بی سی همیشه ادعای بی طرفی دارند، اما امروز تمامی مردم جهان می‌دانند که بی طرفی و نمایش واقعیت‌ها چیزی به غیر از شوخی نیست.  

این اتفاق را در موضوعات متفاوت چه سیاسی و چه مواردی دیگر می‌توان مشاهده کرد. بی بی سی و رسانه‌هایی مانند آن تنها وسیله‌ای برای اجرا کردن سیاست‌های قدرت‌هایی هستند که آنها را بابت نیازهایشان خصوصا از لحاظ مالی تامین می‌کنند.

بهانه این صحبت‌ها دروغ جدید بی بی سی درباره یکی از اغتشاشگران اغتشاشات ۱۴۰۱ است. دروغی که البته به شکلی مسخره توسط خود آن‌ها فاش شد، اما همچنان نیز دروغ خود را بزک کرده و به مخاطب القا می‌کنند. می‌گویند از منابعی که داریم اطلاعات به دست ما رسیده و به دلیل مسائل امنیتی تصاویر منتشر شده را با فتوشاپ منتشر می‌کنیم تا اتفاقی برای منابع ما در ایران پیش نیاید. آن‌ها هیچ سند رسمی منتشر نمی‌کنند و فقط از طریق تبلیغات و القای مخاطبان خود به دنبال ادامه دادن به دروغ خود هستند. برای هر سوالی که دروغ آنها را مشخص می‌کند دلیل مضحک می‌آورند و همچنان بر دروغ خود پا فشاری می‌کنند.

شبکه‌های اجتماعی این قبیل رسانه‌ها را کمی چک کنید، متوجه می‌شوید که در جهان هیچ خبری نیست و تمامی جنایات در ایران انجام می‌شود. در  این رسانه‌ها انگار رژیم صهیونیستی ۳۴ هزار نفر را به شهادت نرسانده و هیچ جنگی علیه مردم فلسطین وجود ندارد. در فضای این رسانه‌ها انگار هیچ آشوب و تظاهراتی در دانشگاه‌های آمریکا بر علیه صهیونیست‌ها شکل نگرفته و همه جا در امن و امان است به جز ایران.

در این رسانه‌ها انگار خبری از یکی از بزرگترین خیزش‌های دانشجویی آمریکا پس از جنگ ویتنام وجود ندارد؛ اما اگر یک دانشجو به عنوان مثال از غذای خود در دانشگاهی در ایران خوشش نیاید آن را نمایش می‌دهند و آن را به بی‌کفایتی حکومت ایران ربط می‌دهند. در این رسانه‌ها انگار همه جهان ایران است و بقیه نقاط زمین بی مشکل و همه چیز در آسایش است.

البته وظایف این رسانه‌ها در قبال اربابان  و حامیان مالی خود این رفتار‌ها را برای آن‌ها تبدیل به یک امر واجب کرده است و البته نباید از رسانه‌هایی که حامی اصلی‌شان صهیونیست‌ها و یا نظام سلطه و استکبار است انتظار داشت موضعی به نفع  جمهوری اسلامی ایران داشته باشند. این رسانه‌ها باید در جهت سیاست‌های خود قدم بردارند.

 اما ما در جهت آگاه‌سازی مردم کشور خودمان چه کردیم که به راحتی تحت تاثیر رسانه‌های غربی قرار نگیرند و همه چیز را باور نکنند؟ شاید باید انتظار داشته باشیم که بهتر و با قدرت بیشتر وارد این جنگ رسانه‌ای شویم و با آگاهی در جهت مقابله با آن‌ها قدم برداریم.

احمد دستمالچیان سفیر سابق ایران در لبنان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره عملکرد و پوشش رسانه‌های غربی در جریان اعتراضات دانشجویی در آمریکا اظهار کرد: این رسانه‌ها تا آنجایی که در اختیار خودشان هست و می‌توانند شروع به افشاگری می‌کنند و در حال بر ملا کردن تصاویر جنایات صهیونیت‌ها هستند.

وی افزود: به دلیل آن که دست‌های اختاپوسی سانسور از طرف نظام استکباری بر اینها حاکم است شاید بیش از این نتوانند، اما در آینده این هم از کنترل نظام استکباری خارج می‌شود و رسانه‌ها می‌توانند بیش از امروز به وظایف ذاتی یک رسانه مستقل عمل کنند.

دستمالچیان اظهار کرد: البته امروز هر فرد در فضای مجازی و رسانه‌های مجازی برای خود یک رسانه است و این از کنترل نظام استکباری خارج شده و نظام استکباری نمی‌تواند کاری کند که تصاویر چنین اعتراضات و خیزش‌هایی کنترل شده و محدود باشد.

کیومرث یزدان‌پناه کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره عملکرد رسانه‌های بین‌المللی در پوشش اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا اظهار کرد: سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در این مقطع تاریخی درباره اعتراضات و خیزش دانشجویان در سراسر جهان ظلمی بزرگ است. سکوت آنها مغایر با اصل آزادی بیان و دفاع از مظلوم است.

وی ادامه داد: رسانه‌ها باید در هر نقطه از دنیا نسبت به این زمینه فعال باشند و بی تفاوتی آنها به چنین اتفاقاتی نشانگر آن است که رسانه مستقلی نیستند.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: این بی خیالی آن معنا را دارد که رسانه‌ها هم در واقع وابسته به جریان‌های قدرت هستند و برای آن که رسانه‌ها خود را از این انگ‌ها جدا و استقلال خود را حفظ کنند، بهتر است واکنش‌های جدی نسبت به جنایات صهیونست‌ها در نوار غزه و وحشی‌گری و کشتار آنها داشته باشند.

یزدان‌پناه بیان کرد: آن چیزی که مشخص است رسانه‌ها باید از این جنبش‌خواهی جهانی که به واسطه دانشجویان آمریکایی شروع شده حمایت کنند و امیدواریم که در همه نقاط جهان شاهد ادامه موضع‌گیری‌ها علیه صهیونیست‌ها و جنایات وحشیانه آنها باشیم.

وی  افزود: رسانه‌های ایرانی هم به عنوان یکی از مدعیان دفاع از حقوق مظلوم و مدعی دفاع از حقوق فلسطین نباید در این زمینه کوتاهی کنند و به نظر من باید همیشه در خط اول مبارزات رسانه‌ای علیه اقدامات رژیم صهیونیستی باشند.

یزدان‌پناه بیان کرد: وظیفه تمام رسانه‌های آزادی‌خواه جهان و آنهایی که مدعی‌اند تریبون‌شان در اختیار مظلومان جهان است، این است که اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را پوشش دهند تا دامنه آن از مرز‌های آمریکا و دیگر مناطق جهان فراتر رود و بستر‌ها برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی فراهم شود.

گزارش: محمد حسین نیک خوی متین

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳
  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • ذهن آمریکااندیش