Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@00:59:53 GMT

دلایل خون دماغ شدن کودکان

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۵۴۶۹۸

سرماخوردگی، آلرژی، لخته شدن غیر طبیعی خون و بیماری‌های مزمن می‌توانند منجر به خون دماغ شدن کودکان شوند. ناطقان: به نقل از هلثی چیلدرن، فرزند شما در سال‌های ابتدایی زندگی حداقل یک بار خون دماغ می‌شود. بعضی از کودکان پیش دبستانی هفته‌ای چند بار خون دماغ می‌شوند که این نه غیرعادی است و نه خطرناک، اما می‌تواند بسیار ترسناک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر خون از پشت بینی به داخل دهان و گلو سرازیر شود، ممکن است کودک مقدار زیادی از آن را ببلعد، که باعث استفراغ می‌شود.

دلایل زیادی برای خون دماغ شدن وجود دارد که رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

سرماخوردگی و آلرژی: سرماخوردگی یا آلرژی باعث تورم و تحریک داخل بینی شده و ممکن است منجر به خونریزی خود به خودی شوند.

تروما: کودک می‌تواند از راه قرار دادن چیزی در بینی یا فقط دمیدن آن دچار خونریزی بینی شود. خونریزی بینی همچنین می‌تواند در صورت اصابت توپ یا جسم دیگر به بینی یا افتادن و ضربه به بینی او رخ دهد.

رطوبت کم یا دود‌های تحریک کننده: اگر محیط خانه شما بسیار خشک است یا در آب و هوای خشک زندگی می‌کنید، ممکن است بینی کودک  خشک شده و خونریزی کند. همچنین اگر او کودک در معرض گاز‌های سمی قرار گیرد، ممکن است دچار خونریزی بینی شود.

مشکلات آناتومیک: هر ساختار غیرطبیعی داخل بینی می‌تواند منجر به خونریزی شود.

رشد غیرعادی: هر گونه رشد بافت غیرطبیعی در بینی ممکن است باعث خونریزی شود، مانند پولیپ ها که خوش خیم هستند، اما باید سریعاً درمان شوند.

لخته شدن غیر طبیعی خون: هر چیزی که در لخته شدن خون تداخل ایجاد کند می‌تواند منجر به خون دماغ شود. حتی دارو‌های رایج مانند آسپیرین، می‌توانند مکانیسم لخته شدن خون را به اندازه کافی تغییر دهند تا باعث خونریزی شوند. بیماری‌های خون مانند هموفیلی نیز می‌توانند خونریزی بینی را تحریک کنند.

بیماری مزمن: هر کودک مبتلا به بیماری طولانی مدت، یا کودکی که به اکسیژن اضافی یا داروی دیگری نیاز داشته باشد که می‌تواند باعث خشک شدن یا تأثیر در مخاط بینی شود، ممکن است دچار خون دماغ شود.

هنگام خونریزی بینی کودک چه کنیم؟

آرام باشید. خون دماغ می‌تواند ترسناک باشد، اما بندرت جدی است.

کودک خود را در حالت نشسته یا ایستاده قرار دهید. سر او را کمی به سمت جلو متمایل کنید. از او بخواهید که به آرامی در بینی خود بدمد.

نیمه پایینی بینی کودک خود را (قسمت نرم) بین انگشت شست و انگشت اشاره خود بگیرید و ده دقیقه کامل آن را محکم نگه دارید. اگر کودک به اندازه کافی بزرگ شده است، خودش می‌تواند این کار را انجام دهد. در این مدت بینی را رها نکنید تا ببینید آیا هنوز خونریزی دارد.

بعد از ده دقیقه فشار را آزاد کرده و کودک خود را ساکت نگه دارید. اگر خونریزی متوقف نشده است، این مرحله را تکرار کنید. اگر پس از ده دقیقه خون متوقف نشده است، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید یا به نزدیکترین بخش اورژانس مراجعه کنید.

اگر کودک شما زیاد خون دماغ می‌شود، از پزشک متخصص اطفال در مورد استفاده هر روزه از قطره بینی آب نمک سوال کنید. اگر در آب و هوای بسیار خشک زندگی می‌کنید، استفاده از این قطره بسیار مفید خواهد بود. علاوه بر این، یک دستگاه بخار ساز به شما کمک می‌کند تا از خشک شدن بینی جلوگیری شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ون دماغ شدن ، کودکان ، بیماری ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کودکان بیماری ها خونریزی بینی منجر به خون خون دماغ دماغ شدن لخته شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۴۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان

شهبازی مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه گفت : طرح غربالگری بینایی در سنین طلایی ۳ تا ۶ سال موجب میشود تا با تشخیص و درمان زود هنگام مشکلات بینایی از معلولیت کم بینایی و نابینایی پیشگیری شود.

به گفته شهبازی قرار است بهزیستی استان کرمانشاه درصورت نیاز کودکان به درمان‌های بعدی /مانند جراحی وعینک برای خانواده‌های تحت پوشش همه هزینه‌ها و برای دیگر خانواده‌ها هم بخشی از هزینه‌ها را پرداخت کند

آنطور که شهبازی می‌گوید پارسال ۶۶ هزار کودک کرمانشاهی در پوشش طرح غربالگری بینایی قرار گرفتند. از این شمار ۷۰۰ کودک که نیازمند درمان‌های بعدی بودند به مراکز تخصصی ارجاع شدند کمک هزینه‌های درمان از ۲ تا سی میلیون تومان به آنان پرداخت شده است.

غربالگری بینایی و شنوایی نوزادان و کودکان و همچنین غربالگری ژنتیک از راهکاری‌های پیشگیرانه بهزیستی برای کاهش و درمان معلولیت‌های جسمی و حرکتی است.

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد آموزش‌های پیش از ازدواج و مهارت‌های زندگی هم در بخش آموزش دنبال میشود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود