Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: اصلی ترین پیامد خارجی جمهوری اسلامی ایران مقابله سازمان یافته با منافع نامشروع و زیاده خواهی های ایالات متحده و نظام سلطه است‌.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد حسن ابوترابی فرد امام جمعه‌ موقت تهران صبح یکشنبه در مراسم آغاز چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب که در حرم امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی که به یک معنا با گامهای استوار امام بزرگوار و حضور اقتدارآفرین در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ چهره زیبا و امید بخش خود را به نمایش گذاشت، تاریخ را واژگون کرد، ادامه داد: یک قیام مهم به نام اسلام به پیروزی رسید و اصالت فرهنگی و نقش قرآن و عترت را در مدیریت و هدایت جامعه‌ اسلامی و رویارویی با زیاده خواهان جهان به نمایش گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: امام بزرگوار نماد عقلانیت، عزم، ایمان و ایثار و تصویر روشنی از تربیت یافتگان مدرسه قرآن و عترت بود. او راه را برای شکل‌گیری نظام سیاسی هموار نمود که اولا بر اصول و مبانی قرآن و سنت پیامبر اعظم (ص) و سیره پیشوایان معصوم دین استوار باشد و ثانیا با تکیه بر این آرمان و اصول راه را برای عزت، عظمت و اقتدار ملت ایران و اسلام همواره کند و ثالثا به عنوان یک قدرت برآمده از دین اسلام در برابر همه جبهه کفر و نظام سلطه با اقتدار بایستد؛ این اصول سه گانه مشی و مبانی اندیشه سیاسی امام را تبیین می‌کند.

امام جمعه‌ موقت تهران تاکید کرد: نظام سیاسی برآمده از آموزه‌های وحیانی بر دو رکن استوار است؛ رکن نخست رهبری صالح و برآمده از آموزه‌های دینی و رکن دوم ملت است. امت وفادار بدون رهبری صالح در عالم دنیا به پیروزی نمی‌رسد و موفقیت ها در عالم مرهون این موضوع است.

 ابوترابی فرد توانایی، شایستگی و پیشگامی و پیشتازی در حکمرانی مبتنی بر دین را از ویژگی‌های رهبری در نظام اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: رهبری در نظام اسلامی یا باید در دست امام معصوم باشد یا در دست فقیه عالم، صالح، عادل و مقتدر و شجاع که در زمان غیبت شایسته قرار گرفتن در این مکان خطیر است.

وی ادامه داد: اصل دوم برای موفقیت این رهبر، شناخت، فهم و وفاداری ملت به اوست؛ اگر مردم رهبر صالح را شناختند و در کنار او ایستادند، موفقیت‌ها و پیروزی ها قطعی است؛ رمز پیروزی انقلاب و مردم ایران در این دو اصل اساسی است.

نائب رئیس پیشین مجلس اظهار کرد: در ۱۲ بهمن ۵۷ این ملت ایران بودند که در تهران حضور یافتند و به استقبال امام خود رفتند و به جهانیان اعلام کردند که مدیریت ایران به دست رهبری است که برگزیده ملت است؛ این پیام ۱۲ بهمن ۵۷ بود، اما امروز این پیام متفاوت است. در ۱۲ بهمن سال ۱۳۹۹ پیام ملت اسلام، ملت های عراق، سوریه، لبنان، یمن، فلسطین و ایران این است که آینده جهان اسلام را ملت اسلام و رهبری صالح مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای اداره می‌کند.

ابوترابی فرد تصریح کرد: امروز دنیای اسلام رهبری صالح خود را شناخته است و اعتبار جبهه مقاومت، اقتدار محور مقاومت و ایران و اسلام برآمده از این حقیقت است؛ این ثمره گام برداشتن در مسیری است که قرآن مقابل ما قرار داده است.

وی با بیان اینکه «در نظام اسلامی و اندیشه دینی ملاک رهبری آراستگی به علم، معرفت و عمل مبتنی بر علم است»، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در طول عمر مبارکش سلوک مبتنی بر علم داشت و عالمانه گام برداشت؛ آن هم گام‌هایی مبتنی بر علم و اخلاص و پیام امام راحل این است که قیام برای خدا قیامی است که مبتنی بر علم، معرفت و اخلاص است.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه بعد از ۴ دهه ما با دولت اسلامی فاصله داریم، افزود: بعد از شکل‌گیری انقلاب و استقرار نظام اسلامی نوبت به گام سوم و شکل‌گیری دولت اسلامی رسید که به فرموده رهبری با آن هنوز فاصله داریم؛ ما هنوز در ابتدای این مسیر هستیم.

ابوترابی فرد گفت: در نظام اسلامی همه مدیران باید مبتنی بر علم و معرفت گام بردارند. در نظام اسلامی سوءاستفاده از قدرت ممنوع و حرام است؛ آنانی که از قدرت سوء استفاده کنند فقط به ملت ایران خیانت نمی‌کنند بلکه به ملت اسلام خیانت می‌کنند.

وی تصریح کرد: اگر امروز نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه نه تنها برای ایران بلکه برای اسلام اقتدار آفریده‌اند به دلیل رفتار مبتنی بر علم آنهاست و مدیریت مبتنی بر علم فرماندهی کل قوا این اقتدار را آفریده است. همچنین قرار گرفتن در جایگاه سیاسی برجسته در دنیا برآمده از عقلانیت و علم و حضور اقتدار آفرین ملت برآمده از اسلام است. امروز اگر کاروان علمی ایران با شتاب حرکت میکند و زیرساخت‌های توسعه در کشور دستاورد ۴ دهه مدیریت مبتنی بر علم و معرفت است.

نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: برای برون رفت از تنگناها در شاخص های اقتصادی از جمله نرخ بیکاری و تورم نیز باید سلوک مبتنی بر علم، عزم و اراده داشت؛ ملت ایران آماده‌اند برای برون رفت از این تنگناها گام بردارند. اگر این گام‌ها را به درستی برداریم، اقتداری که در عرصه دفاعی داریم در عرصه اقتصادی نیز محقق خواهد شد. رسیدن به اقتدار سیاسی و دفاعی سخت تر از اقتدار اقتصادی است اما ملت ایران در این دو عرصه به اقتدار رسیده‌اند و قطعاً دستیابی به اقتدار اقتصادی نیز امکان پذیر است.

ابوترابی فرد تصریح کرد: آینده هم برای ما و هم برای دشمنان روشن است؛ من با اعتماد و اعتقاد قطعی می گویم که امروز تمام سرویس های اطلاعاتی جهان اتفاق نظر دارند که ادامه حیات جمهوری اسلامی به معنای محو و نابودی رژیم صهیونسیتی است؛ امروز سیاستمداری در سرزمین های اشغالی فلسطین نیست که به این حقیقت دست نیافته باشد که در آینده منطقه جنوب غربی آسیا جایی برای حیات رژیم صهیونسیتی وجود ندارد.

وی افزود: امروز چند کشور باقی مانده در جبهه استکبار در منطقه جنوب غربی آسیا به این نتیجه رسیده‌اند که در آینده این منطقه جایی ندارند و این دستاوردها مرهون رهنمودهای امام و خلف صالح اوست؛ این راه را با اتکای به خدا و الهام از ارواح شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم، نفس‌های پاک جانبازان عالیقدری که بر زمین افتادند تا ملت اسلام بر پای خود بایستند و ایستادکی آزادگان و با استقامت خواهیم پیمود و با امام پیمان می‌بندیم که در کنار رهبری بمانیم و با استکبار مبارزه خواهیم کرد.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: اصلی ترین پیامد خارجی جمهوری اسلامی ایران مقابله سازمان یافته با منافع نامشروع و زیاده خواهی های ایالات متحده و نظام سلطه است و در این مسیر ایستاده‌ایم؛ اقتدار امروز ملت ایران، نتیجه ایستادگی ملت بزرگ ایران است و اگر این ایستادگی نبود امروز ملت ایران و ملت‌ اسلام در جایگاه فعلی قرار نداشتند؛ این راه را با الهام از امام و یاران امام و با استقامت و وحدت تداوم خواهیم بخشید و به پیروزی های عظیم دست خواهیم یافت.

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 امام خمینی دهه فجر حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 نظام اسلامی ابوترابی فرد مبتنی بر علم موقت تهران رهبری صالح امام جمعه ملت ایران ملت اسلام ۱۲ بهمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۸۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

فرارو- عبدالناصر همتی رئیس پیشین بانک مرکزی در یادداشتی به تشریح مضرات فاصله ارز نیمایی و نرخ ارز بازار پرداخت و نوشت: «براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹میلیارد ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.»

به گزارش فرارو، همتی در بخشی دیگری از یادداشت خود نوشته است: «درحال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار با نرخ ارز نیما به ۲۵هزار تومان یعنی بیش از ۶۰درصد رسیده است و اختلاف آن با ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ۳۷هزار تومان رسیده؛ یعنی ۲.۳برابر شده است. به تجربه، توصیه خیرخواهانه اینجانب به مسوولان این است که این فاصله را به‌تدریج و در یک فاصله زمانی معقول اصلاح کنند. تداوم این سیاست نه تنها موجب ثبات اقتصادی نمی‌شود، بلکه موجب تحریک حرکت‌های سفته‌بازانه، خروج سنگین سرمایه و فاصله گرفتن نرخ بازار با نرخ‌های تثبیتی می‌شود.»

این سخنان همتی در شرایطی مطرح می‌شود که برخی از تحلیلگران اقتصادی طی یک ماه گذشته در خصوص اختلاف ۶۰ درصدی بین دلار بازار و دلار نیمایی هشدار داده و ابراز نگرانی کرده بودند. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، همزمان با افزایش عمق فاصله بین این ۲ نرخ، تقاضای کاذب در ارز بازار آزاد نیز رو به فزونی می‌گذارد. همچنین طی سال ۱۴۰۲، اختلاف بازار نیما و آزاد حدود ۲۰ درصد بود که رسیدن این فاصله به ۶۰ درصد، زنگ خطر‌ها را به صدا در می‌آورد.

با توجه به سخنان عبدالناصر همتی پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که آیا پیشنهاد کاهش فاصله ۲ نرخ ارز در کشور، اقدامی مفید خواهد بود و در صورت تحقق این موضوع چه تحولات و پیامد‌هایی را در اقتصاد خواهیم دید؟ کامران ندری، اقتصاددان و استاد دانشگاه امام صادق به پرسش‌های فرارو پاسخ داده است:

بانک مرکزی توان کاهش نرخ ارز بازار آزاد را ندارد

کامران ندری به فرارو گفت: «این استدلال آقای همتی که می‌توان با روش فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی، خروج سنگین سرمایه را کنترل کرد، استدلال اشتباهی نیست. منظور ایشان از خروج سرمایه شاید این باشد که منابع ارزی حاصل از صادرات به اقتصاد وارد نمی‌شود و وقتی هم وارد نشود مترادف با این است که خارج از اقتصاد می‌ماند. وقتی صادر کننده می‌بیند که نرخ در بازار آزاد ۶۵ هزار تومان و در نیما به طور فرض حدود ۴۰ الی ۴۵ هزار تومان است، طبیعتا انگیزه‌ای برای عرضه کردن ارز خود به بازار ندارد و ارز را خارج نگه می‌دارد. در شرایط مذکور حتی وارد کننده نیز ثبت سفارشی انجام می‌دهد که بیشتر از آن چیزی خواهد بود که مایل است وارد کند و در نتیجه سعی می‌کند ارز خود را خارج از کشور نگه دارد؛ بنابراین استدلال آقای همتی استدلال درستی به نظر می‌رسد.»

وی افزود: «بانک مرکزی به احتمال بسیار زیاد، علاقه‌ای ندارد که نرخ ارز در بازار آزاد ۶۵ تومان باقی بماند، اما توان این را ندارد که در شرایط فعلی تزریق کافی در بازار را انجام داده و نرخ دلار را کاهش دهد. اگر بانک مرکزی می‌توانست با یک تزریق معقول، نرخ را در بازار آزاد کاهش دهد، اولویت بر این بود که نرخ در بازار آزاد کاهش پیدا کند. اما چون در حال حاضر بانک مرکزی نمی‌تواند با تزریق معقول، نرخ را کاهش دهد، این راه را دارد که اجازه دهد نرخ در بازار نیما افزایش پیدا کند و مشکلی که آقای همتی گفته اند، اتفاق نیفتد.»

تبعات تغییر نرخ ارز نیمایی برای دولت سیزدهم

این استاد دانشگاه گفت: «این مسئله که نرخ بالا برود مشکل نیست، مسئله اصلی این است که اگر نرخ در بازار نیما افزایش پیدا کند، فشار‌های سیاسی روی دولت سیزدهم افزایش پیدا خواهد کرد؛ بنابراین من احساس می‌کنم این یک مسئله سیاسی است و افرادی که هم اکنون از این رانت ما به التفاوت نرخ نیما و بازار آزاد استفاده می‌کنند، اهرم‌هایی دارند که می‌توانند به لحاظ سیاسی، به دولت سیزدهم فشار وارد کنند. برای مثال دولت سیزدهم را از این موضوع می‌ترسانند که اگر قیمت بالا برود، نرخ کالا‌های تولیدی نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. یکی از مشکلات این است. در حال حاضر به طرف ارز ۴۲۰۰ تومانی حرکت می‌کنیم. یعنی زمان دولت آقای روحانی، همین آقای همتی با مشکلی مشابه رو به رو بود. درست است که آقای همتی این توصیه را به دولت سیزدهم ارائه داده اند، اما ایشان در زمان ریاست خود بر بانک مرکزی، نتوانستند مشکل حداقل ارز ۴۲۰۰ تومانی را حل کند و علت آن هم به فشار‌های سیاسی موجود برمی‌گشت

وی افزود: «در حال حاضر، تصور آقایان این است که اگر نرخ ارز در بازار نیمایی افزایش پیدا کند یا نرخ ۲۸۵۰۰ بالا برود، روی قیمت کالا‌های اساسی که مردم روزانه استفاده می‌کنند، تاثیر می‌گذارد و همین موضوع نیز مانعی جدی است که به دولت سیزدهم، اجازه نمی‌دهد که نرخ را در بازار نیمایی تعدیل کند. به عبارت دیگر، ترس از تبعات چنین تصمیمی و پیامد‌های تورمی آن مانع می‌شود. یک تجربه نیز در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد که نگرانی‌ها را مضاعف می‌کند. مسئله این است که هم اکنون، دولت سیزدهم، تحلیل کارشناسی شده‌ای از این که کدام تصمیم، تصمیم بهتری است ندارد. دولت نمی‌داند که آیا باید اجازه دهد این نرخ تعدیل شده و بالا برود یا نرخ را به شکل موجود حفظ کند. به نظر می‌رسد که دولت سیزدهم در این زمینه به جمع بندی خاصی نرسیده است. نگه داشتن نرخ در این سطح، محاسنی دارد و حسن آن این است که تولید کننده‌ها نمی‌توانند به این بهانه که ارز را با قیمت بالاتر تهیه می‌کنند، نرخ را افزایش دهند و معایبی نیز دارد که آقای همتی نیز به آن در قالب خروج سرمایه اشاره کرده است.»

این اقتصاددان در ادامه گفت: «اما این نکته را هم فراموش نکنیم که قطعا اطلاعات دولت، در رابطه با این که هزینه و فایده کدام سیاست بیشتر و کمتر است از دیگران بالاتر است. حقیقت این است که هیچ راه دیگری برای حل شرایط موجود نداریم. عرضه کننده انگیزه بسیار بالایی دارد و این شرایط در دوران آقای همتی نیز اتفاق افتاده است. در دوره ای، آقای همتی می‌گفت صادر کننده‌ها ارز خود را به کشور وارد نمی‌کنند. پس خود آقای همتی هم تجربه شرایط مشابه را داشته اند. هرچه فاصله قیمت ۶۵ هزار تومانی با نرخ نیما بیشتر شود، انگیزه برای صادرکننده‌ها مبنی بر این که ارز خود را وارد کشور نکنند، افزایش پیدا می‌کند.»

دیگر خبرها

  • چهره‌های ورزشی که در ایران مسلمان شدند
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است