Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با اولین روز از چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، هفت طرح صنعت آب و برق در کردستان با 676 میلیارد تومان اعتبار و به دستور رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری برنا از کردستان؛ آیین بهره‌برداری از این طرح‌ها روز یکشنبه به صورت ویدیو کنفرانس با دستور دکتر روحانی و با حضور وزیر نیرو، قاسم تقی‌زاده خامسی معاون آب و آبفای وزیر نیرو، استاندار کردستان و در قالب هفته سی و نهم پویش "هر هفته_الف_ب_ایران" برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آب و آبفای وزیر نیرو در آیین افتتاح این پروژه‌ها اظهار داشت: افتتاح بخشی از شبکه واقع در نواحی عمرانی یک و ۲ مریوان در قالب شبکه آبیاری و زهکشی گاران، یکی از این طرح‌ها است.

قاسم تقی‌زاده خامسی با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۱۳۲ میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: طرح شبکه آبیاری و زهکشی گاران در مجموع ۸۵ درصد پیشرفت دارد و سال ۸۱ عملیات آن آغاز شد و برای تامین آب اراضی کشاورزی پایاب سد گاران به مساحت کلی چهار هزار و ۵۵۶ هکتار شامل واحدهای عمرانی اول و دوم(یک هزار و ۹۰۰ هکتار)، واحد عمرانی سوم (یک هزار و ۵۶ هکتار) و جنوب دریاچه زریوار(یک هزار و ۶۰۰ هکتار) در نظر گرفته شده که بخشی از ناحیه عمرانی یک و ۲ به مساحت یک هزار و ۱۰۰ هکتار آماده بهره‌برداری است.

افتتاح سد مخزنی رمشت

افتتاح ساختمان سد مخزنی رمشت دومین طرحی بود که امروز به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه این سد چهل و نهمین سد در دولت تدبیر و امید است که به بهره‌برداری می‌رسد، اضافه کرد: برای این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و با افتتاح آن تعداد سدهای کردستان به ۱۹ مورد رسید.

زمان آغاز اجرای این طرح سال ۸۸ است و هدف از اجرای این سد تامین آب شهر موچش و اراضی کشاورزی پایین دست روستای رمشت، محمدآباد و مارنج است.

سد رمشت از نوع خاکی همگن بر روی رودخانه رمشت از سرشاخه‌های سیروان، ارتفاع سد ۳۰.۷ متر، طول تاج ۴۳۱ متر، عرض تاج در بالاترین نقطه هفت متر و حجم کل مخزن ۵.۸ میلیون مترمکعب است.

بهره‌برداری از ساختمان شبکه آبیاری و زهکشی سد رمشت

ساختمان شبکه آبیاری و زهشکی سد رمشت عنوان سومین طرحی بود که امروز با حضور معاون وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

برای اجرای این طرح که سال ۸۹ شروع و ۵۶۳ هکتار از اراضی روستای رمشت، محمدآباد و مارنج را تحت پوشش قرار می‌دهد، ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده و برای ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند.

لوله‌گذاری با لوله سایز ۷۰۰ میلیمتر به طول یک هزار و ۴۰۰ متر و لوله‌گذاری با لوله پلی اتیلن از سایز ۱۶۰ تا ۷۱۰ میلیمتر به طول هشت هزار و ۱۰۶ کیلومتر، از اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح است.

آبرسانی به شهر سقز

امروز همچنین طرح آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس( تصفیه‌خانه شماره ۲ سقز) با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده به بهره‌برداری رسید. این طرح که سال ۸۹ شروع شده است، ۷۸ درصد پیشرفت دارد و امروز مدول اول آن افتتاح می‌شود.

هدف از اجرای آن، انتقال و تصفیه آب خام ذخیره شده در پشت دریاچه سد چراغ ویس به میزان ۳۳ میلیون مترمکعب در سال برای تامین آب شرب ۱۴۰ هزار نفری شهر سقز تا افق ۱۴۲۵ است.

این تصفیه‌خانه ظرفیت تصفیه ۶۰۰ لیتر بر ثانیه با فرآیند متعارف در ۲ مدول اجرایی را دارد. احداث خط انتقال آب خام و تصفیه شده به میزان ۳۱.۵ کیلومتر و احداث یک مخزن یک هزار مترمکعبی و ۲ مخزن پنج هزار مترمکعبی با ظرفیت تامین آب یک هزار لیتر در ثانیه از اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح است.

افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کامیاران

امروز همچنین طرح تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کامیاران با اعتباری به میزان ۴۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که با افتتاح این پروژه جمعیت ۸۷ هزار نفری شهر کامیاران زیر پوشش قرار می‌گیرد.

تصفیه خانه فاضلاب کامیاران با ظرفیت تصفیه ۱۲ هزار و ۸۴۰ مترمکعب فاضلاب در شبانه روز  طراحی و سیستم تصفیه در آن از نوع MLE و طول شبکه و خط انتقال اجرا شده در این طرح ۹۱ کیلومتر است.

در حال حاضر جمعیت شهر کامیاران بیش از ۷۶ هزار نفر و تعداد انشعابات فاضلاب نیز بیش از ۲۰ هزار فقره انشعاب است که با به مدار آمدن تصفیه خانه فاضلاب این شهر، تعداد تصفیه خانه‌های فاضلاب استان به ۱۰ واحد( ۹ تصفیه خانه فاضلاب شهری و یک تصفیه خانه فاضلاب روستایی) خواهد رسید.

این طرح اهداف مختلفی را در حوزه اقتصادی و اجتماعی دنبال می کند که از جمله اهداف اجتماعی آن می توان به حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب خاک و هوا، ارتقاء سطح بهداشت و سلامت عمومی، جلوگیری از آلودگی سفره آبهای زیرزمینی، جلوگیری از مصرف فاضلاب خام جهت کشاورزی و بهبود مسائل زیباشناختی سطح شهر، اشاره کرد.

در حوزه اقتصادی نیز اثرات اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر کامیاران، افزایش رفاه عمومی و سطح زندگی، تبدیل هزینه های سنگین درمان به هزینه های اندک پیشگیری، تزریق پساب به آبخوان های اطراف برای تغذیه سفره آبهای زیرزمینی، تبدیل آب از چرخه یکبار مصرف و مخرب به چرخه چندبار مصرف و سازنده، درآمدزایی و ایجاد اشتغال و ایجاد زمینه توسعه آینده شهر است.

امروز همچنین ۲ طرح نیروگاه مقیاس کوچک ۱۴ مگاواتی مریوان و سه پروژه پست و شبکه انتقال فوق توزیع برق کردستان با هدف تامین و شبکه پایدار برق با ۱۰۳ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید. پست ۲۳۰ کیلوولت کامیاران، پست ۶۳ کیلوولت سرنجیانه، پست ۶۳ کیلوولت مریوان، طرح‌های ذکر شده است که افتتاح شد.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگ‌سیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهره‌برداری رسیده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رییس جمهور وزیر نیرو کردستان استاندار کردستان خبرگزاری برنا کردستان بهره برداری رسید برای اجرای این طرح تصفیه خانه فاضلاب میلیارد تومان شبکه آبیاری شامل رودخانه شهر کامیاران وزیر نیرو هزینه شده یک هزار میلی متر تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۹۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش پنج هکتاری سطح بهره‌برداری بوستان بزرگ شهر در یزد

مدیر منطقه دو شهرداری یزد گفت: با اقداماتی که در دو سال اخیر در بوستان بزرگ شهر با صرف اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال انجام شد، پنچ هکتار به سطح بهره‌برداری این بوستان اضافه شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد علیرضا ابویی با بیان اینکه بوستان بزرگ شهر با وسعت تقریبی ۳۰ هکتار در مجاورت بلوار مدرس قرار دارد و یکی از بزرگترین بوستان ها در سطح منطقه دو شهرداری است، اظهار کرد: در دو سال اخیر شاهد اقدامات خوبی در این بوستان بوده ایم به طوریکه با صرف اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال برای فعالیت های عمرانی، پنج هکتار به سطح بهره برداری این مجموعه افزوده شده است. وی با اشاره به اینکه این بوستان دارای طرح مصوب بالادستی است، اظهار امیدواری کرد: انشاالله در سال جاری بتوانیم با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در زمینه توسعه بوستان به ویژه در حوزه بازپیرایی قسمت قدیمی آن فعالیت های عمرانی خوبی را انجام دهیم و شاهد مراحل نهایی اقدامات عمرانی در بوستان بزرگ شهر باشیم. مدیر منطقه دو شهرداری یزد، توجه به ورزش‌های همگانی در مجموعه بوستان بزرگ شهر را از نکات مهم و موثر در طرح توسعه این بوستان دانست و افزود: در این مجموعه، شاهد یکی از بزرگترین پیست های دوچرخه سواری در سطح بوستان های شهر یزد هستیم و همچنین در طراحی، به بحث ورزش های همگانی از جمله فوتبال ساحلی توجه ویژه ای شده است. ابویی با بیان اینکه بوستان بزرگ شهر یکی از محل های اسکان موقت مسافرین و مهمانان نوروزی است، گفت: آلاچیق هایی در سطح زیربنای ۲۰۰۰ مترمربع احداث شده است به طوریکه در ایام نوروز، هر روزه شاهد استقرار تعداد زیادی از مسافرین در این آلاچیق ها بودیم. مدیر منطقه دو شهرداری یزد در ادامه با اشاره به رضایت بالای مسافرین از اسکان در این بوستان، افزود: انشاالله در آینده بتوانیم به سطح بهره برداری اسکان مسافرین در سطح این مجموعه بیافزاییم. وی سرجمع هزینه های عملیات عمرانی بوستان بزرگ شهر در دو سال اخیر و سال جاری را، بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات منطقه دو عنوان کرد. کد خبر 749498

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی به دو شهر و ۱۰ روستا در شهرستان شازند مرکزی
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره‌برداری بوستان بزرگ شهر در یزد
  • افزایش سطح بهره برداری بوستان بزرگ شهر یزد
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی قلعه مختار اندیمشک نیاز آبی مردم را برطرف می‌کند