Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:25:43 GMT

پرورش مبلمان در آزمایشگاه!

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۶۰۰۲۳

پرورش مبلمان در آزمایشگاه!

محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) به زودی خواهند توانست مانند گوشت، مواد گیاهی را نیز به شکل‌های دلخواه در محیط آزمایشگاه پرورش دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، گوشت‌های آزمایشگاهی امروزه در حال رواج هستند و شنیدن اخبار آنها دیگر چندان تعجب برانگیز نیست. اما شنیدن اینکه محققان موسسه فناوری ماساچوست به دنبال پرورش چوب در آزمایشگاه هستند، شاید کمی عجیب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این کار ایده خوبی خواهد بود. گفتنی است که تولید چوب در آزمایشگاه زمان بسیار کمتری نسبت به روند طبیعی آن که چند دهه طول می‌کشد تا به چوبی تبدیل شود که ما برای تولید از آن استفاده می‌کنیم، نیاز دارد.

نکته دوم و شاید مهمتر از مورد قبل اینکه چوب ساخته شده در آزمایشگاه باعث کاهش نیاز به قطع درختان در جنگل‌های با ارزش زمین می‌شود که برای تولید اکسیژن مورد نیاز ما و پاک‌سازی هوا از آلاینده‌ها حیاتی است. همچنین چوب آزمایشگاهی در هر زمان و هر مکان در دسترس است.

محققان در چکیده مقاله خود نوشتند: سیستم‌های فعلی برای تولید مواد بیولوژیکی گیاهی ناکارآمد هستند، اما این کار یک راه حل جدید است که بر اساس کشت انتخابی بافت‌های گیاهی قابل تنظیم با استفاده از تکنیک‌های مقیاس پذیر و بدون نیاز به زمین زراعی است و توسط عواملی همچون فصل، آب و هوا یا در دسترس بودن منابع محدود نمی شود.

محققان می‌گویند که سلول‌های ایجاد اشیای چوبی از برگ‌های گیاه "گل آهاری"(zinnia) استخراج می‌شوند و برای رشد نیازی به خاک و نور خورشید ندارند. این سلول‌ها حتی می‌توانند در آزمایشگاه در قالب‌های خاص ریخته شوند و به شکل‌های خاصی مانند صندلی رشد کنند.

این روش می‌تواند باعث کاهش بسیاری از ضایعات مرتبط با محصولات چوبی شود. از آنجا که درختان به شکل استوانه‌ای رشد می‌کنند، بنابراین وقتی مبلمان را از آنها می‌سازیم، ناخواسته مقدار زیادی چوب را هدر می‌دهیم که در بسیاری از موارد هدر می‌رود و استفاده نمی‌شود.

این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است، به این معنی که فعلا هیچ مبلمان ساخته شده توسط "گل آهاری" را نخواهیم دید. با این حال، این گام مهمی در جهت ساخت پایدارتر محصولات چوبی سازگار با محیط زیست است.

این روش در صورت موفقیت می‌تواند باعث محبوبیت بیشتر محصولات چوبی نسبت به پلاستیک‌های خطرناکی شود که باعث آلودگی زمین و اقیانوس‌ها می‌شوند.

این مطالعه در مجله Cleaner Production منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گوشت آزمایشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۰۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت مستمر بر پروژه‌های مهم مسکونی و عمرانی در استان بوشهر

به گزارش خبرنگار مهر، امیر برومند یکشنبه شب در نشست با مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر اظهار داشت: با تسریع در اجرای پروژه‌های باکیفیت، به عنوان بازوی قوی اجرایی استان جهت توسعه و ارائه خدمات به جامعه هدف تلاش می‌کنیم.

مدیر آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان بوشهر نیز در این نشست بیان کرد: این آزمایشگاه پیش‌تر توانسته در کنار دستگاه‌های اجرایی در نظارت، کنترل و ارتقا کیفی پروژه‌های عمرانی نقش تأثیرگذاری داشته باشد و در راستای اهداف کلان نظام فنی و اجرایی در افزایش طول عمر مفید و ارتقا کیفی پروژه‌های عمرانی ملی و استانی قدم بردارد.

غلامرضا قاسمی، افزود: آزمایشگاه استان ضمن بهره‌مندی از ۱۰۵ نفر نیروی متخصص فنی و بهره‌گیری از تجهیزات مدرن، منحصربه‌فرد و به‌روز، دارای شش شعبه شهرستانی و ۶۵ آزمایشگاه محلی مستقر در پروژه‌های سطح استان بوده که خدمات فنی و آزمایشگاهی را به دستگاه‌های اجرایی و فعالان بخش خصوصی ارائه می‌دهد و آمادگی دارد در پروژه‌های مختلف با بنیاد مسکن استان همکاری کند.

کد خبر 6091524

دیگر خبرها

  • آب شرب اصفهان سالم است
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • اهدای درب چوبی حرم امام رضا (ع) از طرف حرم بانوی کرامت
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • چرا ژاپنی‌ها به نقاشی «ارواح» علاقه دارند؟
  • نظارت مستمر بر پروژه‌های مهم مسکونی و عمرانی در استان بوشهر
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)