Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:25:40 GMT

نگاه حمایتی از مادران در جامعه کاری وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۶۱۵۸۷

نگاه حمایتی از مادران در جامعه کاری وجود ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، سکینه اکبری با حضور در برنامه چشم‌انداز رادیو گفت‌وگو، با تعریفی از اصطلاح اشتغال زنان گفت: شغل برای بانوان، فعالیت و کاری است که در قبالش، حقوق و مزایا دریافت شود و شامل شغل‌های تمام‌وقت، پاره‌وقت، اداری، غیراداری، دولتی، خصوصی، خانگی و غیره می‌شود.

وی مشاغل خانگی و خانه‌داری را شغل‌های مجزایی خواند و تاکید کرد: خانه‌داران به کاری که به شأنیت مقدس مادری و همسری مربوط است، مشغول هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به لحاظ دیدگاه‌های فرهنگی موجود در جامعه، این تفکر القا شده که بانوان شاغل ارزش اجتماعی بیشتری دارند و اگر اشتغال بیرونی نداشته باشند، احساس می‌کنند در هویت‌شان خدشه وارد شده است.

اکبری بیان کرد: در بعضی موارد هم، تحصیلات بانوان به حد تخصص می‌رسد، در این صورت نمی‌توانند خانه‌دار باشند چون باید از علم خود در اجتماع استفاده کنند.

از هویت مادری زنان حمایت شود

کارشناس مسائل زنان در ادامه با بیان اینکه در طرح تعالی جمعیت دو رویکرد فرهنگی و اقتصادی-حمایتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای بخش فرهنگی، وزارت علوم و آموزش پرورش متولی شده‌اند تا موضوع را در قالب کتاب‌های درسی و کلاس‌های آموزشی پیگیری کنند.

کارشناس مسائل زنان و خانواده، با تاکید بر وجود نگاه جنسیت‌گرا به معنای عدم حمایت از شأنیت مادر در طراحی‌های فرهنگی گفت: وزارت علوم و آموزش و پرورش در این زمینه، مورد نقد قرار می‌گیرند و اشکالاتی بر آن‌ها وارد است. مثلاً یک دانشجوی دکتری از ترس رد نشدن توسط استادها، زمان ازدواج به بعد از دفاع موکول می‌کند.

فرزند دردسر نیست

اکبری در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه مسئله جمعیت باید برای کل کشور مهم باشد، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه مسئله اقتصادی برای فرزندآوری و ازدواج بسیار مهم است؛ اما به نظر می‌رسد موضوع فرهنگ بسیار مهم‌تر و تاثیرگذارتر است. به عنوان مثال، زنان دهه ۵۰ با تمام مشکلاتی که داشتند، هویت مادری و همسری‌شان تغییر نکرد.

این کارشناس مسائل زنان ادامه داد: تا زمانی که زنان، واقف به هویت اصلی خود مانند مادری نشوند، مشکلات بسیاری وجود خواهد داشت. مثلاً در بسیاری از موارد به فرزند به عنوان دردسر نگاه می‌شود.

اکبری همچنین با بیان اینکه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد زنان، شاغل هستند و ۷۰ درصد خانه‌دار، یادآور شد: انتظار می‌رود که بانوان خانه‌دار، الگوهای فرزندآوری صحیح را اجرا کنند؛ اما در موارد بسیاری، متأسفانه این اتفاق مشاهده نمی‌شود و آن‌ها در واقع به یک یا نهایتاً دو فرزند اکتفا می‌کنند.

مشکلات روانی برای مادران شاغل باید رفع شود

این کارشناس مسائل زنان، با اشاره به اینکه مسائل زنان صرفاً با مسائل حقوقی حل نمی‌شود، گفت: برای مثال سازمان‌ها برای دور زدن قوانین، سعی می‌کنند تا قراردادها را با بانوان، کوتاه‌مدت تنظیم کنند تا هر زمان که بخواهند بتوانند با آن‌ها خداحافظی کنند.

وی افزود: برای مثال معمولاً سازمان‌ها، نهادها و مجموعه‌های خصوصی با یک خانم باردار قرارداد بلندمدت نمی‌بندند که در ادامه تسهیلاتی مثل مرخصی زایمان را به فرد اعطا نکنند.

پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در پایان با بیان اینکه نگاهی به معنای حمایت از شأنیت مادر در جامعه کاری وجود ندارد، اظهار کرد: نبود این نگاه در طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی منجر به شکل‌گیری مشکلات روانی برای مادر شده که حتی به سقط جنین هم منجر می‌شود.

کد خبر 5134945

منبع: مهر

کلیدواژه: مادر زنان خانواده اشتغال زنان فرزند آوری کاهش جمعیت شورای شهر تهران شهرداری تهران دهه فجر وزارت آموزش و پرورش بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اعتیاد شهر تهران عوارض شهرداری خیابان ولی عصر آلودگی هوا محرومیت زدایی گردشگری متروی تهران مجلس دانش آموزی کارشناس مسائل زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۱۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه

در وهله نخست، ورود ایالات متحده آمریکا و اروپا به این موضوع نشان‌دهنده اهمیت مباحث فرهنگی است. آن‌ها تلاش می‌کنند فساد و تباهی را میان ملت‌های مسلمان رواج و سپس جوامع را به سمت بی‌هویتی سوق دهند. زمانی که بی‌بندوباری جنسی میان ملت‌ها گسترده شود موجب از بین رفتن هویت و گسست اجتماعی می‌شود؛ در نتیجه استعمارگران می‌توانند بر آن کشورها مسلط شوند. در حالی که جهان سرمایه‌داری قدرت نظامی و اقتصادی گذشته برای به بند کشیدن دیگر جوامع را ندارد، آخرین تیر در ترکش لیبرالیسم این است با ابزار فرهنگ وارد شده و مردم جهان را بی‌هویت کند. در این مسیر، در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری در رسانه‌ها و بنگاه‌های کلان سرمایه‌داری غرب در حال انجام است تا همجنس‌بازی را در جهان گسترش دهند.

این یکی از مراحل تسلط آمریکا بر جهان و جهانی‌سازی مدنظر آن‌هاست، به این معنی که یکی از مراحل مهم جهانی‌سازی همین بی‌هویت کردن مردم است. غرب گسترش فرهنگ ابتذال را در کشورهای تحت سلطه دنبال می‌کند و طبیعتاً این مسیر در عراق هم وجود دارد، چرا که این کشور هنوز هم زیر سلطه استعمار است.
نکته مهم دیگر این است آمریکایی‌ها همواره ادعا دارند سیاست‌ گذاری بغداد در کنترل تهران است؛ ولی موضوع اخیر اثبات می‌کند آن‌ها هستند که در ریزترین و جزئی‌ترین مسائل داخلی عراق شامل امنیتی، اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی-مذهبی و اجتماعی دخالت می‌کنند. ایالات متحده علاوه بر نفت، حوزه بانکی و مسائل نظامی که در کنترل خود دارد، امروز تلاش می‌کند حتی به مسائل دینی-فرهنگی این کشور هم جهت دهد. این دقیقاً همان نکته‌ نگران‌کننده‌ای است که گروه‌های مقاومت به آن آگاه هستند و از این رو تلاش دارند به هر شکل ممکن آمریکایی‌ها را از کشورشان بیرون کنند. البته فقط پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق مطرح نیست بلکه ایالات متحده بر همه مسائل این کشور کنترل و نظارت دارد و عملاً تحت سلطه خودش درآورده است؛ دخالتی که آمریکایی‌ها درباره مصوبات مجلس عراق دارند یکی از مصادیق بارز و روشن این موضوع است.

دیگر خبرها

  • پیگیری مسائل عمومی اولویت کاری دستگاه قضا است
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند