Web Analytics Made Easy - Statcounter

نانودارویی توسعه یافته که روی موش‌های آزمایشگاهی به‌صورت موفقیت‌آمیز مانع از زایمان زودرس شده است. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، در پژوهشی که روی موش‌ها و سلول‌های انسانی انجام شده، محققان دانشگاه جان هاپکینز نشان دادند که با روشی موثر می‌توان از زایمان زودرس موش‌ها جلوگیری کرد. در این روش درمانی که از طریق واژن انجام می‌شود از نانوذرات دارویی استفاده می‌شود که به راحتی به دیواره واژن نفوذ کرده و این دارو‌ها به عضلات رحم رسیده و از انقباض آن‌ها جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این فناوری روی انسان موثر باشد، این روش درمانی می‌تواند گزینه بالینی مناسبی برای جلوگیری از زایمان زودرس باشد. نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در Science Translational Medicine منتشر شد.

تخمین زده می‌شود که هر سال ۱۵ میلیون تولد زودرس اتفاق بیفتد و این امر به‌عنوان اولین عامل مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان تبدیل شود. برخی شاخص‌ها می‌توانند پیش‌بینی کنند که کدام حاملگی منجر به زایمان زودرس می‌شود، اما التهاب در دستگاه تولید مثل تقریباً در یک سوم موارد عامل اصلی است. زایمان زودرس نه تنها نوزادان را در معرض خطر تولد با وزن کم هنگام تولد و ریه‌های رشد نکرده قرار می‌دهد، بلکه با آسیب‌های مغزی در جنین در حال رشد نیز ارتباط دارد. FDA توصیه کرده است که Makena (۱۷-هیدروکسی پروژسترون کاپروات)، تنها داروی مورد تایید برای این منظور، از بازار خارج شود.

در این روش درمانی، از ترکیب دارویی استفاده می‌شود که حاوی پروژسترون، هورمونی که تولید مثل زنان و تریکوستاتین A (TSA)، که یک بازدارنده هیستون دی استیلاز (HDAC) که بیان ژن را تنظیم می‌کند، است. دارو‌ها ابتدا به‌صورت بلور‌های کوچک با قطر حدود ۲۰۰-۳۰۰ نانومتر در می‌آیند. سپس، نانوبلور‌ها با یک ترکیب تثبیت کننده پوشانده می‌شوند تا مانع از گیر افتادن آن‌ها در لایه‌های محافظ مخاط بدن شود، لایه‌ای که ذرات خارجی را جذب کرده و از بین می‌برد.

دکتر لورا انزاین، دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز می‌گوید: «این بدان معنی است که ما می‌توانیم از داروی بسیار کمتری برای دستیابی موثر به قسمت‌های مختلف دستگاه تناسلی زنان استفاده کنیم.»

محققان برای آزمایش روش درمانی خود، از موش‌هایی استفاده کردند که برای تقلید از شرایط التهابی که منجر به زایمان زودرس در انسان می‌شود، مهندسی شده بودند. آن‌ها دریافتند که این روش درمانی موجب شد تا از زایمان زودرس در موش‌ها جلوگیری شود. آزمایش‌های عصبی موش متولد شده از مادرانی که تحت درمان قرار گرفته‌اند، هیچ چیز غیرمعمولی را نشان نداد.

محققان همچنین این ترکیب دارویی را روی سلول‌های رحمی انسان رشد داده شده در محیط آزمایشگاه استفاده کردند. نتایج نشان داد که این ترکیب دارو باعث کاهش انقباض در نمونه‌های آزمایشگاهی شده‌است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موش آزمایشگاهی نانودارو فناوری نانو زایمان زودرس زایمان زودرس روش درمانی موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۳۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: ۴۷ درصد زایمان‌هایی که در استان انجام شده طبیعی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدمهدی مجذوبی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز ماما با اشاره به نقش مامایی در پروسه سلامت مادر و نوزاد، اظهار داشت: با وجود تلاش جامعه مامایی و مراقبین سلامت، حدود 47 درصد زایمان‌های انجام شده در سال گذشته طبیعی بوده که مستلزم فرهنگ‌سازی و اقدامات گسترده‌تری برای افزایش این مهم است.

وی به نقش اثرگذار ماما در روند زایمان و سلامت مادر و نوزاد، اشاره کرد و گفت: اخلاق حرفه‌ای در روند کار ماما عنصری بسیار مهم است به ویژه در محور جوانی جمعیت و حفظ کرامت مادری، اخلاق حرفه‌ای بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مامایی با اغلب شاخص‌های جهانی سلامت از جمله سزارین، زایمان طبیعی، مورتالیتی نوزاد و مادر در ارتباط است، تصریح کرد: بنابراین تقویت توانمندی این قشر موضوع مهمی است که یاید مورد توجه قرار گیرد.

مجذوبی از برگزاری دوره‌های مهارتی برای ماماها و به‌روزرسانی آن‌ها خبر داد و گفت: بدون شک بخش مهمی از موفقیت در حوزه مراقبت‌های سلامت، مرهون تلاش خانواده مامایی است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز روند جمعیت با کاهش مواجه است، اما شیب کاهشی کند شده، عنوان کرد: نقش ماماها در افزایش و طرح جوانی جمعیت انکارناپذیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه سبک زندگی به عنوان عامل اصلی بحران جمعیت مطرح است، تصریح کرد: علوم‌ پزشکی در کنار دیگر دستگاه‌ها وظایفی در این خصوص دارد به ویژه در شهرستان‌ها باید مطالبه از دستگاه‌های اثرگذار مشخص شود‌.

مجذوبی به مسائل و دغدغه‌های قشر ماما اشاره کرد و گفت: برخی مشکلات جامعه مامایی مانند مشکل جذب نیرو منبعث از  سیاست‌گذاری‌های کلان کشور است‌. موضوع فوق‌العاده خاص که طرحی ملی است در طول دو سال گذشته پیگیری می‌شد که در هفته‌های آتی با جزییات ابلاغ خواهد شد و به‌نظر می‌رسد مشمول گروه مامایی نیز خواهد بود.

وی گفت: با توجه به تعدد خدماتی که جامعه مامایی ارائه می‌دهند،  لازم است حمایت‌ها از این قشر پر تلاش و اثرگذار با حمایت مدیران ستادی سر و سامان بیشتری بگیرد.

540 مورد انصراف از سقط در همدان

فاطمه ترکمان‌اسدی در این مراسم، اظهار داشت: این جمع مؤثر مجموعه‌ای ارزشمند، فاخر و اثرگذاری در حوزه سلامت ایجاد کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در تناسب جمعیتی دانشگاه، حضور مؤثر بانوان ماما باعث تقویت عملکرد حوزه سلامت شده است، تصریح کرد: از حضور تک تک شما در حرفه و نقش‌های مامایی قدردانی می‌کنم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای افق پیشرو، برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده است که با حضور همه ارکان سلامت به ویژه جامعه مامایی به آن‌ها دست خواهیم یافت، گفت: در حال حاضر 60 درصد مادران باردار، حین بارداری به مراکز  بهداشت مراجعه کرده و از مراقبت‌های مامایی بهره‌مند می‌شوند.

ترکمان اسدی افزود: باید تلاش کنیم تا افراد بیشتری قبل از بارداری به مراکز ما مراجعه کنند و مراقبت‌های بارداری را مبتنی بر مشاوره‌های لازم قبل و حین بارداری دریافت کنند.

وی از فوت 8 مادر باردار در سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا باید شاخص‌های مراقبت حین بارداری افزایش کمی و‌ کیفی داشته باشد و امیدواریم که هیچ مادر بارداری به دلیل مسایل مرتبط با بارداری از دست نرود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حاملگی در گروه سنی ویژه، مستلزم مراقبت ویژه و بیشتر است و باید به صورت تیمی در بخش خصوصی و دولتی از این مراقبت‌ها بهره‌مند شوند، گفت: بنابراین از ماماهای بخش خصوصی درخواست داریم در تقویت مراقبت‌های گروه ویژه، همکاری بین‌بخشی بیشتری با ما داشته باشند.

ترکمان اسدی با بیان اینکه به لطف خدا و همت همکاران حوزه بهداشت، در سال گذشته 540 مورد انصراف از سقط داشتیم، تصریح کرد: در این راستا مشاوره‌های فرزندآوری و ازدواج باید ارتقا یابد و منشور کرامت مادری هم در بخش خصوصی و هم دولتی باید مورد توجه باشد. 

وی با اشاره به این ضرورت که قداست و حرمت رشته مامایی با ارتقای توانمندی‌ها حفظ می‌شود و لازم است با تقویت توانمندی‌های این قشر زحمتکش با قوت و قدرت در تداوم توفیقات حوزه سلامت بکوشیم، افزود: از جمله پرچمداران ابربحران جمعیت و سالخوردگی ماماها هستند که لازم است در کنار مدیران عرصه سیاستگذاری و برنامه‌ریز حضور و فعالیت مؤثری داشته باشند تا در کنار هم کشور را از این بحران برهانیم.

رسول سلیمی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان  نیر در این مراسم، با اشاره به اینکه حدود پنج درصد از جمعیت کارکنان حوزه درمان دانشگاه معادل 715 نفر را ماماها تشکیل می‌دهند اظهار داشت: یکی از معضلات اساسی جامعه امروز، جوانی جمعیت و کرامت مادری است که ماما در رفع این معضل نقش اساسی دارد.

وی گفت: ماما در کیفیت بارداری و زایمان مادر و نوزاد نقش برجسته‌ای دارد که با حفاظت و حراست از جایگاه مامایی می‌تواند به تقویت کیفیت این پروسه کمک کرد.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • فعالیت بیش از ۸۵۰ نفر ماما در استان کرمانشاه
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی