Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی حیدری اخلاق رسانه‌ای را یک امر حرفه‌ای عنوان و تاکید کرد: «رسانه‌ای که اخلاق رسانه‌ای را رعایت نمی‌کند مخاطبش را از دست می‌دهد و این دردناک ترین چیز برای یک رسانه است.»

مرتضی حیدری ـ گوینده خبر و مجری ـ در گفت‌وگویی با ایسنا درباره ضرورت رعایت اخلاق در رسانه‌ها عنوان کرد: اخلاق رسانه بیش از اینکه یک امر اخلاقی و اجتماعی باشد، یک امر حرفه‌ای است؛ در واقع شما به لحاظ حرفه‌ای مکلف هستی که یکسری اصول و قواعد را در اجرای برنامه و در تعامل با مهمانان و رویکردهای برنامه رعایت کنی و اگر این‌ها را رعایت نکنی، دو جنبه  به وجود می‌آید؛ یکی جنبه عمومی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع جامعه مخاطبان از شما گریزان می‌شوند و شما سرمایه اجتماعی‌ خود را از دست می‌دهید که برای یک رسانه این بزرگترین جریمه و دردناک ترین اتفاق است.

او ادامه داد: یک جنبه هم جنبه قانونی قضیه است که بر اساس قوانینی که در هر جامعه‌ای وجود دارد، امکان دارد شما به دلیل اینکه اصول حرفه‌ای گری را در اجرای برنامه یا در تعامل با مهمان برنامه رعایت نکرده اید، محکوم شوید. البته این موضوع در تمام کشورها با یکدیگر متفاوت است و به قوانینی مدنی و حقوقی هر کشوری بستگی دارد. اگر شما اصول حرفه‌ای ‌را رعایت نکنید ممکن است که افراد و یا سازمان‌ها با شما برخورد کنند.

حیدری با تاکید بر اینکه مرز میان اخلاق و قانون در جوامع مختلف متفاوت است، در این زمینه توضیح داد: در بعضی جوامع همه چیز سفت و سخت به قانون و مجازات سپرده می‌شود و در بعضی از جوامع عمدتا به اخلاق و منش اجتماعی و فردی برگردانده می‌شود.

این مجری و گوینده خبر به حرف هایش اضافه کرد: مورد اول که مربوط به قضاوت اجتماع و جامعه است و اینکه مخاطب از شما رویگردان می‌شود، خیلی مهم تر از موضوع حقوقی قضیه است. هر رسانه‌ای برای این تاسیس می‌شود که سیاست‌ها و اهدافی را دنبال کند؛ برای اداره یک رسانه هزینه‌های اجتماعی، مالی و سیاسی سنگینی باید پرداخت شود. اگر رسانه مخاطب نداشته باشد، انگار دارایی‌اش را در جوی آب ریخته است. چون شما برای مخاطب می‌نویسی، حرف می‌زنی و برنامه اجرا می‌کنی؛ اگر مخاطب از رسانه گریزان شود و رسانه نتواند رضایت مخاطب را فراهم و مخاطب را نسبت به خودش وفادار کند، نقض غرض کرده است؛ بنابراین رسانه برای اینکه بتواند سیاست ها و اهداف خود را از طریق یک مخاطب وفادار در جامعه دنبال کند، باید مخاطب را جذب کرده، راضی نگه داشته و به خود وفادار کند. رسانه باید بتواند اصول حرفه‌ای اداره یک برنامه رسانه‌ای و نحوه تعامل با مهمان برنامه را رعایت کند.

حیدری با بیان اینکه هم مجری و هم رسانه به لحاظ حرفه‌ای، قانونی و اخلاقی مکلف هستند اصول و قواعد را رعایت کنند، با بیان مثالی در این زمینه ادامه داد: وقتی فردی مهمان یک برنامه‌ می‌شود، یک شخصیت حقیقی و یک شخصیت حقوقی دارد؛ این آقا یا خانم در وهله اول پدر یا مادر است و انسانی دارای حقوق اجتماعی است و در وهله دوم مسوولیتی در کشور دارد. شما اگر می‌خواهید با این آدم بحث و گفت‌وگو کنید، صرفا باید درباره مسوولیت دولتی‌اش با او صحبت کنید. فقط در همان چهارچوب باید صحبت شود. شما حق ندارید به شخصیت حقیقی طرف اهانت کرده و شخصیت حقیقی‌اش را مورد پرسش قرار دهید. حق ندارید وارد زندگی خصوصی‌اش شوید و حرفی را بزنید که به اعتبار و وجهه اجتماعی یا خانوادگی‌اش لطمه‌ای وارد کند. تفکیک این‌ها یکی از پایه‌های اساسی اخلاق‌ رسانه‌ و اخلاق حرفه‌ای است که حتما باید رعایت شود.

مجری مناظره های انتخاباتی در تلویزیون، رعایت احترام مخاطب را هم از دیگر اصول اخلاق رسانه‌ای دانست و گفت: یکی دیگر از پایه‌های مهم اخلاق رسانه و اخلاق حرفه‌ای که هم مجری و هم گردانندگان رسانه باید به آن خیلی متعهد و پایبند باشند، رعایت احترام مخاطب است؛ همان طور که ما احترام مهمان را حفظ می‌کنیم احترام مخاطب را هم باید حفظ کنیم. احترام مهمان به این معنی نیست که مجیزگوی او باشیم بلکه این است که با رعایت ادب و اصول اخلاق حرفه‌ای هر جامعه‌ای، سوالات صریح و جدی مخاطبان را در حوزه مسوولیت مهمان از او بپرسیم. احترام به مخاطب هم بدان معناست که برای وقتی که برای دیدن برنامه ما یا مطالعه رسانه ما صرف می‌کند، ارزش قائل شویم. مطالعه داشته باشیم. سوال به جا مطرح کنیم و مطالبه گر جدی باشیم. مطالبی را در اختیار مخاطب قرار دهیم که به آن‌ها احتیاج دارد و سطح دانش و آگاهی مخاطب را نسبت به موضوع بالا ببریم که اجرایی کردن این ها زحمت زیادی هم دارد.

حیدری در بخشی دیگر از صحبت‌هایش با ایسنا درباره دو طرح مصاحبه با صد سیاستمدار برجسته دنیا و مصاحبه با صد کارآفرین بزرگ دنیا که چند سال قبل به سازمان صداوسیما پیشنهاد داده و هر دوی آن‌ها به سرانجام نرسیده‌اند، توضیح داد: من دو طرح را به سازمان ارائه کرده بودم؛ یکی گفت‌وگو با صد سیاستمدار برجسته دنیا و یکی گفت‌وگو با صد کارآفرین برجسته دنیا بود. متاسفانه برنامه مصاحبه با صد کار آفرین برتر دنیا مراحل تصویبش طی نشد و اصلا اتفاق نیفتاد. مصاحبه با صد شخصیت سیاسی دنیا هم به دلیل نوع ماهیتش به شبکه چهار ارجاع داده شد و متاسفانه شبکه چهار چنین قابلیت و توانمندی را در آن سال برای ادامه چنین برنامه‌ای نداشت. البته دو ـ سه مصاحبه انجام دادم؛ گفت وگوهایی با حسن نصرالله و بشار اسد. مصاحبه با رییس جمهور روسیه، ولادمیر پوتین هم در دستور کار بود. به مصر هم رفتم تا با محمد مرسی مصاحبه کنم اما مشکلاتی پیش آمد و علیرغم هماهنگی‌های قبلی این اتفاق نیفتاد. همچنین تلاش داشتم با مقامات آمریکایی، اروپایی و آسیایی مصاحبه کنم که متاسفانه شبکه چهار در آن زمان نتوانست پشتیبانی لازم را داشته باشد و برنامه ادامه نیافت.

او در پایان با بیان اینکه قصد دارد ایده مصاحبه با صد کارآفرین بین‌المللی را به صورت خصوصی اجرایی کند، عنوان کرد: چون در برنامه «پایش» با ۱۲۵ کارآفرین بزرگ ایرانی مصاحبه کرده بودم، تجربیات خوبی جمع شده بود و می‌خواستم در سطح بین‌المللی اجرایش کنم. شاید به صورت شخصی این کار را انجام دهم. جزو ایده‌ها و آرزوهای من است. گفت‌وگو با صد کار آفرین برتر بین‌المللی را قطعا انجام خواهم داد اما مصاحبه با شخصیت‌های سیاسی خارج از چهارچوب رسانه خیلی سخت است و بعید می‌دانم انجام آن در توانم باشد و سازمان صداوسیما هم پشتیبانی نمی‌کند. وقتی می‌خواهی با شخصیت‌های بزرگ سیاسی مصاحبه کنی، باید بگویی برای کدام تلویزیون مصاحبه می‌گیری اما برای مصاحبه با کارآفرین‌ها بستر زیاد است و امکان انجام آن وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرتضی حیدری اخلاق رسانه ای اخلاق در رسانه مصاحبه با صد اخلاق رسانه صد کار رسانه ای گفت وگو حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۶۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم

رئیس کمیته اخلاق و انضباطی هیئت فوتبال استان تهران گفت: مقابل هر عنصری که سلامت ورزشی مسابقات و تمامیت فوتبال را خدشه‌دار کند، می‌ایستیم. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از ‌پایگاه اطلاع‌رسانی هیئت فوتبال استان تهران، امیرساعد وکیل رئیس کمیته اخلاق و انضباطی هیئت فوتبال استان تهران در پی اتفاقات اخیر و تعلیق بازی‌های لیگ دوی فوتبال تهران به دلیل ضرب و شتم داور، اظهار داشت: درباره وقایع ناگواری که در پایان بازی آرمان آفرینان و اتحاد ستارگان روی داد باید به این نکته بسیار مهم تأکید کنم که داور در مستطیل سبز، نماد قانون است و همان‌طور که زندگی با بی‌قانونی میسر نمی‌شود، برگزاری مسابقه فوتبال هم بدون داور شدنی نیست و همه وظیفه‌‌ای جز احترام به تصمیم داور نداریم.

وکیل ادامه داد: کمیته انضباطی و اخلاق هیئت فوتبال استان تهران در راستای تأکیدات سید میرشاد ماجدی ریاست محترم هیئت فوتبال استان تهران خود را مکلف می‌داند با هر عنصری که سلامت ورزشی مسابقات و تمامیت فوتبال را خدشه‌دار کند، مقابله کرده و برخوردی قاطعانه با افرادی داشته باشد که دنبال برهم زدن نظم بازی‌ها و بی‌حرمتی به جامعه داوری هستند.

رئیس کمیته انضباطی هیئت فوتبال استان تهران نوید برخوردی محکم و قانونی را با خاطیان بازی اخیر داد و تصریح کرد: به باشگاه‌ها، مدیران، مربیان و بازیکنان اخلاق‌گرای فوتبال استان تهران که اکثریت قریب به اتفاق را تشکیل می‌دهند، این نوید را می‌دهم که با عوامل هنجارشکن در فوتبال پایتخت، برخوردی در چارچوب ضوابط قانونی خواهد شد؛ به طوری که داوران، بازیکنان، کادر فنی و باشگاه‌هایی که همواره به قوانین پایند بوده‌اند احساس امنیت و آرامش بیشتری در فضای فوتبال استان کنند و کسانی که با هر انگیزه و دلیلی دنبال به آشوب کشیدن فضای رقابت‌های ورزشی فوتبال استان هستند، بدانند که باید عطای هرج و مرج در زمین بازی را به لقایش ببخشند و در مسیر قانون حرکت کنند.

وی با تأکید به قانون‌مداری در دایره فوتبال گفت: فوتبالی که قرار باشد به توهین و خشونت کشیده شود حتی یک ارزن هم نمی‌‌ارزد و همکاران خدوم من در ارکان قضایی هیئت فوتبال استان تهران از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد تا عرصه فوتبال استان تهران را بر کسانی که قصد دارند نتایج مسابقات را خارج از زمین بازی رقم بزنند، هر روز تنگ‌تر و تنگ‌تر کنند. رویکرد کمیته انضباطی و اخلاق به شهادت همه افرادی که در جلسات رسیدگی در این کمیته حاضر شده‌اند مبتنی بر اصل احترام به ورزشکاران و زحمتکشان فوتبال استان است، اما از این پس، بیش از پیش به بداخلاقی‌ها واکنش جدی نشان داده خواهد شد و تردیدی ندارم انگیزه من و همه همکارانم در ارکان قضایی هیئت فوتبال، چیزی جز تثبیت عدالت و استقرار انضباط در مسابقات نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم
  • علت حذف بیانیه استقلال: فرار از جریمه میلیاردی!
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم در شأن این قشر برگزار شود
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم