Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه‌ای تلویزیونی در پاسخ به اینکه برای تولید محتوا در فضای مجازی با موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی چه باید کرد، از فقدان توازن بین ظرفیت‌ها و تولید محتوا صحبت کرد.

 به گفته سیدعباس صالحی، این بسیار مهم است که دو جریان ملی و جریان انقلابی را به جدی گرفتن هرچه بیشتر فضای مجازی تشویق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سیدعباس صالحی شامگاه شنبه یازدهم بهمن ماه با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما گفت: «هنوز شرایط متوازن بین ظرفیت‌ها و تولید محتوا نداریم که این مسأله نشأت گرفته از دلایل مختلفی است. از جمله این که هم جریان ملی و هم جریان انقلابی هر دو با فاصله زمانی وارد فضای مجازی شدند و امروز هر دو جریان در فضای مجازی فعال‌تر شده‌اند و طبعاً هر مقدار دیرتر وارد شوند، رسیدن به توازن زمان بیشتری می‌برد. بنابراین لازم است هر دو جریان را تشویق کنیم تا  فضای مجازی را جدی‌تر بگیرند.»
اختصاص درصدی از بودجه معاونت‌های وزارتخانه به تولید محتوا در فضای مجازی
سید عباس صالحی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تولید محتوا تسهیل‌گری کرده، افزود: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شکل‌های مختلف تلاش کرده تا در افراد علاقه‌مند به تولید محتوا در فضای مجازی این حس را بدهد که در کنار روش‌های کلاسیک، تولید محتوا در فضای مجازی کم اهمیت‌تر از روش‌های کلاسیک نیست‌. با همین نگاه از سال گذشته معاونت‌های مختلف وزارتخانه موظف شدند درصدی از بودجه خود را به تولید محتوا در فضای مجازی اختصاص بدهند. این درصد از سال گذشته از ۲۰ درصد شروع شد و در حال رساندن آن به ۳۰ تا ۵۰ درصد هستیم. البته  اقدامات دیگری در حوزه فضای مجازی داشته‌ایم.» او درباره دستاوردهای کشورمان در انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر، آن هم با توجه به تحریم‌ها و فشارهای حداکثری برای مقابله با استقلال ایران، گفت: «با نگاهی واقع‌گرایانه اتفاقات قابل توجهی نسبت به قبل از انقلاب رخ داده است. قبل از انقلاب، هنر مرکزمحور بود و اگر گاهی از مرکزیت هم خارج می‌شد، هنرمندان شهرهای بزرگ به مرکز می‌آمدند نه هنرمندان شهرهای کوچک و روستاها. اما بعد از انقلاب اسلامی شاهد درهم ریزی مرکز پیرامونی هنر هستیم. بنابراین جریان به هم ریختگی طبقات اجتماعی و ایجاد عدالت آمایشی بهتری را شاهدیم. »
سردار سلیمانی یک پدیده بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تمهیدات این وزارتخانه برای بازخوانی وجوه مختلف شخصیت سردار سلیمانی نیز گفت: «سردار سلیمانی یک پدیده بود. نه اینکه به دلیل تعلق فردی و یا اجتماعی بگوییم. سردار در واقع پدیده‌ای است که قرن‌ها می‌گذرد تا دوباره تکرار شود. به دلیل نادر بودن این پدیده هنوز وجوه ویژگی‌های ایشان مکتوم است. ایشان با شهادت خود باب جدیدی برای معرفت با خود باز کرد و حتماً فضای هنر را دگرگون کرده و می‌کند. هر خاطره‌ای که از سردار سلیمانی بیان می‌شود، قدرت بازنمایی‌های تازه‌ای برای جامعه ادبی و هنری کشور ایجاد می‌شود. این به معنای هنر سفارشی نیست. هنر به این معناست که هنرمند را با حقیقت وصل و از داخل وجود او شعله‌ای برافروزد و آن را هنرمندانه بازگو کند و شهید سلیمانی این کار را می‌کند. در جشنواره امسال تئاتر فجر ۱۱ تئاتر مربوط به سردار سلیمانی است که هیچ کدام سفارشی نیست و هنرمندان کشور در حوزه‌های مختلف عکس، فیلم، سینما و... در حال ارتباط گرفتن با سردار سلیمانی هستند و با این روند سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در بازنمایی مکتب سلیمانی، انسانیت سلیمانی، هویت اخلاقی و معنوی و دینی ایشان خواهیم بود.»
برقراری عدالت فرهنگی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره  برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هم گفت: «با توجه به شیوع بیماری کرونا به این نتیجه رسیدیم که امکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به شکل سال‌های قبل وجود ندارد و باید آن را به صورت مجازی برگزار کنیم. در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هزار و 700 ناشر داخلی با 100 هزار کتاب حضور داشتند و شرایط به نسبت مساعدی را داشتیم. عدالت فرهنگی یکی از مزیت‌های این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه غیرمجازی بود. کاهش هزینه‌های بالاسری و  دست یافتن به اطلاعات قابل اعتماد برای برنامه‌ریزی در فضای مکتوب هم از دیگر مزیت‌های این نمایشگاه است. برگزاری این نمایشگاه تجربه قابل توجهی بود و چشم‌انداز خوبی برای آینده اقتصاد فرهنگ ایجاد کرد.»
صالحی درخصوص تمهیدات وزارت فرهنگ درباره ظهور کتاب‌های الکترونیک و حمایت از صنعت نشر افزود:« نشر الکترونیک سال‌هاست که در جهان و از جمله ایران مطرح شده است و فضای کرونا هم ناشران کلاسیک را متوجه حوزه نشر الکترونیک کرده که مکمل آن است نه رقیب نشر کلاسیک.  بنابراین شاهد سرمایه گذاری ناشران در این حوزه هستیم.  باید بدانیم نشر الکترونیک یک پدیده است که نمی‌شود آن را طرد کرد و آینده خوانش ما به سمت کتاب‌های الکترونیک در حال حرکت است.»
اودرباره برگزاری جشنواره‌های فجر افزود: «در مورد جشنواره فیلم چند استدلال وجود داشت. اول اینکه به جریان کارگردان اولی‌ها توجه داشتیم. بنابراین گفتیم اگر جشنواره امسال برگزار نشود این کارگردان‌ها با توجه به اینکه اولین اثر خود را عرضه می‌کنند دچار لطمه می‌شوند. تصمیم دیگر این بود که فیلم‌ها برای منتقدان، داوران و اهالی رسانه اکران شود ولی اینکه برای مردم هم اکران شود محل سؤال بود. وقتی تغییرات شهرها از فضای قرمز به زرد و آبی در شرایط کرونایی تبدیل و سالن‌ها بازگشایی شد بنا شد تا با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی اکران عمومی با 30 درصد ظرفیت سالن‌ها مجاز شود. در پایان لازم است از اصحاب فرهنگ و هنر تشکر کنم که در شرایط کرونایی پرچم فرهنگ و هنر کشور را حفظ کردند و این نشان داد که هنر در هر شرایطی زنده است.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تولید محتوا در فضای مجازی فرهنگ و ارشاد اسلامی سردار سلیمانی انقلاب اسلامی کتاب تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۶۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند

جلسه شورای سیاست گذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 وزیر فرهنگ در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: انشاالله اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشور‌های دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم، اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و انشاالله این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تامین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیات علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

وی افزود: انشاالله امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دکتر احمدوند برای روز‌های نمایشگاه تمهید کنند تا با صنوف مختلف جلسه داشته باشیم تا محلی برای حل مشکلات باشد.

شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد

وزیر فرهنگ گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم.

باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفا نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود، اما تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

نقش تبلیغات در رسانه‌ها برای ایجاد شور و نشاط فرهنگی میان مردم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند، گفت: به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظر سنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازار‌های اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

نمایشگاه کتاب باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل را نشان دهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسأله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم. دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزار‌های اقناعی، تبلیغی و گفتگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

نظرسنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه به‌صورت روزانه باشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه برای مسأله فلسطین حتما باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیقتر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

گفتنی است، گزارش آخرین وضعیت آماده سازی نمایشگاه از جمله موارد مطرح شده توسط اعضا در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • یادواره شهدا یاد اقتدار و عزت و عظمت است
  • عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی امکانپذیر نیست +فیلم
  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم