Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: بر اساس آیین نامه‌ای تحت عنوان راهنمای عمومی اخلاق حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته به سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی که در سایت این سازمان هم قرار دارد، هیچگاه نباید هیچگونه تصویری از چهره و یا پرونده بیمار حتی بعد از ترخیص بدون مجوز او در دسترس عموم قرار گیرد و سازمان نظام پزشکی در خصوص مشاهده چنین مواردی به پزشک خاطی اخطار و تذکر می‎‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین کرمانپور در گفت‌وگو با میزان در خصوص پزشکانی که با بیمار عکس می‌گیرند و مطالبی مربوط به بیمار را بدون اجازه او به اشتراک می‌گذارند، اظهار کرد: اگر پزشکی چنین اقداماتی را انجام دهد، می‌توان از او به نظام پزشکی منطقه شکایت کرد، اما اگر پرسنل بیمارستان این کار را کرده باشند، بیمار می‌تواند به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی به دلیل نقض قوانین توسط فرد خاطی شکایت کند، چرا که عکس گرفتن از بیمار بدون اجازه او بر خلاف قوانین است.

وی با بیان اینکه حتی سازمان صدا و سیما هم اگر بدون مجوز از بیماران عکس و فیلم بگیرد و آن‌ها را منتشر کند، بر خلاف قانون است و برای گرفتن عکس و فیلم حتما باید از اجازه گرفته شود، بیان کرد: به طور کلی تمامی محتویات پرونده بیمار اعم از عکس و آزمایش شخصی است و باید با مجوز او در معرض عموم قرار گیرد و در غیر این صورت بر خلاف قانون و جرم است.

بیشتر بخوانید: بیان شرایط بالینی بیماران غیر اخلاقی است/چه کسانی حق دسترسی به پرونده بیمار را دارند؟

مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سوال که اگر بیمار یا خانواده او نسبت به انجام چنین اقداماتی شکایت نکند، آیا سازمان نظام پزشکی به پزشک خاطر تذکر می‌دهد؟، توضیح داد: بر اساس آیین نامه‌ای تحت عنوان راهنمای عمومی اخلاق حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته به سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی که در سایت این سازمان هم قرار دارد، هیچگاه نباید هیچگونه تصویری از چهره و یا پرونده بیمار حتی بعد از ترخیص بدون مجوز او در دسترس عموم قرار گیرد و سازمان نظام پزشکی در خصوص مشاهده چنین مواردی به پزشک خاطی اخطار و تذکر می‎‌دهد.

وی متذکر شد: هیچ کس نمی‌تواند در خواست مشاهده بیمار را بدهد و برای مشاهده پرونده پزشکی یک فرد یا باید خود بیمار در خواست کند و یا این اقدام  از طرق سیستم قضایی پیگیری شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا وزارت بهداشت سازمان نظام پزشکی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا وزارت بهداشت سازمان نظام پزشکی سازمان نظام پزشکی پرونده بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۶۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز

  برای بررسی ماجرا باید به یک هفته قبل برگردیم؛ زمانی که خبری کوتاه در فضای مجازی جنجالی شد. براساس این خبر، ۲۹ شرکت‌کننده در یک مهمانی شبانه در باغی دراطراف شیراز به علت استفاده ازمشروبات الکلی تقلبی مسموم وبه بیمارستان‌های شیراز منتقل شدند. ساعتی بعد مشخص شد، شرکت‌کنندگان در مهمانی، پزشکان سرشناس استان فارس بودند. 

مرگ پزشک مشهور 
دو روز بعد ازحادثه اعلام شد یک پزشک خانم متخصص پوست و مو و رتبه هفتم این تخصص به علت استفاده ازاین مشروبات، جانش را از دست داده وهمسرش که متخصص چشم‌پزشکی است،دچارعارضه کلیوی شده است.یک مقام آگاه در این باره به جام‌جم گفت: «مهمانی دراطراف شیراز برگزار شده بود ومیزبان اقدام به خرید مشروباتی کرده بود که به صورت دست‌ساز پر شده بودند. میزبان خودش پزشک نبودامااغلب مهمانان ازپزشکان بودند؛خانم دکتر پس ازمصرف مشروب، فوت کرد.دستگاه قضایی به این ماجرا ورود کرده است.با توجه به میزان صدمات مصرف مشروبات الکلی، مهمانان مقدار زیادی مشروب خورده بودند.» 

واقعیت ماجرا چیست؟
در حالی که اخبار در فضای مجازی از مسمومیت ۲۹‌پزشک دراین حادثه خبر می‌داد اما افشین محمدی دره شوری معاون دادستان شیراز و سرپرست دادسرای جنایی و جرایم امنیتی این شهر درباره جزئیات این حادثه گفت: در این ماجرا شش نفر دچار مسمومیت شدند که یک خانم دکتر جانش را از دست داده است.وی افزود: در حال حاضر همه مسمومان از بیمارستان مرخص شده و کسی در بیمارستان بستری یا در کما نیست. اطلاعات منتشر شده در فضای مجازی غیر‌واقعی است.  به گفته معاون دادستان شیراز تاکنون سه نفر در رابطه با این حادثه بازداشت شده و تحقیقات برای دستگیری افراد مرتبط با این حادثه ادامه دارد. 
دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به این‌که افراد مسموم آن تعدادی که مطرح شده نیستند، تاکید کرد: اعدادی که ازافراد مسموم و بستری اعلام می‌شود واقعی نیست؛ این حادثه در یک مهمانی شخصی رخ داده و اکثر افراد حاضر در آن جزو کادردرمان بخش خصوصی بودند.وی افزود: تمام افرادحاضر در مهمانی پزشک نبودند و این ادعاها هم درست نیست.یکی از کاربران فضای مجازی مدعی شده، مشروبات استفاده شده در این مهمانی مرگبار، ویسکی پلمب شده بود که به اصطلاح اصل نامیده می‌شود اما در واقعیت، این مشروبات تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است.
روابط عمومی سازمان نظام پزشکی شیراز هم به جام‌جم اعلام کرد، دراین رابطه پرونده‌ای درنظام پزشکی مطرح نشده و پزشک فوت شده عضو نظام پزشکی جهرم بود‌. 

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز
  • رسیدگی پزشکی قانونی به ۲.۱ میلیون پرونده در سال گذشته
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟