Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنبش جهاد اسلامی فلسطین قصد دارد برای نخستین بار با شرکت در عرصه انتخابات، وارد عرصه سیاسی فلسطین شود. تصمیمی که منوط به تحقق شرایطی است که طی بیش از یک دهه در آشتی ملی فلسطین محقق نشده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر بحث انتخابات فلسطین مهمترین موضوع رسانه های فلسطین را تشکیل داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاباتی که طی اعلام ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین قرار است تابستان سال 1400 در سه مرحله مختلف برگزار شود. این انتخابات طی دوره های گذشته از لحاظ احزاب مشارکت کننده در انتخابات، دو دوره کاملاً متفاوت را به خود دیده است که سرنوشت دو منطقه نوار غزه و کرانه باختری را تغییر داده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

دوره اول، احاطه و پیروزی جناح سازشکار

اولین دوره انتخابات فلسطین در سال 1994 و 1995 میلادی برگزار شد. در آن دوره یاسر عرفات- که با امضای توافقنامه اسلو تازه وارد نوار غزه و کرانه باختری شده بود- به ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین رسید. کسانی که وابسته به او بودند از محبوبیت برخوردار بودند و همه آنها که تنها شرکت کنندگان عرصه انتخابات بودند بدون رقیب، تمام کرسیها و جایگاههای موجود را به دست آوردند. احمد قریع نخست وزیر آن دوره حکومت خودگردان شد و تمام کسانی که به جنبش فتح وابسته بودند به وزارتخانه های حکومت خودگردان رسیدند.

در اولین انتخابات فلسطین گروههای مقاومت حضور نداشتند. در آن دوره به دو دلیل گروه های مقاومت در انتخابات حضور نیافتند.

اول اینکه، گروه های مقاومت حضور در عرصه سیاسی را مانعی در مسیر مقاومت قلمداد می کردند. این یک واقعیت است که عرصه سیاسی دست مقاومت را خواهد بست و آنها را گرفتار مشکلات سیاسی خواهد کرد که مقاومت را تحت الشعاع قرار خواهند داد. مشکلاتی که پس از سال 2007 برای دولت حماس به وجود آمد بخشی از این مشکلات بود. لذا گروههای مقاومت عزمی برای حضور در انتخابات نداشتند.

علت دوم جوانی گروه ای مقاومت به ویژه شاخه های سیاسی آنها بود که هم برای مردم فلسطین ناشناخته بوده، هم اینکه از تجربه کافی در مقابل فتح و ساف برخوردار نبود.

دوره دوم، دوره پیروزی مقاومت بر سازش

در دومین انتخابات فلسطین جنبش حماس به عنوان بزرگترین گروه مقاومتی فلسطین، در عرصه سیاسی ورود پیدا کرد و توانست عرصه را از جنبش فتح بگیرد. اما جنبشهای مقاومتی دیگر همچون جهاد اسلامی با تکیه بر همان راهبرد «عدم ورود گروههای مقاومت به عرصه سیاسی» به عنوان نامزد در انتخابات مشارکت نکردند.

حماس با کسب دوسوم کرسیهای پارلمان مسئول تشکیل کابینه شد. کابینه ای که وزرای آن اعضای حماس بودند. این انتخابات با مانع تراشیهای رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به فرجام نرسید. این انتخابات عرصه فلسطین را به میدان اختلاف تبدیل کرد و اجازه ندادند تا حماس جایگاه مشروعی را که با رأی مردم به دست آورده بود در اختیار گرفته، به فلسطین خدمت کند.

انتخابات سوم، عرصه حضور دوباره گروه های مقاومت

در انتخابات سوم حالا گروههای مقاومت عزمی جدی تر دارند و جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم قصد دارد وارد این عرصه شود. چرا که با وجود اعتقاد به راهبرد «عدم ورود گروه های مقاومت به عرصه سیاسی»، از خسارت های عدم ورود نیز آگاهند و قصد دارند این نقیصه را با حضور در عرصه سیاسی رفع کنند.

شروط جهاد اسلامی فلسطین برای مشارکت در انتخابات

جهاد اسلامی فلسطین ضمن اعلام پایبندی به آشتی ملی فلسطین اعلام کرده است که در صورت تحقق شروطی که همان شروط آشتی ملی فلسطین است در انتخابات آینده نامزدهای خود را معرفی خواهد کرد.

ضرورت تهیه برنامه سیاسی ملی فلسطین

اولین شرط جهاد اسلامی تهیه طرحی است که در نشست گروههای فلسطینی طی یک سال گذشته در نشستهای بیروت، استانبول و قاهره از آن سخن گفته شده است. جنبش جهاد اسلامی اعلام کرده است اگر این برنامه سیاسی تهیه شده، همه گروههای فلسطینی آن را بپذیرند حاضر است در انتخابات شرکت کند. چرا که این طرح قرار است سرلوحه و دستورکار دولتی باشد که از انتخابات قرار است برآید. لذا با این طرح هر نوع اقدام حزبی و گروهی از بین خواهد رفت و تنها منافع فلسطین مد نظر قرار خواهند گرفت.

تغییر مرجع کنونی انتخابات

مرجع کنونی انتخابات فلسطین کمیته انتخاباتی است که زیر نظر حکومت خودگردان قرار دارد و براساس دستورات رئیس کنونی آن یعنی، ابومازن فعالیت می کند. این مرجعیت یک مرجع وابسته به جنبش فتح است و باید تغییر کند چرا که موضعگیریهای آن با مواضع جنبش فتح در یک موضع قرار دارد. جنبش جهاد اسلامی فلسطین خواهان آن است که با تغییر ساختار ساف ، کمیته انتخابات زیر نظر ساف باشد آن هم زمانی که ساف با تغییر ساختار شامل تمام گروه های فلسطینی شده باشد و تمام گروه های مقاومت در تصمیم گیریهای آن نقش داشته باشند. 

عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط دولت وحدت ملی

جهاد اسلامی فلسطین علاوه بر دو شرط اصلی اش یک شرط ضمنی نیز دارد و می گوید در صورتی می توان به دولت آینده اطمینان کرد که از هم اکنون همگان موافقت کنند که دولت وحدت ملی که قرار است از انتخابات فلسطین پدید آید به هیچ وجه نباید رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد. بلکه باید براساس برنامه سیاسی مورد توافق گروههای فلسطینی فعالیت کند. این شرط در صورتی محقق خواهد شد که ساف بند به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی را از اساسنامه خود حذف کرده، توافقنامه اسلو را لغو کند.

فلسطین|احتمال مشارکت جهاد اسلامی در انتخابات و ائتلاف با حماستاکید «احمد بحر» بر لزوم اتحاد امت اسلام برای شکست توطئه‌های حذف مسئله فلسطینفلسطین|رایزنی تلفنی عضو برجسته حماس با معاون لاوروفدعوت مصر از گروه‌های فلسطینی برای سفر به قاهرهنشست اتحادیه عرب درباره فلسطین برگزار می‌شود

مجموع شروطی که جهاد اسلامی فلسطین برای مشارکت در انتخابات بیان کرده، مجموعه مفادی است که بخشی از آشتی ملی فلسطین بوده، امری غریب و دور از اذهان فلسطینیان نیست. این مفاد در حقیقت خواسته تمام گروههای فلسطینی از آشتی ملی فلسطین است که باید در آشتی ملی فلسطین به نتیجه برسد. باید منتظر ماند و دید آیا سازشکاران فلسطینی حاضر به برگزاری انتخاباتی با این اوصاف هستند یا اینکه همچنان بر طبل مذاکره با رژیم صهیونیستی می کوبند. نکته قابل توجه این است که سازشکاران آنقدر در مقابل صهیونیستها و ایالات متحده ناتوان هستند که حتی اگر بخواهند این مفاد را اجرایی کنند به آنها اجازه این امر داده نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ابومازن جنبش فتح جهاد اسلامی فلسطین حماس فلسطین ابومازن جنبش فتح جهاد اسلامی فلسطین حماس فلسطین جهاد اسلامی فلسطین جنبش جهاد اسلامی انتخابات فلسطین گروههای فلسطینی آشتی ملی فلسطین گروه های مقاومت گروههای مقاومت رژیم صهیونیستی عرصه سیاسی جنبش فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۷۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و هیاتی از الجزایر دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایسنا، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس امروز-دوشنبه- در استانبول با هیاتی از کشور الجزایر شامل گروه‌های پارلمانی،روسای احزاب و نمایندگان سابق دیدار و گفت‌وگو کرد.

طبق گزارش خبرگزاری شهاب، طرفین در این دیدار درخصوص آخرین تحولات سیاسی و میدانی جنگ غزه و پیامدهای آن رایزنی کردند.

هنیه که برای شرکت در کنفرانسی پارلمانی به ترکیه سفر کرده است امروز میزبان جمعی از اعضای پارلمان اردن و همچنین تعدادی از چهره‌های اردنی بود.

طبق بیانیه جنبش حماس، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش در دیدار با نمایندگان پارلمانی و چهره‌های اردنی به بررسی تحولات سیاسی و میدانی جنگ علیه نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، قدس و زندان‌های این رژیم پرداخت.

هنیه در این دیدار بر مسؤولیت مشترک مقابله با این جنگ روبه‌تشدید و طرح‌های رژیم اشغالگر برای نابودی مساله فلسطین و ایده تل‌آویو برای کوچاندن فلسطینی‌ها به عنوان یکی از راه‌حل‌ها در کرانه باختری و نوار غزه تاکید کرد و گفت: این مساله از سوی مردم و مقاومت ما و یا هیچ یک از تشکل‌های امت ما قابل پذیرش نبوده و آنها چنین اجازه‌ای نمی‌دهند.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس ضمن تقدیر از همبستگی که مردم اردن نشان می‌دهند و همواره بر اتحاد دو ملت تاکید دارند، گفت: اردن از اهمیت ویژه‌ای در مساله فلسطین برخوردار است.

در این دیدار نمایندگان اردن نیز به هنیه بابت شهادت جمعی از فرزندان و نوه‌هایش و نیز جمعی از فلسطینی‌های ساکن غزه و کرانه باختری تسلیت گفته و از مقاومت مردم فلسطین و اقداماتشان در غزه در مواجهه با اشغالگران جهت رسیدن به آزادی و احقاق حقوقشان تقدیر کردند.

همچنین آنها بر موضع ثابت خود در حمایت از ملت فلسطین و مساله عادلانه آن تا زمان برپایی کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس شرقی تاکید کردند.

استانبول از روز جمعه به مدت سه روز میزبان پنجمین کنفرانس پارلمانی‌های حامی قدس با عنوان «آزادی و استقلال برای فلسطین» بود.

در این کنفرانس نزدیک به ۶۰۰ نماینده پارلمان از بیش از ۷۵ کشور شرکت داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • جهاد اسلامی: اسرائیل به این نتیجه رسیده که جنگ راهکار آزادی اسرا نیست
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • دیدار مهم سران گروه‌های مقاومت فلسطین
  • بیانیه حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • بیانیه مشترک حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست