Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه رضوان مدنی معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برخورد با مراکزی که رفتار ناشایست با معتادان دارند، اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور طی سنوات گذشـته به منظور ساماندهی و رفع مشکلات ناشی از عدم نظـارت بر مراکزی که بدون مجوز در قـالب "کمپ "یا "خانه‌های بهبودی" فعالیت می‌کنند، اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: دسـتورالعمل تاسیس اداره و انحلال مراکز و موسسات تحت نظارت سازمان بهزیستی و صـدور مجوز فعالیت و نظارت بر مراکز مذکور اقدام کرده و عنوان آن به "مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی" تغییر داده است، که این ساماندهی که توسط سازمان بهزیستی صورت گرفت تا حد زیادی از بار مشکلات کشور در برخورد با مراکز غیر مجاز و تخلفات آن‌ها کم می‌کند.

وی افزود: در راستای نظارت بین دسـتگاهی بر مراکز براساس "دسـتورالعمل نظارت، ارزیابی و نحوه برخورد با تخلفات مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب" که ابلاغیه وزیر کار و دبیرکل سـتاد مبارزه با مواد مخـدر در سال ۱۳۹۳ بوده است، کمیته نظارت اسـتانی و کشوری تشکیل شد و انجام نظارت‌های مربوطه با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط است.

رضوان مدنی بیان کرد: به منظور تقویت نظارت سازمانی در چند سال اخیر کارگاه‌های آموزشـی نظارتی متعددی برای کارشناسان استانی برگزار شده و اعتباری نیز در این بخش پیش بینی و دریافت گزارش‌های لازم نیز انجام می‌شود. همچنین سازمان بهزیستی به تخلفات برخی مراکز تحت نظارت خود که ممکن است دارا‌ی مشکلاتی باشند، رسیدگی می‌کند. هنوز هم در سـطح کشور گاهی مراکزی تحت عنوان "کمپ" بدون اخـذ مجوز‌های قانونی اقدام به فعالیت می‌کنند و عملکرد نامنـاسب آن‌ها منجر به بدنامی مراکز تحت نظارت این سازمان می‌شود. مســئولیت برخورد با این گونه مراکز متخلف بر عهده قوه قضاییه و نیروی انتظامی است.

بیشتر بخوانید

فوت یک معتاد متجاهر به دلیل ابتلا به کووید ۱۹/ ۸۸ معتاد مبتلا به کرونا بستری شدند

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال‌های گذشته اقداماتی در راستای استاندارد سازی بهتر مراکز صورت پذیرفته است که از جمله؛ بازبینی دسـتورالعمل و تدوین دستورالعمل‌های تخصصــی، اقدامات ارتقایی، آموزشـی و نظارتی متعدد، برگزاری ۵۰ کارگاه آموزشی استانی، تحلیل وضعیت و بررسی روند فعالیت مراکز طی جلسات درون سازمانی، تحلیل ذینفعان و تشـکیل کارگروه تخصصـی، تدوین چارچوب طرح ارزیابی مراکز اقـامتی بهبود و بازتوانی و اجرای آن، ارسال بخشـنامه به اسـتان‌ها، تدوین دستورالعمل ارتقاء مراکز اقامتی بهبودی و بازتوانی زنان و اجرای آزمایشی و ابلاغ آن، اصلاح دستورالعمل و استانداردسازی آموزش مراکز بهبود و بازتوانی، رصد و بررسـی چالش‌های مربوطه است که سازمان بهزیستی طی سال‌های گذشته در جهت کاهش مشکلات مراکز و تبعات ناشی از آن انجام داده است که تا حد زیادی از بار مشکلات مراکز کاسته است.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر جهت تقویت نظارت سازمانی بر این مراکز، اعتباری در نظر گرفته شد و گزارشگیری‌های مربوطه صورت پذیرفته است، مطابق گزارش‌های ارسالی از استان‌ها در سال ۹۸ تعداد ۷۰۰۰ بازدید و در سال جار‌ی از زمان بازگشایی مجدد مراکز از اول مرداد تا پایان دی ماه تعداد ۳۰۰۰ بازدید صورت پذیرفته است، همچنین از سال گذشته برنامه رتبه بندی این مراکز در دستور کار قرار گرفته که مراکز در ۳ سطح ۳ و ۲ و ۱ رتبه بندی می‌شوند که اکنون ۷۰ رصد مراکز رتبه بندی شده‌اند و این طرح از جمله طرح‌های نظارتی سازمان بر این مراکز است که منجر به ارتقا کیفیت مراکز خواهد بود و مراکز سطح پایین‌تر نیز تعیین تکلیف خواهند شد.

رضوان مدنی اضافه کرد: نظارت به تنهایی نمی‌تواند جوابگوی مشکلات مراکز باشد و سیاست گذاری‌های مناسب نیز تاثیر عمده‌ای بر کاهش مشکلات مراکز دارد از جمله یکی از چالش‌های عمده نظارتی این مراکز، حضور بیماران ماده ۱۶ است که با توجه به اینکه فضا و نیروی انسانی این مراکز جهت بیماران داوطلب طراحی شده و بیماران درمان اجباری دارای شرایط خاص بوده و نیازمند درمان با دارو و شرایط نگهدار‌ی خاص هستند، لذا این موضوع از چالش‌های اساسی این مراکز است و اغلب شکایات و مشکلات مربوط به مراکزی است که بیماران ماده ۱۶ را پذیرش می‌کنند.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در خصوص برخی مراکز که در بازدید‌ها دارای تخلف هستند، خاطرنشان کرد: برخی مراکز که در بازدید‌ها دارای تخلف هستند در کمیسیون نظارت ماده ۲۶ هر ماه مورد بررسی قرار گرفته و تصمیم گیری لازم بر اساس ضوابط و دستورالعمل‌های کمیسیون مذکور انجام می‌شود. برنامه آتی دفتر اعتیاد در خصوص نظارت بر این مراکز علاوه بر نظارت سازمانی، استفاده از موسسات غیر دولتی منتخب هر یک از استان‌ها در راستای تقویت نظارت‌ها است.

بیشتر بخوانید

وجود بیش از هزار زن معتاد متجاهر در کشور/ افزایش ۱۷ درصدی ظرفیت مراکز نگهداری از زنان معتاد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مراکز درمان اعتیاد درمان اعتیاد اعتیاد به موادمخدر مشکلات مراکز نظارت سازمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۷۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی در دستور کار سازمان فنی‌وحرفه‌ای است

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان، مهرداد عظیمی شامگاه دوشنبه _دهم اردیبهشت_ در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار کرد: کردستان سرزمین مردمانی است که صفحات زرین تاریخ پر افتخار کشور به نام آن‌ها ثبت شده است.

وی افزود: یقیناً نقاط طلایی دوران بعد از انقلاب تا به امروز و هجمه دشمنان علیه مردمان این دیار موید این نکته است که کردستان سرزمین ظرفیت‌هاست.

رئیس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور خاطرنشان کرد: مهم‌ترین سرمایه و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران سرمایه مردمی آن است، مردمانی که علیرغم اینکه همواره مورد هجمه‌های سنگین تبلیغاتی دشمنان بوده‌اند با بصیرت مثال‌زدنی پای انقلاب و کشور خود ایستادند.

عظیمی تصریح کرد: حضور معنادار مردم کردستان در سالروز پیروزی انقلاب حرف‌های زیادی برای گفتن داشت و بر اساس آنچه از طرق مختلف دریافت می‌شود، وفاق، همدلی و هم افزایی مثال‌زدنی بین مسئولان عالی این استان وجود دارد که بستر توسعه آن را فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: بسیاری از موضوعاتی که در این دولت به نتیجه رسید، مطالبات چند دهه این مردم بوده و بازتاب خوبی در سطح کشور داشته است.

معاون وزیر کار گفت: در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بیش از ۶۵۰ مرکز دولتی وجود دارد که در دل این مراکز بیش از ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی با وجود ۱۳۰۰۰ همکار متخصص و متعهد در سطح کشور فعالیت دارند.

عظیمی با اشاره به شعار امسال با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم ادامه داد: یکی از افتخارات قابل توجه که این سازمان می‌تواند در زمینه تحقق شعار سال آن را الگوی خود قرار داده و به سایر دستگاه‌ها و بخش ها عرضه کند واگذاری امور و رسالت و وظایف ذاتی سازمان به مردم است.

وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی که در شعار امسال بر آن تاکید شده است، در دولت سیزدهم که خود را با کلیدواژه مقدس مردمی بودن معرفی کرده با هوشمندی مورد توجه قرار گرفته و در این راستا حرکت‌های خوبی صورت گرفته است.

رئیس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور تصریح کرد: بیش از ۳۰۰۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در سطح کشور مجوز خود را از این سازمان دریافت کرده که در حال حاضر بیش از ۲۲۰۰۰ آموزشگاه آن فعال است.

عظیمی خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد از رسالت و وظایف سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه آموزش توسط این مراکز خصوصی و خود مردم انجام می گیرد که این رقمی قابل توجه و الگوی شایسته‌ای برای معرفی شدن است.

وی ادامه داد در کنار این مهم ۴۱۶۲ آموزشگاه جوار کارگاهی در سطح کشور در کنار صنایع بزرگ فعال است که هدف آن آموزش کارکنان شاغل در راستای ارتقای توان و تخصص و آموزش کارکنان جدید در کنار خط تولید هدف اصلی فعال سازی این کارگاه‌های جوار کارگاهی است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان در این دولت است، گفت: ما در حوزه آموزش مهارت حرف برای گفتن داریم، ۴۰۰۰۰ مربی توانمند در حوزه آموزش و بیش از هشت هزار کارگاه آموزشی ظرفیتی است که در کنار اینکه می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد می‌تواند توانمندی جمهوری اسلامی ایران را به تمام دنیا صادر کنند.

عظیمی اضافه کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

وی افزود: اقدامات خوبی در وزارتخانه در سطح کلان در حال انجام است که این اقدامات در راستای تحقق و پاسخگویی مطالبه به حق مردم یعنی موضوع اشتغال است.

کد خبر 749184

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی در دستور کار سازمان فنی‌وحرفه‌ای است
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه