Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@16:45:39 GMT

شعبان بی‌مخ روزنامه‌نگار نبود!

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۶۹۲۶۹

شعبان بی‌مخ روزنامه‌نگار نبود!

کامبیز نوروزی حقوقدان و روزنامه نگار در یادداشتی روزنامه شرق نوشت: می‌شود با رعایت ادب و اخلاق و قانون هم سخن گفت، ولی چنین نمی‌کنند.

این جمله را بخوانید:

«فضای رسانه‌ای تبدیل شده است به عده‌ای شعبان بی‌مخ که از کاه کوه می‌سازند».

به گزارش رسانه‌ها این جمله را آقای بهروز محبی‌نجم‌آبادی، نماینده مردم سبزوار، در دفاع از علی‌اصغر عنابستانی بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعبان بی‌مخ لقبی است که بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ مردم به شعبان جعفری دادند که در اجرای کودتا با همراهی اوباش تهران به جان مردم می‌افتادند و با خشونت‌های فراوان مخالفان کودتا را مورد ضرب و شتم قرار می‌دادند. در تاریخ کودتا نقل است که روزنامه‌نگاران و دفاتر روزنامه‌ها یکی از اهداف هجوم شعبان بی‌مخ و دارودسته‌اش بودند. از آن به بعد در ادبیات سیاسی و اجتماعی ایران واژه «شعبان بی‌مخ» یک ناسزا و توهین محسوب شد. کنایه‌ای است از آدم پرزور و خشن و بی‌رحمی که هرقدر بازویش کلفت است، مغزش کوچک است. بگذریم از اینکه روزنامه‌نگار اگر زوری داشته باشد، نه در بازو که در قلم و شرافتش است. حالا آقای محبی‌نجم‌آبادی در دفاع از عنابستانی می‌گوید در رسانه‌ها عده‌ای مثل شعبان بی‌مخ عمل کردند.

رسانه‌ها چه کرده‌اند؟ موضوع رفتار آقای عنابستانی با یک سرباز را مطرح و نقد کردند. خواستند واقعه شفاف و آشکار شود. وظیفه رسانه‌ها انتشار اطلاعات و اخبار است. گردش آزاد اطلاعات کارکرد اصلی و ذاتی رسانه‌هاست. رسانه‌ها حق دارند اطلاعات به دست بیاورند، آن‌ها را منتشر کنند و هرکدام را که خود رسانه‌ها صلاح می‌دانند، نقد و بررسی کنند. حق آزادی رسانه‌ها مشروط به این نیست که در خدمت منافع افراد یا گروه‌ها باشد. اگر کسی از گردش اطلاعات آزاد و مستقل رسانه‌ها و افشای عملکرد‌ها و گفتار‌ها زیان می‌کند، مقصر خود اوست نه رسانه یا رسانه‌هایی که پرده از وقایع می‌گیرند. کسی که خطایی می‌کند، باید مؤاخذه شود.

کسانی که در جایی از دستگاه قدرت نشسته‌اند، باید این را بپذیرند که رسانه‌ها براساس اصول متعدد قانون اساسی، از جمله اصل نهم، اصل بیست‌و‌سوم و اصل بیست‌و‌چهارم در بیان مطالب آزادند.

کسانی از رفتار رسانه‌ها عصبانی و خشمگین می‌شوند که دوست نمی‌دارند واقعیت‌ها آشکار شود. رسانه ویترین نمایشی قدرت نیست. هر رسانه، با هر سلیقه سیاسی و فرهنگی و اجتماعی که داشته باشد، مستقل از قدرت حق دارد در چارچوب قانون و اخلاق حرفه‌ای آنچه را که از اخبار و تحلیل می‌پسندد، منتشر کند.

کدام مجوز قانونی یا اخلاقی به آقای نماینده اجازه می‌دهد رسانه‌ها و روزنامه‌نگارانی را که در اجرای وظیفه حرفه‌ای خود رفتار آقای عنابستانی را نقل و نقد کردند «شعبان بی‌مخ» بخواند. کدام مجوز اخلاقی یا قانونی اجازه می‌دهد یک نفر، خصوصا وقتی عنوان نمایندگی مردم را دارد، با چنین الفاظی فضای رسانه‌ای و روزنامه‌نگاران را خطاب قرار دهد؟

سخن بر سر این نیست که روزنامه‌نگاران نباید نقد بشوند. نقد و انتقاد، از نتایج آزادی بیان است و حق اساسی هر شهروند است. همچنان که هر رسانه و هر روزنامه‌نگار قطعا حق دارد هر فرد یا مقام یا دستگاهی را نقد کند؛ اما آنچه آقای نماینده گفته است نقد نیست. نسبتی ناحق و ناروا و زشت است که به فضای رسانه‌ای و روزنامه‌نگاری کشور داده شده است.

این طرز سخن، به‌منزله تلاش برای تحدید حقوق و آزادی‌های مشروع و قانونی روزنامه‌نگاران و رسانه است. خوب است همواره هر نماینده‌ای سوگند نمایندگی‌اش را به یاد داشته باشد که در برابر قرآن مجید به خدای متعال سوگند یاد می‌کند و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌کند که... در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت کند و همواره به... حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشد، از قانون اساسی اطاعت کند و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهارنظر‌ها استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنان را مدنظر داشته باشد.

اوضاع رعایت قانون در کشور هیچ خوب نیست، بترسیم از زمانی که دیوار‌های اخلاق هم ترک بردارند و یک به یک فروبریزند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات 1400 علی انصاریان مینو محرز کامبیز نوروزی سیلی نماینده مجلس به پلیس راهور علی اصغر عنابستانی روزنامه نگاران روزنامه نگار شعبان بی مخ رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع دانشجویان فرانسوی مقابل مدرسه عالی روزنامه نگاری

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اجتماعی ایکس، یک دانشجوی فرانسوی مقابل مدرسه عالی روزنامه نگاری در شهر لیل از اطلاعات نادرستی که رسانه‌های اصلی این کشور در مورد مبارزات دانشجویی منتشر می‌کنند انتقاد کرد و گفت: ما اینجا هستیم تا حرف دل خودمان رو بزنیم و حامل پیام فلسطینی‌ها باشیم؛ چرا که ما می‌دانیم که امروز رسانه‌های فرانسوی به دنبال انتشار اطلاعات نادرست هستند؛ اطلاعات نادرستی که در جهت استفاده ابزاری در راستای اسلام هراسی و یهودی ستیزی بکار می‌روند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ما اینجا هستیم تا از آرمان‌های فلسطینی‌ها دفاع کنیم. این تنها کاری هست که می‌توانیم در برابر رسانه‌های (طرفدار اسرائیل) انجام بدیم. ما از صحبت با رسانه‌ها امتناع نمی‌کنیم. ما فقط آمدیم حرف خودمان رو بزنیم و اجازه ندهیم (رسانه‌های طرفدار رژیم صهیونیستی) از ما استفاده ابزاری کنن.

در خصوص سئوالات دیگه‌ای که مطرح شد؛ باید بگم که ما بیانیه‌ای رو تنظیم کردیم که اون را منتشر می‌کنیم و برای شما می‌خونیم. بجای آنکه از طرف ما حرفی زده بشه، خودمان حرفمان و همچنین حرف مردم فلسطین رو بیان می کنیم.

دیگر خبرها

  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • یک روزنامه‌نگار بر اثر انفجار بمب در پاکستان کشته شد
  • حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند
  • اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه به جهانیان شوند
  • تجمع دانشجویان فرانسوی مقابل مدرسه عالی روزنامه نگاری
  • کل‌کل دیدنی نیما شعبان‌نژاد و نعیمه نظام‌دوست؛ بشین خانم محترم! (فیلم)
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد