Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:46:31 GMT

مذاکرات مدیران ابرغول‌های نفتی آمریکا برای ادغام

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۶۹۴۲۵

مذاکرات مدیران ابرغول‌های نفتی آمریکا برای ادغام

مدیران عامل شرکتهای اکسون موبیل و شورون اوایل سال ۲۰۲۰ برای بررسی ادغام این دو شرکت که بزرگترین تولیدکنندگان نفت آمریکا هستند، مذاکرات مقدماتی داشتند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه از این موضوع به رویترز گفتند: این مذاکرات دیگر فعال نیست با این حال چنین مذاکراتی نشان دهنده فشاری است که روی بزرگترین شرکتهای صنعت انرژی وجود داشته که با پیامدهای شیوع کووید ۱۹ شامل سقوط قیمتها و تقاضا مواجه شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این منابع آگاه گفت: مذاکرات میان دارن وودز، مدیرعامل اکسون و مایک ویرث، مدیرعامل شورون به اندازه ای جدی بود که برخی از اسناد حقوقی در خصوص جنبه های خاص مذاکرات ادغام تهیه شدند. با این حال دلیل پایان این مذاکرات معلوم نیست.

اکسون با ارزش بازار ۱۹۰ میلیارد دلار و شورون با ارزش بازار ۱۶۴ میلیارد دلار در این باره اظهارنظر نکردند. ارزش سهام این شرکتها سال گذشته پس از جنگ قیمت نفت میان عربستان سعودی و روسیه و پیامدهای شیوع ویروس کرونا سقوط کرده است. ارزش سهام اکسون افت شدیدتری داشت زیرا سرمایه گذاران نسبت به سودآوری بلندمدت و تصمیمات هزینه این شرکت نگران شده بودند.

مدیران عامل این دو شرکت در مذاکراتشان کاهش هزینه ها برای کمک به دوام آوردن در برابر رکود بازارهای انرژی را بررسی کرده بودند. اکسون در پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۷۵ هزار کارمند و شورون ۴۸ هزار کارمند داشت.

در پی بی نتیجه ماندن مذاکرات با اکسون، شورون تولیدکننده نفت "نوبل انرژی" را در قراردادی به ارزش پنج میلیارد دلار خرید که در اکتبر تکمیل شد.

پیشنهاد ادغام میان اکسون و شورون احتمالا تحقیقات ضد انحصارطلبی از سوی وزارت دادگستری آمریکا را به دنبال داشت که معمولا ماهها طول می کشد تا تکمیل شود و احتمالا تا انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آمریکا ادامه می یافت و ابهامات بیشتری را درباره موافقت رگولاتورها با این توافق ایجاد کرد.

در دولت بایدن این پنجره فرصت ممکن است بسته شود زیرا دموکراتها معمولا به چنین قراردادهایی روی خوش نشان نمی دهند. جو بایدن، موضوع تغییرات اقلیمی را در اولویت برنامه خود قرار داده و از مشاغل در بخش انرژی تجدیدپذیر در مقایسه با مشاغل صنعت نفت حمایت بیشتری می کند.

خبر مذاکرات ادغام ناموفق در حالی منتشر شده که شرکت اکسون از سوی برخی از سهامدارانش در خصوص جهت استراتژیک خود تحت فشار قرار گرفته است.

بر اساس گزارش رویترز، اکسون و شورون به اتفاق یکدیگر تنها از شرکت آرامکو کوچکتر بودند که ارزش بازار ۱.۸ تریلیون دلار دارد و با سرازیر کردن سیل نفت به بازار، بسیاری از شرکتهای حفاری آمریکایی را به مرز فروپاشی رساند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت شورون اكسون موبيل قيمت نفت کرونا در جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۹۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته علی آبادی وزیر صمت، درباره بیشتر بودن ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت ها خواسته ایم که پیش برنامه ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.

رانت ارزی مونتاژ کاران زیر نظر رسانه ها 

گفتنی است،  اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.
همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است این موضوع از دید رسانه ها دور نماند و با توجه به وضعیت ملتهب بازار خودرو و عدم برقراری ثبات در این بازار، این سوال توسط رسانه ها مطرح شد که لزوم تخصیص این میزان ارز به شرکت های مونتاژکار در شرایطی که شاهد تاثیر گذاری کم آن ها در بازار خودرو هستیم، چیست؟

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام