Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)،همواره یکی از چالش های روسای جمهور آمریکا انتخاب تیم سیاست خارجی آنها در دولت است که انتخاب آنها می تواند منتقدان و موافقانی را به همراه داشته باشد و البته که رویه آن کشور در ارتباط با کشورهای مختلف و روند تحولات بین المللی را مشخص می کند.

بایدن و افرادی که او به عنوان اعضای دولتش معرفی کرده و با سیاست خارجی آمریکا مرتبط هستند، تمرکزشان بر روی بازگشت به دوران بین‌الملل‌گرایی و چندجانبه‌گرایی است که این به منزله عزم دولت جدید برای حرکت در مسیری عکس سیاست ترامپ در چهارسال گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور جدید آمریکا در توئیتی عبارت بازگشت آمریکا را مطرح کرده که به معنای بازگشت آمریکا به ائتلافات بین المللی و همکاری های چندجانبه و گسترده با جامعه جهانی باشد و البته می تواند در مقابل با شعار آمریکا اول ترامپ باشد که نتیجه آن انزوای شدید بین المللی آمریکا شد.

در دوره ترامپ شاهد دوران افول و تنزل جایگاه آمریکا در عرصه بین المللی بودیم و این امری است که بسیاری از کارشناسان غربی و عربی همسوی کاخ سفید هم به آن اقرار کردند و البته که از منظر بایدن و دموکرات ها در دوران مبارزات انتخاباتی یکی از نقاط ضعف تیم ترامپ به حساب می آمد.

یکی از پرونده های مهم سیاست خارجی آمریکا بدون شک نوع تعامل آنها با ایران بوده و هست و البته که در تخاصم و عمق کینه ورزی آنها نسبت به نظام اسلامی ایران میان دموکرات و جمهوری خواه تفاوتی نیست و صرفا در روش ها و تکنیک ها با یکدیگر اختلاف دارند.

 برخی تحلیل گران بر این باور هستند که انتخاب برخی نفرات و مسئولین حوزه سیاست خارجی در دوره جدید بایدن معنا و مفهوم خاص خود را برای ایران خواهد داشت.

چهار عضو شاخص تیم سیاست خارجی بایدن که عبارتند از «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه، «لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد،«جیک سالیوان» به عنوان مشاورامنیت ملی کاخ سفید و«رابرت مالی» نماینده ویژه بایدن در امور ایران، همگی در دوره «باراک اوباما» از مشاوران کاخ سفید بودند و از افراد وفادار به بایدن به حساب می‌آیند که طرز تفکری میانه رو داشته و بر خلاف تیم پیشین سیاست خارجی آمریکا از موافقان برجام هستند.

باتوجه به اهمیت وزیر امور خارجه و نماینده آمریکا در امور ایران در تعیین سیاست خارجی آن کشور نسبت به ایران در دوره بایدن در این گفتار به صورتی موجز در خصوص آنها خواهیم گفت.

در مورد آنتونی «بلینکن» باید گفت که وی از حدود ۲۰ سال پیش و زمانی که بایدن ریاست کمیته روابط خارجی سنا را برعهده داشته، در کنارش کار کرده و با تفکر و مشی سیاسی بایدن کاملا آشنا و نزدیک است.

از بلینکن به عنوان فردی یاد می‌شود که می‌تواند، اعتبار از دست رفته و خدشه دار شده آمریکا در زمینه سیاست خارجی را پس از چهار سال در قدرت بودن ترامپ و رویکرد تهاجمی ملی گرایانه اش، ترمیم کند.

اولویت بلینکن، احیای تعریف «متحد قابل اعتماد» برای آمریکا در سطح جهان از طریق پیوستن مجدد به توافق‌ها و نهادهای جهانی است.

در خصوص «رابرت مالی» هم باید گفت که وی یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در زمان گفتگوهای منتهی به برجام بود و بعد از آن راهی موسسه بین‌المللی بحران شد.

وی با تمرکز بر سیاستگذاری در امور منطقه غرب آسیا و حوزه خلیج فارس، سمت‌های کلیدی متعددی را در دولت های دموکرات پیشین به ریاست باراک اوباما و بیل کلینتون بر عهده داشته و از تجربه کافی در زمینه برخوردار است.

 مالی همچنین یکی از مشاوران اصلی جو بایدن در دوران رقابت های انتخاباتی سال ۲۰۲۰ هم بود.

بنابراین، میتوان از انتخاب این افراد اینطور برداشت کرد که بایدن تلاش می کند علاوه بر ایجاد همگرایی و ائتلاف با کشورهای اروپایی ها و البته به کار گرفتن دیپلماسی چندجانبه گرایی در سیاست خارجی خود، بازگشت به برجام را به عنوان سرآغاز مجدد مذاکره با ایران در دستور کارش قرار دهد.

اما آنچه مشخص است اینکه جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن تجربه مذاکرات برجام و رفتار آمریکا در قبال آن که به صورت غیرقانونی و یکجانبه از برجام خارج شد و با نادیده انگاشتن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به عنوان ضمانت اجرایی آن توافقنامه، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را به کار بست، به سادگی بازگشت آمریکا به برجام را قبول نخواهد کرد.

مقامات تهران دو شرط اساسی را برای این منظور تعیین و اعلام کردند مبنی بر اینکه اگر به واقع آمریکا خواهان بازگشت به برجام است باید ابتدا کلیه تحریم های برجامی و غیربرجامی را لغو و سپس تمامی خسارت های وارده به ایران از زمان خروج آمریکا از برجام را جبران کند.

ایران نشان داده همانگونه که زیر بار حرف زور نمی رود و سیاست مقاومت در برابر زیاده خواهی غرب را به عنوان خط مشی کلی خود در سیاست خارجی همچنان حفظ کرده و ادامه می دهد، اهل گفتگو و مذاکره در جهت تامین منافع ملی خودش هم هست، اما نه تحت هر شرایطی.

در خاتمه آنکه، اگر آمریکای بایدن به واقع قصد بازگشت به برجام و مذاکره با ایران را دارد باید شرایطی که ایران مطرح کرده اجرایی کند و بداند که سیاست ایران بر مبنای عمل در برابر عمل، گام در برابر گام خواهد بود و امروز این آمریکا و طرف های اروپایی ها هستند که باید تصمیم بگیرند که خواهان حفظ روابط و همکاری های خود با ایران در قالب برجام هستند یا خیر، چرا که ایران اصراری برای باقی ماندن در برجامی که منافع ما را تامین کند ندارد و می تواند بدون محدودیت های مندرج در آن قرارداد به فعالیت های خود در برنامه صلح آمیز هسته ای ادامه دهد.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1088391 برچسب‌ها وزارت امور خارجه سازمان انرژی اتمی توافق هسته ای برجام جوبایدن دونالد ترامپ

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت امور خارجه سازمان انرژی اتمی توافق هسته ای برجام جوبایدن دونالد ترامپ سیاست خارجی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۹۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید تکبیری در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و دیگر مقامات و مسوولان کشوری در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت:با حمد و سپاس به درگاه الهی از افتتاح این دوره، لازم می‌دانم مراتب تشکر خود را ازملت شریف ایران، رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهدای گرامی و جانبازان و خانواده‌های آن‌ها ابراز نمایم و فرصت را مغتنم شمرده و به این نکته اشاره کنم که اگر توصیه و تدابیر رهبر معظم‌انقلاب اسلامی بر امر صادرات نبود اکنون رویدادی این چنین، وجود نداشت.

وی گفت: این رویداد برای بازیگران اقتصادی خارجی یک جذابیت قابل توجه را در جهت توسعه همکار‌یهای اقتصادی با ایران فراهم می‌کند.

تکبیری تاکید کرد: با برگزاری رویداد ایران اکسپو که با حمایت همه جانبه دولت و همه بخش‌های مرتبط آغاز شد به دنیا ثابت کردیم که کشور عزیزمان تحریم پذیر نیست و بازار تجاری ایران برای کشور‌های خارجی بسیار جذاب است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ گفت: برای صادرکنندگان برتر کشورمان که با تمام توان خود، پا در میدان نبرد تجارت جهانی نهاده و توانسته اند پرچم اقتدار کشورمان را در این عرصه بالا ببرند آرزوی موفقیت دارم و امید است با حضور پر رنگ در بازار‌های بین المللی و ارتقای کمی و کیفی هر چه بیشتر محصولاتشان بتوانند به اهداف مطلوب خود در راستای خدمت به کشور دست یابند و مَقدمِ تجار گرامی از نقاط مختلف جهان که در این رویداد حاضر شده و ایران را که مهد تمدن، فرهنگ و تجارت دیرینه است را به عنوان مقصد تجاری خود انتخاب کرده اند، ارج می‌نهم.

تکبیری با بیان اینکه تحقق شعار سال، یعنی رشد و جهش تولید مدنظر مقام معظم رهبری، با دانش و تکنولوژی محقق می‌شود گفت: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، در واقع تأکید بر نقش محوری مردم در مسیر رشد و پیشرفت اقتصادی است و در همین راستا کشورمان با تقویت روابط با کشور‌های هدف و همسایگان خود و به کارگیری دیپلماسی چندجانبه و عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس، به‌دنبال مشارکت و همکاری در اقتصاد و تجارت جهانی است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ افزود: ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تعریف دقیق جایگاه خود، با توجه به رویداد‌های نظام بین‌المللی، توانسته نقشی مهم، در روند‌های کلان منطقه‌ای و بین‌المللی برعهده گیرد و همان‌طور که انتظار می‌رود، در جهت‌دهی به تحولات آتیِ جهانی نیز نقشی راهبردی داشته باشد.

وی در عین حال ضمن تشکر و قدردانی از هماهنگی و همکاری همه سازمان‌ها برای برگزاری این رویداد ارزشمند ملی و استقبال ویژه از میهمانان خارجی گفت: در این دوره خوشبختانه حدود ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی ایرانی حضور دارند و بیش از ۲۵۰۰ تاجر و بازرگان از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا از نمایشگاه بازدید خواهند کرد. این استقبال بی نظیر، بیانگر آن است که دوره‌ی قبل، دوره‌ی موفقی بوده که استقبال به این حد رسیده است، چون اگر این پروژه موفق نبود، میزان استقبال تا این میزان افزایش پیدا نمی‌کرد..

وی با بیان اینکه از رویکرد‌های مهم دولت سیزدهم ارتباط گسترده با کشور‌های جهان است  که نخستین گام در توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی و شناخت متقابل ظرفیت‌های کشور‌های دیگر است اظهار کرد: رویداد‌های مهمی نظیر ایران اکسپو، جدای از معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان در حوزه‌های مختلف، زمینه‌های قابل توجهی را برای ایجاد ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و فعالان اقتصادی خارجی که به توانمندی‌های کشورمان نیازمند هستند، ایجاد می‌کند و به تناسب هر پیشرفت و خودکفایی، یأس و ناامیدی در دل دشمنان ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: کشور عزیزمان به برکت انقلاب اسلامی از ظرفیت‌ها و دستاورد‌های بزرگی در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، فناوری‌های نوین و سایر حوزه‌ها برخوردار است، بنابراین معرفی این توانمندی‌ها در رویداد‌های ملی و ارزشمندی همچون ایران اکسپو بسیار مهم و فرصتی مغتنم محسوب می‌شود.

تکبیری اظهار کرد: قریب به ۶۰ درصد تُجاری که سال گذشته در نمایشگاه حضور پیدا کردند، برای اولین بار بود که در ایران حاضر می‌شدند و دیدگاه‌های آنان نسبت به پتانسیل‌های تجاری ایران بعد از شرکت در دورِ اول نمایشگاه، تغییر کرد و از همین رو در این دوره با تعداد بیشتری برای حضور اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود