Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس؛ نبود خانه‌ای مناسب در شهر ایلام، مرد ۳۱ ساله داستان ما را افسرده کرده. می‌گوید: «وقتی خانواده‌ام را میبینم و نمی توانم برای آنها کاری انجام دهم بیشتر افسرده می شوم». او آنقدر غرور دارد که برای شرح زندگانی‌اش به صورت ناشناس، مطالبه‌اش را در فارس من ثبت کند. خانواده‌ی ۱۱ نفره‌‌ی اجاره‌نشینی که از همان ابتدا به دلیل قرار داشتن در خط فقر نتوانستن از بار سنگین روزگار شانه خالی کنند و تنها با آن سوختند و ساختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها یک سوال برای آنها ایجاد شده بود که چرا مستحق اینگونه مشکلات هستند؟! 

 

خانواده‌ای که سردی و گرمی روزگار را چشیده و ترک‌های زیادی خورده است. این خانواده حالا ۵ نفره است. خواهر همراه همسر و فرزندش با خانواده‌ی پدری زندگی می‌کند؛ با فوت پدر روز به روز بر مشکلات اضافه و باعث شد پسر خانواده به دلیل هزینه‌های گزاف دانشگاه آزاد از رشته ی تحصیلی‌اش انصراف دهد. پسری که از چهارده تا هجده سالگی همراه درس،  کارگری می‌کرد ولی اکنون به دلیل کمر درد و مشکلاتی که در ستون فقراتش ایجاد شده، خانه نشینی را تنها گزینه‌ی در دسترس می داند.

 

بیکاری و اجاره نشینی عللی شده اند که پسر خانواده دچار افسردگی و اضطراب شدید شود. می‌گوید برای حل این مشکلات کاری به جز خوردن قرص اعصاب ندارد. قرص های رنگی اعصاب زندگی‌اش را تیره و تار کرده و پسر با دیدن خانواده و مشکلات تلنبار شده هر روز استرس بدون کنترل شده‌ای را تجربه می کند. از گفتن مشکلات و زندگی‌اش شرمسار بود، با اینکه خود دلیل آنها نبود. جمله‌ای گفت که با شنیدنش حس ناخوشایندی بهم دست داد. او گفت: «می توانم کار کنم، ولی نمی توانم». همین جمله‌ی به ظاهر ساده زخم عمیقی بر وجود هر انسانی می زد.

 

درآمد این خانواده تنها پونصد هزار تومان است. در این روزگار پر زرق و برق بدیهی است که کفاف خوراک خانواده را هم حتی ندهد. آنها محکوم به نخوردن غذا حتی تا ۶ روز متوالی بودند. ۳۰ سال پیاپی اجاره‌نشینی باعث شده خانواده توان پرداخت اجاره را دیگر نداشته باشند. به قول مرد ۳۱ ساله‌ی ما: «خدا خیر بده اون فامیلی که بهمون گفت اجاره ندید ولی به خاطر ساخت ساز بازهم ویرانه‌ایم». این خانواده متاسفانه روزی را لمس کرده‌اند که صاحبخانه قصد داشت وسایل‌شان را به بیرون بیاندازد و گریه کار هرشب مادر خانواده بود.

 

با توجه به اینکه بار زندگی بیشتر بر روی دوش پسر خانواده است ولی به خاطر مشکلات جسمانی و عاطفی به وجود آمده از فقر و بیکاری؛ با تلاش های فراوان برای حل مشکلات خانواده، همچنان توان انجام کاری را ندارد. تنها شغل کارگری است که می تواند برای خود بیابد، اما متاسفانه مهره های کمرش شکسته و از کمر درد توان انجام کاری را ندارد. او دوست دارد برای خانواده‌اش منبع درآمدی باشد؛ ولی همین افسردگی باعث شده او همچنان از زندگی‌اش نا‌امید باشد. مادر و خانواده‌اش تنها امید او هستند و با دیدن رفاه آنها، او هم نفس راحتی می کشد.

 

تعریف خط فقر در ایران هر سال با تورم و گرانی اضافه می شود؛ خانواده هایی که در زندگی خود دارای مقام و منصبی بوده اند، اکنون به دلیل مشکلات ایجاد شده به زیر خط فقر سقوط کردند. در سال ۹۹ یک خانواده‌ی ۲ نفره باید حداقل ۴ میلیون تومان برای انجام امور روزمره‌شان داشته باشند؛ ولی در اینجا سوالی مطرح می شود که یک خانواده ی ۵ نفره آیا با حداکثر درآمد پونصد هزار تومان، توان پرداخت اجاره های نجومی و چه بسا همین خورد و خوراک روزانه را دارد؟! تنها درخواست این خانواده یک خانه هرچند کوچک است؛ درخواستی که جزو نیازهای اولیه و ضروری انسان به شمار ‌می‌رود.

 

معضل اجاره نشینی نه تنها در کلان شهرها بلکه در شهرهای مختلف کشور به دلیل تورم و گرانی؛ همچنان حل نشده باقی مانده. اگر به بیرون از این خانواده نگاهی بیاندازیم؛ حقوق کارگری که در سال ۹۹ یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است آیا کفاف این زندگی نابسمان را برای چند نفر می دهد؟! ساختمان های زیادی ساخته می شوند ولی به دلیل مصالح به کار رفته (هر چند بی کیفیت)و مسائل مربوط و بی ربط مانند دلار و.. هر روزه بر مبالغ خانه ها افزوده می شود. ابتدا حل شدن نیاز های اولیه‌ی ملت باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم با تدابیری مناسب وضع اکنون‌مان را بهبود بخشیم.

 

 مشکلات همیشه وجود دارند؛ ولی راه حل همیشه خود را از زیر دستان مردم فراری می دهد. گرانی هایی که از هر سمت به سوی مردم هجوم می آورند باعث شده علاوه بر مشکلات مالی، روح و روان آدمی در معرض اختلالاتی قرار گیرد. انسان با دیدن این وضع اسفناک، خود را همیشه در ته خط می‌بیند و دیگر برای آغاز دوباره جانی ندارد. این وضع سرسام آور توان مردم را برای پرداخت چنین مبالغی بریده و متاسفانه شاهد کارتن خوابی در حاشیه های شهرهای کلان و چه بسا شهرهای کوچک هستیم. این مشکلات باید به نوبه‌ی خود در مسیر درستی حل شوند تا شاهد کشوری رو به سامان باشیم.

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس من خبرگزاری فارس اجاره مسکن مسکن روایت سردبیر اجاره خانه اجاره نشینی خانواده ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۹۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم گردان «نتزاه یهودا »پس از فشار تل آویو
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود
  • مردم عزیز ما در معیشت و مسکن با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید برای حل آن تدبیر فوری کرد
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها