Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@22:31:13 GMT

«منصور» نمادی از ارتش مکتبی و انقلابی ایران

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۶۹۸۸۲

«منصور» نمادی از ارتش مکتبی و انقلابی ایران

سعید الهی کارشناس سینما و رسانه درباره فیلم سینمایی «منصور» جدیدترین ساخته سازمان هنری رسانه‌ای اوج به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: نیروهای مسلح پشتوانه اصلی مردم و حاکمیت در عرصه دفاع از امنیت کشور، سازندگی، بحران ها و بلایای طبیعی هستند و بدیهی ست که سینما نمی تواند در بازنمایی خدمات و رشادت های آنان بی تفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تولید آثار ارزشمندی همچون فیلم «منصور» از جمله اقدامات مغفول مانده این سالهاست که امکان آشنایی آحاد مردم به ویژه نسل جوان کشور را با شخصیت یک فرمانده ارشد نظامی به زیبایی فراهم کرده و باید مشارکت سازمان اوج متعلق به نهاد سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران در تولید این فیلم را به عنوان یک اقدام راهبردی تحسین کرد.

الهی خاطرنشان ساخت: شهید ستاری فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش از جمله کسانی بودند که به گواه بسیاری از همرزمان و امرای ارتش نگاه نافذ و عمیقی به توسعه و اقتدارکشور در مقطعی مانند جنگ تحمیلی داشتند که این میتواند الگویی برای جوانان این سرزمین در بخش های مختلف کشور باشد.

وی با اشاره به ساختار سینمایی فیلم منصور تصریح کرد: البته فیلم به لحاظ فیلمنامه و استفاده از عناصر درام در متن می توانست از مولفه های سیینمایی بهره بیشتری ببرد تا اثر از جذابیت بیشتری برای همه طیف ها برخوردار شود لیکن با این وجود در نیمه دوم فیلم، وجود تعلیق های مناسب و فراز و نشیب های متنی، خلا مذکور را تامین کرد بگونه ای که مخاطب در سکانس پایانی به شدت با بازیگران فیلم همراه می شود.

 

 

الهی گفت: «منصور» میتواند در سینمای استراتژیک مورد ارزیابی قرار گیرد و درباره استمرار تولید این دسته از فیلم ها به عنوان یک نیاز اجتماعی و فرهنگی برای جامعه رو به جلوی ایران اسلامی، بحث های مفصلی در دستگاههای دولتی به ویژه نهادهای نظامی و انتظامی انجام شود.

این کارشناس فرهنگی با تاکید بر بهره گیری بیشتر از خلاقیت نسل جوان فیلمساز در ارائه حقایق مربوط به شهدا و دوران دفاع مقدس اظهار داشت: شاید بنا بر سکوت و یا گهگاه تحریف تاریخی، تصویری از شهدا و روزهای جنگ تحمیلی برای مردم نمایش داده می شود که تطابقی با واقعیات ندارد و این ظلمی آشکار به انقلاب اسلامی ست.

وی توضیح داد: مصداق این حرف تصویر مردمی و متواضع و در عین قاعده مند، منظم، فکور و برنامه ریز از شهید ستاری به عنوان یک فرمانده عالیرتبه ارتشی ذیل مکتب اسلامی و اندیشه های امام راحل در فیلم «منصور» است که شاید باورش برای مخاطبی که از ارتش فقط رفتار خشک و شرکت در برنامه های تشریفاتی را در سینما دیده است تا حدودی سخت باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید ستاری فیلم منصور سعید الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۹۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌ بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، گفت: امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را برعهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز (۱۵ اردیبهشت‌ ماه) در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلای امام خمینی(ره) رشت اظهار کرد: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر می‌شود، زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق (ع) دارد.

وی با اشاره به روایتی از اهل‌ بیت که فرمودند، هر کسی نداند بر ما اهل‌ بیت چه گذشته است و نسبت به ظلم‌هایی که بر ما خاندان روا شده است، جاهل باشد شریک ظلم ظالمین خواهد بود، افزود: یکی از عللی که در طول تاریخ تشیع، تشکیل حکومت اسلامی برای اهل‌ بیت میسر نشد، شناخت نداشتن مردم نسبت به اهل‌ بیت در هر دوره‌ای بود. بنابراین اگر امت‌ها، مسلمانان و شیعیان جایگاه حقیقی امام را بشناسند، جامعه اسلامی مدینه فاضله‌ای خواهد شد که آرزوی همه است.

فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی و هرزگوین، بیان کرد: برخی مسلمانان اروپایی در تعالیم‌شان می‌گفتند تاریخ اسلام ۵۰ سال بعد از پیامبر (ص) را مطالعه و تحقیق‌ نکنید، هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ‌داده در جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند، اما برخی تحلیلگران غربی که به آیین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه کردند و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را برعهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند، گفت:‌ آن حضرت حدود ۴۰۰۰ شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش، با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند، ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود. دوانیقی همواره امام صادق (ع) را تحقیر و شکنجه‌ روحی می‌کرد. او آرامش را از امام سلب کرده بود و بارها تصمیم به قتل امام گرفته بود و سرانجام آن حضرت را به شهادت رساند.

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌ بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، افزود: اهل‌ بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند.

نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت، حکومتی که آرزوی انبیا و اهل‌ بیت عصمت و طهارت بود، اظهار کرد: دشمن امروز تلاش‌ می‌کند ما را درگیر امور جزیی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیا و اولیاست، فاصله بگیریم. 

فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است، افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی، در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته‌ است و ملت‌ها، حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سراسر دنیا تاثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه علم و عمل باید در کنار هم باشد، بیان کرد: عملِ بدون‌ معرفت و دانش فایده‌ای ندارد، البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

وی به یکی از جنایات منصور دوانیقی اشاره و اضافه کرد: امام صادق(ع) صاحب مکتب بود و در مسجد نبوی، فقه شیعه و اخلاق شیعه و امور سیاسی و اجتماعی را برای دانش‌پژوهان بیان می‌کردند، در یکی از روزها، منصور فرصت را غنیمت شمرد و در کنار مسجدالنبی، آتشی برافراخت، به‌طوری‌ که شعله‌های‌ آتش به خانه امام که در همان مجاورت قرار داشت رسید؛ امام همان‌طور که از میان شعله‌ها عبور می‌کرد با نگاهی به خانه، شکایت از منصور (لعنت‌الله علیه) را به قبر پیامبر برد، بعد از خاموش شدن آتش، جمعی از شاگردان به خانه امام رفتند و آن حضرت را در حال گریه دیدند، وقتی علت‌ گریه را پرسیدند، آن حضرت فرمودند، وقتی خانه‌ را آتش زدند، دیدم در میان شعله‌های آتش، برخی از کودکان در حال فرار هستند و به یاد کربلای جدم حسین (ع) افتادم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • فرمانده کل سپاه پیام داد
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود