Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-شناخت انغوزه | خواص گیاه انغوزه   | مضرات گیاه انغوزه |  خواص گیاه انغوزه برای بانوان | طریقه مصرف گیاه انغوزه  

شناخت انغوزه

آنغوزه نام گیاهی با نام علمی Ferula assa-foetida L می باشد. آنغوزه از گیاهان دارویی مهم خانواده چتریان است و در نواحی استپی و بیابانی ایران مانند خراسان ، بلوچستان و مناطق مختلف

جنوب ایران ، مانند کرمان ، دشت مرغاب ، آباده ، نائین رشد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در زمین های بایر و خشک و آهکی مناطق گرم آسیا دیده می شود. بومی استپهای ایران و افغانستان می باشد در آنغوزه شیره گیاهی موجود می باشد که از تیغ زدن ریشه یا پایین ساقه و یا قطع ساقه گیاهان مولد آنغوزه از ناحیة یقه گیاه بیرون می آید و در طول تابستان حاصل می گردد و به دو صورت در بازار ارائه می کنند.

میوۀ آنفوزه حاوی دو تخم به رنگ قهوه ایی تیره و سیاه ، بیضی کمی پهن و بسیار بدبو هستند.

گیاه آنغوزه دو گونه دارد که یک نوع آن خوشبو و نوعی دیگر بد بو است و نوع بدبوی آن در ایران پرورش می دهند و دارای استفاده درمانی می باشد. 

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص آکبیا / نحوه مصرف آکبیا/ عوارض جانبی آکبیا

خواص گیاه انغوزه

 انغوزه گیاهی با بوی بسیار تندی است و در کشور هند از ان به وفور مصرف می نمایند.انغوزه دارای خواص دارویی فراوانی است.

انغوزه جهت معالجه یبوست بسیار موثر می باشد.

در طب سنتی به عنوان کرم کش و مقوی دستگاه گوارش مصرف می گردد.

این گیاه محرک نیروی جنسی می باشد.

بوی دهان را از بین می برد و داخل آنرا ضدعفونی نموده، قدرت هاضمه را افزایش می دهد و رطوبات بلغمی را کم می کند.

انغوزه دارای خاصیت مسکن می باشد و در کاهش فشارخون و معالجه بیماری های قلبی عروقی مفید می باشد.

 جهت معالجه رماتیسم و نقرس و سیاتیک مصرف می گردد.

اگر کمی صمغ را در روغن زیتون حرارت داده حل نمایید و آن را به صورت گرم گرم بر محل نیش حشرات و جانوران بگذارید برای از بین بردن درد، زخم و ورم آن موثر می باشد.

اگر با فلفل و سداب قاطی کنید و میل نمایید جهت درمان کزاز و اگر با سرکه میل گردد برای اعصاب بسیار مفید می باشد اگر با عسل مصرف گردد برای اعصاب بسیار خوب می باشد.

این گیاه متحریک کننده رحم ،از بین برنده  اسپاسم و مفید جهت معالجه  تب های تیفوئیدی و دفع سرفه و نفس بد بوی می باشد

جهت معالجه بواسیر مفید است.

جهت درمان درد کمر و مفاصل موثر می باشد.

استفاده از این صمغ گیاهی همراه با سرکه برای بیرون کردن زالویی که در حلق گیر کرده، موثر می باشد. و اگر با آب قاطی و میل گردد برای از بین بردن خشکی و خشونت حلق و صاف نمودن صدا عالی می باشد. همچنین این محلول برای رفع نفخ شکم نیز مفید است.

مصرف گیاه برای درمان اختلالات عصبی در کودکان موثر می باشد.

جهت درمان دندان درد، مقداری از انغوزه را با آب لیمو مخلوط نمایید و با پنبه روی دندان بگذارید.

خواص گیاه انغوزه برای بانوان

-    استفاده از انغوزه  پس از زایمان برای مادر بسیار موثر می باشد.

-    مخلوط انغوزه با فلفل جهت معالجه ترشحات ادراری و عادت ماهیانه مفیدند.

-    برای خارج کردن جنین مرده از شکم مادر شیاف گیاهی آن مصرف می گردد.

-    آنغوزه دارای خواص ضدبارداری می باشد. 

-    شیر مادران شیرده را زیاد می کند

-    اگر پس از اتمام عادت ماهانه به مدت یک هفته روزی نیم مثقال از صمغ آنغوزه خورده شود از باردار شدن آن بطور موقت و گاهی بطور دائم  خودداری می کند.

طریقه مصرف گیاه انغوزه  

میزان مناسب استفاده از آن برای معالجه بیماری ها روزانه ۰.۳ تا ۱ گرم در سه نوبت (جمعا ۰.۳ تا ۱ گرم در روز) است.

طرز آماده کردن تنتور انغوزه:  

مرحله اول:

میزان ۱ واحد انغوزه نیم آسیاب شده و ۵ واحد الکل ۸۰ درجه را با یکدیگر در ظرف سربسته‌ای قاطی نمایید

مرحله دوم:

سپس برای مدت ۱۰ روز بگذارید بماند و گاه گاه آن را هم بزنید.سپس آن را با پارچه‌ای صاف نموده. مقدار مجاز استفاده از آن ۱ تا ۱۰ گرم در روز می باشد

آنغوزه را می‌توان با انواع خوراکی‌ها مثل سبزی‌ها، برنج و گوشت قاطی کرد. عطر تند آنغوزه زمانی که با روغن داغ مخلوط گردد ملایمتر می گردد. کمی از پودر آنغوزه را به همراه ادویه‌جات دیگر می‌توان به حبوبات یا گوشت اضافه کرد. 

مضرات گیاه انغوزه

- آنغوزه به سبب گرمی بیش از حد برای افراد گرم مزاج ضرر دارد و همچنین برای کسانی که بیماری کبدی دارند ممنوع است.

-    مصرف بیش از حد  آن موجب:

اسهال سوزش معده نفخ سردرد سوزش هنگام ادرار گیجی و تشنج

-    صمغ آن ممکن است موجب درماتیت های پوستی شود

-    با توجه به اینکه آنغوزه دارای ویژکی قاعده آوری می باشد، استفاده زیاد آن می‌تواند موجب سقط گردد؛در نتیجه در دوران بارداری و شیردهی استفاده نکنید

-    در گزارشی گفته شده، استفاده 50 تا 100 میلی گرم آنغوزه در کسانی که مشکل عصبی دارند، موجب تشنج می گردد.

-    استفاده از آنغوزه برای کودکان ضرر دارد و ممکن است ایجاد مسمومیت کند.

-    صمغ این گیاه با داروهای ضد انعقاد خون تداخل می کند و خود گیاه نبایستی همزمان با داروهای شیمیایی ضد تشنج استفاده گردد. 

دانستنی های مهم در مورد آنغوزه

Ferula tingitana یک گیاه بزرگ و چند ساله است . این یکگیاه با برگ  زرد  در مناطق بوته ای ( بتها و فریگانا ) و مناطق صخره ای رشد می کند. منطقه توزیع آن سواحل مدیترانه در اسپانیا ، مراکش ، لبنان ، سوریه ، اسرائیل ، قبرس و ترکیه است . در 1980s . تصور می شد که این گونه دارای خواص سقط جنین و قاعدگی است. این گونه به عنوان یک هویت احتمالی برای سیلفیوم بحث برانگیز ، گیاهی که به عنوان ادویه و برای اهداف دارویی مختلف در دوران باستان در مدیترانه استفاده می شود ، پیشنهاد شده است. در میان بسیاری از موارد استفاده از سولفیم در ایجاد قاعدگی و احتمالاً خاصیت پیشگیری از بارداری یا سقط جنین وجود دارد ، آنچه که پیشنهاد می شود با فرولا همراه باشد.

امیدواریم مطلب خواص آنغوزه برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص خربزه شاخدار / مضرات خربزه شاخدار / خواص خربزه شاخدار برای قلب

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۱۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص شگفت‌انگیز پوست موز

همه ما از خاصیت میوه‌ها و سبزیجات برای جسم و جان آگاه هستیم. اما آیا می‌دانستید پوست میوه‌ها و سبزیجات حتی از گوشت آن‌ها سالم ترند. پوست موز نیز دارای خاصیت بسیار برای سلامت بدن و پوست است.

به گزارش همشهری آنلاین؛ به گفته متخصصان، پوست موز بسیار مغذی و سرشار از فواید است. در این مطلب به برخی از فواید پوست موز نگاهی انداخته‌ایم.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد: مشخص شده که پوست موز سرشار از پلی فنول‌ها، کاروتنوئید‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد سرطان زا محافظت می‌کند. مصرف بیشتر پوست موز می‌تواند سطح آنتی اکسیدان را افزایش داده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

افسردگی را کاهش می‌دهد: ویتامین B ۶ و محتوای بالای تریپتوفان موز می‌تواند به بهبود برخی از علائم افسردگی و سایر اختلالات خلقی کمک کند.

کلسترول را کاهش می‌دهد: پوست موز دارای فیبر‌های محلول و نامحلول است که باعث کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ‌ها می‌شود. این خاصیت پوست موز به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

برای چشمان خوب است: پوست موز برای چشم مفید است و احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود قرار دادن آن روی چشم به کاهش پف کردگی کمک می‌کند. همچنین، لایه برداری با موز به روشن شدن حلقه‌های تیره زیر چشم و کاهش ظاهر خطوط ریز کمک می‌کند.

یبوست را برطرف می‌کند: موز سرشار از فیبر است و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. فیبر به رشد باکتری‌های خوب در روده کمک کرده که باعث تقویت هضم می‌شود و روده را سالم نگه می‌دارد.

دندان‌ها را درخشان می‌کند: به گفته متخصصان، مالیدن پوست موز به دندان‌ها یک دقیقه در روز به مدت یک هفته می‌تواند به درخشندگی دندان کمک کند. موز سرشار از پتاسیم و منیزیم است و در صورت تماس با دندان مواد معدنی آن جذب مینا شده و دندان‌ها را سفید می‌کند.

جوش‌ها را درمان می‌کند: اگر از جوش‌های روی صورت‌تان خسته شده‌اید و این جوش‌ها شما را اذیت می‌کنند، به سادگی شروع به مالیدن پوست موز روی صورت خود کنید و در عرض یک هفته تفاوت را مشاهده کنید. پوست موزبه کاهش التهاب در پوست کمک می‌کنند و همچنین سرشار از فنولیک است که مملو مواد ضد میکروبی برای درمان جوش و آکنه است.

درد را کاهش می‌دهد: بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، پوست موز سرشار از ترکیبات فعال زیستی مانند کاروتنوئید‌ها و پلی فنول‌ها است. پوست موز همچنین سرشار از خواص ضد التهابی است و به کاهش درد بدن کمک می‌کند.

از پوست در برابر اشعه فرا بنفش محافظت می‌کند: پوست موز سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند فنولیک‌ها، فلاونوئیدها، تانن‌ها، کاروتنوئید‌ها و آلکالوئید‌ها است که به جلوگیری از رادیکال‌های آزاد و همچنین محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • کرم معجزه
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی