Web Analytics Made Easy - Statcounter

از دیرباز هنر جایگاه مهمی در صحن و سرای رضوی داشته است و هنرمندان بسیاری در گوشه و کنار کشور با خلق آثار فاخر هنری، ارادت خود را به ساحت «شمس الشموس (ع)» نشان داده اند.

خبرگزاری میزان - مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در طول سه دهه فعالیت خود با مشارکت هنرمندان و استادان رشته‌های مختلف هنری گام‌های بزرگی در راستای گسترش و اشاعه معارف دینی و سیره «اهل بیت (ع)» به‌ویژه «امام رضا (ع)» برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مجال با تنی چند از هنرمندان مشهدی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

***از ترویج تا تحول در هنر

حسین صالحی، هنرمند برجسته رشته خوشنویسی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان با تأکید بر اینکه مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، یکی از موفق‌ترین‌های مراکز در این رشته بوده است، بیان می‌کند: در راستای ترویج هنر خوش‌نویسی کلاس‌های آموزشی ارزشمندی از جمله کارگاه «نقد خوشنویسی» استاد امیرخانی زیر نظر این مجموعه برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ابراز کرد: همچنین این مؤسسه به هنر‌های اصیل ایرانی- اسلامی از جمله تذهیب پرداخته است، به طور نمونه از تشکیل «کارگاه احیای تذهیب و تشعیر» می‌توان به عنوان مهم‌ترین اقدام نام برد که در حوزه تاریخ هنر سنتی معاصر ایران منحصربه‌فرد بود و موجب تغییر و تحول در هنر‌های تذهیب و نگارگری در کشور شد و نتایج آن در آثار دوسالانه‌های تذهیب‌های قرآنی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی قابل مشاهده است.

صالحی اظهار کرد: این امر در حوزه خوشنویسی هم جلوه خود را داشت چنان که در سال‌های اخیر استفاده از مواد و تکنیک‌های اصیل و قدیمی مانند کاغذ‌های دست‌ساز طبق رویکرد بین‌المللی در کشور‌های اسلامی رایج شد. در این بین، مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، پرچم‌دار این رویکرد جدید در رشته خوشنویسی در ایران بود.

این مدرس برجسته تصریح کرد: بدین ترتیب این مؤسسه هم نگاه کمی و هم کیفی در حوزه خوشنویسی داشت و از یک طرف توانست تعداد کلاس‌های آموزشی و هنرجویان این رشته را افزایش و از طرف دیگر، الگو‌های اولیه کار هنرمندان را تغییر داد و در تحولات هنر خوشنویسی پیش قدم بود.

وی با تأکید بر اهمیت و پیشینه هنر خوشنویسی در حرم مطهر رضوی بیان کرد: خو‌شنویسان بنام بسیاری به دعوت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در برنامه‌های هنری مختلف این آستان مقدس در مشهد حضور بهم رساندند تا جایی که امروزه وقتی نام این مؤسسه در کشور عنوان می‌شود، هنر خوشنویسی به ذهن متبادر شده، چون کار‌های بسیار فاخری در این رشته انجام شده است.

***بهره‌گیری از ظرفیت‌های مختلف هنری

در ادامه محسن توسلی، هنرمند برجسته رشته نقاشی‌خط در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان گفت: وقتی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی توانسته تمام حوزه‌های هنری را رصد کند و با هنرمندان مختلف، چه در سطح مشهد و چه کشوری و حتی گاه هنرمندان خارج از کشور تعامل برقرار کند، شاهد اتفاقات خوب و خبرسازی بودیم.

او می‌افزاید: این مؤسسه دارای بانک اطلاعات هنری از رشته‌های گوناگون است و می‌تواند از توانمندی‌ها و تجربه‌های هنرمندان برجسته به‌ویژه هنرمندان بومی منطقه، به بهترین شکل در برگزاری برنامه‌های خود استفاده کند. بی‌شک این امر بر اعتبار فعالیت‌های بخش‌های زیرمجموعه این مؤسسه همچون مکتب هنر رضوان و نگارخانه رضوان می‌افزاید. به طور نمونه توانست در حوزه خوش‌نویسی در رشته‌های ثلث و نسخ، تحولات ارزشمندی را رقم بزند.

توسلی می‌گوید: به همت این مؤسسه، مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی (ره) در خواجه‌ربیع مشهد میزبان برنامه‌های بسیار خوب هنری، از اجرای تئاتر تا برگزاری مسابقات و کلاس‌های متنوع هنری بوده است. امیدوارم دوباره از ظرفیت این مجتمع برای خدمت به اقشار آسیب‌پذیر و کم‌برخوردار و حمایت از استعداد‌های هنری دانش‌آموزان منطقه استفاده شود.

این مدرس برجسته از پروژه نشر مجموعه کتاب‌های «شاهکار‌های هنری در آستان قدس رضوی» به عنوان یک اقدام اثرگذار در اعتلای هنر در سطح ملی و بین‌المللی نام برده و ادامه می‌دهد: بی‌شک چاپ چنین آثار با کیفیتی همچنان باید ادامه یابد و نفایس موجود در حرم مطهر رضوی بیشتر معرفی شود.

او با اشاره به اجرای برنامه هنری- مذهبی همچون خلق اثر نقاشی‌خط در حرم مطهر رضوی و استقبال زائران داخلی و خارجی از آن‌ها تصریح می‌کند: می‌توان با نظر کارشناسان آستان قدس رضوی، مکان‌هایی از اماکن متبرکه به‌ویژه موزه‌ها را به برپایی چنین برنامه‌هایی اختصاص داد تا به حریم خصوصی زائران هم تجاوز نشود.

***معرفی شاهکار‌های هنری آستان قدس

سیدعلی حسینیان نسب، هنرمند برجسته رشته عکاسی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان گفت: عموم مردم در هر گوشه دنیا می‌توانند با آثار عکاسی به آسانی ارتباط برقرار کنند، بنابر این می‌توان از این هنر برای معرفی فرهنگ و سیره رضوی بهترین بهره را برد.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های مختلف هنری همچون جشنواره ملی عکس «خانه دوست» توسط مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی افزود: امیدوارم با حمایت بیشتر مؤسسه از برگزاری جشنواره‌های هنری در راستای اعتلا و بازتاب فرهنگ و سیره رضوی، سطح کیفی این جشنواره‌ها در هر دوره ارتقا یابد و دامنه فعالیتشان گسترده‌تر شود تا جایی که شاهد برگزاری آن‌ها در سطح بین‌المللی باشیم.

حسینیان نسب با تأکید بر جایگاه هنر عکاسی در معرفی معماری حرم مطهر رضوی به جهانیان بیان می‌کند: مجموعه کتاب‌های ارزشمندی که در قالب «شاهکار‌های هنری در آستان قدس رضوی» در ادوار گذشته منتشر شده است، دربردارنده عکس‌های فاخری از این آستان مقدس از جمله کتیبه‌های مسجد گوهرشاد، صحن‌های انقلاب و آزادی است.

***توجه ویژه به شعر آیینی

محمد نیک، شاعر پیشکسوت آیینی درباره فعالیت‌های انجمن ادبی رضوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان گفت: این انجمن از ابتدای تأسیس با محوریت شعر آیینی به ویژه شعر رضوی فعالیت کرده است و آن را یکی از موفق‌ترین انجمن‌ها در سه دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌توان دانست چراکه جلسات آن به‌طور مداوم و منظم در جوار مضجع شریف حضرت رضا (ع) در اتاق ۱۵۴ صحن جمهوری اسلامی برگزار شده است.

وی با یادی از شاعران برجسته انجمن ادبی رضوی همچون زنده‌یاد استاد کمال و استاد صاحب‌کار می‌افزاید: تمامی شاعران مطرح شعر آیینی استان و مشهد، از اعضای انجمن ادبی رضوی بودند و یا از جلسات آن بهره بردند. بدین ترتیب توجه به شعر آیینی و پرورش استعداد‌های جوان شعری، از مهم‌ترین دستاورد‌های این انجمن خوش‌نام کشور بوده است.

نیک درباره نشر کتاب‌های ادبی زیر نظر مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی نیز بیان می‌کند: گردآوری شعر‌های برگزیده اعضای انجمن ادبی رضوی و چاپ آن‌ها در قالب کتاب، اقدام خوبی است و مداحان می‌توانند از این مجموعه شعر‌های رضوی استفاده کنند. امیدوارم این اقدام در قالب نشر یک هفته‌نامه یا ماهنامه از فعالیت‌های مختلف هنری مؤسسه از جمله شعر ادامه یابد. بی‌شک این امر موجب تشویق هنرمندان جوان می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی آستان قدس رضوی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی آستان قدس رضوی مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی گفت وگو با خبرگزاری میزان حرم مطهر رضوی انجمن ادبی رضوی شاهکار های هنری مختلف هنری هنر خوشنویسی شعر آیینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۲۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی مطبوعات، در دویست و ششمین برنامه سه شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با همکاری مرکز اسناد اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری مشهد از روزنامه ادب قدیمی‌ترین روزنامه مشهد در گنجینه رضوی رونمایی کرد. 

 رئیس اداره مطبوعات آستان قدس رضوی، در این مراسم که در محل سالن شورای شهرداری مرکزی مشهد برگزار شد، سابقه چاپ مطبوعات در مشهد را بیش از یک قرن عنوان کرد که طی آن صد‌ها روزنامه و مجله منتشر شده اند.
ابراهیم حافظی، روزنامه‌نگاری مشهد را مرهون ادیب اللممالک فراهانی، موسس روزنامه ادب خواند که در سال ۱۳۱۸ به تاسیس آن اقدام کرد. 
 

ادب، روزنامه مردمی
حافظی افزود: در فضایی که روس و انگلیس بر شهر سلطه داشتند و حاکمان محلی نیز با پرداخت پول بیشتر به‌دربار، حکومت را به‌دست می‌گرفتند، ادیب اقدام به تاسیس روزنامه کرد.
وی انتشار روزنامه ادب را مروج روزنامه‌خوانی، افزایش جمعیت روزنامه خوان، مشوق زنان در روزنامه خوانی و فرصتی برای بیان نظرات، گلایه‌ها و پیشنهادات دانست که زمینه ورورد شاعران و ادیبان را به روزنامه نگاری فراهم کرد. 
میهن پرستی، مبارزه با خرافات، سوادآموزی، توجه به ادبیات از جنبه نظم و نثر، میزان توجه به مشهد و آستان قدس، مقایسه دارا و ندار، مخالفت با طب سنتی، مشوق بودن برای کار‌های عام المنفعه، تبلیغ دین از موضوعات این روزنامه بود که حافظی به آن اشاره کرد. 
وی، اظهار کرد: روزنامه ادب چاپ مشهد از اواسط حکومت مظفرالدین شاه قاجار که شاهزاده رکن‌الدوله والی خراسان بود با چاپ سنگی و به صورت هفتگی منتشر شد و طی مدت ۳ سال ۱۱۰ شماره از آن به چاپ رسید. 
 

روزنامه ادب
اثری که در این مراسم رونمایی شد، حاوی دوره کامل روزنامه ادب چاپ شده در مشهد طی سال‌های ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۰ قمری است و علاوه بر آن فهرست مندرجات بعلاوه مقدمه‌ای در معرفی توصیفی روزنامه ادب و همچنین نمایه کامل روزنامه تهیه و ارائه شده است.
دوره کامل روزنامه ادب در سال ۱۳۴۲ قمری توسط عبدالعلی اوکتایی رئیس وقت کتابخانه آستان مقدس شده است.
ویژگی ممتاز روزنامه ادب مشهد، تصویر و کاریکاتور‌هایی است که از سال سوم به آن ورود کرده است.
تعداد ۱۱۷۷ عنوان (خبر، مقاله، اعلان) جزء فهرست مندرجات روزنامه است. محتوای کلی روزنامه را اخبار خارجه، سرمقاله‌های تحلیلی، اخبار شهرستان‌های ایران و خراسان و اعلان‌ها تشکیل می‌دهد.

دیگر خبرها

  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • ایجاد دبیرخانه تکریم دختران و بانوان در حرم حضرت معصومه(س)
  • جشن تکلیف ۴ هزار دختر در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)