Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@08:18:17 GMT

همه چیز درباره «بی‌همه چیز»

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۷۳۱۹۷

همه چیز درباره «بی‌همه چیز»

قرایی در هر اثری که تا به امروز نامش در مقام کارگردان یا فیلمنامه‌نویس پای آن بوده یک برگ برنده رو کرده است؛ تجربیاتی که ماحصلش را در یک کلام می‌توانید در «بی همه چیز» ببینید.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، «بی‌همه چیز» از نامش گرفته تا سابقه کارگردان و فهرست بازیگران پرآوازه‌اش به اندازه کافی شما را کنجکاو می‌کند تا به تماشای فیلم تازه محسن قرایی بنشینید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرایی در هر اثری که تا به امروز نامش در مقام کارگردان یا فیلمنامه‌نویس پای آن بوده یک برگ برنده رو کرده است. تجربیاتی که ماحصلش را در یک کلام می‌توانید در «بی همه چیز» ببینید.

اگر به امید دیدن فیلمی مانند «سد معبر» به تماشای این اثر رفته باشید، دست خالی باز می‌گردید چون فضای این دو فیلم مطلقاً ارتباطی به یکدیگر ندارند اما اگر نگاهی به پرونده کاری قرایی بیندازید قصه گویی که بارزترین ویژگی «قصر شیرین» بود را در این فیلم هم می‌بینید.

این دومین تجربه مشترک محسن قرایی و محمد داودی پس از «قصر شیرین» در نگارش فیلمنامه است. تجربه‌ای که منجر به دریافت سیمرغ بهترین فیلمنامه از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم شد. این بار نیز همکاری این دو در «بی‌همه چیز» تبلور پیدا کرده و یک فیلمنامه استخوان‌دار و دراماتیک را به ارمغان آورده است.  

فیلم برگرفته از نمایشنامه «ملاقات بانوی سالخورده» نوشته فردریش دورنمات اما به شکلی ایرانیزه شده است. داستان عشق و انتقام در روستایی بی‌نام و نشان و قدیمی با مردمی ترسناک و بی‌همه چیز و البته قهرمانی که برای خودش یک ضدقهرمان تمام عیار است!

نکته جالب درباره «بی‌همه چیز» این است که نه تنها داستان این فیلم تحت تأثیر نمایشنامه است که حتی نماها، قاب‌بندی و اتمسفر حاکم بر فیلم نیز مانند صحنه نمایش است و با کات‌های به جای عماد خدابخش یک ورژن سینمایی خوب و کلاسیک از آن بیرون آمده است.

فیلم شروعش را خوب کلید می‌زند. تقریباً در ۱۰ ـ ۱۵ دقیقه ابتدایی تمام بازیگرانش را رو می‌کند و از هرگوشه فیلم یک بازیگر شش دانگ بیرون می‌زند. همه روستا منتظر ورود «لی لی» با بازی هدیه تهرانی هستند، زنی که با خود داستان‌های زیادی به همراه دارد و نگاه‌های گاه و بی‌گاه «امیرخان» با بازی پرویز پرستویی هم خبر از آغاز یک طوفان می‌دهد. هادی حجازی‌فر در نقش «جوالدوز» و دهدار با همان تسلط همیشگی‌اش صحنه را به درستی سامان می‌دهد.

پرویز پرستویی در نقش قهرمانی که بین خوب و بد بودن مدام در حال تاب خوردن است، به خوبی خودش را پیدا کرده و نشان می‌دهد همانقدر که می‌تواند خوب باشد ممکن است کارهایی هم از پسش بربیاد که گذر سال‌ها تشخیص آن را از پشت چهره خیرخواهش سخت و مشکل کرده است. هدیه تهرانی را همانطور با سکوت و سردی همیشگی‌اش خواهید یافت اما پختگی و سال‌ها تجربه برای ارائه چنین نقشی در بازی‌اش به وضوح مشهود است.

یکی دیگر از بازی‌های خوب «بی‌همه چیز» متعلق به باران کوثری است که البته بخش عمده‌ای از این درخشش را مدیون گریم فوق‌العاده‌اش است؛ گویی شخصیت نوری با اقتدار تمام باران کوثری را در اختیار خودش گرفته است و به احتمال قوی بازی در این نقش برایش نامزدی سیمرغ نقش مکمل را به همراه خواهد داشت. فرید سجادی حسینی، بابک کریمی، مهتاب نصیرپور، پدرام شریفی، زهیر یاری، لاله مرزبان و عیسی یوسفی‌پور نیز در نقش‌های خود خوش درخشیدند و بار مهمی در پیشبرد داستان فیلم دارند.

فارغ از کارگردانی، فیلمبرداری، لوکیشن‌ها، نماهای جذاب و بازی‌های خوب بازیگران که این اثر را شبیه به خواندن رمانی جذاب کرده است اما داستان «بی همه چیز» مخاطب را در بهت عمیقی فرو خواهد برد. داستان چیزی بیش از انتقام است؛ روایت آدم‌هایی است که باید از آنها ترسید و باعث می‌شود در طول فیلم بارها از خود بپرسید امیرخان بی‌همه چیز است یا مردمی که براساس منافعشان یک روز با او هستند و روز دیگر کمر به قتلش می‌بندند. فضایی که از ابتدا مبتنی بر دروغ و بی‌اعتمادی شکل گرفته و قهرمانش که رئیس خانه انصاف نیز هست حتی  نسبت به خانواده خود و آدم‌های گذشته‌اش هم انصاف ندارد، چه رسد به مردمی که هر روز یک رنگ می‌شوند.

قرایی فیلم‌هایش را متاثر از فضای جامعه می‌سازد و معتقد است فیلمساز نمی‌تواند مدعی شود فیلمش نسبتی با جامعه ندارد. «بی‌همه چیز» یک تلنگر عمیق به اعتمادهای فروریخته، انصاف، دروغ و دورویی است. اگر موفق به دیدن این فیلم شدید به برخی صحنه‌های آن دقت کنید، به ویژه سکانس پایانی فیلم!

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بی همه چیز محسن قرایی جشنواره فجر 39 بی همه چیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!

فیلم‌های آخرالزمانی زیرشاخه‌ای بسیار پرطرفدار از ژانر علمی‌تخیلی هستند؛ در اغلب این فیلم‌ها یا با فاجعه‌ای قریب‌الوقوع مواجهیم که قرار است حیات بشر بر روی سیاره زمین را خاتمه بدهد و یا فاجعه قبلا رخ داده و ما با زندگی بازماندگان در دنیایی پسا آخرالزمانی مواجه می‌شویم.

به گزارش فرادید، فیلم‌های آخرالزمانی به دلیل اینکه معمولا جلوه‌های ویژۀ حیرت‌انگیز و داستان‌هایی با تخیلات بلندپروازانه دارند، در بین علاقمندان به سینما محبوبیت زیادی دارند.

در اینجا مورد انتظارترین فیلم‌های آخرالزمانی سال ۲۰۲۴ را معرفی خواهیم کرد؛ فیلم‌هایی که برخی از آن‌ها ما را وارد داستان‌ها و قلمرو‌های جدیدی می‌کنند و برخی از آن‌ها ادامۀ داستان‌هایی را روایت می‌کنند که از قبل با آن‌ها آشنا هستیم.

۱. نفس کشیدن (Breathe)

پس از یک فاجعه بزرگ، زمین از هرگونه گیاهی خالی شده و سطح اکسیژن جهانی به ۵ درصد کاهش یافته است. اما بازماندگان به جای برقراری ارتباط صحیح و همکاری، درگیر نبرد بر سر دستیابی به یک «مولد اکسیژن» می‌شوند.

۲. آرکادیان (Arcadian)

در آینده‌ای نزدیک و در حالیکه بخش عظیمی از جمعیت جهان نابود شده‌اند، مردی به نام پل و دو پسرش زندگی عجیبی را می‌گذرانند؛ آن‌ها در روز آرامش دارند، اما شب‌ها به وحشت می‌افتند، زیرا موجوداتی وحشی شب‌هنگام بیدار می‌شوند و هر موجود زنده‌ای را در مسیر خود می‌بلعند. یک بار هنگامی که پل در خطر بزرگی قرار می‌گیرد، پسر‌ها با استفاده از هر آنچه پدرشان به آن‌ها آموخته است، نقشه‌ای برای نجات او طراحی می‌کنند.

۳. یک جای ساکت؛ روز اول (A Quiet Place: Day One)

ماجرای این فیلم به قبل از ماجرا‌های فیلم «یک جای ساکت» برمی‌گردد و نخستین حملۀ موجودات بیگانۀ حساس به صدا را روایت می‌کند. داستان حول محور زنی به نام سم می‌چرخد که باید از تهاجم موجودات بیگانۀ تشنه به خون در شهر نیویورک جان سالم به در ببرد.

۴. فیوریسا، حماسۀ مکس دیوانه (Furiosa: A Mad Max Saga)

ماجرای این فیلم به ۱۵ تا ۲۰ سال قبل از وقایع Mad Max: Fury Road برمی‌گردد. با فروپاشی جهان، فیوریسای جوان توسط یک گروه شرور ربوده می‌شود و پس از اینکه از آزمایشات زیادی جان سالم به در می‌برد، راهی برای بازگشت به خانه از طریق سرزمین‌های بیابانی طراحی می‌کند.

۵. پادشاهی سیارۀ میمون‌ها (Kingdom of the Planet of the Apes)

تقریباً ۳۰۰ سال پس از وقایع «جنگ برای سیاره میمون ها» (۲۰۱۷)، تمدن‌های میمونی در جایی که سزار میمون‌های دیگر را به آن هدایت می‌کرد، پدید آمده‌اند؛ در حالی که انسان‌ها به حالت بدوی و وحشی بازگشته‌اند. اما هنگامی که پادشاه میمون، پروکسیموس سزار، با استفاده از سلاح‌های ساخته شده از فناوری‌های از دست رفته بشر، آموزه‌های سزار را منحرف می‌کند تا سایر قبیله‌ها را به بردگی بگیرد، یک شامپانزۀ شکارچی سفری سرنوشت‌ساز را در کنار دختری به نام مای آغاز می‌کند تا آینده میمون‌ها و انسان‌ها را مشخص کند.

دیگر خبرها

  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • تلویزیون در تعطیلات آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • بادیگارد، طلا و مس با مصلحت در آخر هفته تلویزیون
  • ویدیو/ خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • داستان حذف معافیت مالیاتی باشگاه‌های ورزشی
  • ۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت