Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در تمامی رشته‌ها به خصوص علوم انسانی بخش اسلامی آن‌را بلد نیستیم یا مراجعه نکرده‌ایم و منتظر چاره‌اندیشی توسط غربی‌ها هستیم. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان،  حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی در نشست مجازی با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه هنوز فرهنگ اسلامی به اندازه مطلوب در انقلاب اسلامی جاری نشده‌است، اظهار داشت: هنوز خیلی با چیزی‌که باید، فاصله داریم اما با وضع موجود قبل از انقلاب هم خیلی متفاوت است و باید بیشتر کار  کرد، اسلام یک دین کامل است و ابعاد وجودی انسان نیز بی‌شمار هستند چرا که می‌تواند کمال بی‌نهایت را داشته باشد و این یک مسئله جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یافتن تمام ابعاد انسان کار راحتی نیست و اسلام می‌تواند به تمامی ابعاد انسان پاسخ دهد، غرب باتمام کمالات و رشد علمی بیشتر از حواس پنج‌گانه به عنوان منبع اصلی استفاده می‌شود ولی اسلام اینگونه نیست و علاوه‌بر حواس و عقل، از قرآن کمک می‌گیرد و هیچ اشتباهی ندارد بنابراین ما یک  منبع شناخت اضافه داریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بااشاره به عدم مراجعه کافی به قرآن جهت انجام امور عنوان کرد: ما ابزارهای شناختی خوبی داریم اما به آن‌ها مراجعه نمی‌شود یا برخی افراد مسلمان آن‌را باور ندارند، برای مثال فکر می‌کنند که اقتصاد اسلامی برای نظام اسلامی  وجود ندارد و هیچ‌وقت برای یافتن آن به قرآن مراجعه نمی‌کنند ازاین‌رو در تمامی رشته‌ها به خصوص علوم انسانی بخش اسلامی آن‌را بلد نیستیم یا مراجعه نکرده‌ایم و منتظر چاره‌اندیشی توسط غربی‌ها هستیم.

وی افزود: بچه‌های ما خیلی رشدیافته هستند، می‌دانند و می‌توانند که به قرآن مراجعه کنند و حوزه‌ها در این جهت تلاش می‌کنند، هم‌اکنون مجلس و دولت ما نسبت به قبل مقداری انقلابی‌تر و مذهبی‌تر است و به عقیده من قابل مقایسه با گذشته نیست و برگزاری انتخابات هم به همین دلیل است.

2000 برنامه در سطح دانشگاه‌های استان فارس در ایام‌ دهه فجر اجرا می‌شوداستقبال 300 هزار نفری از جشنواره قرآنی دانشگاهیاناستاندار سمنان: جوانان موتور محرکه انقلاب اسلامی هستند

آقاتهرانی بااشاره به تاکید رهبر انقلاب بر برگزاری انتخابات بیان کرد: در فتنه‌ها گاهی اوقات برخی تقلب یا تخلف را مطرح می‌کردند و انتظار داشتند که حضرت آقا کوتاه بیایند اما مقام ولایت هیچگاه کوتاه نیامدند و به همین دلیل است که انتخابات برگزار شده و قانون‌شکنی اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم که قانون و عملکرد خودمان را بهتر کرده و واقعا پاسخگو باشیم و این موضوع نیازمند تلاش است، من همه دانشجویان را به این تلاش ترغیب می‌کنم.

ضرورت شناخت ابعاد مختلف اسلام برای دانشجویان

رئیس کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: دانشجویان در برنامه‌هایی مثل طرح ولایت باید حداقل یک روز را به شناخت ابعاد مختلف اسلام اختصاص دهند البته برخی حالت تدافعی گرفته و معتقدند که در این مورد آگاه هستند درصورتی که این‌گونه نیست و گاهی افراد بسیار خوب ما کسانی هستند که حرف‌های غربی‌ها را خیلی خوب ترجمه می‌کنند و این اشتباه است.

وی افزود: ادعای ما مبنی بر ادامه راه امام خمینی(ره) و هدف والای ایشان سرجای خود باقیست که می‌خواهیم حاکمیت اسلامی راه بیندازیم اما باید افرادی که به این حاکمیت وارد می‌شوند، جوانب مختلف اسلام را به‌خوبی شناخته و در این جهت متخصص شوند، این بحث تلاش بسیار می‌طلبد و قسمت اعظم آن به دانشگاهیان و حوزویان برمی‌گردد.

 آقاتهرانی خاطرنشان کرد: اگر جامعه حوزه و دانشگاه در تشکیل حاکمیت اسلامی و متخصص نمودن افراد کوتاهی کنند بیش از همه مقصر هستند و همگی ما اگر ادعای فعالیت در جایگاه نزدیک شدن به عملکرد انبیاء و اهل‌بیت (ع) داریم باید در این‌راستا تلاش بسیار داشته و پاسخگو باشیم.

انتهای پیام/174/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس کمیسیون فرهنگی غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۴۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد

نشست «پیشینه‌شناسی رویکردهای اسلامی به علوم انسانی» با حضور طلاب و علاقمندان به این حوزه به همت مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید رسول موسوی عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) در این نشست، اظهار داشت: یکی از مباحثی که در نظام جمهوری اسلامی مهم است، مباحث علوم انسانی است، به این معنا که علوم انسانی باید بومی شود و به تعبیر دقیق‌تر اسلامی‌سازی علوم انسانی یعنی نگاه ما به انسان یک نگاه معنوی و الهی باشد، رویکرد کشورهای غربی به علوم انسانی غالباً اومانیستی و انسان‌محوری است و طبیعتاً هنگامی که اختلاف مبنایی حاصل شد در شاخه‌ها و فروع نیز به طریق اولی اختلافاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: مسئولین و پژوهشگران، کتاب‌های متعددی درخصوص اسلامی‌سازی علوم انسانی نوشته‌اند و دیدگاه‌ها و نظریات بسیاری در این رابطه وجود دارد که می‌توان به آن‌ها مراجعه کرد، بحث روش‌شناسی نیز در این خصوص مهم است.

وجود دو دیدگاه در اسلامی‌سازی علوم انسانی

این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به وجود دو دیدگاه در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی، تصریح کرد: یک دیدگاه از منظر فلسفی بررسی می‌شود، یعنی از دانش و علم فلسفه به ویژه حکمت متعالیه که ملاصدرا آن را بنیان نهاده، برای اسلامی‌سازی علوم انسانی استفاده شود و فارابی نیز از فیلسوفانی است که از او به عنوان مؤسس توسعه فلسفه به علوم اجتماعی و انسانی یاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در یونان هم دیدگاهی اجتماعی نسبت به علوم انسانی وجود داشت و علوم انسانی دارای جایگاه بود، پس پیوندی میان فلسفه و دانسته‌های اجتماعی و علوم انسانی از ابتدا در یونان وجود داشته است و پس از ورود فلسفه به حوزه اسلامی توسط مسلمانان و فیلسوفانی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، بوعلی سینا و فارابی نگاه به فلسفه چنین بود که بر علوم انسانی مسلط است.

حجت‌الاسلام موسوی یادآور شد: استفاده از قرآن و سنت، روشی دیگر در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی است، پیشینه‌ این روش نیز به مفسرینی باز می‌گردد که از نگاه قرآن و حدیث، مطالبی را بیان کردند.

طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی

وی درخصوص طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی اظهار کرد: تفسیرهای اجتماعی، تفاسیری هستند که به مردم، جامعه و نیازهای اجتماعی توجه دارند، تفاسیر عصری(زمانی) هم مسائل روز و مورد نیاز را بیان می‌کنند و دسته سوم نیز شامل تفاسیر موضوعی هستند که نیازهای جامعه را بر مبنای آیات قرآن پاسخ می‌دهند یعنی موضوع از جامعه استخراج شده و براساس قرآن بررسی می‌شود که کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» از شهید سید محمد باقر صدر نیز در راستای تفسیر موضوعی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) یادآور شد: در جلد چهارم از تفسیر المیزان و ذیل آیه ۲۰۰ سوره آل عمران «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، کلمه «رابِطُوا» مباحث اجتماعی را از منظر قرآن بیان کرده است.

وی خاطرنشان کرد: به حمدلله در بحث اسلامی‌سازی علوم انسانی، چه با روش فلسفی و استفاده از ایده‌های فیلسوفان و چه با روش تفسیری، منابع و پیشینه متعددی وجود دارد.

حجت‌الاسلام موسوی با تقسیم تفسیر موضوعی به دو نوع درون قرآنی و برون قرآنی، ابراز کرد: منظور از تفسیر موضوعی درون قرآنی آن است که موضوع در قرآن وجود دارد و تفسیر موضوعی برون قرآنی به مسائل روز و دانش‌های بشری اشاره دارد.

ساختارگرایی و کارکردگرایی

وی درباره کارکردهای خانواده، گفت: اصل پیدایش کارکردهای خانواده در غرب مطرح شد و کتاب‌های متعددی نیز در این رابطه نوشته‌اند، به طور کلی دو شاخه و مکتب فکری در تمام عرصه‌ها میان غربیان رواج دارد که مباحث را به دو شاخه ساختارگرایی و کارکردگرایی تقسیم می‌کند.

این پژوهشگر علوم دینی تأکید کرد: ساختارگرایان معتقد بودند در موضوعات علوم انسانی می‌بایست به مبادی، ساختارها، اصول و ریشه‌ها نگریست ولی به فواید و منافع کمتر توجه داشته‌اند، کارکردگرایان نیز در پی تحولاتی که در غرب به وجود آمد، منفعت‌گرا شدند و به سمت بیان کارکردها و فواید رفتند.

وی یادآور شد: خانواده از مباحث بین رشته‌ای استف به این معنا که هم در روان‌شناسی و هم در جامعه‌شناسی مورد بحث قرار می‌گیرد، اما از آنجا که مبحثی اجتماعی به‌شمار می‌رود، پس جامعه‌شناسان بیشتر به آن پرداخته‌اند، جامعه‌شناسان کارکردگرا نیز بحثی با عنوان «کارکردهای خانواده» را مطرح کردند که برای مثال بحث تولید مثل و تنظیم و کنترل نسل را از کارکردهای خانواده برشمردند.

حجت‌الاسلام موسوی خاطرنشان کرد: آیات قرآن به گونه‌ای است که هم به بحث ساختار خانواده و هم کارکرد خانواده نظر دارد، در گام اول می‌بایست با استفاده از روش «معادل‌یابی واژگانی»، آیات مربوط به خانواده همچون ولد، ابن و بنت را از قرآن استخراج کنیم، سپس در گام بعدی آن‌ها را مرور کرده و هر کدام با بحث کارکردها متناسب است را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.

انتهای پیام. /

دیگر خبرها

  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه
  • چهار نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تحریم شدند
  • الزام واجدان شرایط شرکت در دور دوم انتخابات مجلس به مراجعه به شعب قبلی
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری