Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: تداوم تحرکات و تنش های نظامی آمریکا و چین در حریم هوایی تایوان، هشدار روسیه به آمریکا درباره اعتراضات در این کشور، وقوع کودتای نظامی در میانمار، تهیه طومار در آمریکا برای لغو تحریم های واشنگتن علیه ایران و قرار گرفتن نام ترامپ در لیست نامزدهای جایزه صلح نوبل از جمله مهم ترین خبرها، رویدادها و تحولات بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تداوم تحرکات و تنش های نظامی آمریکا و چین در حریم هوایی تایوان

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

رسانه‌ها از پرواز هواپیماهای آمریکایی و چینی در روز یکشنبه نزدیک حریم هوایی تایوان خبر دادند.

به نوشته وبگاه «فوکوس تایوان» وزارت دفاع تایوان از پرواز پنج فروند هواپیمای نظامی چین در منطقه پدافند هوایی این جزیره واقع در جنوب غربی تایوان و همچنین هواپیمای شناسایی آمریکا نزدیک به حریم هوایی تایوان خبر داد.

نوع هواپمیاهای چینی 2 فروند جنگنده «جی-10 » و«جی-11» و 2 فروند هواپیمای ضد زیر دریایی «وای-8» اعلام شد. این نخستین بار است که تایوان پرواز هواپیماهای نظامی آمریکا نزدیک این جزیره را در ماه‌های اخیر افشا می‌کند.

وزارت دفاع تایوان در بیانیه خود از رهگیری، پرواز سریع جنگنده‌ها و فعال شدن یگان‌های دفاع موشکی برای مواجهه با هواپیماهای نظامی چین خبر داد. به دنبال افزایش پروازهای نظامی چین در منطقه، وزارت دفاع تایوان چندین هفته است که به طور مرتب در این زمینه اطلاع رسانی می‌کند.

چین درست یک هفته پیش 15 فروند هواپیمای نظامی خود را که بیشترین تعداد تاکنون محسوب می‌شود، به منطقه پدافندی تایوان اعزام کرد. تایوان در واکنش به این رویداد، جنگنده‌های خود را برای رهگیری هواپیماهای چینی به پرواز درآورد و این جنگنده‌ها پیام‌های هشداردهنده ارسال کرده و یگان موشکی تایوان نیز به حالت آماده باش درآمد.

ارتش چین در روزهای گذشته نیز در قدرت نمایی مجدد، چهار فروند هواپیمای ضد زیر دریایی و شناسایی خود را به منطقه پدافند هوایی تایوان اعزام کرد.

هشدار روسیه به آمریکا درباره اعتراضات در این کشور

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

به دنبال دخالت مجدد آمریکا در امور داخلی روسیه و حمایت از یک چهره غربگرای مخالف دولت، مسکو یکشنبه بعد از ظهر به وقت تهران، ایالات متحده را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد.

به گزارش منابع خبری، وزارت خارجه روسیه نسبت به مداخله آمریکا در امور داخلی خود و پیامدهای آن هشدار داده است. آمریکا و برخی کشورهای غربی به شدت حامی «آلکسی ناوالنی» منتقد دولت روسیه هستند. روز یکشنبه برخی هواداران ناوالنی به خیابان‌ها آمده و بین نیروهای امنیتی و آن‌ها تقابل صورت گرفت.

وزارت خارجه روسیه در واکنش به موضع‌گیری‌های مداخله‌جویانه آمریکا در مسئله ناوالنی در روزهای گذشته نیز اعلام کرد که نفاق افکنی، ابزار دموکراسی آمریکایی به ویژه در دوره خطرناک همه‌گیری کروناست. این وزارتخانه به مقامات آمریکایی توصیه کرد با توقف دخالت در امور سایر کشورها حواسشان را به مشکلات خود معطوف کنند.

«آندره کلیموف» قانونگذار ارشد روسیه نیز در این باره گفته که دست کشورهای خارجی به وضوح پشت تجمعات غیر مجاز اخیر در روسیه مشهود و این اتفاقات با کمک عوامل خارجی در حال رخ دادن است.

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته در نشست مطبوعاتی گفت که در واکنش به دستگیری الکسی ناوالنی از سوی روسیه، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا همه گزینه‌ها در قبال این کشور را روی میز نگه خواهد داشت.

وقوع کودتای نظامی در میانمار

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

پس از انتشار اخباری درباره بازداشت «آنگ سان سوچی»، رهبر حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و دیگر رهبران این حزب در بامداد امروز (دوشنبه) ارتش میانمار در بیانیه‌ای اعلام کرد که قدرت را به مدت یک‌ سال در اختیار گرفته است.

بنا بر گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، ارتش میانمار با اعلام حکومت نظامی در این کشور اعلام کرد که قدرت برای مدت یک سال به «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش میانمار منتقل شده است.

حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری سوچی در ۲۳ آبان ماه با کسب ۸۳ درصد از آراء در انتخابات پارلمانی میانمار پیروز شده بود.

در حالیکه اغلب شبکه‌های تلویزیونی میانمار به دنبال شایعاتی در خصوص وقوع یک کودتای نظامی همگی قطع شد، شبکه تلویزیونی «میاودی» ارتش این کشور ساعاتی پیش اعلام کرد که ارتش مطابق با قانون اساسی اعلام وضعیت اضطراری می‌کند تا به موجب آن اختیارات گسترده‌ای را برای انجام اقداماتی داشته باشد.

بنا بر گزارش شبکه «بی بی سی»، ارتش میانمار برگزار‌کنندگان انتخابات پارلمانی آبان ماه را به تقلب گسترده در انتخابات متهم کرده بود و خواستار به تعویق افتادن افتتاح دور جدید پارلمان میانمار شده بود که قرار بود امروز صورت گیرد.

پیش از آنکه ارتش میانمار اعلام کند که قدرت را برای مدت یک سال به دست گرفته است، آنگ سان سوچی و دیگر مقام‌های ارشد حزب اتحادیه ملی دموکراسی از جمله «وین مینت» رئیس‌جمهور میانمار و چند تن از وزرای ایالتی را بازداشت کرده بودند.

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید ساعاتی پیش در پی تحولات اخیر در میانمار در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از اوضاع میانمار تهدید کرد که اقداماتی را علیه آنهایی در پیش بگیرد که «آنگ سان سوچی» و «وین مینت» رئیس‌جمهوری میانمار را بازداشت کرده‌اند.

در این بیانیه تهدیدآمیز آمده است: «ایالات متحده در خصوص گزارش‌هایی مطلع شده است که ارتش برمه (میانمار) گام‌هایی را برای تضعیف انتقال دموکراتیک قدرت در کشور انجام داده که شامل بازداشت آنگ سان سوچی مشاور کشور و دیگر مقام‌های مدنی در برمه می‌شود. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی (آمریکا) رئیس‌جمهور [جو] بایدن را در جریان قرار داده است».

سخنگوی کاخ سفید ضمن اعلام حمایت ایالات متحده از رهبران میانمار ادامه داد: «ما همچنان بر حمایت قاطعانه خود از نهادهای دموکراتیک برمه تأکید می‌کنیم و با همکاری شرکای منطقه‌ای خود از ارتش ارتش و تمامی دیگر احزاب می‌خواهیم به هنجارهای دموکراتیک و حاکمیت قانون پایبند باشند و آنهایی را که امروز بازداشت شده‌اند، آزاد کنند. ایالات متحده مخالف هرگونه تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات اخیر یا مانع‌تراشی در مسیر انتقال دموکراتیک قدرت در میانمار است و اگر آنهایی که مسئول هستند از گام‌های خود عقب‌نشینی نکنند، (آمریکا) اقداماتی را علیه آنها در پیش خواهد گرفت».

در پی وقوع کودتای نظامی در میانمار، مردم از ترس در مقابل عابر بانک‌ها تجمع کرده تا پول‌های خود را از بانک خارج کنند.

یکی از خبرنگاران در توصیف وضعیت امروز در این کشور نوشت: «امروز دوشنبه است و به طور معمول، جاده‌ها در یانگون میانمار شلوغ است اما هم‌اکنون خیابان‌ها خالی از جمعیت است زیرا بسیاری از مردم از بیرون آمدن از خانه واهمه دارند اما بسیاری مقابل عابر بانک‌ها تجمع کرده‌اند تا پول برداشت کنند زیرا کشور در حال حاضر تحت کودتای نظامی است».

تهیه طومار در آمریکا برای لغو تحریم های واشنگتن علیه ایران

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

به گزارش سایت موسسه کد پینک، گروه صلح کدپینک طوماری را برای پایان تحریم های آمریکا علیه کشورهایی همچون ایران آماده کرده اند که تا شب گذشته بیش از ۳۰ هزار نفر این طومار را امضا کرده بودند.

بر اساس این گزارش، بدلیل آنکه تحریم های آمریکا موجب تشدید تاثیر کرونا بر برخی کشورها شده بیش از سه هزار نفر با امضای این طومار، خطاب به رئیس جمهوری آمریکا خواستار لغو تحریم کشورهایی همچون ایران شدند.

در این طومار خطاب به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و وزیران خارجه، بازرگانی و خزانه‌داری این کشور، آمده است: ما از نقد و بررسی شما در رابطه با تاثیر تحریم‌های مالی و اقتصادی بر واکنش جهانی به همه‌گیری کرونا استقبال می‌کنیم. تصمیم دولت قبلی آمریکا در مورد اعمال تحریم‌ها در دوره همه‌گیری سراسری، بی‌رحمانه بود که با محکومیت گسترده جهانی هم روبرو شد.

طی سال گذشته، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، میشل باچلت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و پاپ فرانسیس به همراه تعداد بی‌شماری از نمایندگان پارلمان‌ها، اقتصاددانان و کارشناسان خواستار کاهش تحریم‌ها شده‌اند.

در بخشی از این طومار آمده است: به طور گسترده‌ای گزارش شده است که تحریم‌ها به طور مستقیم مانع دستیابی به دارو و تجهیزات پزشکی از جمله واکسن کووید -۱۹ در ایران، ونزوئلا و سایر کشورها شده است.

قرار گرفتن نام ترامپ در لیست نامزدهای جایزه صلح نوبل

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

رویترز، مهلت تکمیل فهرست نامزدهای پیشنهادی دریافت جایزه صلح نوبل شب گذشته به پایان رسید و نام تعدادی از نامزدهای دریافت این جایزه مشخص شد، اما این امر به معنای تأیید نهایی این فهرست از سوی کمیته نوبل صلح نیست.

بر همین اساس نام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در کنار سازمان بهداشت جهانی، «الکسی ناوالنی» منتقد سرسخت کرملین و «گرتا تونبرگ» فعال جوان محیط زیست به فهرست نامزدهای جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۱ راه یافته است.

هزاران نفر، از قانون‌گذاران نروژی و اعضای پارلمان‌های سراسر دنیا گرفته تا برندگان دوره‌های پیشین این جایزه معتبر جهانی، برای پیشنهاد کاندیدای دلخواهشان واجد شرایط محسوب می‌شوند.

قرار گرفتن نام افرد همچون ترامپ و ناوالنی در این فهرست واقعاً جای سوال دارد. مشخص است که غرب برای تحت فشار قرار دادن بیشتر روسیه نام ناوالنی را به این لیست اضافه کرده و نام ترامپ نیز در تلاش برای تبرئه او از جنایت‌های متعددی است که در چهار سال گذشته از سوی آمریکا در نقاط مختلف جهان صورت گرفته است.

بررسی‌های خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که تونبرگ، ناوالنی، سازمان بهداشت جهانی و برنامه جهانی کوواکس که تضمین‌کننده دسترسی عادلانه کشورهای فقیر به واکسن کرونا است، به فهرست نامزدهای پیشنهادی قانون‌گذاران نروژی راه یافته‌اند.

نکته قابل توجه فهرست امسال اما قرار گرفتن نام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در کنار کنشگرانی از سراسر دنیا و همچنین نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (یو. ان. اچ. سی. آر) است.

نام شماری از فعالان سیاسی بلاروس از جمله سویاتلانا تسیخانوسکایا، رهبر مخالفان حکومت الکساندر لوکاشنکو و نیز ماریا کولسنیکووا، عضو شورای هماهنگی مخالفان و از رهبران اصلی اعتراضات خیابانی بلاروس، نیز در فهرست نامزدهای ۲۰۲۱ به چشم می‌خورد.

برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۱ قرار است در ماه اکتبر (پاییز سال ۱۴۰۰) اعلام شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علی انصاریان دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا سی و نهمین جشنواره فیلم فجر آمریکا روسیه اروپا چین خاورمیانه ایران تایوان کودتای میانمار علی انصاریان دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حریم هوایی تایوان نظامی آمریکا نامزدهای جایزه فروند هواپیمای فهرست نامزدهای قرار گرفتن نام جایزه صلح نوبل ارتش میانمار ایالات متحده آنگ سان سوچی رئیس جمهور نام ترامپ لغو تحریم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب نشینی آمریکا از تحریم یگان نظامی رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه آی ۲۴، دولت آمریکا از برنامه خود برای تحریم یگان از ارتش رژیم صهیونیستی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر در کرانه باختری شده، عقب نشینی کرد.

شبکه ای‌بی‌سی نیوزروز جمعه گزارش داد که آمریکا تحریم‌هایی را علیه واحدهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی که متهم به «نقض فاحش حقوق بشر» علیه فلسطینیان در کرانه باختری است، اعمال نخواهد کرد.

این رسانه به استناد یک یادداشتی دولتی نوشت که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان این کشور اعلام کرده که واشنگتن تحویل کمکی به این واحد نظامی ارتش اسرائیل را به تعویق نخواهد انداخت و اسرائیل می تواند تمام مبلغ اختصاص داده شده توسط کنگره را دریافت کند.

ای بی سی نیوز گزارش داد که مقامات آمریکا استدلال می کنند که روند بررسی نقض حقوق بشر درباره این یگان نظامی منصفانه بوده است.

این در حالی است که بر اساس یک اقدام فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش آمریکا موظف است از ارائه تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر می‌شود، خودداری کند.

کد خبر 6089105

دیگر خبرها

  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم یگان نظامی رژیم صهیونیستی
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • تداوم سریال تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران