Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جدیدترین آمار ارائه شده از مایکت، «واتس‌اپ» اولین و «ایرانسل من» دهمین برنامه پردانلود در دوران کرونا و در این استور اندرویدی معرفی شد. در این آمار شاهد برنامه‌هایی در حوزه ارتباط مجازی، سرگرمی، آموزشی و خرید اینترنتی هستیم. در گفت‌وگویی با «خدیجه مشایخ»، مدیر تیم بک‌اند مایکت به ارائه این آمار و تحلیل آن پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشایخ، به تشریح ۱۰ برنامه برتر از نظر تعداد دانلود و تغییرات سبک زندگی کاربران پرداخت و بیان کرد:

«ما در دوران کرونا، با یک تغییر در جهان روبه‌رو شدیم یعنی جایگزینی فضای عمومی با فضای مجازی؛ اغلب تعاملات حضوری و رودررو به تعامل‌های مجازی تغییر شکل پیدا کرد، جلسه‌های آنلاین به جای حضوری، رسانه‌های مجازی به جای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها، آموزش مجازی به جای کلاس‌های درس مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها و آموزش‌گاه‌ها پررنگ شد، و شاهد نیاز به سرگرم شدن از طریق فیلم و انواع برنامه‌های هنری آنلاین بودیم. در واقع می‌توان گفت اینترنت به یک شریان حیاتی در دوران پاندمی کرونا تبدیل شد و اگر به آمار مصرف اینترنت نگاهی بیاندازید متوجه افزایش مصرف اینترنت خواهید شد. طبق بررسی‌های ما در مایکت، کاربران روزانه حدود ۲.۳ میلیون ‌بار بازی و برنامه موردعلاقه‌شان را در این دوران جست‌وجو کرده‌ و به طور ماهانه بیش از ۵۵۰۰ ترابایت حجم دانلود ماهانه داشته‌اند».

وی با اشاره به ۱۰ برنامه برتر از نظر تعداد دانلود و هم‌سویی رتبه‌های دانلود و نیاز کاربران گفت: «این لیست مربوط به بیشترین دانلودها در یک سال گذشته یعنی از بهمن ۹۸ تا ۹۹ می‌شود. در میان ۱۰ برنامه برتر (از نظر میزان دانلود) در مایکت، واتس‌اپ و اینستاگرام اولین و دومین رتبه را کسب کرده‌اند و این نشان از تغییر سبک زندگی کاربران در این دوران خاص دارد».

مدیر تیم بک‌اند مایکت که تحلیل کلان داده‌ها نیز زیر نظر او انجام می‌شود، درباره حضور برنامه‌های ایرانی در لیست پرتعداد‌ترین دانلود گفت: «همانطور که در نمودار مشخص است، در میان ۱۰ اپ برتر از نظر تعداد دانلود شاهد وجود چهار برنامه ایرانی هستیم که به ترتیب شاد، روبیکا، دیجی‌کالا و ایرانسل من در رتبه‌های چهارم، پنجم، نهم و دهم قرار دارند. به گمان من نوع فعالیت این برنامه‌ها و هماهنگی با نیازهای کاربران نشان می‌دهد که کرونا هم در اقبال آنها نقش داشته است.

مثلا پس از آنکه آموزش و پرورش تصمیم گرفت در دوران پاندمی کرونا، تدریس مجازی را در دستور کار خود قرار دهد شبکه اجتماعی دانش‌آموز یا «شاد» ارائه شد. در واقع می‌توان گفت «شاد» رتبه نخست پرتعدادترین دانلود را در بین برنامه‌های ایرانی دارد. ما در مایکت با آخرین تغییرات و خبرهای این برنامه همراه هستیم و همواره آخرین نسخه شاد قابل دسترس کاربران است. روبیکا یک سوپراپلیکیشن است که خدماتی همچون پرداخت، انواع سرگرمی مثل فیلم و موسیقی و بازی و همچنین آموزش دارد.

اگرچه برنامه‌های حوزه خرید اینترنتی همواره قابل توجه کاربران بوده اما در دوران کرونا رشد محسوسی داشته‌اند. دیجی‌کالا، سومین برنامه پردانلود ایرانی، به عنوان کسب و کار اول بازار ایران در حوزه خرید اینترنتی نشان می‌دهد که چقدر توانسته‌اند نیاز کاربران را در دوران بیماری کووید ۱۹ رفع کنند».

مشایخ با بیان اینکه دسته‌بندی پزشکی و سلامت و آموزش پیشرفت چشم‌گیری در حوزه برنامه‌های اندروید داشته‌اند بیان کرد: «ما شاهد حضور ۸۰۰ برنامه جدید با موضوع اختصاصی کرونا در مایکت بودیم که عمدتا شامل برنامه‌های حوزه پزشکی و آموزشی هستند. یکی از دسته‌بندی‌هایی که در مایکت رشد قابل توجهی داشته گروه برنامه‌های «پزشکی و سلامت» است. برنامه‌های این بخش اغلب قبل از دوران کرونا اصلا وجود نداشته‌ و‌ در این بازه زمانی یک ساله با تعداد بالای دانلود همراه بوده‌اند که سه اپ‌ «ماسک»، «پذیرش ۲۴» و «پزشکت» از جمله‌ی آن‌ها هستند».

وی افزود: «حوزه دیگری که به طبع تغییر نیازهای کاربران با اقبال خوبی روبه‌رو شد، گروه مربوط به برنامه‌های جلسات و ارتباطات گروهی هستند. سرآمد آن‌ها برنامه «اسکایپ» است که رشد سه برابری را نسبت به دوران قبل از کرونا تجربه کرده و «گوگل میت» هم در این دسته‌بندی با دانلود و توجه بالایی مواجه بوده است».

مدیر تیم بک‌اند مایکت به پررنگ شدن نقش رسانه‌ها و بالا رفتن میزان استفاده از اپ‌های خبری در دوران پاندمی اشاره و تصریح کرد: «در ماه‌های گذشته چندین آمار و گزارش‌ تحلیلی از وضعیت کسب و کارها در جهان منتشر شد که در آن نشان می‌داد کسب و کارهای حوزه گردشگری بیشترین ضرر و رسانه‌ها بیشترین رشد اقتصادی داشته‌اند. اپ‌های خبری در استور اندرویدی مایکت هم از این دگرگونی بی‌نصیب نمانده‌اند که نشان از هم‌سویی این تغییر با دیگر کشورها دارد. همچنین برنامه‌های حوزه اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، برگزاری کلاس درس و ریموت دسکتاپ در بازه زمانی کرونا تغییرات صعودی دانلود داشته‌اند».

لینک کوتاه: asriran.com/003Dwf

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دوران پاندمی دوران کرونا برنامه ها داشته اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۶۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • محقق حوزه سلامت در خوی با بیش از ۶۰ مقاله بین‌المللی مجری طرح شهر سالم 
  • امکان نصب همزمان دو اپلیکیشن در اندروید فعال شد
  • گوگل پلی قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن را فراهم کرد
  • کپی گوگل از روی اپل: قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن در گوگل‌پلی
  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد
  • حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!