Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع ملی همکاری ایران با پروژه بین المللی سزامی (SESAME) تعیین شد.

پس از مرجعیت ملی همکاری با پروژه جهانی سرن(CERN) و تأسیس میز تبادلات علمی ایران و سوئیس در دانشگاه صنعتی اصفهان، مرجعیت ملی همکاری ایران با پروژه بین المللی سزامی(SESAME) به عنوان سومین مأموریت ملی بین المللی به دانشگاه صنعتی اصفهان واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین سالار آملی- قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با ابلاغ حکمی، دانشگاه صنعتی اصفهان را به عنوان مرجع ملی همکاری ایران با پروژه بین المللی سزامی(SESAME) معرفی کرد.

سزامی (SESAME) کوتاه شده عبارت Synchrotron light for Experimental Science and Application in the MiddleEast  است که می‌توان آن را تابش سینکروترون برای تحقیقات علوم کاربردی و به کارگیری آن در خاورمیانه عنوان کرد.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و رئیس کارگروه ملی سزامی با اشاره به سوابق ارزشمند این دانشگاه به عنوان مرجع ملی همکاری های علمی بین المللی با ابرپروژه جهانی سرن(CERN) گفت: مرکز بین‌المللی تابش سینکروترون برای علوم تجربی و کاربردها در خاورمیانه (سزامی-SESAME) با مدل مشابهی از آزمایش سرن در اروپا، در سال ۲۰۰۲ و تحت نظر یونسکو آغاز به کارکرد و از سال ۲۰۰۳ به بعد به عنوان یک مؤسسه مستقل بین المللی به کار خود ادامه داد.

سید مهدی ابطحی افزود: تابش سینکروترون یک امکان علمی و فنی ارزشمند برای مطالعه ساختمان مولکولی و تغییرات شکل و ترکیبات سلولی در هنگام واکنش‌های شیمیایی است که در زمینه‌های مختلف در تحقیقات علوم بنیادی، فناوری نانو، زیست‌فناوری، باستان‌شناسی، علم ساختارشناسی، مهندسی مواد، محیط زیست، تهیه داروهای نوین، پزشکی و... مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی ادامه داد: پروژه سزامی (SESAME)، اولین مرکز تحقیقاتی مهم با سرمایه‌گذاری علمی و فنی مشترک بین‌المللی برای تأسیس و استفاده از یک دستگاه سینکروترون در خاورمیانه است که با همکاری چندین کشور اروپایی، امریکایی و آسیایی و با هدف توسعه فناوری ساخت شتابگر سینکروترون و کاربردهای آن در این منطقه بنا نهاده شده است.

رئیس کارگروه ملی سزامی با بیان این که ایران از اعضای مؤسس این پروژه در سال ۱۹۹۹ و از مهمترین کشورهای نامزد مکان نصب آن بود، تصریح کرد: این پروژه در نهایت در کشور اردن نصب شد و ایران در سال ۲۰۰۷ با تصویب مجلس شورای اسلامی رسماً به این پروژه بین المللی ملحق شد.

ابطحی افزود: این دانشگاه به عنوان مسئول تشکیل کارگروه ملی همکاری با سزامی، پیگیر تجمیع توانمندی های ملی در این حوزه خواهد بود و بدین منظور بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی های تمام محققان و فناوران و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور در این عرصه مهم بین المللی در اعتلای علمی و فناوری کشور مؤثر است.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اهمیت ویژه این پروژه جهانی برای ارتقاء تحقیقات بنیادین در حوزه های مختلف علمی و فناوری کشور، ابراز امیدواری کرد که در صورت پیشرفت این پروژه مشترک بین المللی، در آینده این مجموعه می‌تواند به عنوان اولین مرکز تولیدکننده نور سینکروترون برای تحقیقات و آزمایش‌ها در خاورمیانه به مرکز پایه علوم و صنعت شتابدهنده تبدیل شود.

پیش از این و در خردادماه سال جاری دکتر محمود تبریزچی استاد برجسته دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان که ده ها افتخار ملی و بین المللی در خصوص پژوهش های بنیادین در علوم پایه را درکارنامه دارد پس از پنج سال حضور مؤثر در کمیته مشورتی و علمی سزامی، مجدداً به عنوان نماینده ایران در این کمیته انتخاب شد.

به گزارش ایسنا، پس از مرجعیت ملی همکاری جمهوری اسلامی ایران با پروژه جهانی سرن(CERN) و تأسیس میز تبادلات علمی کشور سوئیس با ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان، مرجعیت ملی همکاری ایران با پروژه بین المللی سزامی(SESAME)، سومین مأموریت ملی بین المللی واگذار شده به این دانشگاه از سوی وزارت علوم به شمار می رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه صنعتي اصفهان دانشگاه صنعتی اصفهان پروژه جهانی سزامی SESAME

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۶۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد

ایسنا/قم فصلنامه بین المللی علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم در فهرست نشریات پایگاه استنادی اسکوپوس قرار گرفت.

مجله بین المللی ریاضیات و علوم محاسباتی(MCS) مجله‌ای با دسترسی آزاد است که هدف آن ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینه‌های ریاضیات و علوم محاسباتی است.

این نشریه قبلاً در پایگاه‌های استنادی DOAJ و همچنین ISC و فهرست نشریات علمی وزارت علوم نمایه شده و دارای گروه دبیران بین المللی است.

این فصلنامه مقالات حوزه‌های علوم ریاضی و محاسباتی، ریاضی فیزیک، شیمی محاسباتی و مکانیک را پس از داوری و پذیرش، منتشر می‌کند.

مجله ریاضیات و علوم محاسباتی توسط دانشگاه صنعتی قم منتشر می‌شود. سردبیر این نشریه حسین جعفری، مدیر مسئول؛ محمد هادی مشکات السادات، دبیر تخصصی؛ مهدی سلیمانی و مدیر اجرایی؛ سید محمدعلی آل عمرانی نژاد است.

به گزارش ایسنا، همه مجلات پایگاه استنادی اسکوپوس در زمره مجلات پذیرش مقاله با داوری بوده و در چهار رشته علمی اصلی، علوم زیستی، علوم اجتماعی، علوم فیزیکی و علوم بهداشتی دسته بندی می‌شوند. این فهرست به صورت سالانه در آغاز سال نو میلادی منتشر می‌شود. کیفیت همه مجلات موجود در پایگاه داده اسکوپوس هر ساله با استفاده از شاخص‌هایی مانند SJR و h-index مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ این بررسی توسط بنیاد سایمگو منتشر می‌شود. 

نکته قابل تأمل این است که نمایه شدن مجله دانشگاه صنعتی قم در این پایگاه معتبر استنادی، باعث برندسازی بیش از پیش نام دانشگاه صنعتی قم و انتشارات این دانشگاه در سطح بین الملل می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی