Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فرهاد دژپسند امروز در حاشیه جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزاری شد، گفت: امسال علیرغم شرایط سخت ناشی از جنگ اقتصادی و کرونا سعی شده که شرایط اقتصادی مدیریت شود و فشارها و مزاحمت‌ها کمتر شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تامین مالی سال جاری تا الان در نظام بانکی حدود هزار هزار میلیارد تومان بوده است، افزود: این تامین مالی شامل سرمایه ثابت و نقدینگی است و در نظام بانکی نو کردن تسهیلات قبلی نیز مدنظر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه در 10 ماهه ابتدای امسال در بازار سرمایه نیز 500 هزار میلیارد تومان تامین مالی شده است، بیان داشت: این عملکرد بسیار خوبی است لذا اگر بخواهیم در سال آینده رشد اقتصادی متفاوتی داشته باشیم حداقل باید هزار و 400 هزار میلیارد تومان برای اقتصاد تامین مالی داشته باشیم و برای دستیابی به این رقم بازار سرمایه وبازار پول باید تامین مالی آن را برعهده گیرند. 

دژپسند گفت: در بازار سرمایه از همه ابزارها از جمله تشکیل پروژه‌ها و شرکت‌های سهامی عام استفاده می‌کنیم و همچنین از اوراق و از ابزارهای مالی متنوعی که تعریف شده  استفاده می‌کنیم ضمن اینکه در این ارتباط رئیس جدید بورس برنامه گسترده‌ای را ارائه داده است و امیدواریم هر چه سریع‌تر به شرایط تعادلی دست یابیم و همانطور که توانستیم این کار را در سال جاری با موفقیت طی کنیم، البته با توجه به مشکلاتی که در بازار سهام داشتیم در سال آینده سرعت ببخشیم تا این عدد قابل تحقق باشد. 

وی افزود: تحقق این عدد برای اقتصاد کشور اجتناب ناپذیر است و اقتصاد کشور باید گام‌های بلندتری بردارد و لازمه آن سرعت بیشتر برای تامین مالی است و امیدواریم بازار پول و سرمایه در کنار هم بتوانند این گام‌ها را بردارند. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: امسال علیرغم همه مشکلات سرمایه گذاری خارجی هم خوب بوده است و امید می‌رود که در سال آینده در این زمینه نیز جهش قابل توجهی صورت گیرد. 

دژپسند در پاسخ به این سوال که با توجه به از بین رفتن اطمینان مردم به بازار سرمایه چگونه امید می‌رود که سال آینده تامین مالی از طریق بورس افزایش یابد، گفت: ما به دنبال فرهنگ‌سازی برای روش غیرمستقیم هستیم زیرا در روش‌های مستقیم یک مقدار نوسانات تنش ایجاد می‌کند اما روش های غیر مستقیم مناسب‌تر است، همچنین به محض اینکه شرایط مناسب‌تر شود آمادگی داریم تا عرضه اولیه‌ها زیادی را عرضه کنیم. 

وی بیان داشت: لذا ما در مدیریت بازار سهام برنامه جامع و کاملی داریم اما منتظریم که حواشی روانی رفع شود و به یک شرایط تعادلی برسیم تا عرضه اولیه‌ها زیادی را عرضه کنیم. 

دژپسند با بیان اینکه معتقدم که دیر یا زود  به این مهم دست می‌یابیم گفت: بررسی تحلیل‌های فعالان بازار سرمایه در دو هفته اخیر نشان می‌دهد که آنها معتقدند که بازار سرمایه در حال عبور از عدم تعادل است و لذا ما هم تلاشمان دستیابی به این مهم است. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ما نباید نگاه کوتاه مدت به عرضه اولیه داشته باشیم ضمن اینکه در جلسه‌ای بیان کردم که در 9 ماهه امسال سود آوری شرکت‌ها نسبت به 9 ماهه سال گذشته سه برابر شده است و این بدان معناست که نباید فقط به افزایش قیمت سهام توجه شود بلکه سود سهام دارای نقش مهم است بنابراین یک فعال حرفه‌ای بازار سرمایه از این زاویه توجه می‌کند. 

وی درباره اظهارات گذشته خود مبنی بر عرضه اولیه بزرگ به مناسبت ولادت حضرت زهرا بیان داشت: من این عرضه اولیه را به صورت مشروط اعلام کرده بودم لذا عرضه آن بستگی به شرایط بازار دارد.

انتهای پیام/  

منبع: فارس

کلیدواژه: بخش خصوصی فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی بازار سرمایه تامین مالی بازار سرمایه تامین مالی عرضه اولیه سال آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک گفت: همچنان عادت رسوب یافته و فرهنگ‌مالوف تامین مالی از طریق شبکه بانکی، که در شبکه فعالان اقتصادی وجود داشته رویه غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانکها چاره ای جز معرفی ابزارهای جدید تامین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تامین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و...در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگرکمک و همراهی قوه قضاییه و بانک‌مرکزی سایر دستگاهها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تامین مالی اقتصاد توسط دستگاههای مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تامین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاهها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران موثر نیست.

برای هر کدام از بانکهای کشور با توجه به نوع کسب وکار انها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تامین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روشهای موجود تامین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانکها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تامین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانکهای دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعا ۱۵۰همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد،گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴همت از اموال مازاد بانکها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانکها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد درسیده و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228564 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟