Web Analytics Made Easy - Statcounter

سناتور ارشد جمهوری‌خواه با بیان اینکه کنگره اجازه بازگشت دولت جدید آمریکا به برجام را نمی‌دهد، چهار شرط را به نیابت از هم‌حزبی‌های خود برای هرگونه توافق واشنگتن-تهران مطرح کرد.

به گزارش مشرق، «جیم آینهوف» سناتور جمهوری‌خواه و عضو ارشد کمیته خدمات مسلح مجلس سنای آمریکا می‌گوید کنگره این کشور، کار «جو بایدن» رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران را دشوار خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آینهوف طی یادداشتی در نشریه «فارین پالیسی»، ضمن معیوب توصیب کردن برجام، نوشت: «[بازگشت به برجام] یک اشتباه وحشتناک است زیرا آمریکا هرگز وارد آن توافق معیوب نخواهد شد... یک توافق جدید، که بهبود قابل توجهی یافته باشد، باید مورد مذاکره قرار بگیرد تا ما حمایت از آن را بررسی کنیم».

بیشتر بخوانید: تحمیل هزینه مضاعف؛ ممنوع!

وی با حمایت از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای ایران، مدعی شد: «بازگشت به همان توافق مشکل‌زا، بی‌معنی است... برداشتن تحریم‌های ایران نیز امری اشتباه است».

بیشتر بخوانید: هدف اسرائیل ممانعت از دستیابی ایران به توانمندی‌ هسته‌ای است

این سناتور کارکشته جمهوری‌خواه در ادامه چهار شرط برای هرگونه توافق جدید آمریکا با ایران مطرح کرد که به تبع خواسته دیگر قانون‌گذاران هم‌حزبی وی نیز هست:

۱. توافق جدید با تهران باید جامع باشد. باید به حمایت مالی ایران از گروه‌های منطقه‌ای بپردازد، برنامه موشکی بالستیک آن را محدود کند و تمام مسیرها به توانمندی تسلیحاتی اتمی را مسدود کند.

۲. توافق باید فراگیر باشد. هرگونه مذاکره‌ای [با ایران] باید ملاحظات و نگرانی‌های اسرائیل و شرکای عربی ما را شامل شود و امضای آمریکا پای آن، مشروط به حمایت آنها باشد... توافق با ایران نباید آنها را به خطر بیاندازد.

۳. راهکار دائمی باید وجود داشته باشد. نباید بندهای غروب وجود داشته باشد که نهایتا به ایران اجازه دهد توانمندی تسلیحاتی اتمی به دست بیاورد.

۴. اجرای هر توافقی باید شفاف باشد و اجازه بازرسی‌های معمول و بی‌قید و شرط از برنامه هسته‌ای ایران را بدهد و ایران را مجبور کند تمام فعالیت‌های هسته‌ای پیشین خود را افشا کند.

آینهوف سپس به دولت بایدن توصیه کرد که ضمن حفظ اهرم تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی ایران، از هم‌اکنون مقدمات توافق جدید را فراهم کند که اگر زمانی تهران آمادگی پیدا کرد، آن توافق اجرایی شود.

وی در پایان این یادداشت، ضمن ابراز امیدواری برای اجتناب از هرگونه تقابل بیشتر آمریکا با ایران، نوشت: «دولت بایدن فرصتی برای ایجاد حمایت دو حزبی در کنگره برای یک راهکار دیپلماتیک دائمی، جامع و فراگیر [با ایران] دارد. بایدن می‌تواند از تکرار اشتباهاتی که در زمان معاونت ریاست‌جمهوری انجام داد، اجتناب کند».

پیش از این، نشریه «پالتیکو» به نقل از یکی از دستیاران یک سناتور آمریکایی گزارش داد، قانون‌گذاران مخالف با برجام با بسیاری از تلاش‌های بایدن در کاستن از تحریم‌های ایران مخالفت خواهند کرد.

از سوی دیگر، «پیتر استانو» سخنگوی «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بازگشت آمریکا به برجام را اولویت این قاره توصیف کرده اما گفت: «بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و پایبندی ایران به آن، [فرصت‌ها برای گفت‌وگو درباره] دیگر موارد را ایجاد می‌کند».

این در حالی است که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز جمعه در نشست خبری با همتای ترکیه‌ای خود، تاکید کرد: «امیدهایی که اعضای دولت جدید آمریکا دارند و ادعا می‌کنند که ایران باید به توافق هسته‌ای بازگردد، نه منطقی است و نه هیچ وقت اجرا خواهد شد».

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی نشریه فارین پالیسی توافق هسته ای سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمهوریخواه توافق هسته ای ایران آمریکا برجام توافق هسته ای توافق جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۹۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی تل‌آویو از شروط خود در توافق پیشنهادی با مقاومت فلسطین
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • شبکه آمریکایی‌: بایدن به دنبال اعطای پناهندگی به برخی از آوارگان فلسطینی است
  • ویدیوی لو رفته جو بایدن؛ توافق قریب الوقوع با ایران؟!
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد