Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@22:35:35 GMT

طرح هوشمند سازی مدارس چگونه با مشکل مواجه شد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۱۰۷۲

طرح هوشمند سازی مدارس چگونه با مشکل مواجه شد؟

یوسف نوری رئیس اسبق مرکز برنامه‌ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس درباره «طرح هوشمندسازی مدارس» در ایران، اظهار کرد: این طرح در سال ۸۴ـ۱۳۸۳ آغاز شد و تعدادی از همکاران آموزش و پرورش در تهران و منطقه۴ این طرح را به پایلوت اجرا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس تا سال ۸۹ با توقف مواجه شد و بعد از سال ۸۹ پروژه هوشمندسازی مدارس با مطالعات علمی و پایه به صحنه آموزش‌وپرورش، بازگشت.

وی در خصوص چگونگی شکل‌گیری هوشمند سازی، بیان کرد: پروژه هوشمندسازی از آنجایی شکل گرفت که برخی از مدارس ما خودشان هوشمند کردن مدارس را آغاز کرده بودند و چون این کار نیاز به برنامه‌ریزی داشت و باعث موج خفیفی در نظام تعلیم و تربیت شده بود، پروژه آن را آغاز کردیم.

نوری افزود: منظور از هوشمندسازی مدارس، بستری برای بهبود یادگیری است. اینکه دانش‌آموزان بتوانند در کلاس درس یا هرجای دیگر از اطلاعات فضای مجازی استفاده کنند تا فرایند یادگیری غنی‌تر شود که فراهم کردن این زمینه نیاز به یکسری بسترهای سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و محتوا دارد.

رئیس اسبق مرکز برنامه‌ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به اینکه معلم نقش اصلی را در هدایت دانش‌آموزان در فضای هوشمند دارد، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در شرایط کرونا با آن روبه‌رو شدیم، آماده نبودن معلمان و عدم آشنایی آنان با فضای مجازی بود؛ پس معلمان نیز باید از قبل آماده آموزش می‌دیدند. قبل از پاندمی کرونا هوشمندسازی مدارس مکملی برای فضای آموزشی بود ولی در دوران کرونا تبدیل به یک برنامه الزامی شد.

وی درباره وضعیت طرح هوشمندسازی در کشور اظهار کرد: برخی سازمان‌ها متاسفانه از قواعد برنامه درسی تبعیت نمی‌کنند؛ طرح هوشمندسازی باید در سازمان پژوهش مستقر باشد و سازمان فناوری اطلاعات نیز به عنوان پشتیبان آن باشد اما متاسفانه، طرح هوشمندسازی در سازمان فناوری اطلاعات مستقر است.

نوری در خصوص مشکلاتی که باعث شد طرح هوشمندسازی تا حدودی ناموفق عمل کند، اذعان کرد: در زمانی که طرح‌های مؤثری و قابل‌ اجرا کرده بودیم عده‌ای در میان راه با سلایق مختلف تمام برنامه‌ها را تعطیل کردند؛ متاسفانه در آموزش و پرورش از این چنین موارد کم نداریم.

 رییس اسبق مرکز برنامه‌ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، افزود: به عنوان مثال، نهادهای خیلی خوبی برای تربیت معلم وجود داشت اما دستخوش حوادث شدند و دیگر به جایگاه اصلی خود بازنگشتند؛ طرح هوشمندسازی هم دستخوش از این دست حوادث‌ها شد که گاهی به اسم، تجهیزاتش و... ایراد گرفتند و باعث توقف آن شدند.

وی با اشاره به اینکه توجه به هوشمندسازی در گذشته می‌توانست باعث شود که امروزه دانش‌آموزان در معرض خطای ما قرار نگیرند، بیان کرد: اگر طرح هوشمندسازی در همان سال۸۴ تداوم پیدا می‌کرد، در سال ۱۳۹۵ زیرساخت‌ها و معلمانمان،کتب درسی، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی، خانواده‌ها و تمامی اسباب و علل به بلوغ کلی می‌رسیدند و اکنون برای مواقعی چون حضور بیماری به اسم کرونا آماده بودند.

نوری در خصوص کارهایی که  در گذشته انجام شد، گفت: در آن زمان کارهای خوبی انجام شد، ایجاد یک مرکز داده بزرگ (data center) بالغ بر۳۵۰ مترمربع و برای نگهداری داده‌های دانش‌آموزان، معلمان و همکاران ما انجام شد و برای آن بودجه نیز گذاشته شد و فرایند آن در قانون بودجه هنوز ادامه دارد.

 رییس اسبق مرکز برنامه‌ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، افزود: درسال ۱۳۹۰ نیز طرح تبلت، که به اصطلاح می‌توانست طرح همراه دانش‌آموزان باشد نوشته شد و درسال۹۱ این طرح پایلوت شد و مراحل موفقیت‌اش را گذراند؛ هدف اولیه این طرح دانش‌آموزان استثنایی و عشایری بودند که متاسفانه با تغییرات مدیریتی کنار گذاشته شد.

نوری ادامه داد: این طرح بیش از۸ هزار صفحه مستند دارد و در این موضوع تمام استان‌ها، مناطق، مشارکت داشتند و بیش از ۵ کشور نیز مورد مطالعه قرار گرفته بودند؛ همچنین اسناد فرادستی، مخصوصا سند تحول بنیادین و نقش جامع علمی کشور در این طرح بررسی شده بود که به دستور وزرا اعلام شد که باید به ‌آنچه مورد نیاز دانش‌آموز است تغییر پیدا کند.

وی در خصوص اتفاقات خوب اهداف برنامه ششم، اذعان کرد: علی‌رغم تمامی موانعی به طور طبیعی وجود داشت با استفاده از ظرفیت‌های مختلف، مخصوصا مصوبات دولت ـ مجلس و اشتیاق دانش‌آموزان و معلمین، توانستیم رشد جهشی را از لحاظ سخت‌افزاری، پهنای باند و میزان استفاده معلم از فناوری‌ها، آموزش معلمین، داشته باشیم که در شورای معاونین دولت اول روحانی نیز ارایه شد.

نوری در پاسخ به سؤال، «چگونه روند هوشمندسازی را در کشور تقویت کنیم؟» گفت: اگر فناوری و ارتباطات مبتنی بر برنامه درسی نباشد منجر به شکست خواهد شد و باید گرانیگاهش به سازمان پژوهش برنامه درسی برود.

 رییس اسبق مرکز برنامه‌ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، افزود: سایر جاها مثل مرکز فناوری، مالی، باید به عنوان پشتیبان باشند و معاونت‌های آموزشی آن را رصد کنند، همچنین بازخوردها را بر سازمان پژوهش ارسال کرده تا آن را اصلاح کنند، مثل مدل موک که آموزش مبتنی بر فناوری و اطلاعات است و برای آموزش مالی ساخته شده است.

وی افزود: بنابراین باید در آموزش و پرورش مدل‌هایی را استخراج کنیم که مؤثر و قابل پیشرفت باشند مثل برنامه شاد که اول یک پیام‌رسان بود و بعد کمی رشد کرده و تبدیل به شبکه یادگیری شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری اطلاعات آموزش و پرورش تعلیم و تربیت مدارس یوسف نوری طرح هوشمندسازی مدارس معلمین منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش هوشمندسازی مدارس طرح هوشمندسازی سازمان پژوهش دانش آموزان طرح هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری

به گزارش خبرنگار مهر، نادر کریمی بیرانوند پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با تبریک هفته معلم اظهار کرد: سنندج از امروز تا دهم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روی است که در راستای ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی همچنین از برگزاری دوره توانمندسازی مدیران مدارس غرب کشور برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در استان خبر داد و گفت: از راهکارهای سند تحول بنیادین مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است و هر دانش‌آموز باید تا پایان دوره تحصیلی یک مهارت که منجر به اشتغال شود را بیاموزد و این دوره برای مدیران مدارس در راستای تحقق این مهم برگزار می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: ساحت اقتصادی که در شش ساحتی که برای آموزش دانش‌آموزان وجود دارد بدرستی تبیین نشده تا دانش‌آموز بتواند وارد بازار کار شود.

کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: چهارشنبه هفته گذشته در دولت بحث مهارت‌آموزی در مدارس نظری تصویب شد و ردیف اعتباری برای این مهم درنظر گرفته می‌شود.

وی یکی از مشکلات مهارت آموزی در مدارس نظری را نبود ساعت درسی مهارت‌آموزی دانست و گفت: تغییر ساختار آموزشی در حوزه متوسطه در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش است تا بتوان زمانی در برنامه درسی دانش آموزان برای مهارت آموزی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: برای دانش‌آموز در قالب ۳۰۰ ساعت در طول سه سال تحصیلی متوسطه مهارت‌آموزی گنجانده می‌شود تا منتج به شغل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیتی برای آموزش مهارت آموزی هستند

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدارس شبانه‌روزی اوقات فراغت خوبی برای دانش‌آموزان دارد و می‌توان با استفاده از فضای این مدارس سعی می‌شود مهارت به دانش‌آموزان این مدارس آموزش داده شود.

کریمی بیرانوند اذعان کرد: تا زمانیکه ساحت اقتصادی رشد نکند و دانش‌آموز توانمندی ورود به بازار کار را نداشته باشد نمی‌توان به تحقق این ساحت آموزشی دست یافت.

وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اعلام کرد: از مشکلات آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است، در چند سال اخیر استخدام جدی شد و از کل ظرفیت تربیت معلم استفاده می‌شود و اگر دانشگاه فرهنگیان نتوانست نیرو تربیت کند از طریق آزمون و مصاحبه نیرو جذب می‌شود.

وی عنوان کرد: کردستان سال گذشته ۹ هزار ساعت در حوزه متوسطه نظری به صورت غیرموظف از بازنشستگان و دانشجو معلمان ترم هفت، برای جبران کمبود نیرو استفاده کردیم.

اجرای طرح «شهیدمحمودوند» برای شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت پوشش تحصیلی دور دوم متوسطه در کشور و چگونگی شناسایی دانش‌آموزان ترک تحصیل بیان کرد: در پوشش تحصیلی متوسطه دوم، بسیاری از دانش آموزان بدلیل اینکه جذب بازار کار می‌شوند ترک تحصیل می‌کنند اما براساس اجرای طرح «شهید محمودوند» دانش‌آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکردند با بررسی کد ملی آنها دانش‌آموزان ثبت نام نشده شناسایی شدند و مسؤولان استان‌ها موظف شدند تا افرادی را برای پیگیری این دانش‌آموزان موظف به کار کنند.

وی اضافه کرد: براساس پیگیری‌های صورت گرفته تعدادی از دانش‌آموزان از طریق تحت پوشش قراردادن در کمیته امداد و بهزیستی به چرخه تحصیل بازگشتند و عده‌ای نیز به دلیل مهاجرت یا فوت ثبت نام نکرده بودند که شناسایی شدند.

کریمی اذعان کرد: سال گذشته ۶۰ هزار نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش و پرورش برگشتند.

وی یکی از مسائل آموزش و پرورش را حضور کمرنگ دانش‌آموزان پایه دوازدهم بعد از تعصیلات نوروز دانست و گفت: این آسیب بزرگی برای دانش‌آموزان است چرا که در این زمان دانش‌آموز با نحوه طراحی سوال آزمون نهایی آشنا می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحانات پایه دهم و یازدهم هم از امسال نهایی هستند و آزمون آنها در حوزه‌های اجرا و تصییح آن به صورت الکترونیکی است.

کد خبر 6089831

دیگر خبرها

  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص