Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ نمایندگان مجلس کلیات بودجه سال ۱۴۰۰ را رد کردند.

در جلسه علنی امروز ( سه‌شنبه ۱۴ بهمن) مجلس شورای اسلامی کلیات بودجه سال ۱۴۰۰ را تصویب نکردند. از ۲۶۱ نفر حاضر در صحن آنان با ۹۹ رأی موافق ، ۱۴۸ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع، لایحه بودجه ارائه شده توسط دولت را  رد کردند.

 

کمیسیون تلفیق بر انتقادات بودجه خط بطلان کشید

رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: شما که مجلس انقلابی هستید چرا اجازه دادید برای دریافت 17 هزار میلیارد تومان درآمد، خودروهای لوکس وارد کشور شود؟ مگر واردات آنها ممنوع نبود؟! شما که به بخش فرودست متعهد هستید چه پاسخی به آنها خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه کسانی پشت این ماشین‌ها هستند؟ آیا برای نرخ ارز فشار وارد نمی‌شود؟

محمدباقر نوبخت در جلسه علنی مجلس در پاسخ به انتقادات در مورد بودجه سال آینده اظهار داشت: اولین انتقادی که در این مورد مطرح می‌شد رشد منابع و مصارف در لایحه بودجه سال 1400 بود که با تعابیر مختلف این کار صورت می‌گرفت. امروز ملت ایران مانند شما نمایندگان عزیز منتظر هستند تا نتیجه اقدامات دو ماه که لایحه در اختیار شما بود را مشاهده کنند و سوال این است که در این زمان در راستای رفع اشکالات گام برداشته شد و یا در راستای تقویت آنچه بود که مطرح می‌شد؟

وی ادامه داد: منابع عمومی بودجه از 841 هزار میلیارد تومان بود که عنوان می‌شد رشد 47 درصدی دارد و شما در کمیسیون با اصلاحاتی که کرده‌اید امروز به 1120 هزار میلیارد تومان افزایش داده‌اید. اگر شما انتقاد داشتید که زیاد است، چرا نمایندگان عزیز دو ماه فضای سیاسی کشور را تحت تاثیر این موضوع قرار دادند؟ چرا اصلاحات ساختاری که شما آن را مطرح می‌کردید در لایحه بودجه لحاظ نکردید؟ ریاست محترم مجلس بارها از اصلاح ساختار بودجه صحبت کردند در حالی که بنده موارد اصلاح را در اختیار ایشان قرار داده بودم. آنچه تحت عنوان رشد بودجه بیان می‌شد در واقع کمیسیون تلفیق با افزایش حجم آن خط بطلانی بر آن کشید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به انتقاد دوم گفت: موضوع دوم وابستگی بالای نفت به بودجه بود. این رقم 199 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، گفته می‌شد که سهم نفت در بودجه زیاد است و حالا 16 هزار میلیارد تومان مستقیما به آن اضافه شده یعنی مجوز داده‌اید که این رقم دولت بیشتر کسب درآمد کند یعنی 90 هزار بشکه بیشتر در روز و این حق شما نمایندگان عزیز و مردم است که انتقادات وارد بر دولت را بدانند.

وی ادامه داد: کاش شرایط کشور به گونه‌ای بود که نفت را از بودجه خارج می‌کردیم. شما می‌دانید که ما در چهار ساله دوم تحریم اقتصادی هستیم. خیلی‌ها منتظر بودند که طرح‌ها عمرانی عملیاتی نشود اما هر هفته شاهد افتتاح این طرح‌ها هستیم، این چشم‌بندی نیست و جواب آنهایی است که فکر می‌کردند دولت نمی‌تواند طرح‌های عمرانی را اجرا کند.

نوبخت خطاب به رئیس مجلس اظهار داشت: شما گزارش‌های خزانه را هر هفته دریافت می‌کنید. ما بیش از 66 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی پرداخت کردیم آیا اینگونه نیست؟ در چنین شرایطی که انتظار داشتند تابستان داغی را ببینند مردم ما مقاومت کردند هرچند شرایط سخت است. کسانی که منتظر تابستانی داغ بودند امروز در چه شرایطی هستند؟ کاش ما می‌توانستیم نفت را کاملا از بودجه حذف کنیم اما شرایط اینگونه نیست. رئیس محترم مجلس می‌داند که درآمد 109 میلیارد دلاری کشور به چند میلیارد دلار رسیده است که الان نمی‌توانم رقم آن را بگویم، دولت با این وضعیت کشور را اداره می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: حتی متاسفانه هدفمند یارانه‌ها را بیشتر به نفت وابسته کردند البته بنده به کمیسیون تلفیق انتقاد ندارم آنها دو ماه وقت داشتند تا در این موضوعات کار کنند در واقع مهر تاییدی زدند بر تصمیمات ما بر مقابل انتقادات. باید توجه داشت که اعضای این کمیسیون افراد مطلعی هستند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد احتمال حذف ارز 4200 تومانی اظهار داشت: یکی از انتقادات مبنی بر رانتی بودن این ارز بود که گفتند وجود تورم بالا را می‌توان با پرداخت یارانه نقدی تاثیرات آن را خنثی کرد. باید توجه داشت که ما قبلا برای کالاهای اساسی 25 میلیارد دلار ارز ترجیحی تخصیص می‌دادیم که به تدریج به 14 سپس به 8 و حالا به 5.5 میلیارد دلار تقلیل یافته است. حالا ببینید اگر ارز 4200 تومانی برداشته شود چه می‌شود. این عناوین مجرمانه هستند که طرفداران آن با عناوینی دیگر خطاب شوند. خوشبختانه کسانی که ارز 4200 تومانی را دریافت می‌کنند اسامی آنها در سایت‌ها قابل مشاهده است هرچند که تخلفاتی در این زمینه صورت گرفت و با آنها باید برخورد شود.

وی ادامه داد: مردم ضعیف از ارز 4200 تومانی استفاده می‌کردند و آیا کسی عواقب حذف آن را می‌پذیرد؟ دولت بدون تمهیدات مقدمات، مسئولیت حذف ارز ترجیحی را نمی‌پذیرد، آیا گرانی چند برابر نمی‌شود؟ اگر در ازای آن 45 هزار تومان اضافه کنیم جبران می‌شود؟ مگر ما یارانه‌ها را اضافه نکردیم، آیا افاقه کرد؟

نوبخت با انتقاد از واردات خودروهای لوکس گفت: من یک سوال از شما دارم؛ شما که مجلس انقلابی هستید چرا اجازه دادید برای دریافت 17 هزار میلیارد تومان درآمد، خودروهای لوکس وارد کشور شود؟ مگر واردات آنها ممنوع نبود؟! شما که به بخش فرودست متعهد هستید چه پاسخی به آنها خواهید داشت. چه کسانی پشت این ماشین‌ها هستند؟ آیا برای نرخ ارز فشار وارد نمی‌شود؟

وی با بیان اینکه ما به طور رسمی ارزش پول را کاهش ندادیم، گفت: روزگاری نرخ ارز در کشور پایین‌تر از 4000 تومان بود، چرا این جهش‌ها را داریم؟ چرا شما نرخ 17500 تومانی را به زبان جاری می‌کنید؟ چرا مجلس انقلابی به دنبال این است؟ شما باید نرخ ارز را به نرخ واقعی برسانید. اگر ما بتوانیم جلوی گرانی و تورم را بگیریم مردم با منابع رایج خود می‌توانند زندگی کنند.

وی در پایان تصریح کرد: کمیسیون تلفیق با این تصمیمات نه تنها ارقام ما را تایید کرد بلکه آن را اضافه کرد. باید به تفاهم برسیم. اگر لایحه بودجه رد شود چه می‌شود؟ امروز غیر از من و شما، ملت فهیم و دانشگاهیان نظاره‌گر این موضوع هستند و تا اهداف مقابله با رانت‌خواران و تامین  معیشت مردم تایید شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 سازمان برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی محمدباقر نوبخت کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1400 جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 هزار میلیارد تومان کمیسیون تلفیق ارز 4200 تومانی لایحه بودجه بودجه سال نرخ ارز طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۴۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • حاجی بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت