Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@00:28:52 GMT

پاکسازی مناطق آلوده نفتی دره بهون گناوه ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۵۴۳۷

پاکسازی مناطق آلوده نفتی دره بهون گناوه ادامه دارد

کامبیز عبداللهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزری جمهوری اسلامی افزود: عملیات پاکسازی مواد نفتی این دره از ۱۷ دی امسال توسط نیروهای شرکت نفت و گاز گچساران در سه نقطه آغاز شده بود که هنوز به پایان نرسیده است.

وی گفت: اتمام عملیات پاکسازی در صورت تائید نهایی توسط این اداره و حضور مسئولان مرتبط شهرستان در منطقه آلوده امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه  اظهار کرد: عملیات بوم‌گذاری  در این منطقه برداشته نخواهد شد تا در صورتی‌که لکه‌ای در زیر بوته و یا شیاری ماندگار مانده باشد و در صورت بارندگی حرکت کند، جلوی آن گرفته و سپس جمع‌آوری شود.

وی افزود: تاکنون حتی قطره نفتی از دره بهون به دریا سرازیر نشده‌است و نیروهای شرکت نفت و گاز گچساران و محیط زیست به طور مستمر از نقاط بوم‌گذاری شده،  بازدید می‌کنند.

عبداللهی گفت: برای شناسایی منشا آلودگی دره بهون، پایش هوایی با استفاده از یک بالگرد شرکت نفت و گاز گچساران انجام شد که شکستگی و نشت یکی از لوله‌های نفتی در ۱۱ دی ماه امسال در منطقه "گلخاری" علت آن بود. 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه بیان کرد:  بر اساس پایش صورت گرفته لکه‌های نفتی به اراضی کشاورزی مجاور و  دریا  سرایتی نکرده و  تنها در بستر دره فصلی وجود داشت که پاکسازی و جمع‌آوری آن در دست انجام است.

شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر از مناطق  نفت خیز جنوب و  پیرامونی صنعت نفت کشور به شمار می‌آید که به عنوان یکی از نقاط راهبردی در امر صادارات نفت کشور قرار دارد اما هر از چندگاهی در معرض آلودگی نفتی از خشکی و ساحل قرار می‌گیرد.

جاری شدن لکه‌های نفتی چندسال اخیر در دره‌ها و ساحل شهرستان گناوه تهدیدی برای محیط زیست بوده و این معضل موجب شده است که پوشش‌های گیاهای و جانوران خشکی و دریایی را به دلیل دارابودن مواد اسیدی در معرض آسیب جدی قرار دهد.

برچسب‌ها بوشهر آلودگی نفتی دریا گناوه واحدهای آلاینده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر آلودگی نفتی دریا بوشهر آلودگی نفتی دریا گناوه واحدهای آلاینده اخبار کنکور محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد