Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@14:04:06 GMT

فرهنگ، فرزندِ سرراهیِ شورای شهر شیراز

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۷۸۲۰

فرهنگ، فرزندِ سرراهیِ شورای شهر شیراز

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، با مراجعه به وب سایت رسمی شورای اسلامی شهر شیراز و بررسی گزارشات ارسالی از عملکرد کمیسیون‌های مختلف، در این صفحه، فقط گزارش عملکرد یک سال اول فعالیت کمیسیون‌ها ارسال شده است و هیچ گزارش مکتوب و دسته‌بندی شده‌ای از عملکرد کمیسیون‌ها در سالهای بعد از ۹۷ در این سایت موجود نیست که امیدواریم این ابهام از جانب هیات رئیسه برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه یادداشت‌های پیشین شورا، یکی از مهمترین کمیسیون‌های پارلمان شهری شوراهای اسلامی شهر، کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی است که نقش بسیار مهم ، اساسی و مستقیمی با مسائل کلان فرهنگی هر شهر دارد.

بر اساس مصوبات قانونی، وظایفی برای این کمیسیون طرح شده است که به شرح زیر است:

سیاستگذاری و نظارت بر عملکرد فعالیت های حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و سازمان ها و مدیریت های زیر مجموعه، روابط عمومی‌های کلیه مناطق و سازمان ها، مجتمع اردوگاهی هدایت، فرهنگسراها، میادین ورزشی، باغ‌های خانواده، موزه‌ها، کتابخانه‌ها، آموزش عمومی و عملکرد بخش فرهنگی، اجتماعی کلیه سازمان ها و مناطق شهرداری، نخستین وظیفه مشخص کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی این پارلمان شهری است.

نکته مهم و قابل توجه در عملکرد کمیسیون فرهنگی شورای پنجم شهر شیراز در این باره، میزان تعاملات این کمیسیون با سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز است.

هر یک از گزینه های ذکر شده در این بند، سوالات و ابهامات فراوانی را در ذهن مخاطبان و خوانندگان این مطلب ایجاد می‌کند، نقش شورای شهر در اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان‌ها و ارگان‌ها و مجموعه‌های مندرج در این قانون چه بوده است؟ تا چه حد بر عملکرد این سازمان‌ها نظارت داشته و دارد؟ آیا فعالیت‌های انجام شده و انتقادات وارد شده مورد تایید اعضای کمیسیون فرهنگی شورای پنجم ست؟

 این سؤالات و هزاران سؤال دیگر در رابطه با نوع عملکرد شورای شهر و میزان هزینه‌کردش که مبلغ بسیار بزرگی است و همه اینها  به عنوان زیر مجموعه سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز فعالیت دارند؛ مطرح است، هر چند که تا کنون پاسخ قابل قبولی دریافت نکرده‌ایم اما باز هم امیدوارم که این شبهات برطرف شود.

 دومین وظیفه قانونی کمیسیون فرهنگی شورا، بررسی و تصویب اساسنامه و شرح و ظایف مدیریت ها و سازمان های حوزه فعالیت مرتبط با کمیسیون در صورت لزوم است که باز هم گزارش روشنی از نحوه عملکرد این کمیسیون با توجه به این قانون در دسترس نیست.

بررسی و تصویب طرح جامع فرهنگی و اجتماعی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت حوزه مدیریت شهری از دیگر وظایف این کمیسیون کلیدی و مهم در شورای شهر است که با توجه به سومین حرم اهل بیت(ع) بودن شهر شیراز، اقدام چشمگیر و قابل توجهی صورت نگرفته است و حتی گاهی اقداماتی مغایر با این عنوان در شهرداری شیراز برنامه‌ریزی و اجرا شده است که یقیناً مهمترین دلیل آن، عدم نظارت صحیح کمیسیون فرهنگی بر عملکرد سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز است.

از دیگر وظایف این کمیسیون، بررسی دغدغه ها، کمبودها و معضلات و نیازهای فرهنگی - اجتماعی با استفاده از نظرات کارشناسان مجرب و تهیه طرح‌ها و پیشنهادهای اصلاحی و کاربردی است که تشخیص و انتخاب کارشناسان مجرب علامت سوال بزرگ ما در این قسمت است و در بسیاری از موارد به دلیل عدم استفاده از نظرات کارشناسی صحیح، مشکلات غیر قابل جبرانی نیز رخ داده که در گزارشات عدیده به آن پرداخته‌ایم.

بررسی طرح ها و لوایح مربوط به مسائل فرهنگی، مذهبی، هنری، آموزشی، اجتماعی، ورزشی و تفریحی، یکی دیگر از وظایف کمیسیون فرهنگی شورای شهر بوده که نقص عملکرد صحیح این کمیسیون در بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌های در دست انجام از جمله ورزشگاه و احداث سینما و... مشهود است.

از دیگر وظایف این کمیسیون، بررسی طرح و لوایح مربوط به فعالیت های نهادهای فرهنگی و اجتماعی(خیریه‌ها، هیأت‌های مذهبی شیراز، کانون‌های فرهنگی، سمن ها و. . .) است که با توجه به وجود تعداد زیادی هیئت و کانون فرهنگی فعال در سطح شیراز، ارتباطات شهرداری با این هیئات محدود بوده و شاهد این محدودیت ارتباطات نیز، چگونگی عملکرد سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری در مناسبت‌های مختلف مذهبی و نحوه برگزاری برنامه‌ها می‌باشد.

تهیه شرح خدمات و پیوست فرهنگی اجتماعی جهت پروژه های شهری(عمرانی، خدماتی، زیرساختی) و نظارت و پیگیری بر حسن اجرای آن وظیفه دیگر این کمیسیون است که عدم وجود پیوست فرهنگی برای برنامه های مختلفِ اجرا شده از طرف شهرداری، یکی از مهم‌ترین انتقادهای وارد بر عملکرد این سازمان و نهاد است که از جمله آنها می توان به طرح دوچرخه‌های بیدود و سی‌پی که اخیرا مورد بحث و بررسی قرار گرفت اشاره کرد.

معرفی ناظر و نماینده شورا در مجامع و سازمان های مرتبط با وظایف کمیسیون وظیفه دیگر این کمیسیون بوده که عدم حضور نماینده کمیسیون در شورای فرهنگ عمومی یکی از درخواست‌های اعضای این کمیسیون است.

وظیفه دیگر این کمیسیون، بررسی بودجه، متمم بودجه و تفریغ بودجه حوزه معاونت، سازمان ها و مدیریت های مرتبط است که مثل دیگر کمیسیون‌های شورا مبهم مانده و امیدواریم این موارد هر چه سریعتر به صورت شفاف در اختیار رسانه‌ها و عموم مردم قرار گیرد.

سیاستگذاری و نظارت بر کلیه فعالیت های تبلیغات شهری یکی دیگر از وظایف این کمیسیون است که طرح بنر سربازان اسرائیلی و تبریک شهادت امام معصوم(ع) و طرح تبلیغ ضد حجاب در اذهان عمومی شهروندان شیرازی تا همیشه نقش بسته است.

پیگیری­ و­ نظارت­ بر اجرای­ مصوبات فرهنگی اجتماعی شورا در تمامی ­زیرمجموعه‌های شهرداری و حوزه­ مدیریت شهری آخرین وظیفه قانونی این کمیسیون مهم است که اگر این وظیفه به درستی انجام گرفته بود بسیاری از معضلات فعلی در سطح کلان شهر شیراز و در لایه‌های مختلف زندگی مردم وجود نداشت.

متاسفانه بایدگفت، در کلان‌شهر شیراز، فرهنگ و امور فرهنگی به عنوان فرزند سرراهی در بین ادارات و سازمان‌های مختلف سرگردان است که امیدواریم متولیان امر به‌ویژه  شورای شهر و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز، چاره‌ای جدی بیندیشند و جزیره‌های فرهنگی نیز به ساحلی امن مبدل شوند.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز فرهنگ عملکرد شورای شهر سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز کمیسیون فرهنگی شورا وظایف این کمیسیون سازمان ها سازمان ها کمیسیون ها شهر شیراز بر عملکرد شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۷۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، احمد راستینه با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی گفت: ارتقای سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از نیم به سه درصد از مهمترین دستاورد‌های مجلس یازدهم بود.
وی افزود: با توجه به اهمیت مساله فرهنگ تلاش می‌شود این سهم از بودجه عمومی به پنج درصد ارتقا یابد در این صورت است که می‌توان ادعا کرد حداقل‌های تحول نظام فرهنگی کشور فراهم شده است.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تا قبل از مجلس یازدهم به غیر از اعتبارات جاری و حقوقی، هیچ اعتباری برای تحول فرهنگی و تولید محتوا پیش‌بینی نمی‌شد، اما امروز در یک جدول از مجلس شورای اسلامی اعتبار برای این بخش مصوب شد.
وی گفت: از این مبلغ سهم فعالیت‌های پرورشی، فرهنگی و ورزشی دانش‌آموزان ۳۶ هزار میلیارد ریال و ۲۵ هزار میلیارد ریال هم برای ترویج فرهنگ ازدواج، حجاب، عفاف و برنامه‌های فرهنگی موثر در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.
راستینه با اشاره تصویب قانون خانواده و جوانی جمعیت در مجلس یازدهم گفت: ۲۷ صدم مالیات بر ارزش افزوده سهم ورزش دانش‌آموزی است و در این ارتباط ۷۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه در این بخش مصوب شده است.
این عضو کمسیون فرهنگی مجلس یازدهم افزود: یکی از کارکرد‌های مجلس یازدهم انجام کار تحولی برای پویانمایی است که برای تولید محتوای ویژه کودک و نوجوان اعتبار ویژه مصوب شده است.
وی با تاکید بر اینکه کمبود معلم تنها مختص یک استان نیست، گفت: نظام آموزش و پرورش در ۱۰ سال گذشته نسبت به امر جذب معلم کوتاهی بسیاری داشت و ردیف استخدامی برای جذب معلمان داده نشد و همین امر موجب شد تا امروز با مشکل کمبود معلم روبرو شویم.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نشست‌های نظارتی مجلس شورای اسلامی، تلاش براین است که در سال تحصیلی جدید مشکلات کمتری در خصوص تامین معلم وجود داشته باشد.
به گفته راستینه، افزایش ظرفیت جذب و استخدام معلمان از سوی سازمان امور استخدامی و افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان از جمله راهکار‌های در نظر گرفته شده برای کاهش مشکل کمبود معلم است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • ابراهیم رئیسی یک ماده قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد+ جزئیات
  • ابلاغ ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی»
  • جزئیات جریمه قطعی بدحجابی از زبان عضو کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است