Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – سارا محسنی؛ EPS یک شرکت برابر است با میزان سودی که به ازای هر یک عدد سهام شرکت به دست می‌آید. EPS پیش‌بینی‌شده، مقدار سودی است که یک شرکت در ابتدای سال مالی خود پیش‌بینی می‌کند تا در انتهای همان سال مالی به عدد مورد نظر برسد.

شرکت‌هایی که در بازار سهام حضور دارند، موظف هستند که قبل از شروع سال مالی جدید، یک پیش‌بینی از عملکرد مالی خود به بورس ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس عملکرد گذشته شرکت و نظر مدیران و کارشناسان شرکت، یک EPS برای سال مالی جدید پیش‌بینی می‌شود. در رابطه با مفید یا گمراه‌کننده بودن بحث EPS با هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه به گفت‌وگو پرداختیم.

عمیدی گفت: من با بحث EPS موافق هستم. به طور کلی هر موضوعی که به شفافیت بیشتر بازار سرمایه کمک کند، اقدام درست و منطقی است و جزء نیازهای بازار سهام ما محسوب می‌شود.

وی افزود: مبحث EPS به صورت کلی، موضوعی مثبت تلقی می‌شود. اما باید دید به چه نحو و با چه مکانیزمی، EPS اعلام خواهد شد. ما در شرکت‌ها، هیات‌ مدیره را مسئول اطلاعات افشاشده می‌دانیم و وضعیت صورت‌های مالی و پیش‌بینی EPS برعهده امور مالی شرکت‌ها است که با تایید هیات مدیره در سایت کدال بارگذاری می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکته اصلی این است که تمام اعضای هیات مدیره باید نسبت به EPS اعلام‌شده، حساسیت نشان داده و به پاسخگویی سوالات بپردازند. اگر اطلاعات مالی شرکت‌ها (سود محقق‌شده) در انتهای سال مالی بیشتر از عدد پیش‌بینی‌شده ثبت شود، بازهم شرکت‌ها باید پاسخگویی را انجام دهند و درخصوص این موضوع، از هر دو طرف نباید انحرافی ایجاد شود. درواقع نباید EPS پیش‌بینی‌شده را به میزانی اعلام کنند که نتواند در انتهای سال محقق شود و از سوی دیگر، نباید یک EPS پیش‌ پا افتاده یا گمراه‌کننده درنظر گرفته شود و در انتها، درصد بالاتری به ثبت رسد.

عمیدی اظهار داشت: به طور حتم برخی از سهامداران فعلی و مبتدی، تجربه کمتری در بازار سرمایه دارند و EPS به آنها کمک می‌کند که اطلاعات جدید و شفافی را کسب کنند. اگر سهامدار از EPS اطلاع یابد، راحت‌تر میتواند نسبت P  بر E، قیمت و... را محاسبه کند. درواقع فاندامنتال‌تر اقدام به خرید سهام می‌کند و اثر هیجانی سهامداران تا حدودی کنترل می‌شود.

وی بیان کرد: از منظر دیگری نیز میتوان به این موضوع نگاه کرد. ما میتوانیم درجه شفافیت اطلاعات شرکت‌ها را براساس این معیار بسنجیم. پس وجود EPS از نبود آن بهتر است.

این کارشناش بازار سرمایه گفت: در سال‌های قبل نیز این موضوع در بازار سهام وجود داشت و نه تنها تحلیلگری را تقلیل نمی‌داد، بلکه تحلیلگران را به چالش بیشتری دعوت می‌کرد. تحلیلگران بر مبنای سناریوهای متفاوت، اطلاعات پیشنهادی شرکت را بررسی می‌کنند و درنتیجه این امر، اطلاعات مختلفی ارائه می‌شد.

عمیدی تصریح کرد: در سنوات گذشته، اختلاف اطلاعات تحلیلی با اطلاعات شرکت‌ها بسیار زیاد بود. به دلیل اینکه شرکت‌ها، سناریو هیات مدیره را اعلام می‌کردند، اما واقعیت‌های اقتصادی در حال تغییر بود. اگر شرکت‌ها به افشای اطلاعات خود نپردازند، از چه طریقی باید عملکرد آنها را بررسی کرد؟، بنابراین EPS کمک‌کننده است.

پربیننده ترین زنده شدن بازار سرمایه با دود سفید برخاسته از مجلس نمای پایانی بورس امروز / سقوط آزاد شاخص کل پس از یک راند صعودی شدیدترین ریزش بورس چگونه شکل گرفت؟/ بایدها و نبایدهای بازار سرمایه سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ اقبال سهامداران به تاصیکو پس از کشف معدن طلا و عرضه کزغال نمای بورس امروز در پایان نیمه اول معاملات/ خروج ۷۰۰میلیارد پول حقیقی با ادامه افت شاخص

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سهام صورت مالی سال مالی وضعیت بورس امروز وضعیت بورس سود پیش بینی شده بازار سرمایه بازار سهام پیش بینی سال مالی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۸۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی

به‌گزارش همشهری آنلاین ، ابزارهای مالی یکی از راهکارهای مهم برای تأمین مالی شرکت‌ها هستند و در چنین شرایطی ساختار ابزارهای مالی نیز در حال الکترونیک شدن هستند. یکی از ابزارهای مالی که می‌تواند به حل مشکلات مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کمک کند، برات است. برات نوعی اوراق بهادار مشابه حواله است که شرکت‌ها می‌توانند از آن برای تأمین منابع مالی طرح‌های توسعه یا سرمایه در گردش استفاده کنند.

در واقع برات یک ابزار مالی در تجارت است که توسط یک فرد یا شرکت صادر می‌شود و به دیگران امکان پرداخت یک مبلغ معین در آینده را می‌دهد. صاحب برات می‌تواند آن را به دیگران منتقل کند و در نهایت نهایی‌ترین دارنده آن، مبلغ مورد نظر را از صادرکننده برات دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

به بیان ساده‌تر، شخصیت حقیقی یا حقوقی که برات را صادر می‌کند پرداخت مبلغی را در آینده به فردی دیگری ضمانت می‌دهد. با این تفاوت که مبلغ باید از سوی فرد دیگری که صادرکننده برات از او طلب دارد پرداخت شود.

انتشار این ابزار می‌تواند منجر به ایجاد یک انضباط در ساختار مالی کشور شود. پیش از این احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد درباره انتشار این اوراق گفته بود: هر چقدر عنصر بی‌اعتمادی در ابزارهای پرداخت در کشور نظیر چک، برات یا سفته کاهش یابد، فعالیت اقتصادی سرعت می‌گیرد و تسهیل می‌شود؛ به‌ویژه در بحث سفته و برات الکترونیکی که این اطمینان را به فعالان اقتصادی می‌دهد تا دیگر امکان جعل از این اسناد وجود نداشته باشد.

انتشار نخستین برات الکترونیک

طبق مجوزهای صادر شده از سوی بانک مرکزی، شبکه بانکی می‌تواند در سال‌جاری تا مبلغ ۸۰هزار میلیارد تومان برات صادر کند. هنوز مشخص نیست آیا این اوراق می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تسویه بدهی‌های دولتی نیز استفاده شود یا خیر. به این معنا که شرکت‌هایی که از دولت طلبکار هستند در ازای طلب خود از دولت برات صادر کنند. در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به‌منظور تأمین سرمایه در گردش موردنیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام کنند. سررسید این اوراق یک تا ۱۲ماه است و بانک عامل به‌عنوان رکن برات گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

دیروز بانک مرکزی از انتشار نخستین برات الکترونیک خبر داد و اعلام کرد: به‌منظور گسترش تأمین مالی زنجیره تولید با تلاش‌های صورت گرفته و با همکاری بانک‌های صادرات، تجارت، ملی و وزارت اقتصاد بهره‌برداری تجاری این ابزار از امروز عملیاتی شد و نخستین برات الکترونیکی توسط ۲بانک صادرات و تجارت صادر شده است.

کد خبر 847588 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازار سرمایه بانک بانک مرکزی سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز یا سیگنال فارکس؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته