Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل غرب آسیا در رابطه با سفر هیئت طالبانی به تهران گفت: طالبان با این اقدام تلاش کرد نظرات مشورتی جمهوری اسلامی را دریافت نماید و از طرفی حمایت ایران را از مذاکرات صلح پیش رو کسب نماید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا فرقانی در گفتگو با برنامه "رویداد" با اشاره به مذاکرات صلح طالبان و دولت افغانستان که بر اساس توفقنامه میان طالبان و امریکا شکل گرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر این مذاکرات تعطیل شده ولی در پشت پرده تلاش‌هایی در جریان است تا این مذاکرات مجددا انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه روند کنونی ناشی از تغییر دولت در امریکا بوده است، ادامه داد: سفر هیئت طالبانی به تهران بدلیل نفوذ ایران در افغانستان است؛ چنانچه از 4 دهه گذشته، یکی از کشورهای دارای تاثیر در صحنه تحولات سیاسی و نظامی افغانستان بوده است.

فرقانی تصریح کرد: طالبان با این اقدام تلاش کرد نظرات مشورتی جمهوری اسلامی را دریافت نماید و از طرفی حمایت ایران را از مذاکرات صلح پیش رو کسب نماید.

وی افزود: دولت افغانستان مخالف حضور نظامی طالبان است و طبیعتا موضع مثبتی به این سفرها و مذاکرات ندارد؛ چراکه دولت افغان تصور دارد با چنین سفرهایی، موضع طالبان در آینده بالاتر رفته و دست برتر را خواهند داشت.

فرقانی همچنین از اعلام موضع جمهوری اسلامی به دولت افغانستان خبر داد و گفت: ایران از مذاکرات صلح حمایت کرده است و این موضع کلی را به افغانستان، طالبان و کشورهای ذی ربط اعلام نموده است.

وی با بیان اینکه توقع دولت افغانستان برای عدم ارتباط ایران با طالبان، بی مورد و غیر منطقی است، ادامه داد: طالبان بعنوان یک واقعیت در صحنه سیاسی و نظامی افغانستان حضور دارد و از نظر سازمان ملل و سایر کشورها، واقعیتی پذیرفته شده است.

فرقانی خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم دولت امریکا با طالبان که زمانی آن‌ها را از قدرت کنار زد، وارد مذاکره و گفتگو شده است.

این کارشنس مسائل غرب آسیا به رادیو گفت‌وگو گفت: در حال حاضر دولت افغانستان و طالبان به مذاکرات مستقیم و بدون حضور دیگران تمایل دارند و مذاکرات کنونی بین دو طرف در جریان است و بنابراین توقع دولت افغانستان مبنی بر ارتباط گیری ایران و طالبان از کانال ِ دولتِ این کشور، انتظاری نا به جاست.

فرقانی تصریح کرد: حتی دولت افغانستان نیز به مذاکره با طالبان تمایل دارد و تا کنون امتیازات بسیاری به طالبان داده است که از جمله آن‌ها، آزادی بیش از 6هزار زندانی طالبانی می‌باشد.

وی اضافه کرد: دولت افغانستان حالتی التماس گونه برای مذاکره با طالبان دارد و حتی امریکا را واسطه کرده است و از این رو مذاکرات صلح از طریق امریکا انجام می‌شود.

فرقانی گفت: دولت افغانستان امروز در جایگاه ضعف قرار دارد و درون دولت هم اختلافات جدی است و گروهی از شخصیت‌های رسمی، نسبت به مذاکره با طالبان نظری مخالف دارند چراکه معتقدند این دولت بای کنار رود و دولتی موقت مذاکرات کابل را پیش برد.

وی همچنین به دلیل حواشی سفر هیئت طالبان به تهران اشاره کرد: این حواشی طبیعی است و بدخواهان و کسانی که درپی صلح واقعی در افغانستان نیستند، بدان دامن می‌زنند.

فرقانی افزود: سیاست جمهوری اسلامی مشخص و شفاف است و ایران در کنار سایر کشورهای منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای، به مذاکره با طالبان پرداخته است و این موضوع قابل شماتت نیست.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: ایران و افغانستان طالبان افغانستان افغانستان مذاکره با طالبان دولت افغانستان جمهوری اسلامی مذاکرات صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی