Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@00:17:02 GMT

چرا بورس به این روز افتاد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۱۵۱۴

چرا بورس به این روز افتاد؟

این روزها معاملات بازار سهام با روند هیجانی دنبال می‌شود و صف‌های خرید در مدت کوتاهی به صف عرضه تبدیل می‌شود، اما سئوال اینجاست که بورس چرا به روز افتاده است؟

به گزارش سرویس بورس مشرق، بازار سهام در محدوده حساسی قرار گرفته و برخی از کارشناسان نگرانند که شاخص کل بازار سهام در جریان معاملات روز آینده کانال ۱/۲ میلیون واحدی را از دست بدهد از طرفی برخی دیگر از کارشناسان عقیده دارند تا زمانی که تکلیف متغییرهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه از جمله قیمت دلار، لایحه بودجه و … مشخص نشود روند بازار سهام نوسانی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وضعیت روانی این روزهای بازار سهام چگونه است؟

بیشتر بخوانید:

چالش‌های پیش روی رئیس جدید سازمان بورس

بازار سرمایه، این روزها شرایطی پرهیجان و بی‌ثبات‌ دارد و تعادلی در بازار دیده نمی‌شود. چند روزی بازار با صف خرید مواجه است و چند روز بعد با صف‌های فروش طولانی. آنچه در بازار و رفتار سهامداران دیده نمی‌شود، وضعیت تعادلی در بازار است. متاسفانه پدیده صف‌نشینی در همه قسمت‌های زندگی‌مان رسوخ کرده و تفاوتی نمی‌کند صف فروش سهام است یا صف خرید آن. این پدیده تا حدودی بخاطر وجود نسل جدید سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه است. نسلی که به قولی نسل فست‌فودی است و همه چیز را سریع می‌خواهد.

حتی بسیار شاهد این بوده‌ایم که سهم را در صف خرید می‌خرند و در صف فروش رفتار متناقضی نشان داده‌اند. این طرز تفکر یا باید اصلاح شود و یا زمان جواب این رفتار را با کم شدن سرمایه‌شان خواهد داد. در سال‌های گذشته به یاد داریم که فعالان بازار سرمایه، همدیگر را به صبوری در این بازار دعوت می‌کردند و می‌گفتند رنگین کمان، پاداش کسانی است که تا آخرین قطره زیر باران بایستند.

اما به نظر می‌رسد که اکنون جو بازار سرمایه تفاوت‌های بسیاری با سال‌های اول دهه ۹۰ دارد و نیازمند ورود آگاهانه و صبر برای دستیابی به بازدهی است.

همچنین کارشناسان دلیل اصلی جو هیجانی بازار سهام را بی‌اعتمادی گسترده سهامداران به این بازار می‌دانند و این بی‌اعتمادی به حدی گسترده شده است که حتی با روند صعودی بورس در هفته اخیر پول چندانی به بازار سهام وارد نشد و بسیاری از سهامداران، مثبت شدن شاخص کل بازار سهام را فرصتی برای نجات دادن باقی مانده سرمایه خود دانستند، از طرفی نیز صندوق‌های دولتی که روند نزولی داشتند حمایت شدند و حتی صندوق پالایشی یکم ضرر خود را در مقاطعی جبران کرد اما دوباره با غالب شدن عرضه بر تقاضا روند این صندوق‌ها نیز نزولی شد.

از طرفی برخی از کارشناسان معتقدند برای بازگشت اعتماد به بازار سهام نیاز است در وهله اول از اظهارنظرهای غیرکارشناسانه توسط مسئولین پرهیز شود و دخالت سایر نهادها در بازار سهام مانند وزارت صمت قطع شود، همچنین بازار سهام نیازمند نظارت دقیق‌تری در انجام معاملات است.

منبع:تجارت‌نیوز

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جشنواره فیلم فجر بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس و اوراق بهادار اخبار بورس ریزش بورس شورای عالی بورس وزیر اقتصاد دولت بازار سرمایه بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۱۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص