Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: رویکردهای مقابله‌ای مانند زندانی شدن یا اعدام توزیع کنندگان مواد مخدر، دستگیری و تنبیه مصرف کنندگان گرچه مؤثر بوده، اما نتایج مطلوب و قابل اعتنایی را در کاهش مصرف مواد مخدر در کشور به همراه نداشته است.

مسعود مهدویان‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بر اساس آمار مرتبط با شیوع شناسی مصرف مواد مخدر در کشور، در سال ۱۳۹۰ حدود ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶۵ درصد از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ایران به مصرف مواد مخدر اعتیاد داشته و به مرز وابستگی رسیده‌اند که این آمار در سال ۱۳۹۵ به مرز ۵.۳۰ درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۰ نیز پس از انجام مطالعات جدید، با آمار افزایش یافته‌ای مواجه شویم.

وی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر یکی از مشکلات شایع جوامع بشری است و اختصاص به کشور ندارد، تصریح کرد: میزان جمعیت مصرف کننده مواد مخدر در جهان در سال ۲۰۰۶ حدود ۲۰۸ میلیون نفر بوده، اما در سال ۲۰۱۵ با افزایشی ۴۰ میلیونی به مرز ۲۴۸ میلیون مصرف کننده رسیده است که بر این اساس حدود ۵.۲ درصد از جمعیت جهان در این سال، به سوءمصرف مواد مخدر مبتلا بوده‌اند.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: گردش مالی حاصل از تجارت مواد مخدر در جهان سالانه حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیارد دلار است و درآمدهای سرشار حاصل از ترانزیت، فروش و توزیع مواد مخدر در جهان موجب شده است تا مافیای عظیمی در کشورهای مختلف تشکیل و به سادگی قوانین وضع شده کشورها را نقض کنند.

وی با بیان اینکه تقاضای مصرف مواد مخدر در جهان از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: این تقاضای عظیم، بازار فروش گسترده‌ای را برای سوداگران عرصه تولید و قاچاق مواد مخدر در جهان فراهم کرده است.

همجواری با افغانستان عامل مؤثر در افزایش مصرف مواد مخدر

مهدویان فر با بیان اینکه همجواری کشورمان با کشور افغانستان یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در افزایش شیوع مصرف مواد مخدر در ایران است، تصریح کرد: مطابق با پژوهش‌های انجام شده در سال ۱۹۹۷ حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن مواد مخدر در ۱ سال در کشور افغانستان تولید می‌شده که این میزان در سال ۲۰۱۶ به ۴ هزار و ۸۰۰ تن و در سال ۲۰۱۹ به مرزی بالاتر از ۱۰ هزار تن در سال رسیده است.

وی با بیان اینکه قاچاقچیان مواد مخدر مسیر ایران را برای ترانزیت بخش مهمی از مواد مخدر تولید شده در کشور افغانستان برگزیده‌اند، افزود: بخشی از این مواد در مسیر ترانزیت جهانی در خود کشور توزیع می‌شود که این امر موجب شده است تا اعتیاد به مصرف مواد مخدر پس از بیکاری و گرانی به سومین معضل اجتماعی کشور تبدیل شود.

این روانشناس سیاست‌های مرتبط با نحوه برخورد با مواد مخدر را در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی سیاست‌های متناقضی دانست و گفت: در آن سال‌ها در یک مرحله شاهد وضع قانون منع کشت خشخاش در کشور بوده‌ایم و در دوره بعد تصمیمی مبنی بر صدور مجوز کشت قانونی خشخاش و توزیع کوپنی تریاک در میان مصرف کنندگان اتخاذ می‌شود که سیاست‌های پیشین را به کلی نقض می‌کند.

وی افزود: در سال‌های پس از انقلاب اسلامی در ابتدا سیاست مقابله جدی با توزیع کنندگان مواد مخدر در دستور کار کشور قرار گرفت و پس از آن با تحلیل نتایج حاصل شده، سیاست کلی کشور به سمت مقابله با مصرف کنندگان و اعلام جرم علیه آن‌ها تغییر کرد و از سال ۱۳۸۵ با ابلاغ سیاست‌های کلی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مقابله همه جانبه و برخورد همزمان با توزیع کنندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر در دستور کار کشور قرار گرفت و قوای انتظامی برای تحقق این امر تلاش کردند.

پیشگیری مهم‌ترین رکن مقابله با مواد مخدر

مهدویان فر با اشاره به تحلیل نتایج حاصل از اقدامات ۱۵ ساله اخیر در مقابله با مصرف مواد مخدر، خاطرنشان کرد: رویکردهای مقابله‌ای مانند زندانی شدن یا اعدام توزیع کنندگان مواد مخدر، دستگیری و تنبیه مصرف کنندگان گرچه مؤثر بوده، اما نتایج مطلوب و قابل اعتنایی را در کاهش مصرف مواد مخدر در کشور به همراه نداشته است.

مدرسه، خانواده و اجتماع ۳ سطح مهم پیشگیری از اعتیاد

وی با تاکید بر اینکه ضریب عود مصرف مواد مخدر در معتادان درمان شده، ضریب بالایی است، ادامه داد: در بررسی نمونه‌های پژوهشی اغلب شاهد عود مجدد مصرف مواد در درمان‌شدگان پیشین بوده‌ایم، بنابراین تصور پژوهشگران مسائل اجتماعی این است که پیشگیری مهم‌ترین رکن مقابله با مصرف مواد مخدر است.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به اصول علمی پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جهان، افزود: مدرسه، خانواده و اجتماع ۳ سطح کلی پیشگیری در جهان است که برای هر کدام از آن‌ها به پژوهش، برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی جامع، خلاق و مستمر نیاز داریم.

کد خبر 472505

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اعتیاد اعتیاد و مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد اعتياد بهبودیافتگان اعتیاد ترک اعتیاد سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان مبارزه با مواد مخدر قاچاق مواد مخدر سوء مصرف مواد مخدر آسيب اجتماعي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کنندگان مواد مخدر مواد مخدر در جهان مصرف مواد مخدر توزیع کنندگان مصرف کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۱۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، جعفر جندقی اظهار کرد: هم‌زمان با اجرایی شدن پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیک» در سازمان حفاظت محیط زیست تدوین طرح پویش شهر بدون پلاستیک در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اتمام رسید و لازم است در راستای کاهش مواد پلاستیکی اطلاع رسانی عمومی انجام شود.

وی افزود: در پی مطالعات سلول‌های انسانی در محیط کشت و آبزی و ورود آن‌ها به چرخه مواد غذایی انتقال میکروپلاستیک‌ها در روده موجب اثرگذاری بر سیستم لنفاوی، گردش خون و در نهایت تجمع در بافت‌هایی مانند کبد، کلیه، مغز و دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است برای بیماران زمینه‌ای پیامدهایی را داشته باشد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نگرانی‌های اصلی حول موضوع مواد پلاستیکی ناشی از مواد سمی و موارد شیمیایی به این منظور است که زباله‌های میکروپلاستیکی به علت ناقل پاتوژن‌ها و فلزات سنگین باعث ایجاد خطر برای زنان باردار و ایجاد تداخلاتی در هورمون‌ها، کاهش قدرت باروری، مشکلات رشد مغز و استخوان، سرطان و در توسعه رشد و مجرای تناسلی جنین شود.

جندقی ادامه داد: میکروپلاستیک‌ها می‌تواند انواع اختلالاتی همچون بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و آنزیم‌های کبدی شوند که همگی انواعی از مشکلاتی هستند که در نتیجه قرارگیری در معرض مقدار بسیار کمی از این ماده می‌توانند به وجود آیند.

وی اظهار داشت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

کد خبر 751161

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • دادستان کل کشور: به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان