Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - صبا نوبری؛  سید امیر سیاح با بیان اینکه مجلس تصمیم بسیار درستی برای رد کلیات بودجه گرفت، گفت: چه آنچه اصل لایحه بود و چه آنچه مصوبه کمیسیون تلفیق بود اشتباه بسیار بزرگ و نگران کننده‌ای در جهت افزایش هزینه‌ها بود.

وی افزود: در شرایط فعلی که اقتصاد ایران نیازمند امنیت سرمایه گذاری است، لازم است که هزینه‌های جاری دولت تا حد ممکن کم شود، نه اینکه افزایش یابد و دولت باید به طور هدفمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را تشویق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس ادامه داد: اینگونه افزایش هزینه‌های جاری دولت عواقبی دارد که مهم‌ترین آن افزایش پایه پولی و نقدینگی است که به تولید ضربه می‌زند و انگیزه‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را کاهش می‌دهد.

 سیاح با بیان اینکه مجلس باید جلوی تصویب کلیات را می‌گرفت، گفت: متاسفانه در کمیسون تلفیق این اتفاق نیفتاد بلکه هزینه‌هایی هم به آن اضافه شد. با این اوضاع تصمیم مجلس در صحن برای رد کلیات تصمیم درستی بود. 

وی در رابطه با اتفاقی که بعد از این برای لایحه خواهد افتاد، افزود: مجلس به دولت مهلت می‌دهد که لایحه دیگری بدهد و بنظرم در کنار مهلت، خوب است که مجلس شرایط قبول بودجه را هم تعیین کند که از جمله مهم‌ترین شرایطی که باید بگذارد این است که هزینه های جاری کم شود.

به گفته سیاح، باید افزایش حقوق‌هایی که دولت وعده می‌دهد، کم شود و به رانت‌هایی که در قالب ارز ۴۲۰۰تومانی توزیع می‌شود پایان دهد.

وی در رابطه با دلیل افزایش هزینه‌ها در کمیسیون تلفیق گفت: اقتصاد ایران حدود ۱۰تا۱۵سال است که درگیر بیماری تلخی به نام پوپولیسم است. وعده‌هایی که مسئولان می‌دهند برای این است که وضع ظاهری بخشی از مردم را خوب کنند تا با این وعده‌ها عکس یادگاری بگیرند؛ متاسفانه کمیسیون تلفیق هم به این بیماری دچار شد و کار بد دولت را تشدید کرد که خوشحال شدم که صحن آن را رد کرد.

این کارشناس افزود: رفتار دولت به شکلی است که گویی ما همچنان داریم نفت می‌فروشیم. این عادت باید کنار گذاشته شود و بخش خصوصی ثروت دانش بنیان صادرات گرا خلق کند. دولت باید بجای پترودلار خوری، نهضت کاهش هزینه‌های جاری خود را راه بندازد. کم کردن تصدی‌های دولتی، حذف خیلی از سازمان‌های اضافی دولتی که فقط بودجه می‌خورند و خروجی ندارند هم از این اصلاحات مورد نظر است.

سیاح  درباره تغییرات سمت منابع بودجه، خاطرنشان کرد: دولت تا سقف و خیلی بیشتر از سقف، به منابع اضافه کرده است. فروش اوراق هم از روی ناچاری است و بهتر از این است که پول چاپ کند منتهی آن هم ایده‌آل نیست و ایده‌آل این است که هزینه‌ها کم شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا حذف ارز ۴۲۰۰تومانی منجر به افزایش قیمت‌ها نخواهد شد؟ تاکید کرد: ترس از افزایش قیمت کالاهای با حذف ارز ۴۲۰۰تومانی ترس درستی است، البته این ترس را بیشتر رانت خوارها به مردم منتقل می‌کنند، زیرا اولین کسی که از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی ضرر می‌کند آن‌ها هستند و آن‌ها هستند که ارقام نجومی به جیب می‌زنند.

سیاح افزود: این ترس واقعی است؛ زیرا با وجود این سیستم رانت پخش کن غیرشفاف حذف کردن ارز دولتی خطرناک است و من هم موافق حذف کردن آن به این روش ناگهانی که کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت نیستم و باید ابتدا بستر آن فراهم شود

پربیننده ترین عیدی فرهنگیان چه زمانی واریز می‌شود؟ طرح جدید مجلس برای پرداخت یارانه ریسک تورم‌های بالا با افزایش مصارف بودجه/ تعدیل افزایش حقوق کارکنان، مهم‌ترین رکن کاهش مصارف بودجه۱۴۰۰ مصیبت دیگر برای اقتصاد کشور؟/ منتظر وقوع تورم‌های بی‌سابقه در سال‌های آتی باشیم شدیدترین ریزش بورس چگونه شکل گرفت؟/ بایدها و نبایدهای بازار سرمایه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بودجه 1400 برگشت خورد ارز ۴۲۰۰تومانی هزینه های جاری کمیسیون تلفیق هزینه ها کم شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۲۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت دولت با لایحه عفاف و حجاب
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳