Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر اعظم محمداکبری عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره سرطان دهانه رحم یا سرویکس گفت: سرطان دهانه رحم هنگام معاینه خانم‌ها به شکل مستقیم در گردنه رحم مشاهده می‌شود و این شانس را می‌دهد که سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهیم.

او گفت: سرطان دهانه یا گردنه رحم پس از سرطان رحم و تخمدان سومین سرطان شایع در خانم‌ها است و دومین علت مرگ ناشی از سرطان‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بنابراین پیشگیری و تشخیص به‌موقع آن اهمیت زیادی دارد.

محمداکبری افزود: خوشبختانه با غربالگری‌های دوره‌ای می‌توان این نوع سرطان را به موقع شناسایی کرد و با تزریق واکسن از ابتلا به آن جلوگیری کرد. علت اصلی سرطان گردنه رحم در ۹۹ درصد موارد عامل ویروس زگیل تناسلی یا HPV است. HPV انواع مختلفی دارد برخی از انواع آن کم خطر بوده و برخی دیگر پرخطر هستند و یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به این ویروس و پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم، واکسیناسیون است.

 عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با اشاره به اینکه برخی گروه‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند، اظهار کرد: روابط جنسی از سنین پایین تر از ۱۶ یا ۱۸ سالگی، بیشتر مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم است. از طرفی خانم‌هایی که هیچگاه روابط جنسی نداشتند نیز هرگز به این سرطان مبتلا نمی‌شوند. عامل خطر دیگر ابتلا به سرطان دهانه رحم،  تعدد شرکای جنسی است. مصرف دخانیات و الکل، چاقی، زایمان‌های زیاد و بیش از ۳ حاملگی در طول عمر، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند و افراد مبتلا به HIV بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند. همچنین کسانی که سابقه ابتلا به سرطان دهانه رحم در اقوام نزدیک خود داشتند نیز بیشتر در معرض خطر هستند.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه هنوز بر سر تاثیر یا عدم تاثیر قرص‌های ضد بارداری بر ابتلا به سرطان دهانه رحم شبهاتی وجود دارد، تصریح کرد: این موضوع هنوز مورد بحث است‌؛ در برخی از منابع  اشاره شده است که کسانی که بیش از ۵ سال از قرص ضدبارداری استفاده کرده باشند ممکن است بیشتر مستعد ابتلا باشند که البته این موضوع هنوز به اثبات نرسیده است.

وی افزود: سیر بیماری به این شکل است که ۱۰ تا ۱۵ سال قبل از اینکه فرد به آن سرطان مبتلا شود، تغییراتی در سلول‌های پوششی دهانه رحم دیده می‌شود که می‌توان این سلول‌ها را با انجام تست دوره‌ای پاپ‌اسمیر تشخیص دهیم. بنابراین به تمام خانم‌هایی که روابط جنسی دارند توصیه می‌کنیم  بعد از ۲۲ سالگی هر سال حتما به پزشک مراجعه کنند و با اخذ تست پاپ‌اسمیر سلامت خود را کنترل کنند. خانم‌ باید بداند در صورت بروز هرگونه خونریزی غیر طبیعی خارج از خونریزی‌های منظم قاعدگی باید به پزشک مراجعه کند. زیرا این موضوع هم از نشانه‌های بروز سرطان دهانه رحم است. کسانی که به صورت طولانی مدت علائم عفونت دستگاه تناسلی دارند نیز باید از نظر سلول‌های غیر طبیعی گردنه رحم بررسی شوند.

محمد اکبری تاکید کرد: توصیه جدی ما به خانم‌ها این است که صبر نکنند تا علائم غیرعادی داشته باشند بلکه هرسال نسبت به چکاپ و تست پاپ‌اسمیر اقدام کنند تا به سرعت بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درخصوص واکسیناسیون HPV اظهار کرد: این واکسن را در مورد آقایان هم می‌توان توصیه کرد. ما تزریق آن را در پایین‌ترین سن پیش از برقراری هرگونه رابطه جنسی پیشنهاد می‌کنیم تا ایمنی نسبت به این ویروس ایجاد شود. بهتر است واکسن پیش از آنکه خانم روابط جنسی داشته باشد، تزریق شود اما اگر خانمی هم پس از داشتن رابطه در بررسی‌های بیشتر بداند تست HPV او منفی شده، می‌تواند واکسیناسیون را انجام دهد اما سن مناسب تزریق ۹ تا ۱۵ سالگی در دختران است.

محمداکبری با تاکید بر اینکه درمان سرطان دهانه رحم بسته به زمان شناسایی و کشف آن است، گفت: در زمان تست پاپ اسمیر یا نمونه‌گیری بافتی از گردن رحم بر اساس اینکه سلول‌های غیرطبیعی در چه شرایطی هستند، درمان متفاوت است. بر اساس گزارش پاتولوژی ممکن است درمان فقط مربوط به تخریب بافت غیر طبیعی باشد، سلول‌های غیرطبیعی داخل بافت پوششی، سرطانی نیستند اما سلول‌هایی هستند که می‌توانند بافت پیش سرطانی باشند که اگر درمان نشوند بعدا منجر به سرطان شوند که با روش‌های مختف می‌توان درمان را آغاز کرد.

این متخصص زنان و زایمان گفت: زمانی که تشخیص واقعا سرطان است، در مراحل ابتدایی که سرطان محدود به گردن رحم است، می‌توان با برداشتن رحم و بخشی از بافت اطراف بیماری را درمان کرد اما وقتی درگیری بافت گسترش یافت، درمان عمده رادیوتراپی است.  

کد خبر 582859 برچسب‌ها سرطان سرطان سینه بهداشت جنسی سلامت جنسی زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سرطان سرطان سینه بهداشت جنسی سلامت جنسی زنان ابتلا به سرطان دهانه رحم روابط جنسی گردنه رحم پاپ اسمیر سلول ها خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۲۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.
 بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای ۳۰ سال مراجعه کننده ۳۰ درصد مبتلا به فشار خون (از هر ۳ نفر یک نفر)، ۱۳ درصد مبتلا به دیابت (از هر ۷ نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به ۳۰ دقیقه ورزش سبک و ۷ هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال، بالای ۳۰ سال و ۳۰ تا ۶۰ سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در ۳ تا ۵ روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور ۹۸ درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین ۲ درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد