Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - عدم رعایت بی خطرسازی زباله‌های عفونی و خطرناک تعدادی از کیلینیک‌ها و مراکز درمانی خصوصی، بازی با جان مردم و انتشار انواع بیماری‌ها در جامعه است که لازم است دستگاه‌های ذیربط توجه ویژه‌ای به این امر داشته‌ باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  زنجان ، پسماندهای بیمارستانی جزء پسماندهای عفونی، خطرناک و ویژه محسوب می‌شوند که بیماری‌زا، قابل اشتعال و حتی در مواردی سمی نیز هستند و برای سلامت جامعه تهدید جدی محسوب می‌شوند و باید طبق قانون و دستوالعمل‌های بهداشتی ایمن‌سازی و تحت شرایط خاص بی‌خطرسازی شده سپس با ماشین‌های ویژه حمل زباله در محل مناسب به دور از زباله‌های خانگی به شکل اصولی امحاء و دفن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان خود تولیدکنندگان پسماندها موظف به بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی‌ هستند که اگر این کار به درستی انجام نگیرد میکروب‌ها از محیط کوچک مراکز درمانی خارج و در سطح جامعه منتشر می‌شوند.

با وجود خطرناک بودن پسماندهای بیمارستانی اما متاسفانه بی‌خطرسازی این زباله‌ها در تعدادی از مطب‌های پزشکان و مراکز درمانی خصوصی رعایت نمی‌شود و همانند زباله‌های عادی رفتار می‌شود و در مقابل مراکز درمانی درون نایلون مثل زباله‌های عادی به حال خود رها می‌شوند این در حالی است که در شرایط فعلی با وجود کرونا حساسیت‌ها باید دو چندان باشد و همه مراکز درمانی طبق قانون عمل کنند.

در این میان بی‌اعتنایی مطب‌ها و مراکز درمان خصوصی به عدم بی‌خطرسازی ممکن است به بهای جان مردم ازجمله کارگران خدمات شهرداری‌ تمام شود آنها که وظیفه حمل زباله‌های شهر را برعهده دارند. کارگران نیز باید در هنگام جمع‌آوری زباله‌های بیمارستانی از دستکش و ماسک مخصوص استفاده کنند و مراقب باشند از فشردن کیسه‌های زباله خودداری کنند تا از فرو رفتن اجسام نوک تیز به بدنشان جلوگیری شود چراکه بخش زیادی از مواد تولیدی مراکز درمانی مخاطره‌آمیز است و عدم توجه به کنترل زباله‌های بیمارستانی نه تنها سلامت بیماران و کارکنان این مراکز را به خطر می‌اندازد بلکه موجب آلودگی محیط زیست نیز می‌شود که تهدید جدی برای سلامت جامعه است.

حال با توجه به این موضوع و اینکه تعدادی از کلینیک‌های درمانی کار بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی را انجام نمی‌دهند سوال این است که چرا با وجود با اهمیت بودن این موضوع که با جان و سلامت مردم در ارتباط است نهادهای مربوطه نظارتی بر این گونه مراکز درمانی ندارند؟ چرا اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهند؟ چرا این مسئله پرخطر و جدی به حال‌خود رها شده است؟

وضعیت مدیریت پسماند در شهرهای مرکزی استان مازندران ساماندهی می‌شودافزایش 3 برابری تولید پسماند در دوران کرونا/ خطر شیوع کرونا از طریق زباله‌‌گردهارونمایی از شخصیت «کاپی» برای ‏فرهنگسازی در حوزه پسماند

شهرام فرح‌بخشیان رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری زنجان در گفت‌‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از منابع اصلی تولید زباله هستند و بعد از بی‌خطرسازی توسط این مراکز، پسماند‌ها توسط ماشین‌های حمل زباله شهرداری به محل مهتر چای منتقل و در آنجا دفن می‌شود.

وی افزود: پسماند‌ها بعد از انتقال به مهتر چای و بر اساس دستورالعمل‌ها در مورد امحاء زباله‌ها ترانشه‌هایی برای دفن آنها به دور از محل دفن زباله‌های خانگی ایجاد می‌شود و بعد از آهک‌ریزی، پسماندها درون آن دفن شده و روی آنها با خاک پوشانده می‌شود.

 افزایش پسماندهای بیمارستانی 

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری زنجان با بیان این‌که روزانه بین شش تا هشت تن زباله بیمارستانی تولید شده به منطقه مهتر چای منتقل می‌‌شود، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا این پسماندها افزایش پیدا کرده است.

فرح بخشیان بیان کرد: نحوه مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا زباله‌های بیمارستانی جزءخطرناک‌ترین زباله‌ها هستند که اگر بی خطرسازی نشوند و مانند زباله عادی عمل شود امکان شیوع بیماری‌های مختلف وجود دارد.

وی با گلایه‌مندی از کیلینیک‌ها، مطب‌های پزشکان و مراکز درمانی خصوصی نسبت به عدم بی‌خطرسازی زباله‌ها تصریح کرد‌: جمع‌آوری زباله‌های عفونی مطب پزشکان و مراکز خصوصی تحت نظر شرکتی است که توسط اداره بهداشت برای انجام این کار تعیین شده است و بعد از بی‌خطرسازی آنها را به شهرداری برای امحاء تحویل می‌شود اما در این میان تعدادی از مراکز درمانی این قانون را رعایت نمی‌‌کنند و زباله‌ها تحویل این شرکت نمی‌شود و این زباله‌های عفونی و خطرناک به شکل زباله عادی جلو درب مراکز درمانی برای جمع‌آوری توسط شهرداری قرار داده می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری زنجان افزود‌: مطابق ماده هفت قانون مدیریت پسماند، مدیریت تمام پسماندهای صنعتی و ویژه که شامل پسماندهای بیمارستانی نیز می شود بر عهده تولیدکننده آن است و در حالت تبدیل شدن آن به زباله‌های عادی توسط شهرداری جمع‌آوری می‌شود.

وی تصریح کرد: عدم بی‌خطرسازی پسماندها در مراکز خصوصی باعث به خطر افتادن جان ماموران خدمات شهرداری می‌شود زیرا آنها به وسیله دست زباله‌ها رو جمع‌آوری می‌کنند و ممکن است در حین جمع‌آوری با این زباله‌ها تماس داشته و حتی به بهای جان آن‌ها تمام شود و همچنین با وجود زباله گردها سبب شیوع سریع انواع بیماری‌ها در جامعه می‌شوند.

فرح‌بخشیان بیان کرد: کوتاهی در زمینه عدم رعایت اصول بهداشتی در زمینه بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی قابل قبول نیست و لازم است دستگاه‌های متولی ضمن آموزش کیلینیک‌ها و سایر مراکز نظارت بیشتری روز این کیلینیک‌ها داشته باشند.

با تمام آنچه گفته شد، وضعیت نسبی نامطلوب موجود مدیریت پسماندهای بیمارستانی و مراکز درمانی و نحوه عملکرد کارکنان مراکز درمانی درسطوح مختلف نیازمند برنامه‌ریزی‌های بهتر در راستای مدیریت جامع پسماندها است و دفع اصولی آن‌ها به منظور حفظ بهداشت و سلامت عمومی و حفظ محیط زیست با توجه به شیوع ویروس کرونا بیش از پیش احساس می‌شود چرا که با کوچک‌ترین بی‌احتیاطی منجر به عوارض جبران ناپذیری خواهد شد و برای جلوگیری از انتشار عوامل ویروسی و دیگر بیماری‌های عفونی حاصل از این پسماند‌ها باید مسئولان مربوطه نظارت‌های بیشتری روی کیلینیک‌ها و مراکز درمانی خصوصی داشته باشند تا زباله‌ها قبل از خروج از این مراکز بی‌خطرسازی شوند. همانطور که مشخص است شهرداری زنجان در این موضوع کاملا بی‌تقصیر است و باید کیلینیک‌ها و مطب‌ها خودشان در وهله نخست پسماندهای صنعتی و پرخطر را  به پسماندهای بی‌خطر تولید کنند و سپس شهرداری زنجان اقدام به حمل آن‌ها کند ولی متاسفانه مراکز خصوصی و بیمارستان‌ها به این موضوع توجه نمی‌کنند و گویا واحدهای نظارتی دانشگاه علوم پزشکی در خواب عمیق زمستانی سپری می‌کنند.

 فاطمه عسگری 

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بی خطرسازی زباله های عفونی پسماندهای بیمارستانی مراکز درمانی خصوصی بی خطرسازی زباله ها مدیریت پسماند شهرداری زنجان پسماندهای بی کیلینیک ها بیماری ها جمع آوری مطب ها بی خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۴۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: CT اسکن مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت با همکاری و مشارکت گروه مپنا در نیمه دوم فروردین امسال راه اندازی شده و بهره برداری از آن، سطح ارائه خدمات درمانی را در این مرکز تخصصی و فوق تخصصی ارتقا داده و موجب افزایش رضایت مندی مردم و دریافت کنندگان خدمت شده است.

او افزود: پیش از راه اندازی CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت، بیماران مرکز به ناچار باید به مراکز آموزشی درمانی مستقر در شهر ارجاع می‌شدند که این مسئله علاوه بر معطلی و طولانی کردن روند درمان، خطراتی را متوجه بیماران و کار را بر کادر درمان در دیگر مراکز آموزشی درمانی مرکز استان مضاعف می‌کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی آزمایشی CT اسکن این مرکز تاکنون بیش از ۴۰ بیمار خدمات تصویربرداری مورد نیاز را دریافت کرده اند؛ این در حالی است که این بخش هنوز به صورت رسمی افتتاح نشده و یقینا در آینده نه چندان دور نیاز بسیاری از مراکز درمانی را نیز پاسخ خواهد داد.

به گفته دکتر آشوبی، در حال حاضر قیمت دستگاه CT اسکن ۱۶ اسلایس در بازار حدود ۱۳ میلیارد تومان است و دانشگاه علوم پزشکی گیلان تنها یک میلیارد تومان برای آماده کردن فضا و تجهیزات هزینه کرده است.

او تصریح کرد: نصب و راه اندازی دستگاه CT اسکن ۱۶ اسلایس در مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت به عنوان یک مرکز تخصصی و فوق تخصصی درمان کودکان در استان گیلان، یکی از جلوه‌های برون‌سپاری و بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی در تهیه و ارائه بسته‌های خدمتی سلامت به مردم است که علاوه بر خدمت با کیفیت و ارزان، هزینه تمام شده برای دولت را نیز کاهش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • تجهیزات بیمارستان گچساران خریداری شد
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در لرستان بهره برداری شد
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • بنی گانتز مجروح شد/عمل جراحی در بیمارستانی در تل آویو
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت