Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@14:37:09 GMT

فعالیت‌های فرهنگی دیربازده اما اثرگذار هستند

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۴۲۴۴

فعالیت‌های فرهنگی دیربازده اما اثرگذار هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، بیست و ششمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان البرز با حضور نورمحمد فردی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری، نادر بیننده، سرپرست اداره‌کل اجتماعی و فرهنگی استانداری، هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان، علی قاسم پور، شهردار طالقان و سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در دفتر معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری البرز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه، نورمحمد فردی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار البرز ضمن تبریک فرارسیدن چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب و ولادت بانوی دوعالم حضرت زهرا (س) بیان داشت: هر اقدامی در هر بخشی از کشور که صورت پذیرد لازمه اش داشتن پیوست فرهنگی است. فرهنگ یک جریان نوساز همراه با توسعه است و شکل گیری انقلاب اسلامی خود، براساس نظریه‌های کلان فرهنگی برگرفته از اسلام بوده است.

وی اظهار داشت: فعالیت فرهنگی یک کار کیفی است و باوجود دیربازده بودن، ماندگار و اثرگذار است. هزینه کردن در موضوعات فرهنگی هزینه نیست بلکه سرمایه‌ای است که برای آیندگان باقی خواهد ماند.

فردی در ادامه با اشاره به مصوبات جلسه قبل انجمن و ضرورت اجرایی شدن آن، خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام حوزه کتابخانه‌ها شد و تاکید کرد: کتابخانه‌های عمومی سهم عموم جامعه است و ارتقا جایگاه و افزایش فضاهای آن، موجب اعتلای کتابخوانی و ارتقا فرهنگ عمومی خواهد شد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری با تاکید بر پرداخت به موقع و منظم سهم نیم‌درصد کتابخانه‌ها از محل درآمدهای شهرداری‌ها خاطر نشان کرد: این پرداخت، قانون و لازم الاجراست و هزینه کرد آن در محل دیگر و یا تهاتر آن با ساخت پروژه‌های کتابخانه‌ای خلاف مقررات است.

وی همچنین با اشاره به گزارش پروژه‌های راکد و در حال ساخت کتابخانه‌ای در استان، از شهرداری چهارباغ خواست تا در اسرع وقت نسبت به تکمیل پروژه کتابخانه عمومی مهدی‌آباد اقدام و با تجهیز کتابخانه توسط اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی، این پروژه در سال جاری افتتاح گردد.

هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز در این جلسه با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه فجر و ولادت حضرت زهرا (س) اظهار داشت: طی ۱۰ ماهه امسال ۳ باب کتابخانه به کتابخانه های عمومی استان اضافه شده است که افزایش ۶۱۵ متر مربع را به دنبال داشته است به نحوی که زیر بنای کتابخانه های نهادی استان از ۲۳۸۴۰ مترمربع به ۲۴۴۵۵ مترمربع افزایش یافته و تعداد ۲۹۰۰۰ نسخه کتاب نیز به منابع استان افزوده شده است.

وی در ادامه با ارائه گزارشی در خصوص پیگیری و نحوه اجرای مصوبات جلسه قبل انجمن افزود: باتوجه به اینکه کتابخانه‌های عمومی استان در موضوع ساخت کتابخانه تنها دستگاه بهره‌بردار هستند و هیچ بودجه عمرانی برای این موضوع ندارند، همکاری و حمایت دستگاه‌های سازنده همچون شهرداری و مسکن و شهرسازی برای احداث کتابخانه‌های عمومی جدید و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام یک ضرورت است.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به لزوم تأمین سرانه‌های کتابخانه‌ای در محله پیشاهنگی، خواستار اقدام شهرداری کمالشهر نسبت به معرفی زمین مناسب با کاربری فرهنگی برای ساخت کتابخانه به اداره کل کتابخانه های عمومی استان و تأمین اعتبار آن شد.

آشتیانی به پروژه‌های کتابخانه‌ای در شهرستان ساوجبلاغ نیز اشاره‌ای داشت و گفت: با توجه به سکونت ۶۵ هزار نفر از اتباع خارجی در ساوجبلاغ، در چندین نوبت پیگیر تأمین اعتبار لازم جهت ساخت کتابخانه در شهرستان ساوجبلاغ بوده‌ایم که تاکنون محقق نشده است.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان یکی از مشکلات پیش‌روی کتابخانه‌ها را بازگشت اعتبارات پیش بینی شده برای ساخت کتابخانه در برخی مناطق برشمرد و تصریح کرد: عدم همکاری و یا تعلل در اجرای برخی از پروژه‌ها توسط متولیان ساخت کتابخانه، موجب هزینه‌کرد اعتبارات در محل دیگر پروژه‌ها شده و پروژه‌های کتابخانه‌ای را در صف انتظار قرار می‌دهد.

وی همچنین به بررسی وضعیت کتابخانه عمومی استاد شهریار مهدی آباد بخش چهارباغ و چگونگی راه‌اندازی و افتتاح آن نیز پرداخت و افزود: ساختمان کتابخانه عمومی استاد شهریار مهدی آباد با زیربنای ۶۸۰ متر مربع در دو طبقه توسط شهرداری چهارباغ در سال ۹۹ با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی ساخته شده و بخش اعظمی از تجهیزات کتابخانه‌ای آن از سوی اداره‌کل کتابخانه های عمومی استان تأمین و به ساختمان کتابخانه انتقال داده شده است که انتظار می‌رود با همکاری شهرداری چهارباغ در تکمیل نواقص پروژه، این کتابخانه در اسفندماه امسال به بهره‌برداری برسد.

آشتیانی در خاتمه با اشاره به پروژه کتابخانه نیمه کاره شهر طالقان نیز بیان داشت: شهرستان طالقان، تنها شهرستان فاقد کتابخانه در استان است که با وجود سبقه فرهنگی، فاقد فضای کتابخانه‌ای است. این پروژه از سال ۹۶ آغاز شده و با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به خاطر کمبود اعتبار تکمیل نشده است. طالقان خیّرین دغدغه‌مندی در حوزه فرهنگ دارد که امیدواریم شهرداری طالقان با مشارکت خیّرین طالقانی و تأمین اعتبار، این پروژه را تکمیل و به چرخه کتابخانه‌های عمومی استان اضافه نماید.

گفتنی است در ادامه جلسه نیز، حاضرین با بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پیرامون موضوعات طرح شده، به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد خبر 5138047

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری البرز دهه فجر ویروس کرونا چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کرمانشاه گرگان انقلاب اسلامی ایران خطبه های نماز جمعه بوشهر شهرستان کرج آمار کرونا شیراز شهرکرد عکس استانها افتتاح طرح عمرانی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی کتابخانه ای ساخت کتابخانه پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۴۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ظهر پنج شنبه در دیدار با محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با اشاره به آمار عضویت، امانت، سرانه فیزیکی و تعداد منابع کتابخانه های عمومی شهرستان میانه در سال ۱۴۰۲ افزود: شهرستان میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در این شهرستان را دارد و برنامه ریزی برای ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در شهرستان میانه به عنوان مطالبه مردم و اعضای کتابخانه های عمومی، همکاری و تعامل همه ادارات و سازمان‌های ذیربط را می‌طلبد.

محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با بیان اینکه با وجود غالب شدن فضای مجازی در زندگی امروزی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان، عملکرد خوب اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال‌های اخیر باعث افزایش مطالعه در کتابخانه های عمومی استان به ویژه کتابخانه های میانه و آشتی مردم با کتاب و مطالعه شده است.

محمدباقر هنربر در دیدار با اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، فراهم کردن زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی را سبب گرایش روزافزون مردم به مطالعه خوانده، گفت: مطالعه، فکر انسان را روشن و سطح آگاهی و فرهنگ جامعه را ارتقا می‌دهد و به تبع آن آسیب پذیری مردم نسبت به ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد لذا لازم است در کنار فراهم نمودن زیرساخت‌های فیزیکی، در زمینه فرهنگ سازی، ترغیب و تشویق به مطالعه نیز تلاش جدی صورت پذیرد.

فرماندار میانه با تقدیر و تشکر از همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از تبدیل کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه اجتماعی برای رجوع همه اقشار مردم، افزود: در دوره مدیریت کنونی کتابخانه های عمومی در سطح استان مردم استقبال بیشتری از کتابخانه های عمومی داشته و با کتاب و کتابخوانی انس بیشتری گرفته‌اند.

گفتنی است اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در سفر یک روزه خود به شهرستان میانه با کتابداران، کارکنان و اعضای کتابخانه های عمومی دیدار و گفتگو کرده و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات موجود قرار گرفت.

کد خبر 6088616

دیگر خبرها

  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ
  • شهرستان مهر میزبان شاعران
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند