Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان را بررسی کرده و در نهایت با آن مخالفت کردند. نظرات موافقان و مخالفان کلیات این طرح به شرح زیر است:

الیاس نادران در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: بحث شفافیت یک موضوع فوق‌العاده مهم است به خصوص شفافیت در حوزه مالی و شفافیت آراء.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنده از معدود افرادی بوده‌ام که از مجلس هفتم در سخت‌ترین شرایط یعنی رای به وزرا یا استیضاح وزرا و یا رای به برجام نظر خود را صراحتا اعلام کردم و هیچ ابایی نداشتم. مشکل ما رفتار دوگانه‌ای است که نمایش شفافیت است. دیروز بنده تقاضای رای گیری با ورقه را برای کلیات لایحه بودجه مطرح کردم و به دبیر هیات رییسه این موضوع را بیان کردم اما گفتند که رییس مجلس شورای اسلامی به صلاح نمی‌داند چه‌طور دیروز شفافیت آرا بد بود و امروز شفافیت آرا خوب شده است؟ اینگونه نمی‌شود؛ شفافیت یعنی ما هر موضع‌ای که داریم صراحتا به مردم اعلام کنیم.

نماینده مردم تهران مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: امروز صبح نیز جلسه غیرعلنی گذاشتید و برای کسب آرای این طرح گفتید که به صورت دو شوری بررسی می‌شود تا پخته‌تر شود. مگر ۹ ماه کافی نبود که این طرح پخته شود. اگر واقعا به دنبال شفافیت هستیم شور اول را رای بگیریم و وارد بررسی جزییات شویم. این یک نمایش شفافیت است که ما کلیات را رای گرفته و سپس آن را کنار بگذاریم و دو سال دیگر آن را بیاوریم.

وی در ادامه تاکید کرد: این رفتارها نمایش شفافیت است رییس مجلس شورای اسلامی اگر طرفدار شفافیت هستند صراحتا اعلام کنند که روز گذشته به کلیات لایحه بودجه چه رایی دادند. بنده به شدت با شفافیت آراء موافقم ولی باید ملاحظه نمایندگان شهرستان‌ها را کنید که چه فشاری از سوی بخش‌های مختلف استان سال‌ها وارد خواهد شد. کل کشور تهران نیست نباید نماینده را در شرایط پوپولیستی قرار دهیم.

محمد وحیدی در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: در مجلس گذشته نیز طرح جامعی در خصوص شفافیت ارائه شد و علی رغم این‌که نظر عمومی مجلس شورای اسلامی در ارائه‌ی طرح مثبت بود ولی ورودی نداشت. در این دوره از مجلس و در تبلیغات انتخاباتی بسیاری از مجموعه‌ها پیگیر شفافیت بودند که مطالبه به حقی بود. باید با رای به این طرح به مطالبه عمومی احترام بگذاریم. پنهان ماندن آرای نمایندگان هیچ‌گاه در تصمیمات تخصصی به نفع کشور نیست. مردم باید از آرای نمایندگان مطلع باشند از آنجا که این طرح جامع است بهتر است به صورت دو شوری بررسی شود. شفافیت رابطه مستقیمی با تعارض منافع دارد.

عبدالحسین روح‌الامینی در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: همه بنده را به عنوان یک آدم شفاف می‌شناسند و بنده در تمام مسائل زندگی و کاری شفاف هستم. بنده با این رویه مخالف هستم که بخواهیم برای مردم نمایش بازی کنیم. آقایان جوان نماینده‌ای که روز گذشته چهار انگشت یک نماینده را به دو انگشت تبدیل کردند و از سر و کول نمایندگان بالا می‌رفتند و عده‌ای را تحت فشار گذاشتند تا نظر خود را در خصوص لایحه بودجه عوض کنند آیا این معنای شفافیت است؟ چرا ما امروز در خصوص این طرح جلسه غیرعلنی داشتیم؟ چرا مطالب را به طور شفاف مطرح نکردیم؟ بنده معتقد هستم که این ساختن یک ویترین است و در عمل شفافیت وجود ندارد. باید در پشت جلسات رسمی و ظاهری نورافکن بتابانیم. این‌که ما قیافه شفافیت بگیریم اما در عمل به گونه‌ای دیگر عمل کنیم قابل قبول نیست. از سوی دیگر نباید نمایندگان را در تصمیم گیری‌ها در فشار قرار دهیم و آنها را مجبور کنیم از ترس عدالت‌خوارن جور دیگری رفتار کنیم.

محسن پیرهادی در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: قبل از این‌که رای‌ گیری به صورت الکترونیکی در مجلس شورای اسلامی باشد با قیام و قعود رای گیری انجام می‌شد که خود شفافیت بود. امروز نیز ما به دنبال شفافیت در رای گیری الکترونیکی هستیم. همه ما در تبلیغات انتخاباتی شاهد مطالبه شفافیت آرا از سوی مردم بودیم. شفافیت دارای ابعاد مختلفی است و همانند عدالت یک مفهوم فراگیر است که باید در همه ابعاد زندگی به آن پرداخته شود. ما باید شفافیت را از خودمان شروع کنیم و بعد از دولت و سایر بخش‌ها شفافیت را مطالبه کنیم. شفافیت آراء حق شهروندی است و یک تکلیف برای تمام کارگزاران کشور است.

محمد باقری در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: این بحث بسیار مهم است و در تاریخ انقلاب خواهد ماند. ما بحث شفافیت قبول داریم مردم هم از ما توقع دارند. مردم مطالبه شفافیت در همه ارکان حاکمیت را دارند و انتظار دارند هم دولت، هم مجلس شورای اسلامی، هم قوه قضاییه، هم خبرگان رهبری و هم سایر بخش‌ها به شفافیت احترام بگذارند، اما این طرح یک طرح پوپولیستی است. این طرح تبصره‌هایی دارد که ماهیت شفافیت را نقض می‌کند و طرح پوچ و بی‌خاصیتی است. این طرح عقلانیت را از مجلس شورای اسلامی می‌گیرد و از این پس تصمیم گیری در مجلس تحت لابی‌های قوی خارج از مجلس شورای اسلامی انجام می‌گیرد. با تصویب این طرح منافع ملی زیرسوال می‌رود.

حسینعلی حاجی دلیگانی در موافقت با کلیات این طرح اظهار کرد: بنده در مجلس دهم ۱۳۰ امضاء برای طرح شفافیت آرا جمع کردم و با طرح آقای فتحی نماینده تهران که ۳۰ امضاء داشت آن را ادغام کردیم اما در نهایت موقع رای گیری فقط ۵۹ رای آورد. اما بنده ایمان دارم که مجلس یازدهم با مجلس دهم کاملا متفاوت است. امروز مجلس یازدهم ثابت خواهد کرد که عموم نمایندگان به دنبال شفافیت هستند. حال اگر ایراداتی وجود دارد در جزییات می‌توان آن را بررسی کرد. مجلس یازدهم برای اولین بار بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب در این زمینه گام برمی‌دارد. اعتماد عمومی که یک سرمایه اجتماعی است امروز به خاطر عملکرد برخی از افراد و عدم شفافیت زیرسوال رفته است. وضعیت کنونی به این دلیل است که با مردم شفاف نبودیم و عده‌ای قصد داشتند با شعارها سر مردم را کلاه بگذارند، باید با مردم روراست باشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شفافیت ارا نمایندگان مجلس کلیات این طرح آرای نمایندگان رای گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۴۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی و بعد از اتمام بررسی جداول بودجه خطاب به نمایندگان، اظهار کرد: این امکان وجود دارد که در تنظیم جداول برای ایجاد تراز، جابه‌جایی‌هایی داشته باشیم، اما این به معنای تغییر ماهیت جداول نیست و ردیفی اضافه نمی‌شود.

وی بیان کرد کرد: بر این اساس، نمایندگان به هیات رئیسه کمیسیون تلفیق اجازه دهند تا این اقدام را در راستای ایجاد تراز و رفت و برگشت‌های شورای نگهبان انجام دهند که وکلای ملت با ۴۶ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه با این موضوع موافقت کردند.

کد خبر 6092932 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • شاهد آرای کیفی‌تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید