Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به وزیر بهداشت بر استفاده از سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور (تیتک) برای نظارت هوشمند و توز

علی مویدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به نمکی، وزیر بهداشت با اشاره به مخاطرات مربوط به تأمین و توزیع غیرسیستمی واکسن کرونا بر ضرورت رهگیری و ردیابی واکسن کرونا تأکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نامه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به وزیر بهداشت آمده است:

پیرو مکاتبات پیشین در خصوص «رهگیری و ردیابی سیستمی واکسن کرونا در سراسر زنجیره تأمین، توزیع و مصرف» مطابق گزارش‌های واصله، با تأمین ارز دولتی موردنیاز برای واردات واکسن کرونا به کشور، مسئولیت واردات ۱۶ میلیون دوز واکسن به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار به «هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران» و مسئولیت توزیع واکسن به «معاونت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی» واگذار شده است.

با توجه به نبود زیرساخت‌های سامانه‌ای برای ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت واکسن در معاونت بهداشت، احتمال بروز تخلفات و مفاسد گسترده نظیر خروج واکسن از زنجیره توزیع و قاچاق معکوس به کشورهای همسایه، ورود اقلام تقلبی به زنجیره توزیع به نام واکسن، شکل‌گیری بازار سیاه، دریافت چندباره واکسن توسط افراد فاقد شرایط و ... وجود دارد.

با عنایت به مشکلات فوق و برخی تجربیات ناموفق گذشته که منجر به ایجاد بازار غیر رسمی در زمینه برخی از اقلام مقابله با کرونا شده است، در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب، امکان تبدیل شدن یک موفقیت ملی به یک بحران و مخاطره امنیت ملی دور از انتظار نیست. لذا به منظور پیشگیری از مخاطرات احتمالی، پیشنهادهایی به این شرح ارائه می‌شود:

استفاده از ظرفیت سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت‌محور (تیتک) در سازمان غذا و دارو، با هدف رصد توزیع و عرضه واکسن (بر اساس واحد فراورده) در طول زنجیره تامین و جلوگیری از ورود واکسن‌های تقلبی به زنجیره (اعم از واکسن‌های وارداتی و تولید داخل) با توجه به لزوم تزریق چندمرحله‌ای واکسن کرونا به افراد برای ایجاد اثربخشی، ضروری است افراد واجد شرایط، در هر مرحله نوع یکسانی از واکسن کرونا را دریافت نمایند و این موضوع ضرورت رصد سیستمی توزیع واکسن و واکسیناسیون را دوچندان می‌کند. از سوی دیگر در صورت ایجاد عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون نیز بایستی افراد و واکسن‌های استعمال‌شده قابل ردیابی و رهگیری الکترونیک باشند.

در حال حاضر توزیع واکسن در ۱۲۰۰۰ داروخانه کشور با استعلام کد ملی هر فرد (هویت‌سنجی)، استعلام شناسه هر واکسن (اصالت‌سنجی) و سپس از رده‌خارج‌کردن واکسن‌های استعمال‌شده، از طریق سامانه تیتک فراهم است.»

در پایان این نامه نیز آمده است: «در راستای پیشگیری از قاچاق، تقلب، عرضه خارج از شبکه و مخاطرات امنیتی، بهداشتی و سلامتی مربوطه، خواهشمند است دستور فرمایید تدابیر فوق برای تأمین و توزیع واکسن کرونا در دستور کار قرار گیرد.»

*احتمال تکرار تجربه تلخ توزیع ناعادلانه واکسن آنفلوانزا

پیش از این معصومه پاشائی بهرام، پزشک و نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس بهترین روش نظارت بر نظام سلامت کشور و توزیع دارو را استفاده از سامانه‌ الکترونیکی تیتک دانسته بود. به گفته وی سامانه تیتک یکی از موفق‌ترین سامانه‌های موجود در این عرصه بوده و بهتر است تمام فرآیندهای نظام سلامت کشور از جمله توزیع انواع دارو مانند واکسن کرونا در ذیل این سامانه صورت پذیرد.

به گزارش فارس از نظر بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت و درمان، استفاده از سامانه الکترونیکی تیتک سازمان غذا و دارو بهترین روش برای توزیع واکسن کرونا است. در فرآیند توزیع واکسن از طریق سامانه تیتک مشخص می‌شود که کدام افراد با کدام کد ملی واکسن را دریافت و تزریق کرده‌اند و تمامی زنجیره واردات و توزیع به صورت شفاف قابل بررسی است؛ این سامانه می‌تواند به صورت سیستمی نحوه تحویل واکسن کرونا به مردم را مشخص کرده و به هنگام تحویل با دریافت کد ملی و دیگر استعلامات لازم از سازمان ثبت احوال، واکسن کرونا را به متقاضیان حقیقی آن تحویل دهد.

/فارس 

بیشتربخوانید: جزئیات تست رایگان کرونا در ایستگاه مترو

اخبار ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: توزیع واکسن واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۶۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر

در راستای شناسایی خسارت سیاه شدگی میوه پسته مزرعه کلانتر کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی درمعیت کارشناس ناظر بخش خصوصی شهرستان فتاحی از محل بازدید بعمل آوردند.

فتاحی اظهار داشت: در شواهد ظاهری سیاه شدگی میوه پسته به علت کمبود کلسیم بخصوص در شرایط ابرناکی محیط و کاهش جذب توسط گیاه و ایجاد عارضه فیزیولوژیکی ایجاد می‌شود

کارشناس ناظرباغات نیز گفت: درجهت اعلام قطعی دلایل این بیماری نمونه خوشه‌های خسارت دیده به مرکز تحقیقات ملی شوری کشور جهت بررسی بیشتر ارسال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • نخستین سامانه پایش هوشمند روشنایی معابر شبکه توزیع برق افتتاح شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • لزوم ثبت قرارداد اجاره مسکن در سامانه خودنویس
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • لزوم ثبت قرارداد ‌اجاره‌ مسکن در سامانه خودنویس
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس