Web Analytics Made Easy - Statcounter

اظهارات مقامات جدید مورد نظر جو بایدن برای تشکیل دولت جدید آمریکا نکات جالبی درباره راهبرد این کشور در قبال چین را مشخص می کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا وعده داده بود که در 10 روز اول ورود به کاخ سفید از تقریبا تمام سیاست‌های دولت قبلی که مربوط به دونالد ترامپ بوده عقب نشینی کرده و آنها را تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز معارفه بایدن پیش نویس فرمان اجرایی مربوط به بازگشت آمریکا به توافق آب و هوایی پاریس، لغو ممنوعیت سفر مسافران کشورهای مسلمان و آفریقایی و همچنین اجباری کردن زدن ماسک در اماکن فدرال و مسافرت‌های بین ایالتی را امضاء کرد. ران کلین، رئیس ستاد بایدن خطاب به همکاران جدید خود در دولت جدید آمریکا گفت: بایدن این اقدامات را نه تنها برای معکوس کردن بزرگترین خسارتی که دولت ترامپ ایجاد کرد، بلکه برای حرکت کشور به سمت جلو انجام خواهد داد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

با این‌حال در یک مورد مهم – روابط با چین – به نظر می رسد بایدن عجله‌ای برای عقب نشینی از سیاست‌های دولت ترامپ ندارد. در سیاست‌های 10 روزه بایدن نشانی از تغییر در تعرفه 350 میلیارد دلاری ترامپ بر واردات کالاهای چینی دیده نمی شود. بایدن تاکنون علاقه ای به لغو اقدامات ترامپ در خروج شرکت‌های ارتباطی چینی از بازار بورس نیویورک یا ممنوعیت فعالیت اپلیکیشن های چینی و یا قرار دادن شرکت‌های فناوری چینی در لیست سیاه نشان نداده است.

مشاوران بایدن اعلام کرده اند که درخصوص مشکلات ایجاد شده در روابط بین آمریکا و چین، رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد با استفاده از کمک متحدان غربی خود و جلب نظر آنها اهرم فشار بر پکن را تقویت کند. این سیاست به معنی تغییر مشخص در راهبرد "آمریکا در اولویت قرار دارد" ترامپ و دولت قبلی آمریکاست. با این حال جلب اعتماد از دست رفته و یا حداقل خدشه دار شده متحدان آمریکا نیازمند زمان است و باتوجه به مشغله بایدن در انتخاب مشاوران ارشد سیاسی تشخیص ادبیات تیم جدید بایدن از تیم قبلی ترامپ بسیار مشکل است.

 

بلینکن، امید متحدان آمریکا در شرق

آنتونی بلینکن، فرد مورد نظر بایدن برای تصدی امور وزارت خارجه آمریکا در نشست استماع سنا که چندی پیش برگزار شد، در اظهاراتی تاکید کرد: هیچ شکی وجود ندارد که چین بزرگترین و مهمترین چالش برای آمریکا است. بلینکن در جلسه کمیته روابط خارجی سنا از سیاست‌های مایک پامپئو، به عنوان وزیر سابق خارجه آمریکا در خصوص رفتار نامناسب دولت پکن با مسلمانان اویغور نیز حمایت کرد. البته انتقادات بلینکن تنها به این مسئله محدود نشد و او نیز همانند ترامپ رفتار چین در مدیریت شیوع ویروس کرونا در روزهای ابتدایی شیوع آن مورد نقد قرار داد. راهبرد وی در قبال هنگ کنگ و تایوان نیز همانند آنچه بسیاری از کارشناسان از دموکرات‌ها انتظار دارند حمایت جدی از دولت‌های این مناطق بوده است؛ اتفاقی که به مذاق پکن خوش نیامده و چین پس از تحرکات نظامی پررنگ در روزهای اخیر از طریق وزارت دفاع خود با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: فعالیت‌های اخیر نظامی در تنگه تایوان پاسخی به دخالت نیروهای خارجی و اقدامات تحریک آمیز نیروهایی بوده که از استقلال تایوان حمایت کرده‌اند و باید گفت که استقلال تایوان به معنای جنگ خواهد بود.

 

ادبیات ضد چین اولین وزیر دفاع رنگین پوست

لوید آستین، ژنرال بازنشسته آمریکایی  که 22 ژانویه به عنوان وزیر دفاع دولت جدید آمریکا از سنا رای اعتماد گرفت در کمیته خدمات مسلح سنا تاکید کرد که بر تهدیدات چین متمرکز خواهد بود. وی با تاکید به استفاده از هوش مصنوعی گفت: معتقدم که همچنان از لحاظ کیفی در شرایط بهتری از چین قرار داریم. به نظرم فاصله (بین چین و آمریکا) تا حد قابل توجهی کاهش یافته و هدف ما این خواهد بود که از افزایش این فاصله و شکاف اطمینان یابیم.

وی به نظر به دنبال تقویت رابطه زخمی شده آمریکا و متحدانش در شرق آسیا به منظور تقابل با نفوذ چین است. لوید در همین راستا دیداری تلفنی با همتای کره جنوبی خود داشت و بر اهمیت ائئلاف دوطرف بیش از هر زمان دیگری تاکید کردند. وی همچنین در گفتگو با نوبو کیشی، وزیر دفاع ژاپن از آمادگی آمریکا برای دفاع از ژاپن در موضوع جزایر مورد مناقشه با چین موسوم به جزایر سنکاکو خبر داد. پنتاگون در بیانیه ای پیرامون این دیدار اعلام کرد: آمریکا باهرگونه تلاش یکجانبه در راستای تغییر وضعیت موجود در دریای چین شرقی مخالف است.

 

خانم وزیر و اصرار بر ادامه جنگ تجاری با چین

جانت یلن  نیز فرد مورد نظر بایدن برای انتخاب به عنوان وزیر خزانه داری آمریکا طی هفته گذشته اظهارات تندی علیه چین مطرح کرده است و با اعلام اینکه پکن مهمترین رقیب راهبری آمریکا به شمار می رود گفته: ما باید با اقدامات سوءاستفاده گرایانه، غیرمنصفانه و غیرقانونی چین برخورد کنیم. چین با دامپینگ محصولات، ایجاد موانع تجاری، ارائه سوبسیدهای غیرقانونی به شرکت‌های چینی درحال ارزان فروشی در برابر شرکت های آمریکایی است.

هرچند در ابتدا برخی تصور می‌کردند با روی کار آمدن دولت بایدن دستکم روابط اقتصادی میان دوطرف بهبود قابل توجهی خواهد یافت اما به نظر می رسد دولت بایدن تمایل زیادی برای تغییر سیاست دولت ترامپ در قبال چین را نداشته باشد. به گفته کارشناسان موسسه بیکن پالیسی ادوایزر: جدا از اجبار آمریکا برای رقابل با چین، تیم بایدن به نظر بسیار بیشتر از آنچه تصور می شد علاقمند به ادامه جنگ (تجاری) با چین است.

 

سوال مشترک از مدیر اطلاعات ملی

مسئول منصوب بایدن برای مدیریت اطلاعات ملی  در جلسه استماع خود نیز حزب کمونیست چین را یک "رقیب جهانی" برای آمریکا دانست. وی در پاسخ به سوالات مقامات آمریکایی حاضر در جلسه استماع  درباره خطاب قرار دادن چین به عنوان یک "دشمن" برای آمریکا گفت: چین  در برخی موضوعات یک دشمن برای آمریکا به شمار می رود و در برخی موضوعات دیگر مانند تغییرات اقلیمی ما سعی در همکاری با آنها خواهیم داشت.

وی همچنین با اظهارات مارک روبیو، سناتور جمهوریخواه مبنی بر تلاش چین برای نفوذ بر روی مقامات داخلی آمریکا تقویت ادبیات مدافع چین در درون آمریکا و لزوم آموزش مقامات محلی برای مقابله با این سیاست موافق بود.

سیاست‌های سرسختانه ترامپ و وزرایش در روزهای پایانی دولت قبلی آمریکا به نظر موقت نبوده و نظرات وزرای پیشنهادی جو بایدن نیز حاکی از ادامه سیاست های قبلی در دولت جدید آمریکاست. رقابت با چین به یکی از الویت‌های آمریکا تبدیل شده و دولت‌های مختلف تنها در نحوه اجرای این سیاست اختلاف نظراتی دارند. ترامپ از طریق توجه به اقتصاد داخلی آمریکا و شعار "آمریکا اولویت دارد" به دنبال غلبه بر رقیب آسیایی خود بود و دولت جدید بایدن با تکیه بر کمک متحدان این کشور در عرصه جهانی به دنبال پیروزی در این جنگ تمام عیار است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار چین جوزف بایدن اخبار آمریکا اخبار چین جوزف بایدن دولت جدید آمریکا برای آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۶۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس این گزینه، آمریکا و عربستان توافقنامه‌هایی را در مورد یک پیمان دفاعی دوجانبه، کمک واشنگتن در ایجاد صنعت انرژی هسته‌ای غیرنظامی عربستان و اشتراک گذاری سطح بالا در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور امضا خواهند کرد.

به نوشته گاردین، به تل‌آویو پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلماتیک با ریاض در ازای پذیرش راه‌حل دو دولتی برای خاتمه مناقشه ۷۶ ساله اسرائیل و اعراب توسط اسرائیل داده شده بود، اما بر اساس طرح B ریاض، تکمیل قراردادهای آمریکا و عربستان به توافق دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وابسته نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد دولت بایدن حل و فصل این مساله تاریخی را که سالهاست به دنبال آن بوده ، دست‌کم در گرو خرابه‌های غزه قرار نمی‌دهد. آمریکایی‌ها می‌خواهند شراکت راهبردی با عربستان سعودی را تقویت کنند تا نفوذ چین و روسیه را از بین ببرند.

روشن نیست که آیا دولت - چه رسد به کنگره - چنین نتیجه‌ حداقلی را بپذیرد یا خیر. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز دوشنبه در ریاض، به پیوند دادن توافق آمریکا و عربستان به عادی سازی ریاض-تل‌آویو و پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین ادامه داد. بلینکن در مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت: «به نظر من، کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با یکدیگر در زمینه توافقات خود انجام می دهند، به طور بالقوه به تکمیل نزدیک است. اما پس از آن برای پیشبرد عادی سازی، دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

با این حال، نشانه‌هایی از تزلزل در اردوگاه بایدن وجود دارد. مقامات آمریکایی که هفته گذشته مصر بودند که توافقات آمریکا و عربستان به طور تفکیک‌ناپذیری با عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و راه حل دو دولتی مرتبط است، در روزهای اخیر چندان اصراری براین شرط نشان نداده‌اند.

یکی از اهداف سفر بلینکن به ریاض، نهایی کردن توافقات آمریکا و عربستان بود که مقامات دولت آن را تقریباً کامل توصیف کردند. با این حال، آنها تصریح کردند که هیچ پیشرفت نهایی وجود ندارد.

حداقل در ابتدا قرار بود هرگونه توافق آمریکا و عربستان مستقل از تحولات در سرزمین‌های فلسطینی باشد، اما یک پیشنهاد رسمی به اسرائیل و عادی‌سازی روابط با عربستان - یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی اسرائیل - تعمیم داده شد البته در ازای اقدامی «غیرقابل برگشت» برای تشکیل کشور فلسطینی در غزه و کرانه باختری.

امیدواری آمریکا این بود که چنین پیشنهادی به موضوعی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی تبدیل شود، به ویژه در انتخاباتی که پس از فروپاشی دولت نتانیاهو انجام می‌شود.

به گفته منابع آگاه، بخش هسته‌ای توافق آمریکا و عربستان می‌تواند به ریاض اجازه دهد تا یک کارخانه تبدیل پودر اورانیوم تصفیه‌ شده به گاز داشته باشد، اما عربستان در ابتدا اجازه غنی‌سازی گاز اورانیوم در خاک خود را نخواهد داشت، که این یک محدودیت کلیدی در زمینه توانمندی ساخت بمب هسته‌ای است.

گاردین در ادامه گزارش خود آورده است: بخش سوم این قرارداد شامل کاهش کنترل صادرات تراشه‌های رایانه‌ای مورد استفاده در ابزارهای توسعه هوش مصنوعی به عربستان سعودی است که عنصری کلیدی در آرزوهای عربستان برای تبدیل شدن به قطب فناوری پیشرفته برای منطقه است.

هر سه بخش پیش نویس توافق شامل کمک استراتژیک حیاتی ایالات متحده به امنیت عربستان است. به جای حرکت به سمت برقراری صلح در خاورمیانه و حل وفصل مساله فلسطین، پادشاهی سعودی یک توافق کاملاً دوجانبه را به عنوان دستاوردی برای واشنگتن در تلاش‌هایش برای مهار ایران و رقابت با قدرت‌های بزرگ به ویژه با چین معرفی کرده است.

ریاض به طور پیوسته حجم تسلیحاتی خریداری شده از چین را افزایش داده، و ماه مارس با اعلام توافقش با ایران برای پذیرش میانجیگری پکن در حل اختلافات دوجانبه، دولت بایدن را غافلگیر کرد.

بایدن از ترس از دست دادن نقش خود در خاورمیانه، برخورد سرد با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به خاطر اتهاماتی چون دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سال ۲۰۱۸ کنار گذاشت. و برخورد گرم بایدن با ولیعهد سعودی در جریان سفرش به جده در سال ۲۰۲۲ انتقادات فراوانی را موجب شد.

کریستن فونتنروز، مدیر سابق خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا، قراردادهای هسته‌ای، دفاعی و هوش مصنوعی را به عنوان دستاوردهای سفر بایدن توصیف کرده و می‌گوید: «این توافق با این فرض تنظیم شد که سعودی‌ها عادی‌سازی با اسرائیل را به میز مذاکره بیاورند. اما دولت اسرائیل در حال حاضر برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین ارزش بیشتری نسبت به عادی سازی روابط با عربستان قائل است. بنابراین توافقی که اکنون مورد بحث قرار می گیرد دوجانبه است.

گاردین می‌نویسد: با این حال، کاخ سفید در غیاب یک توافق عادی سازی که قدرت تغییر در مناقشه اسرائیل و فلسطین را داشته باشد، تمایلی به دادن این همه هزینه ندارد. مخالفت در کنگره که بیشتر بر سوابق حقوق بشر پادشاهی از جمله قتل خاشقجی متمرکز است، شدیدتر خواهد بود. روز سه‌شنبه فاش شد که العتیبی، فعال جوان سعودی حقوق زنان، پس از بازداشت به دلیل «انتخاب لباس و حمایت از حقوق زنان» به‌طور مخفیانه توسط دادگاه ضد تروریسم به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902122

دیگر خبرها

  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو