Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:13:53 GMT

جف بزوس از مدیریت آمازون استعفا می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۶۹۷۴

جف بزوس از مدیریت آمازون استعفا می‌دهد

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از گاردین، وی که همچنان ریاست هیات مدیره این غول تجارت الکترونیکی را برعهده خواهد داشت، سمت  مدیر عاملی را به «اندی جسی» مدیر سرویس های تحت وب آمازون واگذار می کند.

این خبر تعجب آور در حالی منتشر شد که آمازون تازه ترین نتایج مالی اش را منتشر کرده است. کمتر شرکتی همچون آمازون در جریان همه گیری کووید – ۱۹ رونق داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۰، فروش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار را برای اولین بار به ثبت رساند.

بزوس ۵۷ ساله شرکت آمازون را در سال ۱۹۹۴ تاسیس و آن را به یکی از بزرگترین شرکت ها در جهان تبدیل کرد، به طوری که اکنون ثروت این شرکت ۱۸۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

آمازون که به عنوان فروشگاه کتاب آنلاین آغاز به کار کرد، اکنون شرکتی مسلط در زمینه های ارائه خدمات مختلفی چون وسایل الکترونیکی و سرگرمی و مواد غذایی است و یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان در استخدام دارد.

بزوس گفت: وقتی به کارنامه مالی ما می نگرید، آنچه واقعا می بینید، نتایج بلند مدت و جمع شده حاصل از ابتکار است.

بزوس گفت: در حال حاضر، آمازون را در ابتکاری ترین زمان خود می بینم .

بزوس در سال های اخیر از امور روزمره آمازون عقب نشینی کرده است تا به علائق دیگر خود از جمله اکتشافات فضایی و وظایفش در روزنامه واشنگتن پست بپردازد. اما کناره گیری وی از سمت مدیر عاملی آمازون غیر منتظره است.

تغییر مدیریت آمازون در برهه ای حساس برای این شرکت روی می دهد. درحالی که سود شرکت رو به افزایش است، با فشار از سوی کارگران معترض به نحوه رفتار با آنها در جریان همه گیری کرونا و افزایش تحقیقات سیاسی در مورد ابعاد و قدرت تجاری خود مواجه است.

سال گذشته، کنگره آمریکا بزوس و دیگر مدیران ارشد فناوری آمازون را به دلیل سطح امور تجاری این شرکت مورد بازخواست قرار داد.

«دیوید سیسیلین» رئیس کمیته فرعی ضد انحصاری کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: این شرکت ها در شرایط کنونی از قدرت انحصاری برخوردارند.

وی افزود: برخی از این شرکت ها باید از فعالیت بازمانند و پاسخگو باشند.

شرکت آمازون علاوه بر اینکه یک بازار عرضه اجناس است، در خدماتی مثل پخش آنلاین فیلم نقش عمده ای دارد.

این شرکت سال گذشته با شروع همه گیری کرونا که مردم را به سوی خرید اینترنتی سوق داد، رشد زیادی داشت.

در این میان، آمازون و پنج انتشارات بزرگ آمریکایی به تبانی در قیمت‌گذاری کتاب‌های الکترونیک برای بالا نگه داشتن مصنوعی قیمت‌ها متهم شدند.

یک شرکت حقوقی از کمپانی آمازون و پنج ناشر بزرگ آمریکایی، انتشارات پنگوئن رندوم هاوس، هچت، هارپرکالینز، مک‌میلان و سایمون و شوستر، به دلیل تبانی در قیمت‌گذاری کتاب‌های الکترونیک شکایت کرد. این شرکت ۱۰ سال پیش نیز از اپل و این پنج ناشر برای همین اتهام شکایت کرد و در دادگاه پیروز شد.

براساس این شکواییه، آمازون و ناشران همدست، از بندی موسوم به بند (Most Favored Nations (MFN برای بالا نگه داشتن مصنوعی قیمت‌ها استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر آنها بر سر گروهی از محدودیت‌های قیمت‌گذاری توافق کرده‌اند که مشتریانی را که از پلتفرم‌های خرده‌فروشی غیر از آمازون کتاب الکترونیک خریداری کرده باشند، به پرداخت مبالغ بیشتر ملزم می‌کند.

شاکیان پرونده ادعا می‌کنند تقریبا ۹۰ درصد از فروش کتاب‌های الکترونیک در آمریکا و بیش از ۵۰ درصد از فروش کتاب‌های چاپی در این کشور مربوط به وبسایت آمازون است. آنها با اتکا به آمار موجود می‌گویند قیمت کتاب‌های الکترونیک در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ پس از آن که اپل و ناشران بزرگ آمریکایی در دادگاه تبانی در قیمت‌گذاری شکست خوردند، کاهش پیدا کرد اما در سال ۲۰۱۵ پس از آن که آمازون وارد بازی و قراردادهای جدید شد، قیمت ها باردیگر افزایش یافت.

برچسب‌ها استعفا ایالات متحده آمریکا آمازون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استعفا ایالات متحده آمریکا آمازون استعفا ایالات متحده آمریکا آمازون اخبار کنکور کتاب های الکترونیک قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۶۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود

بازارهای گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج  درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشورهای عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشورها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند زیرا بازارهای جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • اعلام آماده‌باش در مناطق نفت‌خیز جنوب برای آب‌گرفتگی‌های احتمالی
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار