Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@05:22:58 GMT

در مورد سندرم زجر تنفسی چه می دانید؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۷۵۲۶

در مورد سندرم زجر تنفسی چه می دانید؟

به گزارش «تابناک»، بسیاری از علل سندرم زجر تنفسی شناسایی شده اند. شایع ترین علت عفونت است که عفونت خونی عمدتا در بیمارستان رخ می دهد. به نظر می رسد استفاده از الکل خطر ابتلا به سندرم زجر تنفسی نسبت به عفونت بیشتر افزایش می دهد.

آسپیراسیون ( برگشتن ) محتویات معده به ریه ها یک عامل خطر در بیماران بستری می باشد که یک لوله قرار داده شده در ریه های خود برای مدیریت راه های هوایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع لوله گذاری یا انتوباسیون نامیده می شود. انتقال یا تزریق خون گسترده و پانکراتیت حاد می تواند خطر دیسترس تنفسی حاد را افزایش دهد.

خارج از بیمارستان، پنومونی اکتسابی، شایع ترین علت سندرم زجر تنفسی است. ضربه شدید و آسیب بافت همچنین می تواند به دیسترس تنفسی منجر شود.

افرادی که مصرف بیش از حد داروهایی از قبیل کوکائین، مخدرها و داروهای ضدافسردگیدارند، در معرض خطر ابتلا به ARDS می باشند.

علائم و نشانه های سندرم زجر تنفسی چیست؟

علائم ARDS عبارتند از:

تنگی نفس ناگهانی تنفس سریع سرگیجه ضربان قلب سریع تعرق مفرط

این علائم در نتیجه انباشته شدن مایعات در آلوئول ریه هاست که تبادل گازها را برعهده دارند. سرفه و درد قفسه سینه نیز ممکن است وجود داشته باشد.

اگر سندرم زجر تنفسی ناشی از عفونت، مانند سپتیس باشد،  علائم و نشانه های عفونت همچنین با تب و فشار خون پایین همراه خواهند بود.

با چه سرعتی سندرم زجر تنفسی می تواند گسترش یابد؟

سندرم زجر تنفسی ظرف ۴۸ ساعت از وقوع علت ایجاد کننده آن گسترش می یابد که می تواند به سرعت بدتر شود.

چه آزمایشاتی برای تشخیص سندرم زجر تنفسی انجام می شود؟

اگر پزشک به وجود سندرم زجر تنفسی شک کرد، عکس رادیوگرافی از قفسه سینه معمولا انجام می شود که برای مشاهده مایعات متشکل از بقایای سلولی است که آلوئول ها را پر کرده اند. اگر این نفوذ وجود داشته باشد، آنها توانایی ریه ها در جمع آوری و توزیع اکسیژن به سلول ها را تحت تاثیر قرار می دهند. در نتیجه ریه ها سفت شده، منجر به تنگی نفس شدید می گردد . توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن نیز نفوذ به ریه ها را نشان می دهد.

برای حذف علل دیگر علائم شما، پزشک ممکن است اکوکاردیوگرافی و نمونه برداری از بافت دستگاه تنفسی زیرین از طریق یک لوله برای کشت و آنالیز در زیر میکروسکوپ را توصیه نماید.

عوارضی سندرم زجر تنفسی چیست؟

برخی عوارض دیسترس تنفسی حاد می تواند تهدید کننده زندگی باشند و برخی از آنها به بودن در بخش مراقبت های ویژه مرتبط می شوند. شایع ترین علایم سندروم تنفسی عبارتند از:

-عفونت در بیمارستان، به علت بودن درزیر دستگاه ونتیلاتور یا قرار گرفتن یک کاتتر مرکزی وریدی

-پنوموتوراکس یا روی هم خوابیدن ریه ها ( کلابه شدن ) ناشی از فشار اعمال شده توسط دستگاه ونتیلاتور برای سفت کردن ریه ها

-ترومبوز ورید عمقی ( DVT ) ناشی از بستری طولانی مدت در بیمارستان

-زخم ریه

درمان سندرم زجر تنفسی چگونه است؟

مراقبت های حمایتی با تهویه مکانیکی (کمک به حرکت هوا در داخل و خارج از ریه ها از طریق استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور) روش معمول برای درمان دیسترس تنفسی است. هیچ درمان دارویی به منظور بهبود بقا درسندرم زجر تنفسی دیده نشده است. محققان همچنان به دنبال یافتن درمانی برای ARDS هستند.

مراقبت های لازم در بیماری سندرم زجر تنفسی چیست؟

اگر چه سندرم زجر تنفسی می تواند کشنده باشد، مراقبت بهتر و بهبود درمان تهویه ای خطرات آن را کمتر می سازد. بیشتر مردم امروزه نسبت به گذشته با ARDS زنده می مانند. بسیاری از بیماران می توانند به عنوان بالا بردن سطح اکسیژن خون و بهبود عملکرد ریه ها از دستگاه تهویه مصنوعی استفاده کنند. دیگر بیماران مبتلا به کاهش میزان اکسیژن خون باید در دستگاه تنفس مصنوعی برای مدت زمان طولانی تری باقی بمانند .

برخی از افراد که زنده مانده اند می توانند بطور کامل بهبود یابند. در افراد دیگر مشکلات مزمن ریه گسترش یافته و ممکن است برای سال ها کمی خستگی داشته باشند. علاوه بر این ممکن است درآنها افسردگی و اضطراب نیز دیده شود. با این حال اکثر مردم در نهایت می توانند به کار و زندگی روزمره خود بازگردند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علی انصاریان دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا سی و نهمین جشنواره فیلم فجر بیماری ARDS کوکائین علی انصاریان دهه فجر حکومت پهلوی واکسن روسی کرونا سی و نهمین جشنواره فیلم فجر دیسترس تنفسی ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۷۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟

به گزارش خبرآنلاین، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر اینکه نباید به بهانه کوچک‌شدن یا از بین رفتن خود به‌ خودی لوزه بزرگ، نسبت به جراحی و برداشتن آن بی‌تفاوت باشیم، گفت: لوزه‌های بزرگ با بالارفتن سن، کوچک می‌شوند ولی عارضه‌های جبران‌ناپذیری برای فرد به دنبال خواهند داشت.

ایسنا در خبری نوشت: دکتر علیرضا موحدی درباره جراحی‌های لوزه، دلایل، عوارض و راه‌های پیشگیری از آن مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به نقش لوزه در بدن اظهار کرد: لوزه‌ها بخش لنفاوی دفاعی بدن است که دفاع موضعی بخشی از بدن را برعهده دارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تمام بخش سیستم دفاعی بدن را لوزه‌ها انجام نمی‌دهند و صرفا دفاع منطقه‌ای و موضعی کار لوزه است، توضیح داد: در مواردی پیش می‌آید که لوزه‌ها متورم می‌شوند، شایع‌ترین علت این مسئله عفونت‌های مکرر و محیط مناسب لوزه‌ها برای رشد میکروب باکتری است.

وی با بیان اینکه عوامل آلرژیک، استفاده از برخی غذاها، داروها و شرایط ایمنی بدن، می‌تواند منجر به بزرگ شدن لوزه‌ها شود، اضافه کرد: البته در تمامی افراد بزرگ شدن لوزه‌ها مشکل‌آفرین نمی‌شود، ممکن است لوزه‌های فردی از حد معمول بزرگتر شده باشد ولی هیچ مشکلی هم ایجاد نکند.

چه کسانی کاندید جراحی برداشتن لوزه هستند؟

موحدی ادامه داد: چنانچه تورم لوزه‌ها اختلالاتی در خواب ایجاد کند به این معنی که فرد نتواند به راحتی نفس بکشد، خرخر شبانه داشته باشد یا اینکه گلودرد مکرر داشته باشد یا در سال بیشتر از سه بار دچار عفونت چرکی و میکروبی ناحیه گلو شود که هر سه بار هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد یا دچار گوش دردهای مکرر شود، نیاز به بررسی توسط متخصص دارد.

این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه معمولا لوزه‌های متورم با لوزه‌ سوم همراه است، ادامه داد: محل لوزه‌های بزرگ در حفره‌ دهانی و حلق است ولی لوزه سوم کف جمجمه و پشت بینی قرار دارد، بنابراین این موضوع می‌تواند مشکلات تنفسی در ناحیه گوش برای بیمار ایجاد کند.

وی یادآور شد: ایجاد مشکلات جدی در ناحیه گوش، حلق و گلو، عفونت‌های مکرر گوش و اختلال خواب از جمله مواردی است که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

ردپای لوزه‌های بزرگ در روند رشد

موحدی اختلال در روند رشد را یکی دیگر از عوارض بزرگ شدن لوزه‌ها دانست و توضیح داد: فردی که نتواند از بینی نفس بکشد معمولا دچار کم اشتهایی هم می‌شود، یعنی تنفس از راه دهان، تنفس خشکی است که منجر به کاهش اشتها می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بزرگ شدن لوزه، همیشه نیاز به مداخلات جراحی ندارد، خاطرنشان کرد: در برخی موارد با دارو درمانی، عفونت، نحوه نفس کشیدن، روند خواب، کنترل و یا درمان می‌شود و نیاز به جراحی نیست، به شرط اینکه تنفس فرد، از راه بینی باشد و بیمار در طول شب راحت بخوابد، در این شرایط نیازی به جراحی نیست.

وی تاکید کرد: عفونت‌های مکرر، بدخوابی، خرخر شبانه و نهایتا اختلال رشد از مهمترین دلایلی است که فرد را کاندید جراحی برداشتن لوزه می‌کند.

سن مناسب برداشتن لوزه‌ها تا پنج سالگی است

موحدی درباره سن مناسب جراحی لوزه نیز توضیح داد: اگر فردی با دهان باز می‌خوابد، خرخر شبانه دارد و یا بیشتر از معمول دچار عفونت گلو می‌شود، چنانچه جراحی برداشتن لوزه‌ها در او قبل از شکل‌گیری فک بالا و در سنین پایین یعنی حدود پنج سال باشد به مراتب بهتر است، چرا که با اختلالات دندانی و فکی مواجه نخواهد شد، ولی بعد از ۱۰ سالگی، ضایعات و عوارض دهانی و فکی و همچنین اختلال رشد متوجه فرد است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با برداشتن لوزه‌ها با عارضه‌هایی همراه است یا خیر؟ توضیح داد: تا زمانی که فرد با مشکلاتی که به آن اشاره شد مواجه نشده باشد، جراحی برداشتن لوزه برای او انجام نمی‌شود، بنابراین برداشتن لوزه صرفا با هدف درمان و همچنین پیشگیری از ایجاد مشکلات بعدی انجام می‌شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه تاکید کرد: لوزه سوم تا سن ۱۰ سالگی آرام آرام تحلیل می‌رود و به عبارتی کوچکتر می‌شود اما در صورت نادیده گرفتن آن تا سنین بالاتر از ۱۰ سال خصوصا در مواردی که تفس را دچار مشکل کرده، قطعا اختلالات رشدی و فک به همراه خواهد داشت.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با بیان اینکه اختلال در رشد فک نیز نیاز به درمان‌های اختصاصی دارد، ادامه داد: لوزه سوم در سن ۱۰ سالگی ممکن است به صورت کامل از بین برود ولی عارضه‌هایی از جمله اختلال رشد، فک، بدشکلی صورت برای فرد باقی می‌ماند بنابراین نیازی نیست تا ۱۰ سالگی صبر کنیم که لوزه از بین برود چرا که این اقدام عارضه‌های بیشتر و همیشگی را به دنبال خواهد داشت.

موحدی با بیان اینکه جراحی برداشتن لوزه‌ها با تشخیص پزشک و برای افرادی که دچارعارضه هستند، ضرورت دارد، یادآوری کرد: اگر این جراحی به موقع انجام شود عارضه‌ای برای بیمار ندارد، اما چنانچه دیرتر از موعد (بالاتر از ۱۰ سال) انجام شود، عملا فایده‌ای برای فرد نخواهد داشت؛ ضمن اینکه سایر مشکلات رشدی، دهانی و فکی برای همیشه برای فرد باقی می‌ماند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899542

دیگر خبرها

  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • هوای سلماس برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد